Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    08-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mug chocolate krispies cake in 60 sec.
    Zeg nu nog eens tegen je visite dat je niks in huis hebt.......................

    Super gemakkelijk te maken.

    Nodig :

    - 2 soeplepels zelfrijzende bloem
    - 2 soeplepels suiker
    - 2 soeplepels olie
    - 2 soeplepels cacao
    - 1 ei
    - rice krispies of crunch van Nestlé (niet de honey pops nemen van de foto )

    Alles ingrediënten mengen en een soeplepel rice krispies toevoegen. De tas ermee vullen en in 60 seconden op 800 Watt in de microgolf zetten.

    En dan ................A table !









    08-10-2013 om 16:05 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    07-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Normandische appeltaart
    Appelen in alle soorten en vormen momenteel in de winkels....vandaar een appeltaart !

    Nodig voor de Bretonse koek

    - 260 gr bloem
    - mespunt zout
    - 1 theelepel bakpoeder
    - 120 gr witte suiker
    - 160 gr boter
    - 1/2 ei
    - zeste van een citroenschil

    Voor de vulling :

    - 3 appels

    Voor de glanslaag

    - 170 ml calvados kan vervangen worden door appelsap
    - 50 gr suiker
    - 140 gr abrikozenjam
    - 2 gelatineblaadjes

    Siliconen taartvorm van tupperware

    Voor de taartbodem alles onder elkaar mengen tot een bal. Dan platdrukken in de siliconen taartvorm. De appels schillen, klokhuizen verwijderen en in partjes snijden, bestrooien met een beetje suiker en in het deeg drukken. Bakken op 170°C gedurende 45 minuten.
    Wanneer de taart uit de oven komt overgieten met het sausje voor de glanslaag. (gelatineblaadjes wel eerst weken en uitknijpen en toevoegen aan de warm gemaakte calvados waarbij je de suiker en de abrikozenjam hebt toegevoegd) 

    Smakelijk !









    07-10-2013 om 15:10 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:siliconen taartvorm, mengkom
    >> Reageer (0)
    04-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cakejes gemaakt met Danone pudding
    Zo makkelijk om af te meten....nl. een leeg potje Danone pudding nemen en "en passant" gebruiken als ingrediënt.

    Nodig voor 11 stuks :

    - 3 eieren
    - 3 potjes Danone naar eigen smaak...kan gemaakt worden met vanille, chocolade, pistache of eender welke
    - 1 potje melk
    - 1/2 potje olie
    - 1/2 potje suiker
    - 3 potjes bloem
    - 1 zakje bakpoeder

    Oven voorverwarmen op 180 °C

    Werkwijze :

    Maak de potjes Danone leeg in een kom, was ze en droog ze af. Voeg de eitjes toe, suiker, olie en meng tot een smeuiig geheel. Voeg de melk toe en voeg dan deel per deel de bloem en bakpoeder erbij. De deegmassa in een siliconen vorm naar wens gieten en 25 minuten bakken wanneer je ze in de tupcakevorm zou bakken anders uw minuten aanpassen naargelang je vorm.

    Laten afkoelen en genieten !








    04-10-2013 om 20:32 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:tupcakevorm Tupperware
    >> Reageer (1)
    03-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterkerssoep
    Een heerlijk en gezond soepje, snel klaar in microcook of ultra pro en in de microgolfoven klaar gemaakt

    Nodig :

    - 2 bakjes waterkers
    - 1 ui
    - 1 teentje knoflook
    - 2 groentenbouillonblokjes
    - 1 liter kokend water
    - peper en zout

    Werkwijze :

    De groenten in de Microcook of ultra pro doen en net onder water zetten. Steek de pot 6 minuten in de microgolf gedurende 6 minuten op 800 Watt.
    Ondertussen het water koken met een waterkoker en bij de groenten voegen samen met de bouillonblokjes. Terug in de microgolf plaatsen gedurende 5 minuten op 800 Watt.   Soep mixen en klaar.

    Eventueel kan u er nog een geutje room aan toevoegen maar hoeft niet.












    03-10-2013 om 22:02 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Tags:microcook, ultra pro
    >> Reageer (0)
    02-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen met persillade als aperitiefhapje
    Soms heb je al eens wat Mosselen over...dan maak ik er volgend aperitiefhapje mee de dag nadien.

    Nodig :

    - Mosselen + schelpen
    - peterselie
    - 1 teentje knoflook
    - beetje olijfolie
    - paneermeel
    - 1 koffielepeltje mosterd
    - peper, zout
    - wat geraspte kaas

    Werkwijze:

    De gekookte mosselen leg je 1 per schelp. De persillade maak je door de peterselie fijn te hakken in de turbochef of turbomax. Hierbij voeg je de mosterd, olijfolie, 1 teentje geperste knoflook wat paneermeel en kruiden met peper en zout....Alles goed mengen en over elke mossel doe je nu een beetje persillade waarover je naar eigen wens nog wat geraspte kaas zet.

    10 minuten in de oven plaatsen op 180 °C. Ik heb hiervoor de ultra pro grilschaal gebruikt zodat mijn mosseltjes perfekt rechtop bleven liggen.

    Heerlijk met een glaasje wijn bij als voorafje van de maaltijd !




    02-10-2013 om 16:02 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (49 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:ultra pro grilschaal
    >> Reageer (0)
    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananas-caramel cake in de microgolfoven
    Weinig tijd en toch graag gebak in huis....dit recept zeker proberen.

    Nodig :

    - 200 gr suiker
    - 150 gr zachte boter
    - 200 gr bloem
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - 4 eieren
    - 25 ml rhum
    - 1 doos ananas of verse ananas mag ook
    - 150 ml caramel

    Werkwijze :

    Mix de eieren + suiker, voeg er dan de zachte boter bij en meng weer. Voeg dan de bloem en bakpoeder toe + rhum. Alles goed gemengd.
    De bodem van de ronde ultra pro bekleden met caramel en daarop de stukjes ananas leggen. Het deeg erop gieten en de pot met het deksel afsluiten. 10 minuten op 750 Watt in de microgolfoven zetten. Even kijken...en indien niet gaar genoeg nog eens 3 minuten bij zetten weer op 750 Watt.   Dan 2 minuten wachten en laten afkoelen en omdraaien op een bord.

    That's it !












    01-10-2013 om 23:12 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:ronde ultra pro
    >> Reageer (1)
    30-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel in de vorm van een zwaan
    Mij vandaag even geamuseerd. Misschien nog een leuk ideetje voor diegene die kinderen in huis hebben.

    Wat heb je nodig :

    - 1 rode appel
    - aardappelmesje

    Werkwijze :

    Bekijk de foto aandachtig om dezelfde insnijdingen te kunnen maken.




    30-09-2013 om 22:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    26-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baileys bavarois op een krokante koekjesbodem, versierd met de nieuwste speculoos rolls
    Ook benieuwd hoe je dit maakt ?  De Tupperware taartschep komt me nu goed van pas.....gratis verkrijgbaar bij aanwezigheid op een demo in oktober.....voor meer info....mail me maar.




    En dan nu het receptje.

    Nodig :

    - 15 cl Baileys
    - 1 ei
    - 50 gr suiker
    - 4 blaadjes gelatine
    - 3.5 dl room

    Nodig voor de pralinémousse :

    - 2 dl room
    - 170 gr pralinéchocolade of melkchocolade kan ook
    - 2.5 blaadjes gelatine

    Nodig voor de bodem :

    - 1 pak van 80 gr dentellekoekjes
    - 50 gr solo
    - 100 gr chocolade

    Werkwijze :

    Voor de bodem doe je de koekjes in de turbomax en trek enkele keren zodat ze fijn zijn. In het schenkkannetje doe je de chocolade samen met de boter en smelt deze in de microgolf. Nadien de koekjes bijvoegen en goed mengen. Uitsmeren op de bodem van de vorm welke je daar wilt voor gaan gebruiken

    Dan de chocomousse maken door een heel klein beetje room te verwarmen en hierbij de uitgeknepen gelatineblaadjes doen...Goed mengen tot dat ze zijn opgelost. De rest van de room stijfkloppen. En de chocolade smelten. Alles onder elkaar mengen en op de koekjesbodem storten...dan even in de ijskast zetten om te laten opstijven.

    Voor de baileysmousse mix je het ei samen met de suiker. De baileys verwarmen, hierbij de uitgeknepen gelatine voegen en goed mengen zodat alles is opgelost. De room stijfkloppen en dan alles onder elkaar mengen. Boven op de chocomousse storten. Afsluiten met een deksel en enkele uurtjes in de koelkast plaatsen.




    26-09-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    24-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confit de Canard uit blik : stap voor stap
    Een souvenir uit het zuiden van Frankrijk...de grote blikken: Confit de Canard zullen u zeker al wel eens zijn opgevallen in de rekken van grootwarenhuizen ...alleen weet niet iedereen hoe men eraan moet beginnen.  Vandaar dat ik het u hier stap voor stap wil uitleggen.

    Maar wat is het eigenlijk ?

    Eendenbouten, langzaam gegaard in hun eigen vet - geconfijt dus. De gegaarde bouten worden vervolgens in datzelfde vet ingeblikt en zijn op die manier heel lang houdbaar.  Maar hoe ga je ze nu verder bereiden.
    Neem een pot, leg het blik er ongeopend in en giet er water op tot het blik net onder staat. Zet het vuur aan (niet laten koken) en verwarm het langzaam. Zodoende gaat het gestolde vet langzaam smelten in het blik....dit duurt ongeveer 20 minuten. Mocht het water toch gaan koken, zet u het gewoon wat lager. Haal de blikken nu voorzichtig uit het water en snij het open met de Tupperware blikopener zodat u zich niet aan de randen kan snijden.  Het kan zijn dat er aan de zijkanten al wat vet gaat uitlopen daarom zet ik mijn blik steeds op een plastieken snijplank zodat je het makkelijk schoon kan maken.
    Til de bouten er nu voorzichtig uit met een tang of spatel. Leg ze vervolgens op de ultra pro grilschaal ...opgelet...de billen moeten met de velkant omhoog worden gelegd en dan kan je ze verder gaan bereiden. Je kan er ontzettend lekkere dingen mee klaarmaken. En standaard zitten in één blik 4 tot 6 bouten. Men moet er 1 per persoon voorzien.
    De eenvoudigste bereiding is puur in de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak dan de bouten af in ongeveer 10 minuten tot dat de velkant mooi krokant is, blijf er zeker bij, want ze kunnen zo aanbranden.  Serveer met bijgerechten naar keuze zoals pasta, frieten, puree, rijst of gestoomde aardappelen.

    Tip : Het achtergebleven vet uit het blik zeker niet weggooien....maar bewaren in een goed afsluitbare pot in de koelkast om er nadien aardappeltjes in te bakken.      Zaligggggggggggggggggg !

    Nota nog : de ultra pro grilschaal mag zeker niet onder de gril worden gezet maar wel in de oven.
















    24-09-2013 om 22:18 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:Tupperware blikopener, ultra pro grilschaal
    >> Reageer (0)
    23-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kervelsoep in de microgolfoven in een wip !
    Een lekker soepje waar je niet lang voor in de keuken hoeft te staan.

    Nodig :

    - 2 doosjes kervel van telkens 100 gr dus 200 gr in totaal
    - 1 grote ui
    - 1 stok prei
    - 2 aardappelen
    - peper, zout
    - 4 rundsbouillonblokjes
    - 3 tipjes smeerkaas
    - beetje olijfolie
    - 2 liter heet water

    Werkwijze :

    Doe een beetje olijfolie samen met fijngesnipperde uit, prei en in dobbelsteentjes gesneden aardappelen in de ultra pro van 3.5 l. Verbrokkel ook de rundsbouillonblokjes erover. Doe het deksel op de ultra pro en zet 5 minuten in de microgolf op 800 Watt. Roer goed om en voeg de kervel erbij samen met de 2 liter heet water uit de waterkoker. Kruid met peper en zout. Doe het deksel er weer op en zet nog eens 5 minuten terug op 800 Watt. De soep is nu klaar, voeg nog de smeerkaasjes toe en mix. Doe er eventueel nog soepballetjes bij en/of rijst.










    23-09-2013 om 20:34 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Tags:ultra pro, microcook
    >> Reageer (0)
    22-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crostata di briciole e mele (appelkruimeltaart)
    Benieuwd naar het recept en ontvang je ook graag een gratis taartschep ?  Deze krijg je in de maand oktober wanneer je gast ben op een demo....en indien niet kan je uiteraard zelf ééntje organiseren.

    Hier heeft ze enorm gesmaakt !












    22-09-2013 om 22:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    21-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kweeperenlikeur
    Voor de gelukkige bezitters van een kweeperenboom in zijn tuin is volgend receptje zeker eens te proberen. Je kan er dus niet alleen lekkere kweeperengelei van bereiden maar ook een heerlijke kweeperenlikeur !

    Nodig :

    - 1/2 kilo kweeperenschillen
    - 200 gr suiker
    - 1 liter alcohol van 40°
    - 2 citroen
    - 25 koriandezaadjes

    Werkwijze :

    Wrijf het dons van de schil en schil de peren.
    Doe de schillen samen met de suiker, alcohol en korianderzaadjes in een  recipiënt. Pers de citroenen uit en voeg ook dit sap toe.
    Sluit de pot en zet het gedurende een maand weg wel af en toe eens omroeren. Na die tijd zeef je de likeur en giet je het in een mooie fles. Laat de drank dan nog enige dagen rusten zodat hij mooi helder van kleur wordt.

    Daarna met mate genieten van dit godendrankje !








    21-09-2013 om 19:51 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)
    20-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke amandel-appelcakes
    De nieuwe tupcakevorm van Tupperware heeft me nog niet teleurgesteld.....zalig om in te werken. Volgend receptje is supermakkelijk en heerlijk om van te smullen nu de herfst zijn intrede doet...hierbij de kachel aan en een tasje koffie....zeg nu nog eens dat herfst niet leuk kan zijn ;-)

    Nodig :

    - siliconen tupcakevorm
    - 150 gr zelfrijzende bloem
    - 150 gr boter
    - 150 gr suiker
    - 3 eieren
    - zeste van een halve citroen
    - sap van een halve citroen
    - 75 gr gemalen amandelen
    - 2 appelen

    Werkwijze :

    Doe de boter samen met de suiker in een kom en mix alles goed onder elkaar. Voeg de eitjes één na één toe en mix verder. Voeg de citroenzeste + sap toe en tenslotte de gemalen amandelen en bloem. Alles goed onder elkaar mengen en in de vorm doen. De appels schillen en in vieren snijden. Dan nog eens in schijfjes. De appelschijfjes bovenaan in het deeg drukken mooi in het rond zodat je precies roosjes bekomt. Overstrooien met een snufje kaneelsuiker en bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 à 40 minuten.
    Bewaren in de ronde clickplusdoos van Tupperware!

    Maar lang zullen ze daar niet inzitten geloof ik......laat het genot maar beginnen ;-)






    20-09-2013 om 18:04 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    14-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Briochebrood in de vorm van een zonnebloem
    Als de zon dan niet wil schijnen, zorg je toch wel zelf voor een zonnetje in huis....niets zo leuk als huisgemaakt briochebrood in een mooie vorm.

    Nodig :

    - 1 pakje all-in mix voor witbrood
    - 1 ei
    - 1 klontje boter
    - 300 ml lauw vocht ( half water, half melk)
    - 2 soeplepels suiker

    Werkwijze :

    Doe alle bovenstaande ingrediënten bij elkaar en kneed gedurende 10 minuten. Dek af en laat het deeg 30 minuten rijzen tot dat het in volume verdubbelt. Verdeel het deeg dan in 8 verschillende bolletjes en laat weer een half uur rijzen. Neem dan de eerste 4 bolletjes deeg en rol ze één voor één uit met een deegroller.Stapel ze op elkaar maar smeer elke lap deeg in met wat gesmolten boter.  Snij in het midden van het deeg een kruis en dat herhaal je 2 keer maar telkens een beetje meer opgeschoven zodat je een stervorm bekomt. Plooi nu de ingesneden stukken open.
    Met de volgende 3 lappen deeg herhaal je de werkwijze en legt ze in het midden van het opengekomen gedeelte. De laatste bol deeg vorm je mooi rond en leg je tenslotte in het midden van de zon. Bestrooi met sesamzaad en bestrijk met een geklust eitje.

    Bak het brood eerst 15 minuten af op 200 °C en vervolgens 25 minuten op 180°C.

    Lekker op zondagochtend....laat het gezin maar genieten !




    14-09-2013 om 20:47 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandines met een hartje van choco
    Heerlijke krokante amandelcakejes met een verrassend hartje van choco binnenin.....gemaakt in de nieuwe tupcake siliconen vormpjes.

    Nodig :

    - 100 gr suiker
    - 120 gr amandelpoeder
    - 100 gr boter
    - 1 ei
    - 40 gr zelfrijzende bloem
    - 1/2 koffielepeltje amandelextract
    - Banania choco of Nutella kan ook
    - amandelschilfers
    - cupcakevorm van siliconen

    Werkwijze :

    Mix het ei samen met de suiker tot een bleek geheel. Voeg dan de amandelpoeder toe, amandelextract en de bloem. Alles zeer goed mengen.
    De siliconen vormpjes even met water omspoelen maar niet afdrogen. Het deeg in de vormpjes doen maar slechts voor de helft. Vullen met een koffielepel chocopasta en dit bedekken met de rest van het deeg, bestrooien met amandelschilfers

    Bakken in een voorverwarmde oven van 180° gedurende ongeveer 25 minuten.












    14-09-2013 om 14:46 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:tupcakevorm Tupperware
    >> Reageer (0)
    09-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe folder
    Voilà de nieuwe folder is er sinds vandaag. Het najaar is gestart en ik heb er ongelofelijk zin in. Het beloofd een drukke tijd te worden niet alleen op Tupperware gebied. Ik ga namelijk ook meedoen aan een bak wedstrijd voor tv...maar voorlopig mag ik er niet meer over kwijt...ik zal jullie tijdig op de hoogte brengen van mijn avonturen. Wil je me echter live aan het werk zien bij je thuis....mail me maar....ik heb nog een paar plaatsjes vrij. Enkel de vrijdagen zijn praktisch allen bezet. 





    09-09-2013 om 22:18 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    08-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patisson gevuld met gehakt en heerlijke aardappelschotel
    Een beetje een zuiders gerechtje dat heel lekker smaakt !

    Nodig :

    - 1 patisson per persoon
    - gehakt
    - 2 teentjes look
    - 1 ajuin
    - thym, laurier en kruiden naar eigen smaak
    - 2 tomaten of een pakje tomato fritto

    Voor de aardappelschotel (tian)
    - 750 gr aardappelen
    - 1 ajuin
    - 1 kippenbouillonblokje

    Werkwijze :

    Het deksel van de patisson snijden en uithollen. Deze met dekseltje+ uitgeholde patisson in de microgourmet leggen samen met de aardappelen. 15 minuten laten stomen in de microgourmet. Ondertussen in een pan fijngesnipperde ui + look stoven en hierbij het gehakt + het uitgeholde vruchtvlees van de patisson en de in stukjes gesneden tomaat doen. Goed laten garen en kruiden met bovenstaande kruiding. 
    Wanneer de patissons gestoomd zijn (wanneer ze niet volledig gaar zijn kan geen kwaad) deze opvullen met het gehakt mengsel. En in de ultra pro schikken met het deksel van de patisson er bovenop.
    De halfgaar gestoomde aardappelen in schijfjes snijden en in de ovale ultra pro of een andere vuurvaste schotel schikken samen met in ringen gesneden ajuin. Overgieten met kippenbouillon (water+ kippenbouillonblokje) tot de helft van de schotel.

    De beide gerechte nu samen in de oven zetten voor ongeveer een half uur tot 3/4 uur.

    Heerlijk zuiders gerecht !














    08-09-2013 om 21:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    Tags:ultra pro, microgourmet
    >> Reageer (0)
    06-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijgenbavarois
    Heerlijk nagerecht op basis van room en vijgen !

    Nodig :

    - 200 ml room
    - 3 grote vijgen of meerdere kleine
    - suiker naar eigen smaak
    - 1 blaadje gelatine

    Werkwijze :

    Ontdoe de vijgen van schil en snij ze in kleine blokjes. Doe 100 ml room in het microplus schenkkannetje samen met de vijgen. Suiker naar smaak toevoegen en aan de kook brengen. Week ondertussen de gelatine in koud water. Klop de andere 100 ml room half op. 
    Bij de gekookte room doe je de uitgeknepen gelatine, goed roeren en laten afkoelen. Na afkoelen in de blender mixen of met een staafmixer kan ook. Hierbij voeg je nu ook de halfopgeklopte room en weer goed mengen.
    In dessertglaasjes gieten en afwerken met een coulis van vijgen.

    Voor de coulis neem je 200 gr vijgen, 50 gr suiker en 125 ml water. Dat doe je samen in de microplus schenkkan en zet het in de microgolf tot het kookt. Eventueel mixen.

    Bovenop een kruislings ingesneden vijg leggen.







    06-09-2013 om 22:57 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    29-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruchetta met camenbert, verse vijgen
    Heerlijk aperitiefhapje of gewoon als snack.....

    Nodig :

    - stokbrood
    - verse vijgen
    - enkele topjes citroenthym
    - 2 à 3 soeplepels honing
    - 1 camenbert
    - zwarte peper
    - olijfolie
    - 2 soeplepelbalsamicoazijn

    Werkwijze :

    Snij met het Tupperware broodmes een stokbrood in sneetjes. Besprenkel met enkele drupjes olijfolie. Snij dunne reepjes van de camenbert en leg die op de sneetjes. Hierboven leg je 2 kwartjes van verse vijgen. Draai met de pepermolen wat peper overheen. Ondertussen verwarm je in een pannetje wat honing met olijfolie, balsamicoazijn en een lekje water. Laat dit even inkoken. En druppel wat van dit mengsel over de vijgen,camenbertbroodjes. Leg op elke bruchetta tenslotte een takje citroenthym.


    Lekker zuiders !






    29-08-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:broodmes
    >> Reageer (1)
    28-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omeletjes met spek op een speciale manier
    Dankzij de muffin siliconen cakevorm kan je eens een wat apart omeletje met spek serveren aan je huisgenoten. Niet moeilijk en een mooi resultaat op korte tijd  zonder vetstof.

    Nodig :

    - eieren
    - ontbijtspek
    - peper en zout
    - geutje melk of room
    - eventueel wat bieslook
    - siliconen muffinvorm Tupperware

    Werkwijze :

    Neem het ontbijtspek of gerookte hesp naar keuze en zet het tegen de wand van de bakvorm aan de binnenkant rechtomhoog. Kluts de eieren samen met het zout en peper en geutje melk of room in de shaker. Giet dit mengsel in de muffinvorm in het midden tussen het spek. 
    Verwarm de oven voor en bak 12 à 15 minuten op 180°C. 
    Serveer meteen  en neem de complimentjes in ontvangst ;-) 












    28-08-2013 om 15:33 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Siliconen bakvormen recept
    Tags:siliconen muffinvorm Tupperware
    >> Reageer (1)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs