Foto

WELKOM OP MIJN BLOG,

Mijn naam is broeder Everard en ik ben broeder van de bekende Belgische congregatie van de "Ordo Fratrum Pruvorum".
De afkorting die hiervoor staat is O.F.P.
Deze naam dragen we nog steeds omdat we vroeger een speciaal soort gezondheidsbier brouwden en ons klooster een toevluchtsoord was van zwervers die gratis tweemaal per dag bij ons konden komen eten. De Belgen noemden ons de fienprüffrères.
 
Vanwege de wereldwijde economische crisis heb ik samen met mijn steun en toeverlaat die zich Soeur of Sister Mary noemt met dispensatie en gedoogsteun van Rome, mijn intrek genomen in het klooster 'De Pauw'  te Angeren.
 
Ondanks dat we beiden bejaard zijn en slecht ter been ben ik hoofd van de keuken geworden en Maria, met permissie van gedoog-overste pater Geert Wilderman, mijn keukenhulp. De muziek op dit blog wordt verzorgd-zet muziek aan-door Soeur Elise.

Nostalgische kloosterfoto uit 1953 ziet u rechtsboven op deze site staan. Het logo hierboven vertegenwoordigt onze voortdurende hoop op solidariteit en vrede. Ons streven is dat in liefde en vertrouwen in elkaar dit doel ooit bereikt zal worden.

We wensen u een aangenaam verblijf op dit blog en nodigen u uit het dikwijls te komen bezoeken.

Foto
Categorieën
  • ALGEMENE STUKJES 1 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 2 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 3 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 4 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 5 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 6 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 7 (25)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 1 (20)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2 (15)
  • DIVERSE GERECHTEN 1 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 2 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 3 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 4 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 5 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 6 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 7 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 8 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 9 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN Nr. 10 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 11 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 12 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 13 (17)
  • FEESTMAALTIJDEN 1 (20)
  • FEESTMAALTIJDEN 2 (7)
  • KRUIDEN 1 (20)
  • KRUIDEN 2 (13)
  • RELIGIE 1 (20)
  • RELIGIE 2 (20)
  • RELIGIE 3 (20)
  • RELIGIE 4 (20)
  • RELIGIE 5 (20)
  • RELIGIE 6 (20)
  • RELIGIE 7 (20)
  • RELIGIE 8 (20)
  • RELIGIE 9 (23)
  • SAUZEN (6)
  • Snacks en andere hapjes (10)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 1 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 2 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 3 (14)
  • VOEDING ALGEMEEN 1 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 2 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 3 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 4 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 5 (16)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 1 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 2 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 3 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 4 (4)
  • WIJNEN, LIKEUREN EN ANDERE DRANKEN (20)
  • Archief per maand
  • 04-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 08-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
    Inhoud blog
  • Wereld opgeschrikt door onverwacht overlijden van Paus Franciscus
  • Broeder Everard wenst alle Lezers van dit Kloosterblog een Vredig en Zalig Paasfeest
  • Dieren uit de Bijbel
  • Opkikkertjes van vroeger weer volop in!
  • Kunnen we door voeding veroudering tegengaan?
  • Vrede op Aarde aan de Mensen van Goede Wil
  • Nieuws over Bedevaartplaats Medjugorje in Bosnia en Herzegovina
  • Vandaag Bakken We Luxe Appelkoekjes Met Een Gesprekje Vooraf
  • Wat Rooms Katholieke Weetjes
  • Water Belangrijkste Levensbron, Reizen Paus Franciscus en wat Kookweetjes
  • Rucola Stamppot met ei en amandelschaafsel
  • Ondanks al onze zorg toch onveilig voedel in omloop
  • Zwarte Thee goede hartbeschermer en u voelt zich er prima bij!
  • Recept Gevulde Paprika
  • Broccoliburger voor 4 personen
  • De Donderprofeet Amos
  • Einde Woongebied Mensheid op Aarde!
  • TOM KHA KAI
  • Belangrijke Voedingstips van Broeder Everard
  • Onze hoop is gericht op het begrip liefde wat in elke geloofsgroep is verankerd!
    Foto
    Gastenboek
  • Dag Eef ik wens jou veel moed want die heb jij al ik bewonder jou van harte van Suz
  • uniek
  • dag Broeder
  • Een goeie en aangename zaterdag bezoekje
  • Een vraagje !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geboortehuis-leven-werken en dood van Pater Damiaan
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Fotoreeks Assumptionisten

    Stichter Pater Emmanuel d'Alzon

    St. Theresia Missiehuis Boxtel

    Kasteel Stapelen te Boxtel (2maal)

    Kunstenaar Jan Boeren

    Gedenkstenen Boxtel

    Plafondschildering Zepperen (Be) 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tlissewegenartje
    www.bloggen.be/tlissew
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    evertsuitlaatklep
    www.bloggen.be/evertsu
    Foto
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Het Boeddhisme is geen geloof, maar net als het Humanisme een stroming, waarin goedheid en saamhorigheid belangrijk zijn
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto

    GERARDUS MAJELLA 1729-1755

    Een van de bekendste paters Redemptoristen is Gerardus Majella. Hij was een echte priester met oog voor de noden van de medemens, en daarbij heel vroom.
     
    Tijdens zijn leven werd hij al 'Santo' genoemd, wat "Heilige betekent" Op 11 december 1904 werd hij door Paus Pius X heilig verklaard en veel mensen komen naar Wittem (Ndl-Limburg) om te bidden en hem gunsten te vragen.
     
    Veel wonderen hebben er in Wittem plaats gevonden en soms zijn er mensen genezen van kwalen waar de artsen geen raad mee wisten. 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Broeder Everard met Kloosterrecepten
    Het blog voor Broeders & Zusters van alle Gezindten
    29-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Religieus Geweld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stap voor stap probeert de Islamitische Staat op grond van hun geloof de wereld om te turnen tot één geloofseenheid en dit op grond van de Koran. De islam voert momenteel een wereldwijde Heilige Oorlog uit die gepaard gaat met plotselinge aanslagen waarbij willekeurige personen die toevallig in een bepaalde streek of buurt zich ophouden op gruwelijke wijze gedood worden. Lopen we de geschiedenis door dan zijn Heilige oorlogen niet van vandaag of gisteren. Bekend zijn de heilige stedenoorlogen in het oude Griekenland, waarbij Athene tegen Sparta vocht en ook vele andere steden en dorpen waren erbij betrokken. Vaak ging het om pietluttigheden op geloofsgebied, waarbij het Orakel van Delphi of een of andere mythologische Godheid zoals Zeus, Apollon en Aphrodite centraal stonden. Deze oorlogen vonden allemaal plaats enkele eeuwen v.Chr. Bekend zijn ook de  Heilige oorlogen die de Romeinen uitvochten tegen de Joden, waarbij Jeruzalem verwoest werd en duizenden burgers afgeslacht. Wij Christenen zijn met de 9 Kruistochten-in de periode van 1095 tot 1271-die we hielden om in het bezit te komen van de Heilige plaatsen in Jeruzalem  tegen de Islamieten, Joden en Turken ook knap ver gegaan en afgeslacht door onze kruisvaders werden duizenden burgers van Palestina  en ook op de doortocht door andere landen werd alles wat op hun weg lag vernield en ook in deze doortreklanden werden de niet-roomsen vermoord. Een hele onrustige streek op deze aardbol op geloofsgebied is ook de Soedan waarin zo omstreeks 1880 een Heilige onderlinge Islamoorlog door Mahdi-een Islamitische profeet-gevoerd werd. In Nederland hebben we jarenlang een strijd gehad tussen katholieken en protestanten en berucht in onze geschiedenis hierbij was de Beeldenstorm in 1566, waarbij de katholieke kerken het moesten ontgelden en in 1572 veel monniken en gelovigen vermoord werden. Dit hele gebeuren vond plaats toen we in 1522 al min of meer met de Spanjaarden in een oorlogssituatie verkeerden, waarbij het protestantse Noorden min of meer ook in conflict raakte met het katholieke zuiden dat tijdens de tachtigjarige oorlog (officieel begonnen in 1568 en geëindigd in 1648) aan de kant van de Spanjaarden stond. Opgenoemd hier heb ik enkele langdurige oorlogen uit het verleden en zo zijn er nog wel honderd kleine geloofsconflicten op te noemen. In het verleden heb ik al eens uitgebreid de oorlog tussen de katholieken en de protestanten in Noord Ierland verslagen, een oorlog die aangewakkerd werd door een prominente Ierse katholiek en een protestantse dominee. Gelukkig is deze strijd afgesloten, ofschoon wel gesteld kan worden dat de onderlinge haatgevoelens nog lang niet verdwenen zijn. Met wapengekletter is nog nooit een oorlog beslecht en daarom is het zaaks dat we toch met de tegenpartij, hoe berucht deze ook is, aan tafel moeten gaan zitten. Gedacht hebben we als katholiek zijnde het Oude Testament af te zweren en het Nieuwe-min of meer pacifistische-Testament tot onze normen en waarden te rekenen. Geholpen heeft het niet, want ook hierna zijn veel oorlogen ontstaan. Zonder strijd tegen de wereld om zich heen of onderling met personen, die men om een of andere reden niet mag, kan de mens kennelijk niet leven. Gedurende het bestaan van de mensheid hebben in onderlinge geloofsoorlogen meer dan een miljard mensen het leven verloren en ook in deze zogenaamde tijd van edele normen en waarden is de mensheid geladen met vooroordelen en haatgevoelens. Met de huidige geavanceerde wapens loopt de mensheid het risico dat men op korte termijn zichzelf volledig vernietigt.

    29-06-2015 om 12:38 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 5
    >> Reageer (0)
    26-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeduivel met Ossenmerg en Rodewijnsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik voor u staan een lekker gerecht, met de in moten gesneden staart, van de oeroude zeevis Zeeduivel als hoofdmoot. Die zeeduivel ziet er een beetje gevaarlijk uit, kan vrij groot worden en ook in leeftijd is dit een taaie, want ze kunnen als ze niet voortijdig gevangen worden en op ons bord verdwijnen wel 24 jaar oud worden. Het is om te zien niet de meest ooglijke vis, maar klaargemaakt zoals op onderstaand staatje wel de meest smakelijke. De zeeduivel is voorzien van een flinke lange staart, soms wel  anderhalve meter lang, en dat is echt voor fijnproevers het lekkerste gedeelte van deze vis. Een bereiding heb ik staan voor 4 personen, maar tegenwoordig met veel kleine gezinnen en veel alleenstaanden is het misschien prettig om uw buurvrouw, buurman of goede vriend of vriendin ook ter tafel uit te nodigen. Eet u toch liever alleen, dan heb je aan zo'n zeeduivelpakketje met al die bijbehorende ingrediënten voor twee dagen ruim genoeg op tafel. Bewaar met dit warme weer niet alles te lang en zet meteen na gebruik de restschaal, afgedekt met folie, in uw koelkast. Ik wens u veel succes met de bereiding en tot een volgende keer maar weer.



    Op de inzet ziet u niet de staartmoten en de visschotel met de ingrediënten
    maar het voorstuk van deze vis dat ik ook maar meteen verwerkt heb en
    aan tafel met 12 personen is zo'n visschotel gauw opgesoupeerd. Je hebt
    tegenwoordig nog geen tijd om de nodige beelden te schieten. Ze vinden
    alles zo lekker dat in een mum van tijd alles al in de magen verdwenen is. 

    26-06-2015 om 16:25 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 2
    >> Reageer (1)
    22-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerkelijk Nieuws
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Veel katholieke kerken in Nederland zijn hoofzakelijk om financiële redenen gesloten. Persoonlijk vind ik dat veel episcopaten te weinig aandacht gehad hebben wat er zoal onder de mensen leeft en te weinig ingegaan zijn op hun geestelijke behoeften. Het begin van kerkelijk verval is voor een halve eeuw terug ontstaan toen de geestelijken het parochieel zo druk kregen dat de tijd ontbrak om op huisbezoek te gaan. Bij onze protestantse broeders hier in Nederland leeft het kerkelijk gebeuren nog volop en iedereen die protestant is, kerkelijk of niet kerkelijk  draagt financieel bij aan de kosten die gepaard gaan om de kerkgemeenschap bij elkaar te houden. Het zijn bij de katholieken voornamelijk de kloosterorden en congregaties die proberen het Rijke Roomse leven hier ter lande  nog wat kleur te geven. Hier in onze gemeente is dit het Dominicanenklooster in Huissen. Het zijn hier in Lingeaard vooral leken die het kloosterleven beheren. In het prachtige heuvelland van Limburg vinden we het aloude klooster van de Redemptoristen. Bekende heilige redemptoristen zijn Alfonsus en Gerardus Majella. Gerardus Majella is de patroon van kleermakers, portiers en zwangere vrouwen. Persoonlijk bid ik altijd tot Gerardus als ik me niet lekker voel en ondanks vijf plagende chronische aandoeningen heb ik dankzij deze heilige mijn goede humeur behouden en ben met al de pijnen die me belagen niet in opstand gekomen. Op een staatje hieronder van dit kerkelijk stukje leest u wat er allemaal in het klooster Wittem te doen is. Wittem is echt een bezoek waard als u uw geestelijk leven wat op wilt vijzelen en u wordt er door de paters, broeders en lekenbroeders hartelijk ontvangen met een lekkere kop koffie en erbij een heerlijk stukje Limburgse vla.
    Rooms gebedje: dat is hieronder ook te lezen. Vroeger voor het slapen gaan bad mijn moeder met ons gezamenlijk het gebedje tot Ons-Lief-Heertje en de zoete Engeltjes. Ik ken het nog steeds vanbuiten. Dit gebedje wat ik hier voor u heb staan is een gebed dat ooit samengesteld is door de Heilige Franciscus; het is net als dat oude nachtgebedje van vroeger ook een soort kort beschermingsgebed. Verder in dit kerkelijk stukje vindt u  een korte levensbeschrijving van ons Poolse Paus Johannes Paulus II, die jarenlang een geliefd kerkbestuurder was en op 2 april 2005 is overleden.









      

    22-06-2015 om 20:18 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 5
    >> Reageer (0)
    19-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mont-Blanc À La Vieille Cure
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier in Nederland heb je ook wel bomen met tamme kastanjes staan, maar niet zoveel als bv. in de Ardèchestreek te Frankrijk. In het begin van de herfst houden ze daar zelfs kastanje feesten en gegeten worden hierbij de zogenaamde Marrons Glacé; dit zijn gekookte kastanjes overgoten met stroop en daarna ingelegd in suiker. Zoals bij alles en nog wat in Frankrijk wordt een wijntje of likeurtje geserveerd. We zitten nog wel niet in de kastanjetijd, maar toch wil ik u het nagerecht Mont-Blanc À La Vieille Cure niet onthouden. Bij dit gerecht gaat het om kastanjes en de likeur  Vieille Cure (een echte kloosterlikeur). Hieronder staat een staatje waarop staat wat u allemaal nodig heeft en uiteraard eveneens de bereidingswijze. In stedelijke speciaalzaken zijn die ingrediënten zondermeer te vinden; mogelijk niet de geglaceerde bosviooltjes, maar daarvoor is het ook een specifiek Frans gerecht.  



    19-06-2015 om 14:25 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOOR EN NAGERECHTEN 2
    >> Reageer (1)
    16-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles over vijgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vroeger kwamen de gedroogde vijgen in manden aan uit zuidelijke of uit Aziatische landen met een subtropische natuur.
    Nu het klimaat in Nederland wat milder is geworden en winters met uiterst strenge vorst steeds zeldzamer worden, treffen we in onze contreien en dan heb k het over Nederland en België ook hier de vijgenboom aan.
    Gepoot kan deze het beste worden in het voorjaar en wel op een beschutte zonnige plek, het liefst in de nabijheid van een schutting of schuurtje, gelegen aan de zuidzijde. Veel water heeft een vijgenboom niet nodig en daarom is het ook wenselijk dat zo'n boom aangeplant wordt op een stolpje grond dat dus iets hoger ligt dan de rest van onze tuinbegroeiing.
    De best winterharde en ziekteongevoelige vijgenboom is het ras de Ficus Carica "Brown Turkey". Voor het kweken in een serre, kas of beschutte binnentuin, bv. van een appartementencomplex, zijn er ook diverse struiken en boompjes in de handel die weliswaar niet winterhard zijn maar met de juiste verzorging eveneens een goede oogst brengen. Vijgen gaan gauw overstuur en als u ze oogst is het raadzaam deze vruchten dezelfde dag te consumeren door ze zo op te eten, te koken of te stoven, in te vriezen of te drogen. Bij buitenkweek moet u, net als bij bessen en kersen, de rijpende vrucht beschermen tegen vogels. Speciale netten zijn er in de handel en bij een flink uit de kluiten geschoten vijgenboom heeft u uiteraard een enorm groot net nodig.
    Vijgenbomen zijn niet goedkoop en bij aanpoot moet u goed de aangegeven regels volgen  en  van de verkoper een garantie proberen te bedingen tot voorbij het eerste kweekjaar. In de rusttijd die loopt van november tot februari kunt u het beste de boom snoeien en eventueel stekken trekken voor een nieuwe aankweek. Vijgen zijn vezelrijke vruchten, bevatten veel vitaminen A (goed voor een gave huid) en ook B. Verder erin aanwezig zijn veel mineralen, zoals calcium, koper, kalium, ijzer en selenium. Deze mineralen bevorderen een goede bloedsomloop en een prima hartwerking. Vermeld zij verder nog dat men ook gedroogde vijgen niet te lang bewaren moet en zeker niet in een koelkast, want daar worden ze zo taai als de pest en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Thuiskweek van allerlei subtropische vruchten en tevens van de ons bekende Nederlandse vruchten, bv. aardbeien, is op het ogenblik erg populair. Alles is te leren en voordat u het weet bent u er vertrouwd mee en kunt u genieten van eigenkweek.
     



    16-06-2015 om 13:20 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALGEMENE STUKJES 4
    >> Reageer (1)
    15-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien-Gazpacho met Basilicum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gazpacho is te bereiden met allerlei vruchten en met sommige groentes bv. met asperges. In deze aardbeientijd heb ik voor u staan het nagerecht voor 4 personen: Aardbeien-Gazpacho met basilicum.
    Wat te gebruiken? 500 gram aardbeien, suiker, sinaasappelsap, citroensap, sinaasappelschillen, water, olijfolie en basilicumblaadjes. De meeste ingrediënten voor dit recept zijn in een keuken wel aanwezig en de rest is in elke Super wel verkrijgbaar. Apart op een staatje vindt u de bereidingswijze van dit lekkere nagerecht. U kunt het gerecht serveren in een schaaltje of glas; zie inzet! Veel succes ermee!



    Gemakkelijk om Basilicum zelf in de keukenserre in huis te hebben!

    15-06-2015 om 09:18 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOOR EN NAGERECHTEN 2
    >> Reageer (0)
    11-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melon Surprise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er gaat niets boven een mooi gedekte tafel. Het straalt gezelligheid uit en je hoeft echt niet rijk te wezen om dit voor elkaar te krijgen. Als toetje bij het middagmaal wordt meestal iets kant en klaar uit de super toegevoegd, soms ook wat los fruit. De huisvrouw van vroeger was vaak uren in de weer om het middagmaal klaar te maken en in die tijd was je wel genoodzaakt hieraan zoveel aandacht te besteden. Alles in de winkels werd los verkocht en pudding e.d. moest je zelf allemaal aanmaken. Als ik het eerlijk mag zeggen vond ik zelf bereide maaltijden veel lekkerder dan tegenwoordig dat  fabrieksmatige spul. Men stelt dat iedereen kan koken, maar de kunst ervan is niet het bakken, braden en of koken, maar het gaat om het smakelijk klaarmaken en dat is de echte kookkunst. Op TV worden tegenwoordig veel kookprogramma's in wedstrijdverband gebracht en telkenmale zijn er enkele personen bij die met een en hetzelfde recept toch een bepaalde schotel smakelijker weten te bereiden dan zijn of haar concurrent. Momenteel zitten we nog steeds in het fruitseizoen en alles is fris te bekomen. Je kunt om je gasten aan tafel te behagen ook met een mooi opgesierd toetje voor de dag komen en daarom heb ik voor vandaag staan een Melon Surprise.
    Wat nodig? 1 grote suikermeloen, 1 dl benedictine, enkele aardbeien en een kwartliter roomijs.
    Bereiding: Snijd het kapje van de meloen, laat het vocht en de pitjes eruit lopen en schep het vruchtvlees eruit met een rond appelboortje, zodat u mooie balletjes krijgt. Overgiet deze met de benedictine en zet ze een uurtje koel weg. Zet ook de uitgeholde meloen in de koelkast. Schep in deze meloenschil eerst een laagje meloenballetjes, daarop wat aardbeien (liefst de kleine, felrode, die veel aromatischer zijn dan veelal de wat grotere), eventueel bestrooid met wat suiker, daarop het ijs, en tenslotte weer een laagje meloenballetjes. Zet het kapje weer op de meloen en zet deze tot het allerlaatste moment weer even in de vriesruimte van de  koelkast, alvorens de "Melon Surprise" op tafel te brengen. Veel succes ermee! 

    11-06-2015 om 11:22 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOOR EN NAGERECHTEN 2
    >> Reageer (1)
    10-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soufflé au Cointreau
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik een specifiek Frans nagerecht staan, waarbij deze keer geen wijn maar de likeur Cointreau gebruikt wordt. Cointreau is een sinaasappellikeur met een alcoholgehalte van 40 % In feite is het een echte koffielikeur met een warmzachte, neigend naar een beetje bittere en zoete smaak. Gewoon in de super is deze likeur meestal niet aanwezig, want alleen in winkels met een slijtvergunning mag deze likeur verkocht worden. Hieronder op staatjes heb ik het recept staan en uitgebreid ook de bereidingswijze. Kopieer dit recept en voeg het toe aan uw receptencartotheek, dit is altijd gemakkelijk als u deze soufflé eens wat vaker wilt klaarmaken. Veel succes ermee! 

                                                   BEREIDING

    10-06-2015 om 13:51 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOOR EN NAGERECHTEN 2
    >> Reageer (0)
    03-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOUGÈRE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weer zo'n specifiek Frans voor-en/of nagerecht, dat ook uitstekend smaakt als je 's avonds naar de TV zit te kijken en bij ieder Frans gerecht hoort natuurlijk ook een wijntje en zeker als het om echt Bourgondisch tafelen gaat. Het is ook een fijn gerecht om klaar te maken bij een keukenshow in een of andere hal of bij een specifiek kook en/of bakprogramma op TV. Mogelijk is het een ietwat ouderwets  gerecht, maar die moeten we ook in eren blijven houden. Wat er nodig is voor dit gerecht ziet u op onderstaande staatjes. Ik wens u veel succes met de bereidingswijze en tot een volgende keer maar weer.
    Bijzonder nieuws: Vandaag las ik op internet dat men eerstdaags gaat experimenteren met een Chimpansee als kok. In de missie bij de kannibalen aten we vroeger aap aan het spit en de maatschappij is al zover geciviliseerd dat we binnenkort als chef du cuisine in een masterkookprogramma een aap als meester-kok aantreffen. Op alle gebied is de wereld in de loop der jaren veranderd en automatisch draai je hier zonder verzet in mee. Een mens kan uitwendig druk wezen, maar wees geen binnenvetter door je overal tegen te verzetten, want dat is slecht voor je rikketik!    







    03-06-2015 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 1
    >> Reageer (2)

    Foto





    ALLES OVER ETEN EN DRINKEN
  • Vezelrijke ontbijtjes
  • Erna met zoutloos eten
  • Lekker & Simpel
  • Duivensoep
  • Onze Franse keuken
  • Svetlana's Recepten
  • Serge met zijn Wijnetiketten Verzameling
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging

    CULINAIRE WEBSITES EN VIDEO 'S
  • Kijk hoe Kees Melis Brabantse worstenbroodjes bakt
  • Turkse Eten
  • Gezondheidsproducten van Wingzie
  • Zelfmaakrecepten
  • Bakrecepten van Okoko
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging

    Geestversterking
  • Processie De Brugse Belofte
  • Bedevaartsoord Beauraing België
  • Bedevaartsoord Banneux België
  • Apostel Paulus en zijn brieven
  • Sixtijnse Kapel
  • Wees Gegroet Maria
  • Mariakapellen: zie ook Angeren
  • Basiliek van San Pietro
  • Basiliek van San Paolo
  • Heilige Bloedprocessie Brugge 2017

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    In Banneux (België) is Maria in 1933 verschillende keren verschenen aan Mariëtte Beco.

    Mariëtte ging tijdens de grote vakanties op bezoek bij de familie Desmedt in Thildonck.

    Op de fotoreportage ziet u het Heiligdom Banneux, druk op foto 2 voor website. 

    Op eerste familiefoto ziet u Pierre Desmedt met zijn vrouw Victorine Lenaerts
    José Desmedt en Mariëtte & André Beco. op de andere José en Mariëtte.

    Na Lourdes is Banneux een van de drukst bezochte bedevaartplaatsen.

    Met één klik op de Maria Award vindt u alle Mariakapellen  in Nederland en kunt u

    Marialiedjes beluisteren.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Werkende handen in Molokai, overblijfselen terug naar België-Heiligverklaring Damiaan in Rome
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ZIE HIER DE MOOIE BEELDEN VAN GODS SCHEPPING!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    leon10
    www.bloggen.be/leon10
    Rondvraag / Poll
    BROEDER EVERARD WIL GRAAG WETEN WAT U INTERESSANT VOND
    RECEPTEN
    BLOGFOTO'S
    VERHAALTJES
    GEDICHTEN
    ALLES
    Bekijk resultaat


    Solidaritet met mens in nood,geeft deze wereld kleur! Klik plaatje hieronder!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    FAMILIESITES
  • Informatie en Wetenschapsblog
  • Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik hoop dat een bezoekje aan dit blog van broeder Everard uw geest verrijkt heeft
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs