Dat lekker niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit gerecht zeker, gemaakt in de Microgourmet......Een super product die wellicht onder verschillende kerstbomen staat te wachten om uitgepakt te worden, want ik heb er de laatste weken verschillende mogen verkopen als kerstgeschenk !
Nodig voor 4 personen :
- 6 grote aardappelen
- 3 wortelen
- 2 preiwitten
- 2 stengels witte selder
- 1/2 kg vismengeling voor de wok (kan je uiteraard zelf samenstellen en kiezen)
- 1 dl witte wijn
- 2 dl room
- 2 soeplepels maizena
- 1 1/2 visbouillonblokje van Knorr
- peterselie
- bieslook
- kervel vers of uit de diepvries
- peper
- zout
Schil de aardappelen en snij in dobbelstenen. Schil de wortel en kuis de prei en snij in juliennereepjes. Doe de groenten in het diepste vergiet van de microgourmet. Leg de ontdooide of verse vis in de bovenste vergietschaal....ik zelf heb nog een beetje groenten op de bovenste schaal er ook bij gelegd omdat het niet allemaal paste in de onderste. Verkruimel een half bouillonblokje op de vis bovenaan. En zet de microgourmet nu voor 25 minuten op 800 Watt in de microgolfoven. De room doe je samen met de witte wijn in het microplus schenkkannetje en voeg daar 2 soeplepels maïzena aan toe. Klop dat goed onder elkaar. Kruid met peper en zout en verkruimel het hele visbouillonblokje hierbij. Als de stoomtijd voorbij is van de groenten en vis, breng je ze over in de ovale ultra pro ovenschaal. De helft van de kookvloeistof onderaan in je Microgourmet voeg je toe aan de room en zet het schenkkannetje dan 2 minuten in de microgolf op 800 Watt. Roer nog eens goed door en giet de saus over de groenten/vis.
Voeg fijngesneden kervel toe, peterselie en werk af met bieslook.
Smakelijk !





|