Foto

WELKOM OP MIJN BLOG,

Mijn naam is broeder Everard en ik ben broeder van de bekende Belgische congregatie van de "Ordo Fratrum Pruvorum".
De afkorting die hiervoor staat is O.F.P.
Deze naam dragen we nog steeds omdat we vroeger een speciaal soort gezondheidsbier brouwden en ons klooster een toevluchtsoord was van zwervers die gratis tweemaal per dag bij ons konden komen eten. De Belgen noemden ons de fienprüffrères.
 
Vanwege de wereldwijde economische crisis heb ik samen met mijn steun en toeverlaat die zich Soeur of Sister Mary noemt met dispensatie en gedoogsteun van Rome, mijn intrek genomen in het klooster 'De Pauw'  te Angeren.
 
Ondanks dat we beiden bejaard zijn en slecht ter been ben ik hoofd van de keuken geworden en Maria, met permissie van gedoog-overste pater Geert Wilderman, mijn keukenhulp. De muziek op dit blog wordt verzorgd-zet muziek aan-door Soeur Elise.

Nostalgische kloosterfoto uit 1953 ziet u rechtsboven op deze site staan. Het logo hierboven vertegenwoordigt onze voortdurende hoop op solidariteit en vrede. Ons streven is dat in liefde en vertrouwen in elkaar dit doel ooit bereikt zal worden.

We wensen u een aangenaam verblijf op dit blog en nodigen u uit het dikwijls te komen bezoeken.

Foto
Categorieën
  • ALGEMENE STUKJES 1 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 2 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 3 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 4 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 5 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 6 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 7 (25)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 1 (20)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2 (15)
  • DIVERSE GERECHTEN 1 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 2 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 3 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 4 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 5 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 6 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 7 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 8 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 9 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN Nr. 10 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 11 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 12 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 13 (17)
  • FEESTMAALTIJDEN 1 (20)
  • FEESTMAALTIJDEN 2 (7)
  • KRUIDEN 1 (20)
  • KRUIDEN 2 (13)
  • RELIGIE 1 (20)
  • RELIGIE 2 (20)
  • RELIGIE 3 (20)
  • RELIGIE 4 (20)
  • RELIGIE 5 (20)
  • RELIGIE 6 (20)
  • RELIGIE 7 (20)
  • RELIGIE 8 (20)
  • RELIGIE 9 (23)
  • SAUZEN (6)
  • Snacks en andere hapjes (10)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 1 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 2 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 3 (14)
  • VOEDING ALGEMEEN 1 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 2 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 3 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 4 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 5 (16)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 1 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 2 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 3 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 4 (4)
  • WIJNEN, LIKEUREN EN ANDERE DRANKEN (20)
  • Archief per maand
  • 04-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 08-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
    Inhoud blog
  • Wereld opgeschrikt door onverwacht overlijden van Paus Franciscus
  • Broeder Everard wenst alle Lezers van dit Kloosterblog een Vredig en Zalig Paasfeest
  • Dieren uit de Bijbel
  • Opkikkertjes van vroeger weer volop in!
  • Kunnen we door voeding veroudering tegengaan?
  • Vrede op Aarde aan de Mensen van Goede Wil
  • Nieuws over Bedevaartplaats Medjugorje in Bosnia en Herzegovina
  • Vandaag Bakken We Luxe Appelkoekjes Met Een Gesprekje Vooraf
  • Wat Rooms Katholieke Weetjes
  • Water Belangrijkste Levensbron, Reizen Paus Franciscus en wat Kookweetjes
  • Rucola Stamppot met ei en amandelschaafsel
  • Ondanks al onze zorg toch onveilig voedel in omloop
  • Zwarte Thee goede hartbeschermer en u voelt zich er prima bij!
  • Recept Gevulde Paprika
  • Broccoliburger voor 4 personen
  • De Donderprofeet Amos
  • Einde Woongebied Mensheid op Aarde!
  • TOM KHA KAI
  • Belangrijke Voedingstips van Broeder Everard
  • Onze hoop is gericht op het begrip liefde wat in elke geloofsgroep is verankerd!
    Foto
    Gastenboek
  • Dag Eef ik wens jou veel moed want die heb jij al ik bewonder jou van harte van Suz
  • uniek
  • dag Broeder
  • Een goeie en aangename zaterdag bezoekje
  • Een vraagje !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geboortehuis-leven-werken en dood van Pater Damiaan
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Fotoreeks Assumptionisten

    Stichter Pater Emmanuel d'Alzon

    St. Theresia Missiehuis Boxtel

    Kasteel Stapelen te Boxtel (2maal)

    Kunstenaar Jan Boeren

    Gedenkstenen Boxtel

    Plafondschildering Zepperen (Be) 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    battlefield2_clan_nl
    www.bloggen.be/battlef
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    evertsuitlaatklep
    www.bloggen.be/evertsu
    Foto
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Het Boeddhisme is geen geloof, maar net als het Humanisme een stroming, waarin goedheid en saamhorigheid belangrijk zijn
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto

    GERARDUS MAJELLA 1729-1755

    Een van de bekendste paters Redemptoristen is Gerardus Majella. Hij was een echte priester met oog voor de noden van de medemens, en daarbij heel vroom.
     
    Tijdens zijn leven werd hij al 'Santo' genoemd, wat "Heilige betekent" Op 11 december 1904 werd hij door Paus Pius X heilig verklaard en veel mensen komen naar Wittem (Ndl-Limburg) om te bidden en hem gunsten te vragen.
     
    Veel wonderen hebben er in Wittem plaats gevonden en soms zijn er mensen genezen van kwalen waar de artsen geen raad mee wisten. 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Broeder Everard met Kloosterrecepten
    Het blog voor Broeders & Zusters van alle Gezindten
    24-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op naar het Paasfeest!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Goede Week, waarin we het lijden en sterven herdenken van Jezus, werd afgelopen dinsdag wreed verstoord door de aanslagen te Brussel. Eraan gewend zijn we dat we dagelijks geconfronteerd worden met berichten uit Azië en Afrika waar dagelijks terroristische aanvallen plaatsvinden. Sinds het westen zich is gaan bemoeien met betrekking tot allerlei landen buiten Europa en openlijk deelneemt aan de onderlinge strijd die in landen als Israël, Afghanistan, Irak, Syrië, Jemen, Mali etc. gevoerd wordt, is er een onderlinge haat ontstaan die zijn weerga in de geschiedenis niet kent. Het zijn niet allemaal terroristen die door onze bommen getroffen worden. Dagelijks sterven daar buiten Europa door oorlogsgeweld ook gewone burgers. In de Tweede Wereldoorlog hebben we ook met bombardementen te maken gehad en duizenden gewone onschuldige burgers werden hierdoor gedood. Zowel vriend als vijand lieten deze bommen boven onze steden en dorpen los en zij die hierdoor familieleden, vrienden en kennissen verloren, wezen niet alleen naar Nazi-Duitsland, maar ook naar de Geallieerden die vaak klakkeloos ergens bommen losten terwijl er geen vijand te bekennen was. Meer dan 100 terroristische organisaties zijn momenteel operationeel in deze wereld en we bevinden ons als het ware in een onzichtbare oorlog waar moeilijk vat op te krijgen is. We leven in een wereld van verschrikking en als christenen kunnen we alleen maar bidden en wensen dat dit geweld ooit eens ophoudt. Alle respect heb ik voor die mensen die zonder onderscheid des persoon hulp verlenen aan zowel vriend als vijand en ook voor hen die proberen oorlogsslachtoffers weer terug te brengen in onze maatschappij. Vandaag is het Witte Donderdag, de laatste dag dat onze Heer Jezus met de apostelen bijeen zat, als nederige knecht hun voeten waste  en zij allen gezamenlijk de maaltijd gebruikten. Hierna werd hij in de Hof van Olijven gevangen genomen, tot landvoogd Pilatus gebracht en op Goede Vrijdag stierf hij de kruisdood. Vanavond kunt u via de TV de Passion volgen die dit jaar plaatsvindt te Amersfoort. Onze Heer Jezus die met palmzondag nog met veel bazuingeschal als een koning Jeruzalem binnengehaald werd, wordt nu als oproerkraaier door zijn eigen volk bespot en aan de schandpaal genageld. Met Paaszaterdag treuren we om zijn dood, maar ontsteken ook het vuur naar nieuw leven en met Pasen herdenken we de dag dat Heer Jezus uit de dood verrezen is. Ik hoop dat de aanloop naar Pasen en alle nare gebeurtenissen die we deze week meegemaakt hebben uw hart niet vol haat vult, maar u aanspoort tot bezinning en u de kracht geeft om met de naasten om u heen een betere wereld op te bouwen. Ik heb deze keer geen uitgebreid paasdiner staan, maar wilt u toch iets lekkers klaarmaken, kijk in het archief  van broeder  Everard naar speciale feestgerechten of raadpleeg de website www.allrecipes.nl   Ongetwijfeld vindt u daar wel iets dat u met Pasen wenst klaar te maken. 

    24-03-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (1)
    10-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee Heerlijke Oosterse Gerechten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik voor u staan het gerecht Teriyaki: prei met mango en biefstuk.  Dit is een gerecht voor twee personen, mild van smaak, kindvriendelijk en binnen de kortste keer klaar en op tafel. Het tweede gerecht is Tjap Tjoy met gemberrijst. Het is een kruidig wokgerecht en binnen een half uurtje klaar om geserveerd te worden. Ik zou zo zeggen:,,Kies u maar"! Op staatjes hier beneden vindt u de benodigdheden voor genoemde gerechten en hoe u deze het beste bereiden kunt. Tevens  staan de gerechten als zodanig afgebeeld. Heeft u al een receptencartotheek  "broeder Everard" aangelegd? U kunt elk staatje hier beneden apart afdrukken en daarin vrijelijk opnemen.





    10-03-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (0)
    26-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nasi Goreng met saté
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik voor u staan nasi goreng met saté. Het is een schotel berekend op vier personen. Op staatjes hier beneden staan de ingrediënten die u hiervoor in huis moet halen en ook de bereidingswijze. Vroeger in het klooster bereidden we veel Oosterse gerechten, waaronder ook nasi en gebruikten we om alles lang warm te houden een hooikist en ook kwam die broeierige warmte uit die kist de smaak van de Indische en Oosterse gerechten echt ten goede. Maak ik van die gerechten, dan zoek ik nog altijd naar die hooikist, maar waar die gebleven is dat mag Joost weten. In feite had ik vandaag erwtensoep op het menu staan, maar toen ik vanmorgen de geweekte erwten bekeek, ben ik daarvan afgestapt; gezien dat die krengen oud waren en dan kun je er beter geen soep van trekken, want met zoiets op tafel ploft het hele klooster uit elkaar! Kloosterlingen zijn fijnproevers en mankeert er iets aan het eten, dan word je als kok al gauw op de vingers getikt. 





    26-02-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (2)
    19-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele Pittige Oosterse Gerechten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tegenwoordig heb je veel één en tweepersoonshuishoudens en veelal bestellen deze mensen kant en klaar maaltijden, maar niets is zo gezond om lekker bezig te zijn en toch maar zelf een vers Oosters maal te bereiden. Je moet er wel voor naar de winkel om de benodigde ingrediënten in huis te halen en doe dit bij de buurtwinkel. Per dag zo heen en weer een wandelingetje daarnaartoe houdt de spieren soepel en wekt uw eetlust op. Zo'n smakelijk en pittig Oosters maal heb je in een wok binnen de twintig minuten kant en klaar op tafel. Vandaag heb ik voor u staan de keuze uit twee van deze gerechten nl. Citroenkip met sambalspinazie en Babi Ketjap met sinaasappel. De hieronder afgedrukte staatjes kunt u vrij overnemen en wilt u in de toekomst wat vaker zulk een gerecht klaarmaken dan is zo'n zelf opgezette receptencartotheek een uitkomst. 



      



      

    19-11-2015 om 12:12 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (1)
    25-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filetto-Alla-Rossini
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals u weet eten de Italianen twee keer per dag een warme maaltijd; toch zou je zeggen dat de Italianen hierdoor wat dikker zijn dan de Hollanders of om maar een voorbeeld te noemen de Amerikanen, die veelal buitenshuis eten en bekend staan als eters van de nogal vette hap. Nee hoor, de Italiaanse mannen zijn veelal slank en dat komt omdat ze nogal, net als wij Hollanders, beweeglijk zijn-met dit verschil-dat wij met ons allen veel in de sportschool vertoeven en de Italianen als echte charmeurs  achter de rokjes aanzitten. Als je met z'n vieren aan tafel zit heb je aan zo'n vleesmaaltijd zoals de Filetto-Alla-Rossini, volgens receptuur klaargemaakt, je maagje al aardig vol zitten. Dit maal is genoemd naar de Italiaanse componist Rossini, die kennelijk enorm gesteld was op een dergelijk gerecht. De meeste bekendheid heeft Rossini (1792-1868) verworven met de bekende opera De Barbier van Sevilla. Wil je er nog wat bijeten, dan adviseer ik u hierbij gekookte aardappelen met als groente doperwtjes, boontjes of worteltjes. Een soepje vooraf is mogelijk wat teveel van het goede, maar een vitaminerijk fruittoetje na is ook bij dit maal niet te versmaden.





    25-10-2015 om 22:28 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (1)
    01-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaas Tonnato voor 4 personen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een voorgerecht dat we overgenomen hebben van de Italianen. De Italianen hebben wat andere eetgewoontes dan wij en eten twee keer per dag warm. Hier in Holland is het 's morgens wat fruit een boterhammetje en een kopje thee. In kleine gezinnen (veelal bij ouderen) is het 's middags noenmaal en 's avonds een boterham en in veel streken is het ook nog de gewoonte om voor het naar bed gaan een bordje pap naar binnen te werken. Werkenden die tegen 6 uur 's avonds allemaal thuis zijn, maken meestal maaltijden klaar die vlug gereed zijn of  soms is er een gezinslid bij die thuis blijft,  het huishoudelijk werk verzorgt en als iedereen na gedane arbeid thuis komt een uitgebreid maal op tafel brengt. Momenteel is de bevolking van Nederland aangewassen met veel mensen uit landen en streken met hele andere eetgewoonten en bij veel van deze volkeren wordt anders gebakken en gegeten, waarbij bij de meeste spijzen veel meer kruiden verwerkt worden dan in de puur Hollandse keuken. De winkels hier moeten daar op inhaken, want straks is er vraag naar spijzen en dranken waar we nog nooit van gehoord hebben. In Nederland hebben we momenteel te maken met een honderdtal asielzoekerscentra en  over een poosje worden deze mensen over heel Nederland verspreid en ook hun winkelwensen zijn zeer verschillend. Wij Nederlanders kennen onze artikelen en we halen het niet in ons hoofd om bij het kopen vooraf alles grondig te inspecteren en in de winkel verpakkingen aan te breken om te zien wat voor 'vlees' we in de kuip hebben; Veel buitenlanders doen dit wel en houdt dit als winkeluitbater maar eens tegen! In grote zaken zou een winkeladviseur die diverse talen spreekt niet overbodig zijn. 
    Wat hebben we nodig voor het bereiden van varkenshaas Tonnato?  Twee varkenshaasjes, 1 blikje tonijn, wat olie, drie ansjovisfilets, 2 eetlepels mayonaise, een limoen, twee eetlepels crème fraîche, zout en peper, 1 eetlepel kappertjes en 1 bosui.
    De maaltijd is in combinatie (Zie inzet: varkenshaas vitello en salade) of apart te completeren met een Italiaanse koude pasta salade, waarbij we als ingrediënten nodig hebben 300 gram fusilli of andere pasta, 200 gram gerookte kipreepjes, anderhalve eetlepel pesto (dressing), 16 cherrytomaatjes, 2 bolletjes mozzarella, pijnboompitjes, 2 volle handjes rucola, een snufje zout, wat peper en eventueel ook nog wat geraspte kaas.
    Bereiding: Je begint met een pan water, snijd de cherrytomaatjes in vieren en de twee bolletjes mozzarella in kleine stukjes. Als de pasta na 10 minuten koken klaar is, giet je deze af en spoel deze koud met koud water uit de kraan. Doe hierna de pasta in een grote kom, voeg als eerste de pesto (dressing) toe, roer de pasta goed door elkaar, voeg daarna de cherrytomaatjes, de stukjes mozzarella, de kipreepjes, de rucola en de pijnboompitten toe. Meng alles goed en breng vervolgens eventueel de pastasalade op smaak met Parmezaanse kaas, verder met een snufje zout en peper. Bewaar de pasta salade een poos  in de koelkast tot de tijd dat je deze wilt gaan serveren.
    Nagerecht:  wat vers fruit of Griekse yoghurt



    Hier een foto van de klaargemaakte varkenshaas Tonnato

    Nodig voor Italiaanse koude pasta salade en daaronder de klaargemaakte schotel


    01-10-2015 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (1)
    29-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diner vandaag: Mosterdsoep, Wortelenstamppot en Vers Fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor een poosje terug heb ik een vijftal artikelen geschreven over mosterd en mosterdgerechten. Vandaag is het buiten lekker weer, weliswaar met een windje erbij maar toch goed te houden. Oudjes die nog goed ter been zijn, raad ik aan om vanmiddag een fikse wandeling te maken of wat ook fijn is om een eindje te fietsen. Ben je eenmaal vastgeroest in het Horeca vak, dan is er weinig tijd om te gaan wandelen of fietsen. Je tippelt om alles klaar te maken voortdurend door de keuken en in restaurants dit vaak tot ver over het middernachtelijke uur. Hier in het klooster begint de dag om 5 uur met de lauden en hierna in de cuisine al vroeg en om 's avonds 7 uur is de keuken gesloten. Hierna  is het bidden in de kapel, een uur recreatie en na het bidden van het rozenhoedje liggen we om uiterlijk 22.30 uur allemaal in Morpheus 'armen. Onze wandelende en fietsende confraters wacht vanavond een pittig diner dat begint met twee soorten mosterdsoep, hierna wortelenstamppot met rookworst en als toetje na wat fruit, waarbij men kan kiezen uit een lekkere handpeer of appel en voor hartpatiënt zuster Borgia heb ik ter aanvulling van haar kalium wat kiwi's op de fruitschaal gelegd. Als je een  rubriek zoekt hoe wortelenstamppot het beste bereid kan worden, ga dan naar het archief rubriek 4 van de diverse gerechten en lees artikel hierover d.d. 13 september 2012! 







    29-09-2015 om 14:22 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (1)
    21-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstebrij met rabarber-aardbeiencompote
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vroeger in de Oost was het bijna elke dag rijst eten, maar dat ging zeer gevarieerd en de Indische rijsttafels smaakten dan ook voortreffelijk. Ik heb nog niet zolang geleden een rijstnagerecht op dit blog gebracht en vandaag heb ik voor u staan een volledig rijstgerecht voor 4 personen met alles erop en eraan staan. De gehele bereidingswijze staat op een staatje en als u vanavond of morgenvroeg naar de buurtwinkel stapt kunt u de benodigde ingrediënten vast in huis halen en maak u voor morgenmiddag ook zo'n heerlijk rijstgerecht klaar. Misschien heeft u uit de winkel maar enkele spulletjes nodig en heeft u sommige vruchten of anderzijds nog in u diepvrieskast zitten. Hier in het klooster slaan we s 'zomers van allerlei gewassen in de vriesruimte op en nu vandaag met het begin van de herfst en straks in de winter profteren we daar uitgebreid van. 



    21-09-2015 om 17:39 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (1)
    19-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentestoofpot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, nu het wat kouder is geworden, gaan we een lekkere en vitaminrijke stoofpot klaarmaken. De ingrediënten heb ik al klaar liggen en dit alles heb ik voor mijn actieve keukenvrienden-en vriendinnen op een paar staatjes staan die u vrij kunt kopiëren en als u een link van broeder Everard op uw website als favoriet blog heeft staan, dan vindt u onder de gerechtenrubriek dit recept ten alle tijde terug. Makkelijk is ook om een aantekening van de diverse gerechten te maken en hierop alle data te noteren van het ingebrachte recept, zodat u dit recept direct terug weet te vinden als u stoofpot klaar wenst te maken. Veel succes met de bereiding en tot een volgende keer maar weer!


    19-09-2015 om 12:56 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (0)
    15-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfslever met appel en aardappelpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag op Prinsjesdag hebben we een eenvoudige maaltijd staan met kalfskever met appel en aardappelpuree. Op een staatje hier beneden vindt u de benodigdheden voor de kalfsschotel en uiteraard de bereidingswijze. Aardappelpuree is vlug klaar te maken door de aardappels te koken, af te gieten en onder toevoeging van wat melk en een flinke klont roomboter fijn te stampen mooi gevormd op een schotel te brengen en hierna te bestrooien met wat paprikapoeder. Ook onze Belgische vrienden kijken vandaag naar de rijtoer van onze koning en charmante koningin door onze hofstad Den Haag. Het schijnt vanmiddag wat winderig te worden en broeder Leonard hier uit ons klooster, die vandaag op de eretribune langs de feestroute zit, heeft zo'n ouderwets oranje feesthoedje opgezet met een elastiekje onder de kin om een onverwachte windvlaag te kunnen trotseren. Het is ook de laatste keer dat men de Gouden Koets kan bewonderen, want gehoord hebben we dat deze na opgeknapt te zijn alleen nog te bewonderen valt in het hoofdstedelijk museum in Amsterdam of mogelijk in het oude paleismuseum van Het Loo. Vandaag hier in het klooster wordt tijdens het diner ook een oranjebittertje genuttigd. We zitten vanmiddag met 12 confraters aan tafel en ingekocht heb ik bij de slijter vier flessen van die koninklijke drank. Ik denk dat we na een uurtje aanzitten alleen nog lege flessen aantreffen. Vroeger stond alles nog op statiegeld en mocht  ik van overste Geert na inlevering het statiegeld voor mezelf houden. Hiermee ging ik elk jaar op vakantie naar mijn oude missiegebied in de Congo, maar dat is al jaren verleden tijd.



    15-09-2015 om 11:30 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (1)
    11-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe maak je rundervinken en/of runderschnitzels lekker klaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rundervinken kun jezelf maken, maar het is weinigen gegeven om dit te doen. Tegenwoordig hebben de stedelijke supers en ook in wat grotere dorpen een eigen slagerij binnen de muren en ook bij de keurslager kun je nog steeds voor je vleesinkopen terecht. Wie de tijd ervoor over heeft, haalt zijn vlees bij de gewone slager en als het om wild of gevogelte gaat en er is een poelier bij u in de buurt, stap daar dan eens binnen. Mogelijk is alles wat duurder dan in de super, maar verzekerd ben je dan wel van kersvers spul  en dat is een grote plus. Vandaag heb ik voor u staan een oud recept van vlees uit de pan zoals grootmoeders van vroeger dat allemaal wisten te bereiden. Hier beneden op staatjes heb ik staan wat u voor ingrediënten nodig hebt en tevens wat richtlijnen hoe u alles het beste kunt bereiden. Schroom niet en ga er maar eens mee aan de slag! 



    11-09-2015 om 17:51 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (1)
    03-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensvvlees in pittige saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Over het gebruik van mosterd en azijn heb ik diverse stukjes voor u geschreven. Deze keer heb ik voor u staan "varkensvlees in pittige saus." Een stukje vlees aanbraden kunnen we allemaal: wat zout en kruiden erbij en klaar. Je kunt het vlees ook wat pittiger van smaak doen maken door meer toevoegingen. Niet iedereen houdt daarvan, maar mensen die de hele dag buiten in de weer zijn houden wel van goed gekruide en pittige spijzen. Een van die ingrediënten die vlees en veel andere gerechten echt strong maakt dat is die Doesburgsche mosterd. Kijk hieronder maar eens op de staatjes hoe we dit gaan realiseren. Maak een kopietje van de bereiding en berg dit op in uw receptencartotheek; altijd handig om bijdehand te hebben!



                            GERECHT VOOR 4 PERSONEN

    03-08-2015 om 16:53 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (0)
    14-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele echt zomerse bijgerechten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Engeltjes boven in de hemel hebben ook gedacht aan de boeren op het land en gezorgd dat onze akkers rijkelijk bevloeid worden met hemelwater. Alles wat door de koperen ploert wat verdord geraakt was is weer aan het opgroenen. Ook de mensen die bepaalde chronische kwalen hebben  vinden momenteel wat verkoeling en voelen zich tevens weer wat beter. Jammer voor onze zonaanbidders, maar Hierboven zijn ze eerlijk en gunnen ze ieder het zijne! Vrijdag wordt het weer behoorlijk warm en de dagen hierna is het redelijk maar ziet het er niet naar uit dat we  binnenkort weer opnieuw een hittegolf krijgen. In deze vakantietijd is een leuk fietstochtje of een dagtrip naar een van onze vele recreatieparken ook een leuke ervaring en wat koeler weer zet ons wat meer in beweging en tevens wekt het onze eetlust weer op. Hieronder op wat staatjes vindt u wat licht verteerbare en echt zomerse gerechten. Ook de bereidingstijd is vrij kort. Heel veel succes ermee!






    ZIE INZET!

    14-07-2015 om 12:34 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (1)
    06-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filets De Boeuf À L'Albuféra
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je hoeft niet apart naar Bourgondië af te reizen om een heerlijk bereid maal met vele gangen te eten. Hier in onze gemeente Lingewaard is het culinair goed vertoeven en in alle dorpjes behorend tot de gemeente Lingewaard is wel een restaurant te vinden waar u echt lekker kunt eten. Een speciale plek op dit gebied is het aloude stadje Huissen, dat bekend staat als een echt Bourgondisch stadje, zeker  wat feestvieren betreft en heerlijke maaltijden. In Herberg De Hoeve (zie inzet) worden zelfs Bourgondische avonden gehouden en wat er allemaal daar voorgeschoteld wordt is van bijzondere kwaliteit. Ook restaurant de Gulle Goedzak in die plaats is wat ridderachtig ingericht en in deze veste worden vooral gezellige familiefeestjes gehouden. Wereldwijd bekend is ook het plaatsje Doornenburg met zijn prachtig kasteel en een schutterij die tot ver over de grenzen bekend is. Ook daar worden veel bijeenkomsten en feestelijkheden gehouden en staat het culinaire genot eveneens hoog in het vaandel. Gisteren op Bevrijdingsdag hadden we hier in het klooster een ridderlijke  maaltijd op tafel met als hoofdschotel Filets De Boeuf À L'Albuféra. Wat daar allemaal voor ingrediënten voor nodig zijn en hoe te bereiden kunt u op onderstaande staatjes lezen. Ik denk dat alle benodigheden hiervoor wel duidelijk zijn. Wat niet iedereen weet is wat zwezeriken zijn. Dit is een klier die tussen het borstbeen en luchtpijp van een kalf of lam zit. Deze klier vindt je niet meer terug als het kalf of lam volgroeid is. Met dit orgaanvlees moet je echt oppassen en het vooral goed schonen. Voor u heb ik een filmpje staan van een kok die een maaltje maakt van spinazie en zwezerik met daaroverheen een sausje; ga hiervoor naar https://www.youtube.com/watch?v=XsWSkMJ-QzM  en let vooral m.b.t. Filets De Boef À L'Albuféra op het klaren van de zwezerik.



    06-05-2015 om 14:15 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (0)
    01-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poularde Marie-Louise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hieronder heb ik weer een echt Frans gerecht staan en als u dit klaar wilt maken, dan adviseer ik u bij een poelier een kip te halen en deze niet te betrekken uit een of andere super.  Uiteindelijk dient u om Poularde Marie-Louise te bereiden met een vers product aan de slag te gaan en de echte vakman op dat gebied is in de regel de speciaalzaak die al de benodigde ingrediënten in huis heeft. Zowel het boodschappenlijstje alsmede de hele bereiding heb ik voor uw gemak hieronder op aparte staatjes, die voor uw cartotheek makkelijk te kopiëren zijn, vermeld staan. Op mogelijk artisjokbodems na heeft niet elke super deze in voorraad, maar zeker in de grote steden zijn die mogelijk los, maar zeker in blik verkrijgbaar. Ik wens u met de bereiding veel succes en tot een volgende keer maar weer!





                   

    01-05-2015 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (1)
    08-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boulets-A-La-Liegeoise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We weten allemaal hoe we een gehaktbal klaar kunnen maken. Heel simpel is met wat rund en/of varkensgehakt met daardoorheen een verkruimeld beschuitje, wat kruiden en zout en zo zijn er talrijke manieren. Wil je dit echt eens een keer anders doen, dan raad ik u aan om deze week een maaltijd klaar te maken  met wat frietjes met sla en als vleesgerecht Luikse boulets. Ik heb hieronder wat gemakkelijk te kopiëren staatjes staan, die u in uw receptencartotheek kunt bewaren. U zult enthousiast zijn van het resultaat en geef aan uw familie, vrienden en kennissen dit recept door, want elke huisman of huisvrouw gaat in de toekomst ongetwijfeld, als het om gehaktballen gaat, met dit recept verder.





    08-04-2015 om 13:40 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (2)
    17-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recettes de notre cuisine du monastère
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet alleen de apotheek is door kloosterlingen uitgevonden, maar ook de vitaminerijke kloostergerechten, waarbij veel kruiden gebruikt worden en natuurlijk ook een goed wijntje met een echt Frans bouquet. Van de week las ik op internet dat kruiden in combinatie met geneesmiddelen een gevaarlijk effect kunnen hebben. Wat er allemaal in die medicijnen verwerkt wordt, daarmee ben ik niet mee op de hoogte. Wat ik als oud-missiebroeder wel weet is dat we vroeger in onze missiegebieden veelal werkten met kruidendrankjes als geneesmiddel en we nooit te maken hebben gehad met al die moderne ziektes van tegenwoordig. Vandaag heb ik voor u staan enkele specifieke Franse gerechten en wel Val-au-Vin aux Huîtres en Pintade à La Médicis. U vindt op de bijgaande staatjes voor uw cuisine-cartotheek wat u nodig heeft aan ingrediënten en daarbij tevens een uitgebreide bereidingswijze. We zitten weliswaar in de vastentijd, maar met al die Franse confraters uit de Benedictijnenabdij van Reims kun je slecht, zoals nu in het televisievervolgstuk Utopia het geval is, met zo'n schamel budgetteringsdieet op tafel komen en het moge vreemd klinken: ,,Morgen kiezen we binnen onze gelederen een nieuw provinciaal Benedictijnenbestuur en op de lijst van kandidaten sta ik ook vermeld." Louter toeval is het dat wij hier in het dorp net als u ook ter stembus gaan om morgen tevens onze burgerlijke provinciale vertegenwoordigers te kiezen en dubbelop ook onze provinciale waterschapbestuurders. Vanavond is er in de recreatiezaal een vergadering en als politiek zegsman mag ik hierbij het woord doen. Veel van onze communiteitsleden stemmen op  een Gelders vertegenwoordiger van lijst 5 en dit omdat de SP, ofschoon niet Rooms, in Nederland bekend staat  als de partij met het beste sociale programma en daar gaan we voor! Gelukkig maak ik met al die Franse confraters hier als OFP' er op de Benedictijnenkieslijst weinig kans om gekozen te worden, en dat is maar gelukkig ook. Laat dat die Fransen maar uitzoeken!     









    17-03-2015 om 17:23 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (2)
    11-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als groenten winterwortelen al of niet vermengd met erwtjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je kunt met winterwortelen een lekkere maaltijd op tafel brengen. Wil je winterwortelen koken, dan heb je voor een gezin van 4 personen anderhalve kilogram wortelen nodig, wat zout, 25 gram boter en een eetlepel fijn gehakte peterselie, verder wat sago of aardappelmeel.
    Bereiding: Tegenwoordig liggen de wortels geschraapt en wel in de super. Heb je een eigen moestuin, dan zult u deze handeling zelf moeten doen. Is dit gebeurd, dan was je ze, snijd ze in plakjes, staafjes of blokjes. Kook de groente gedurende een half uur gaar en er tussendoor roer je alles een keer om. Voeg de boter toe, bind het afgegoten groentevocht met wat sago of aardappelmeel en strooi hier overheen de fijn gehakte
    peterselie. De wortelen worden op schaal met de gebonden saus opgediend.
    Gesnipperde winterwortelen met wortelerwtjes: Als ingrediënten nodig: 250 gr wortelerwtjes, 1 kg winterwortelen, 25 gram boter, 1 eetlepel fijn gehakte peterselie, wat zout en ook hier weer voor het groentevocht wat sago of aardappelmeel.
    Bereiding: Was de erwtjes en laat ze een nacht weken in ruim water. Kook ze de volgende dag in het weekwater in plm. 1 uur gaar, voeg halverwege de kooktijd zout toe. Bereid de winterwortelen, zoals in het vorig recept werd beschreven, schud de uitgelekte erwtjes en wortelen door elkaar en strooi er de saus, verkregen uit wat gebonden groentevocht met de gehakte peterselie over de schaal met groenten. Wat ook zo lekker is dat is wortelenstamppot met fazantenvlees. Hier in het klooster heb ik het ooit eens een keer opgediend en de beste herinnering aan deze smakelijke stamppot heb ik opgedaan toen we in de oorlogsjaren van oktober 1944 op evacuatietocht zaten en op weg naar Friesland in het doorgangplaatsje Netten deze heerlijke stamppot kregen opgediend.
    Iets zelf helemaal  klaarmaken. geeft voldoening, maar komt het niet uit, dan kunt u bv. voor een maaltijd erwten met wortelen als groente altijd een pot kant en klaar uit de super bekomen; zie inzet!




                       

    11-03-2015 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (2)
    06-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese wokgerechten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In elke super zijn de ingrediënten aanwezig waarmee je binnen de 30 minuten een hoofdgerecht klaar kunt maken. De moderne huisvrouw met een klein gezin wil tegenwoordig lekker, gezond en ook kindvriendelijk eten. Onze grootmoeders waren vaak een halve dag bezig om een maaltijd te bereiden. Het was in de tijd dat alleen manlief aan het werk was en moeder de vrouw de dag volmaakte met de verzorging van haar kinderen en huiselijke bezigheden.  Tegenwoordig heeft ook de vrouw haar bezigheden buitenshuis en  gaan de kinderen, vaak nog in de luiers, al vroeg naar de crèche en met vier jaar al naar de grote school. In mijn tijd kon je met vier jaar naar de kleuterschool en voor 1 april moest je zeven jaar wezen om toegelaten te worden tot de Lagere School. We leven nu in een hele andere tijd en alles is wat jachtiger geworden. Voor u heb ik staan een Bami speciaal-schotel met kip voor 4 personen en een vegetarisch gerecht voor twee personen. Aanbevolen hierbij worden de producten van Conimex, maar in een winkel waar deze niet voorhanden zijn vindt u ook alternatieve Chinese ingrediënten die voor de hieronder vermelde schotels nodig zijn. Ik wens u veel succes met de bereiding en tot een volgende keer maar weer. 









    06-03-2015 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (0)
    19-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vorstelijk Vastendiner
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor hen die het zich kunnen permitteren heb ik op de eerste vasten en onthoudingsdag van morgen vrijdag 20 februari een vorstelijk vastendiner staan. Geen voorafje en ook geen nagerecht, dus alleen deze heerlijke schotel, waarin verwerkt zeevis, visbouillon, viskuit, ansjovis, een paar eitjes, room. sjalotjes, uien en specerijen en verder nog wat vitaminerijke ingrediënten, maar geen vetten of jus uit rund en varkensvlees e/d, want dat is niet wenselijk voor hen die echt ouderwets vasten willen houden. In ons klooster houden we ons daar nog strikt aan. Op visite hebben we enkele Franse confraters, die bij ons een retraite komen houden en zoals altijd van alles uit hun eigen kloostertuin meebrengen voor een bepaald diner. Deze keer willen ze dat ik morgen een diner op tafel breng met een recept uit de Guide Gastronomique France. Dit diner heet: Turbot Soufflé É Grimod De La Reynière. Ik heb het nog nooit eerder op tafel gebracht, maar te hopen is dat we het naar wens van onze verwende Franse confraters kunnen realiseren. Voor u heb ik een recept staan voor 6 personen, wat u vrijelijk over kunt nemen en kunt u het zich veroorloven, probeer het dan ook eens een keer uit!  



    19-02-2015 om 19:40 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (1)

    Foto





    ALLES OVER ETEN EN DRINKEN
  • Vezelrijke ontbijtjes
  • Erna met zoutloos eten
  • Lekker & Simpel
  • Duivensoep
  • Onze Franse keuken
  • Svetlana's Recepten
  • Serge met zijn Wijnetiketten Verzameling
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging

    CULINAIRE WEBSITES EN VIDEO 'S
  • Kijk hoe Kees Melis Brabantse worstenbroodjes bakt
  • Turkse Eten
  • Gezondheidsproducten van Wingzie
  • Zelfmaakrecepten
  • Bakrecepten van Okoko
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging

    Geestversterking
  • Processie De Brugse Belofte
  • Bedevaartsoord Beauraing België
  • Bedevaartsoord Banneux België
  • Apostel Paulus en zijn brieven
  • Sixtijnse Kapel
  • Wees Gegroet Maria
  • Mariakapellen: zie ook Angeren
  • Basiliek van San Pietro
  • Basiliek van San Paolo
  • Heilige Bloedprocessie Brugge 2017

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    In Banneux (België) is Maria in 1933 verschillende keren verschenen aan Mariëtte Beco.

    Mariëtte ging tijdens de grote vakanties op bezoek bij de familie Desmedt in Thildonck.

    Op de fotoreportage ziet u het Heiligdom Banneux, druk op foto 2 voor website. 

    Op eerste familiefoto ziet u Pierre Desmedt met zijn vrouw Victorine Lenaerts
    José Desmedt en Mariëtte & André Beco. op de andere José en Mariëtte.

    Na Lourdes is Banneux een van de drukst bezochte bedevaartplaatsen.

    Met één klik op de Maria Award vindt u alle Mariakapellen  in Nederland en kunt u

    Marialiedjes beluisteren.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Werkende handen in Molokai, overblijfselen terug naar België-Heiligverklaring Damiaan in Rome
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ZIE HIER DE MOOIE BEELDEN VAN GODS SCHEPPING!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    werken
    www.bloggen.be/werken
    Rondvraag / Poll
    BROEDER EVERARD WIL GRAAG WETEN WAT U INTERESSANT VOND
    RECEPTEN
    BLOGFOTO'S
    VERHAALTJES
    GEDICHTEN
    ALLES
    Bekijk resultaat


    Solidaritet met mens in nood,geeft deze wereld kleur! Klik plaatje hieronder!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    FAMILIESITES
  • Informatie en Wetenschapsblog
  • Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik hoop dat een bezoekje aan dit blog van broeder Everard uw geest verrijkt heeft
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs