Vermits we hier de laatste dagen een beetje de light toer aan het opgaan zijn...vandaag een heerlijke visschotel gemaakt in de ovale lage ultra pro.. Zelfs als je niet op je lijn moet letten is deze versie de moeite waard om te maken.
Nodig :
- 4 pangasiusfilets
- 2 tomaten
- halve groene paprika
- 1 ajuin
- 1 wit van prei
- viskruiden
- tuinkruiden fijngehakt in de turbomax en gemengd met een beetje olijfolie
- een likje witte wijn
Werkwijze :
Snij de ajuin fijn in ringen en leg op de bodem van de ultra pro. Samen met de fijngesneden prei. Leg hierop de visfilets en snij de tomaten in schijfjes met het tomatenmes en leg op de vissen. Ook de paprika fijnsnijden en mee op de vis deponeren. Kruid met de viskruiden en giet een geutje witte wijn op de vis. De tuinkruiden fijngehakt samen met een beetje olijfolie tenslotte toevoegen. Het deksel op de ultra pro leggen en de schotel in een voorverwarmde oven zetten van 180 °C voor een half uurtje.
Doordat het deksel erop gaat blijft de vis zeer smaakvol en kan er geen verdamping ontstaan zodat hij niet uitdroogt...geeft zowat het effect van een vis in papillot.
Wij hebben er een gestoomd aardappeltje bij gegeten maar kan evengoed met couscous, pasta of rijst worden gegeten.

|