Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    20-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe folder van 27/1 tot en met 23/2/2014
    Eindelijk is hij er !!!! De spuitzak met verwisselbare spuitmondjes langs de buitenkant. Geen andere die dat kan. En wil je ook graag mijn gebakjes eens proeven uit de Bakmatch...het kan met de rechthoekige decotorens en mij mailen....;-))

    Leuk is dat je voor het 29 sterrengeschenk nu ook de keuze hebt om een kadobon van 45 € te kiezen bovenop de rest. 
    Waar wacht je nog ?






    20-01-2014 om 13:41 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    18-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutkoekjes
    Koekjes zonder suiker of zoetstoffen, zonder ei en zonder zuivel....en het bestaat !  En ze smaken naar nog.....
    Gezonder kan niet en een tussendoortje mag en moet, zelfs als je op dieet bent ;-))

    Hoe maak je ze :

    Nodig voor 16 koekjes :

    - 150 gr havermout
    - 1 banaan
    - 1 appel
    - 100 gr cranberries   ( kan ook vervangen worden door rozijnen of 5 dadels)


    Werkwijze :

    100 gr havermout fijn mixen tot bijna meel....Ik deed dit in de extra chef maar kan uiteraard in elk ander apparaat. Dan heb ik de appel toegevoegd en weer gemixt ook de banaan bijvoegen en erbij mixen en tenslotte voeg je de cranberries erbij en de overige 50 gr havermout.
    Alles goed onder elkaar mengen en in hoopjes verdelen op een bakmat of bakpapier. Dit gaat gemakkelijk met behulp van 2 soeplepels.

    Bakken in een voorverwarmde oven van 180° ongeveer 15 minuten. Haal ze uit de oven maar laat ze nog even op de bakmat afkoelen. Als je ze er te rap zou afnemen zouden ze kunnen brokkelen. 

    Ik bewaar de mijne in de ronde clickplus doos van Tupperware. Op die manier blijven ze heerlijk vers en krokant gedurende een hele periode.

    Oh ja....de kcal waarde van 1 koekje is ongeveer 50 kcal.

    Hoe ben ik hierbij gekomen : via de site www.calorielijst.nl kan je alle produkten bij bijhorende kcal terugvinden. Ik heb dus mijn ingrediënten samen geteld en gedeeld door mijn aantal koekjes. 

    Zelfs mensen die niet op dieet zijn zullen van deze koekjes houden. Zeker het proberen waard !








    18-01-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (0)
    17-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladecake in 6 minuten
    Geloof je het niet ? Ga de uitdaging dan aan met onderstaand receptje.                                                                                                                 Je hebt er wel een microgolf voor nodig en een micro bestendig potje ;-)) Gelukkig heb ik wel wat Tupperware materiaal daarvoor in huis.............

    Nodig :

    - 125 gr chocolade
    - 100 gr boter
    - 3 eieren
    - 100 gr suiker
    - 50 gr bloem
    - 1/2 zakje bakpoeder
    - 2 soeplepels room

    Werkwijze :

    Chocolade in het schenkkannetje doen en laten smelten in de microgolfoven op lage wattage. Telkens een minuut en omroeren tot dat het is gesmolten. Boter bijvoegen en goed omroeren. Ondertussen in een mengkom de eieren kloppen samen met de suiker tot een schuimig geheel. De gesmolten boter+chocolade toevoegen aan de eieren. Bloem toevoegen en bakpoeder en alles goed mengen.
    Het mengsel in de microcook of ultra pro of microplus gieten. Deksel erop en 5.30 minuten op 700 Watt zetten.

    Deksel eraf halen om de stoom te laten ontsnappen.

    Wanneer de cake is afgekoeld omdraaien en serveren op een bordje. Eet smakelijk !




    17-01-2014 om 19:14 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:microcook
    >> Reageer (0)
    16-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijn met koriander in de ultra pro
    Een lekker en licht gerecht met tonijn,koriander en rijst in de hoofdrol.

    Nodig :

    - 2 grote uien
    - 2 lookteentjes
    - 5 tomaten
    - 50 ml olijfolie
    - 25 ml komijnpoeder
    - zout en peper
    - 800 gr verse tonijn en in dobbelstenen versneden (mijne was uit de diepvries)
    - 1 bosje koriander
    - de lage ovale ultra pro van 2 liter


    Werkwijze :

    Laat de oven voorverwarmen op 200°C.
    Hak de uien samen met de knoflook fijn in de extrachef en doe ze samen met de olijfolie in de ultra pro. Schil de tomaten en ontpit ze en leg ze bij de ui/knoflook in de ultra pro.
    Doe het deksel op de ultra pro en zet 15 minuten op 750 Watt.
    Voeg er dan de komijn, peper en zout aan toe en roer goed om.
    Voeg ook de tonijn nu erbij en meng goed onder elkaar. Doe het deksel er weer op en plaats nu in de oven om 10 minuten te laten bakken op 200°C. Bestrooi met verse koriandersnippers en dien op met rijst.

    Heerlijk licht recept en gezond !
















    16-01-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:ultra pro 2 liter
    >> Reageer (0)
    13-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermout muffin zonder vet of suiker
    Een gezonde versnapering als tussendoortje is zeker volgend receptje dat perfect past in een dieet menu.  En het smaakt nog heerlijk ook...dus deze keer je niet schuldig voelen als je eens wat zoetigheid nodig hebt ;-)

    Nodig voor 7 muffins :

    - 100 gr havermout
    - 1 banaan
    - 1 appel
    - 2 eieren
    - 1 theelepel bakpoeder
    - als optie kan je er een handje vol walnoten nog aan toevoegen of frambozen of blauwe bossen.

    Werkwijze :

    Je keukenmachine aanzetten en de havermout zolang laten draaien tot het bijna meel is geworden. De appel fijnmaken in de extrachef of quickchef, de banaan toevoegen, de eieren erbij en de bakpoeder. Alles nog eens goed mengen. En dan in de met water omgespoelde siliconen muffinvorm doen. Invetten en bebloemen is zeker niet nodig. 
    Afbakken in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 20 minuten.

    In een dieet mag men elke dag 1 gezonde lijnvriendelijke koek eten heb ik mij laten vertellen. Naar mijn mening kan deze muffin hier goed voor gebruikt worden.










    13-01-2014 om 17:50 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:muffinvorm
    >> Reageer (0)
    11-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dadelcake
    Een lekker tussendoortje dat suikervrij, lactosevrij en glutenvrij is en dan nog heerlijk smaakt.....wat wil je nog meer !
    Bovendien goed voor de lijn.

    Nodig :

    - 250 gr ontpitte dadels
    - 120 gr amandelen ( kan ook met walnoten)
    - 2 soeplepels cacaopoeder (geen nesquick)
    - snufje kaneel
    - 1 soeplepel honing
    - 4 eieren

    Werkwijze :

    Ontpit de dadels en doe ze samen met de cacao, kaneel en amandelpoeder in de keukenmachine en maal fijn tot de grootte van broodkruimels. Doe er dan de honing bij en pureer nog even. Splits de eieren en doe de dooiers bij in de keukenmachine. Klop de eiwitten stijf in de speedychef en voeg ze dan bij het eerste mengsel.
    Vet een bakvorm in...in heb gekozen voor de mini ultra pro potjes en kon er zo 2 vullen met mijn deeg.. Het zou ook kunnen in een siliconen bakvorm of in een andere bakvorm. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 minuten.

    Laten afkoelen en schijfjes van snijden naar behoefte. Bewaren in een clickplus doos van Tupperware geeft goeie resultaten.










    11-01-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (0)
    10-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visschotel in een light versie
    Vermits we hier de laatste dagen een beetje de light toer aan het opgaan zijn...vandaag een heerlijke visschotel gemaakt in de ovale lage ultra pro.. Zelfs als je niet op je lijn moet letten is deze versie de moeite waard om te maken.

    Nodig :

    - 4 pangasiusfilets
    - 2 tomaten
    - halve groene paprika
    - 1 ajuin
    - 1 wit van prei
    - viskruiden
    - tuinkruiden fijngehakt in de turbomax en gemengd met een beetje olijfolie
    - een likje witte wijn

    Werkwijze :

    Snij de ajuin fijn in ringen en leg op de bodem van de ultra pro. Samen met de fijngesneden prei. Leg hierop de visfilets en snij de tomaten in schijfjes met het tomatenmes en leg op de vissen. Ook de paprika fijnsnijden en mee op de vis deponeren. Kruid met de viskruiden en giet een geutje witte wijn op de vis. De tuinkruiden fijngehakt samen met een beetje olijfolie tenslotte toevoegen. Het deksel op de ultra pro leggen en de schotel in een voorverwarmde oven zetten van 180 °C voor een half uurtje.

    Doordat het deksel erop gaat blijft de vis zeer smaakvol en kan er geen verdamping ontstaan zodat hij niet uitdroogt...geeft zowat het effect van een vis in papillot.

    Wij hebben er een gestoomd aardappeltje bij gegeten maar kan evengoed met couscous, pasta of rijst worden gegeten.





    10-01-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:ultra pro schotel
    >> Reageer (0)
    07-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cake met appel en noten in de microcook
    Lekker gebak in 14 minuten met de microcook ! 

    Nodig :

    - 200 gr zelfrijzende bloem
    - 125 gr rietsuiker
    - 125 gr boter
    - 300 gr appelen ( 2 à 3 stuks)
    - 75 ml ahornsiroop
    - 50 ml rhum (ik heb amaretto genomen)
    - 5 ml kaneel
    - 4 eieren
    - 75 gr walnoten
    - boter om de binnenkant van de microcook in te vetten

    Werkwijze :

    In een mengkom doe je de bloem, de suiker, de kaneel, dan de gesmolten boter (smelten in de schenkkan in de microgolfoven). Goed mengen en dan de eieren toevoegen, weer mengen. De appelen schillen en klokhuizen verwijderen, fijnhakken in de extrachef en toevoegen aan het eerste deeg. Ook de walnoten fijnhakken en toevoegen. Doe er nu ook de rhum en de ahornsiroop bij.
    Beboter de binnenkant van de microcook en giet het deeg erin. Doe het deksel erop en laat 14 minuten garen in de microgolfoven op 600 Watt.
    Haal het deksel eraf en laat de cake afkoelen in de pot alvorens eruit te halen.













    07-01-2014 om 17:29 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:microcook
    >> Reageer (1)
    04-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driekoningentaart met een verrassingssmaakje.
    De traditie wil dat men op 6 januari een driekoningentaart in huis haalt...
    Een taart van bladerdeeg met een vulling van frangipanne, deze keer heb ik de bodem ook nog ingesmeerd met een pralinépasta ter variatie.
    Men zou ook appel of perenschijfjes kunnen toevoegen. Heel lekker en gemakkelijk te maken.

    Nodig :

    - 2 vellen bladerdeeg
    - 125 gr boter
    - 125 gr suiker
    - 125 gr gemalen amandelpoeder
    - 40 gr maïzena
    - 3 eieren (2 voor in het beslag en 1 voor de bovenkant in te strijken)
    - pralinépasta of choco/speculaaspasta naar keuze

    Ook nog voor de crème patissière

    - 500 ml melk
    - 2 eieren
    - 85 gr vanillepoeder
    - 100 gr suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 150 ml melk voor de binding

    Werkwijze :

    Rol 1 bladerdeeg open en bestrijk met pralinépasta maar blijf 1.5 cm van de buitenranden en bestrijk die met losgeklopt ei.
    Maak de amandelpasta door alle ingrediënten goed onder elkaar te mengen. Maak de crème patissière door de melk te verwarmen in het schenkkannetje in de microgolf ( 3.5 min op 800 wat), ondertussen doe je in de shaker de overige melk samen met de suiker en vanillepoeder en eieren. Doe de inhoud van de shaker bij de warme melk en roer goed door. Zet het schenkkannetje nu terug in de microgolf voor ongeveer 3 minuten op 800 Watt. Goed doorroeren...indien de crème niet genoeg gebonden is nog 1 à 2 minuten terugzetten.
    De pudding laten kouder worden en onder de amandelpasta roeren.

    Het beslag nu bovenop de pralinépasta smeren en er een stenen beeldje in verbergen. Afdekken met het tweede vel bladerdeeg en bestrijken met losgeklopt ei. Met een mes mooie figuren maken in de bovenkant...niet helemaal insnijden, juist genoeg voor de versiering. De 2 bladerdegen met behulp van een vork aan de buitenkant mooi platdrukken.

    Bakken in een voorverwarmde oven van 200°C. Een kwartiertje bakken op 200 ° en dan nog een kwartiertje op 180°C.

    Wie het stenen beeldje in zijn stukje taart heeft...is de koning van de dag !
















    04-01-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    31-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkige Nieuwjaar
    Nog eventjes geduld en ik schiet weer in actie maar voorlopig wil ik reeds samen met jullie klinken op een schitterend 2014.
    Een jaar waarin we weer volop gaan experimenteren in de keuken en volop plezier beleven aan het creëren van nieuwe combinaties. 

    Ondertussen wil ik mijn nieuwjaarskaartje hier ook wel meegeven....met een foto die ik enkele weken geleden geschoten heb. Want samen met koken is fotografie mijn andere hobby waar ik veel plezier aan beleef.

    Ook al even melden dat ik gisteren nog prettig nieuws heb ontvangen. Ik heb d.m.v. een insturen van een receptje op basis van de sweet mixen van Sofie Dumont een workshop gewonnen met haar op 12 maart 2014 te Gooik. Ik hou jullie zeker op de hoogte. 2014 ziet er dus weer veelbelovend uit ;-)




    31-12-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    >> Reageer (0)
    26-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstwensen
    Ik ga er een paar dagen tussen uit....nieuwe inspiratie zoeken misschien....wie weet maar ondertussen wens ik jullie allen fijne feestdagen en veel plezier in de keuken en daar buiten !



    26-12-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    >> Reageer (0)
    25-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapje met gerookte zalm
    Heerlijk klein hapje....met of zonder gerookte zalm in mijn favoriete bakvorm gemaakt !

    Nodig :

    - 75 gr TUC gezouten koekjes
    - 60 gr boter

    - 50 gr gerookte zalm + nog beetje voor de decoratie.
    - 75 gr kruidenkaas (type boursin)
    - 100 gr ricotta 
    - 1 ei
    - sap van een halve citroen
    - peper
    - beetje bieslook

    Werkwijze :

    Maal de Tuc koekjes fijn in de turbomax. Smelt de boter in de microplus schenkkan in de microgolfoven. Meng de boter samen met de gemalen koekjes onder elkaar en druk ze plat op de bodem van de mini tartelettevorm. Meng de rest van de benodigdheden onder elkaar en doe bovenop de gemalen Tuc koekjes. Bak af in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 12 minuten. Plaats de hapjes op een bord en zet ze koel weg in de ijskast gedurende een uurtje en decoreer bovenaan met snippers gerookte zalm + snippers bieslook.










    25-12-2013 om 18:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:mini tartelettevorm
    >> Reageer (2)
    24-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterzooi van vis
    Dat lekker niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit gerecht zeker, gemaakt in de Microgourmet......Een super product die wellicht onder verschillende kerstbomen staat te wachten om uitgepakt te worden, want ik heb er de laatste weken verschillende mogen verkopen als kerstgeschenk !

    Nodig voor 4 personen :

    - 6 grote aardappelen
    - 3 wortelen
    - 2 preiwitten
    - 2 stengels witte selder
    - 1/2 kg vismengeling voor de wok (kan je uiteraard zelf samenstellen en kiezen)
    - 1 dl witte wijn
    - 2 dl room
    - 2 soeplepels maizena
    - 1 1/2 visbouillonblokje van Knorr
    - peterselie
    - bieslook
    - kervel vers of uit de diepvries
    - peper
    - zout


    Schil de aardappelen en snij in dobbelstenen. Schil de wortel en kuis de prei en snij in juliennereepjes. Doe de groenten in het diepste vergiet van de microgourmet. Leg de ontdooide of verse vis in de bovenste vergietschaal....ik zelf heb nog een beetje groenten op de bovenste schaal er ook bij gelegd omdat het niet allemaal paste in de onderste. Verkruimel een half bouillonblokje op de vis bovenaan. En zet de microgourmet nu voor 25 minuten op 800 Watt in de microgolfoven. De room doe je samen met de witte wijn in het microplus schenkkannetje en voeg daar 2 soeplepels maïzena aan toe. Klop dat goed onder elkaar. Kruid met peper en zout en verkruimel het hele visbouillonblokje hierbij. Als de stoomtijd voorbij is van de groenten en vis, breng je ze over in de ovale ultra pro ovenschaal. De helft van de kookvloeistof onderaan in je Microgourmet voeg je toe aan de room en zet het schenkkannetje dan 2 minuten in de microgolf op 800 Watt. Roer nog eens goed door en giet de saus over de groenten/vis.
    Voeg fijngesneden kervel toe, peterselie en werk af met bieslook.

    Smakelijk !













    24-12-2013 om 20:10 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:Microgourmet
    >> Reageer (2)
    22-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perenbavarois met chocolade
    Nog maar eens een dessertje.

    Nodig :

    - 3 rijpe peren
    - 2 dl room
    - 12 lange vingers
    - 125 gr suiker
    - 100 gr chocolade
    - 6 gelatineblaadjes
    - 3 eetlepels perenlikeur

    Werkwijze :

    Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Schil intussen de peren en snij ze in kleine blokjes.
    Breng 1 dl water aan de kook samen met de suiker. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het hete suikerwater. Giet het mengsel nu over de perenblokjes en mix tot een gladde massa. Laat het dan afkoelen.
    Klop ondertussen de room stijf in de speedychef of met de mixer. Meng die voorzichtig onder het lauwe peermengsel.
    Verkruimel de lange vingers en leg ze onderaan in de glaasjes en besprenkel met de perenlikeur. Lepel er dan de perenroom over en zet enkele uurtjes in de koelkast tot dat het is opgesteven;
    Smelt de chocolade in het schenkkannetje in de microgolfoven lepel ook wat gesmolten chocolade over de perenbavarois...Decoreer eventueel met wat chocoladebolletjes.





    22-12-2013 om 18:29 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    21-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.amandelmadeleines
    Lekker als tussendoortje of gewoon bij de koffie !

    Nodig :

    - 200 gr solo
    - 4 eieren
    - 200 gr suiker
    - 125 gr zelfrijzende bloem
    - snufje zout
    - 100 gr amandelpoeder

    Werkwijze :
    Klop de eieren en de suiker met een mixer tot het volume verdubbeld. Smelt de boter in de microschenkkan in de microgolf en voeg die bij de eieren/suiker. Voeg dan de bloem tot, het zout en de amandelpoeder. Klop tot een homogeen en luchtige massa.

    Laat het deeg nu een half uurtje rusten. 

    Doe nu het deeg in een madeleinevorm en bak in ong. 20 minuten af op 180°C in een voorverwarmde oven.




    21-12-2013 om 12:27 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    13-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cake in een potje: leuk culinair geschenkje !
    Het is de tijd van de kadootjes....maar eigenlijk is het heel het jaar leuk om culinaire kadootjes te geven en te krijgen. Zo ook met dit heerlijke potje zebracake.....kan tot 6 maanden bewaard worden en is altijd gemakkelijk bij onverwacht bezoek.

    Ook benieuwd hoe je dit zelf kan maken......nodig mij uit in de maand januari voor een gezellige proefavond en het cakepotje met bijhorend receptje krijg je van mij kado bovenop al die super geschenken die ze in januari al weggeven bij Tupperware.

    Dus waar wacht u nog op !

    En helaas voor mijn collega's in Nederland, Frankrijk en gewoon in België .....deze keer deel ik het receptje eens niet mee....ik ben meestal gul in het delen van recepten...maar voor een keertje is dit culinair geschenk een exclusiviteit voor mijn gastvrouwen.
















    13-12-2013 om 18:16 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mengkom, spatel, microplus schenkkan
    >> Reageer (0)
    12-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Bakmatch nu in boekvorm verkrijgbaar.
    Een tijdje geleden nam ik deel aan het programma 'De Bakmatch' bij de zender Libelle TV. Waarbij ik toch wel gewonnen had zeker ;-)) !
    Wel vanaf vandaag is 'De Bakmatch' nu ook in boekvorm te verkrijgen bij de boekenhandel. Net op tijd om massaal te kopen en onder de kerstboom te leggen. Niet om Libelle een plezier te doen (die verdienen al genoeg), niet om mijn financiën te verhogen (ik verdien er niks aan) maar gewoon omdat ik en 35 anderen dan een plaatsje krijgen in uw boekenkast. Want vanaf nu sta ik namelijk in een boek en mijn creatie prijkt zelfs mee op de omslagfoto ;-))















    12-12-2013 om 11:32 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    11-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feesthapje van foie gras met home made vijgenconfituur
    De mini tartelettevorm nog niet in uw bezit, laat me even een seintje en u heeft hem nog tegen de feestdagen thuis ! of vraag hem als kadootje ;-)

    Mijn favoriete vorm en dat mag geweten zijn........zoveel mogelijkheden..............deze keer een aperitiefhapje voor tijdens de feestdagen met heerlijke vijgenconfituur en foie gras en voor de tegenstanders.......er bestaat ook faux gras 

    Benodigdheden :

    - 1 kant en klaar bladerdeeg
    - 1 pot vijgenconfituur
    - 1 pakje foie gras
    - melk om te doreren
    - Piment d'Espilette of chilipeper kan ook.
    - mini tartelettevorm
    - kerstuitstekers (momenteel in promo)

    Werkwijze :

    Steek met de mini tartelettesnijder rondjes uit het bladerdeeg. Uit 1 rond bladerdeeg kan u ongeveer 20 hapjes halen + dekseltjes (in bladerdeeg)Leg de ronde uitsteek bladerdeeghapjes nu in de tartelettevorm. Niet invetten (moet nooit in de siliconen vormen) Prik met een vork enkele keren in de bodem zodat het bladerdeeg niet gaat opblazen. Doe dan in elk vormpje een koffielepel vijgenconfituur.
    Met de ster uitsteekkoekjesvorm van Tupperware steek je nu ook enkele sterretjes uit in het bladerdeeg en leg dat op een bakpapier. Bestrijk de bovenkant van deze sterretjes met behulp van je patisserieborsteltje met een beetje melk en bestrooi het dan met pimentpoeder. 
    Zet de bladerdeeghapjes nu in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten om te bakken.
    Leg op elk taartje nu een beetje foie gras en leg daar boven op een sterretje. 


    Het feestelijk hapje is nu klaar om gepresenteerd te worden aan uw gasten.....daarbij een glaasje cava of champagne en het feest mag beginnen !

















    11-12-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    Tags:kerstuitsteekvormpjes, mini tartelettevorm
    >> Reageer (0)
    10-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstboompjes van witte chocolade
    Een ideetje uit het laatste nieuwe tijdschrijft 'Nest'.

    Super gemakkelijk te maken in het microplus schenkkannetje.

    Nodig :

    - 100 gr witte chocolade
    - suikerparels en/of hagelslagversiersel

    Werkwijze :

    Doe de chocolade in het schenkkannetje en zet op 800 Watt gedurende 30 sec. Goed roeren. Terugzetten op 800 watt en weer 30 sec. verwarmen, weer roeren en zo verder tot je chocolade goed gesmolten is. In een klein spuitzakje doen en op een vetvrij bakpapier spuit je de chocolade in de vorm van kerstboompjes met in het midden zo een cakepopstokje zodat je nadien je boompjes mooi ergens in kan prikken. Direct de 'kerstballetjes erin steken wanneer de chocolade nog niet hard is. Dan de chocolade een kwartiertje in de koelkast zetten om te laten harden.


    Veel plezier ermee !












    10-12-2013 om 18:45 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Tags:microplus schenkkan
    >> Reageer (0)
    09-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brownies in een kerstjasje !
    Heerlijk ................in de mini muffinvorm........een leuk kerstideetje !

    Nodig :

    - 200 gr pure chocolade
    - 120 gr rietsuiker
    - 3 eieren
    - 130 gr boter
    - 50 gr bloem
    - 20 gr amandelpoeder
    - 60 gr grof gehakte walnoten
    - mini muffin tupperware siliconen vorm

    Werkwijze :

    De chocolade in het microcook schenkkannetje doen en 30 sec. op volle kracht (1000 Watt) in de microgolf zetten. Goed roeren en zo telkens herhalen tot hij gesmolten is.....niet teveel tijd ineens inzetten want dan heb je kans dat je chocolade zou verbranden.
    De eieren breken en samen met de suiker mixen. Dan de zachte boter toevoegen en verder mixen. De rest van de ingrediënten toevoegen en alles goed onder elkaar mengen.

    De mini muffinvorm uitspoelen, niet afdrogen maar wel uitschudden en vullen met het deeg tot een 1/2 cm van de rand.

    Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten.

    Even laten afkoelen in zijn vorm. En dan uit de vorm halen en verder laten afkoelen.
    Slagroom stijfkloppen ( 2 dl) samen met 2 afgestreken soeplepels bloemsuiker in de speedychef of met de klopper. De slagroom overbrengen in de squeeze-it en een mopje slagroom spuiten op de mini muffin. Hierop een aardbei omgedraaid erop duwen en hierboven nog een mopje slagroom.

    Uw kerst geinspireerde muffin is nu klaar !


















    09-12-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    Tags:mini muffinvorm
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs