Heerlijk klein hapje....met of zonder gerookte zalm in mijn favoriete bakvorm gemaakt !
Nodig :
- 75 gr TUC gezouten koekjes
- 60 gr boter
- 50 gr gerookte zalm + nog beetje voor de decoratie.
- 75 gr kruidenkaas (type boursin)
- 100 gr ricotta
- 1 ei
- sap van een halve citroen
- peper
- beetje bieslook
Werkwijze :
Maal de Tuc koekjes fijn in de turbomax. Smelt de boter in de microplus schenkkan in de microgolfoven. Meng de boter samen met de gemalen koekjes onder elkaar en druk ze plat op de bodem van de mini tartelettevorm. Meng de rest van de benodigdheden onder elkaar en doe bovenop de gemalen Tuc koekjes. Bak af in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 12 minuten. Plaats de hapjes op een bord en zet ze koel weg in de ijskast gedurende een uurtje en decoreer bovenaan met snippers gerookte zalm + snippers bieslook.



|