Een lekker en licht gerecht met tonijn,koriander en rijst in de hoofdrol.
Nodig :
- 2 grote uien
- 2 lookteentjes
- 5 tomaten
- 50 ml olijfolie
- 25 ml komijnpoeder
- zout en peper
- 800 gr verse tonijn en in dobbelstenen versneden (mijne was uit de diepvries)
- 1 bosje koriander
- de lage ovale ultra pro van 2 liter
Werkwijze :
Laat de oven voorverwarmen op 200°C.
Hak de uien samen met de knoflook fijn in de extrachef en doe ze samen met de olijfolie in de ultra pro. Schil de tomaten en ontpit ze en leg ze bij de ui/knoflook in de ultra pro.
Doe het deksel op de ultra pro en zet 15 minuten op 750 Watt.
Voeg er dan de komijn, peper en zout aan toe en roer goed om.
Voeg ook de tonijn nu erbij en meng goed onder elkaar. Doe het deksel er weer op en plaats nu in de oven om 10 minuten te laten bakken op 200°C. Bestrooi met verse koriandersnippers en dien op met rijst.
Heerlijk licht recept en gezond !






|