Een heerlijk licht gerechtje van groenten en vis !
Nodig :
- 3 of 4 kabeljauwfilets of pangasiusfilets
- 750 gr aardappelen
- 150 gr champignons
- 1 chilipeper
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 aubergine
- peper , zeezout
- 1 blokje proveçaalse kruiden
- beetje olie
- provençaalse kruiden
- tajine
- microgourmet of kookpot voor zij die dat eerste niet hebben
Werkwijze :
Aardappelen schillen en in de microgourmet doen met in de onderste schaal 400 ml water. Stoom de aardappelen 15 minuten op 800 Watt zodat ze niet helemaal gaar zijn. Snij ze in schijven van 1 cm.
Doe wat olijfolie in de onderste pot van de tajine en leg hier de aardappelschijven in . Doe hierboven de in dobbelsteentjes gesneden courgette, de gesnipperde ui, de in stukjes gesneden chilipeper, de champignons die je in vieren hebt gesneden. Pers de knoflook uit met de knoflookpers en kap tenslotte het blik tomatenblokjes er overheen. Kruid nog met peper en zout en verbrokkel een kruidenblokje en strooi als laatste nog wat provençaalse kruiden erover heen. Doe het bovenste gedeelde van de tajine op de pot en zet het geheel nog een kwartier in de voorverwarmde oven van 200°C. Na een kwartier mag je de rauwe vis er boven leggen. Je kan een beetje viskruiden strooien op de vis indien gewenst. De pot terug sluiten en nog 20 minuten terug in de oven plaatsen. Geen bang hebben dat je schotel droog komt te staan want dat gebeurt niet...door de stolp bovenop je pot blijft het vocht goed in de pot en blijft alles super mals en sappig.
Een heerlijke alles in één pot !






|