Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananas-caramel cake in de microgolfoven
    Weinig tijd en toch graag gebak in huis....dit recept zeker proberen.

    Nodig :

    - 200 gr suiker
    - 150 gr zachte boter
    - 200 gr bloem
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - 4 eieren
    - 25 ml rhum
    - 1 doos ananas of verse ananas mag ook
    - 150 ml caramel

    Werkwijze :

    Mix de eieren + suiker, voeg er dan de zachte boter bij en meng weer. Voeg dan de bloem en bakpoeder toe + rhum. Alles goed gemengd.
    De bodem van de ronde ultra pro bekleden met caramel en daarop de stukjes ananas leggen. Het deeg erop gieten en de pot met het deksel afsluiten. 10 minuten op 750 Watt in de microgolfoven zetten. Even kijken...en indien niet gaar genoeg nog eens 3 minuten bij zetten weer op 750 Watt.   Dan 2 minuten wachten en laten afkoelen en omdraaien op een bord.

    That's it !












    01-10-2013 om 23:12 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:ronde ultra pro
    >> Reageer (1)
    30-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel in de vorm van een zwaan
    Mij vandaag even geamuseerd. Misschien nog een leuk ideetje voor diegene die kinderen in huis hebben.

    Wat heb je nodig :

    - 1 rode appel
    - aardappelmesje

    Werkwijze :

    Bekijk de foto aandachtig om dezelfde insnijdingen te kunnen maken.




    30-09-2013 om 22:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    26-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baileys bavarois op een krokante koekjesbodem, versierd met de nieuwste speculoos rolls
    Ook benieuwd hoe je dit maakt ?  De Tupperware taartschep komt me nu goed van pas.....gratis verkrijgbaar bij aanwezigheid op een demo in oktober.....voor meer info....mail me maar.




    En dan nu het receptje.

    Nodig :

    - 15 cl Baileys
    - 1 ei
    - 50 gr suiker
    - 4 blaadjes gelatine
    - 3.5 dl room

    Nodig voor de pralinémousse :

    - 2 dl room
    - 170 gr pralinéchocolade of melkchocolade kan ook
    - 2.5 blaadjes gelatine

    Nodig voor de bodem :

    - 1 pak van 80 gr dentellekoekjes
    - 50 gr solo
    - 100 gr chocolade

    Werkwijze :

    Voor de bodem doe je de koekjes in de turbomax en trek enkele keren zodat ze fijn zijn. In het schenkkannetje doe je de chocolade samen met de boter en smelt deze in de microgolf. Nadien de koekjes bijvoegen en goed mengen. Uitsmeren op de bodem van de vorm welke je daar wilt voor gaan gebruiken

    Dan de chocomousse maken door een heel klein beetje room te verwarmen en hierbij de uitgeknepen gelatineblaadjes doen...Goed mengen tot dat ze zijn opgelost. De rest van de room stijfkloppen. En de chocolade smelten. Alles onder elkaar mengen en op de koekjesbodem storten...dan even in de ijskast zetten om te laten opstijven.

    Voor de baileysmousse mix je het ei samen met de suiker. De baileys verwarmen, hierbij de uitgeknepen gelatine voegen en goed mengen zodat alles is opgelost. De room stijfkloppen en dan alles onder elkaar mengen. Boven op de chocomousse storten. Afsluiten met een deksel en enkele uurtjes in de koelkast plaatsen.




    26-09-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    24-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confit de Canard uit blik : stap voor stap
    Een souvenir uit het zuiden van Frankrijk...de grote blikken: Confit de Canard zullen u zeker al wel eens zijn opgevallen in de rekken van grootwarenhuizen ...alleen weet niet iedereen hoe men eraan moet beginnen.  Vandaar dat ik het u hier stap voor stap wil uitleggen.

    Maar wat is het eigenlijk ?

    Eendenbouten, langzaam gegaard in hun eigen vet - geconfijt dus. De gegaarde bouten worden vervolgens in datzelfde vet ingeblikt en zijn op die manier heel lang houdbaar.  Maar hoe ga je ze nu verder bereiden.
    Neem een pot, leg het blik er ongeopend in en giet er water op tot het blik net onder staat. Zet het vuur aan (niet laten koken) en verwarm het langzaam. Zodoende gaat het gestolde vet langzaam smelten in het blik....dit duurt ongeveer 20 minuten. Mocht het water toch gaan koken, zet u het gewoon wat lager. Haal de blikken nu voorzichtig uit het water en snij het open met de Tupperware blikopener zodat u zich niet aan de randen kan snijden.  Het kan zijn dat er aan de zijkanten al wat vet gaat uitlopen daarom zet ik mijn blik steeds op een plastieken snijplank zodat je het makkelijk schoon kan maken.
    Til de bouten er nu voorzichtig uit met een tang of spatel. Leg ze vervolgens op de ultra pro grilschaal ...opgelet...de billen moeten met de velkant omhoog worden gelegd en dan kan je ze verder gaan bereiden. Je kan er ontzettend lekkere dingen mee klaarmaken. En standaard zitten in één blik 4 tot 6 bouten. Men moet er 1 per persoon voorzien.
    De eenvoudigste bereiding is puur in de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak dan de bouten af in ongeveer 10 minuten tot dat de velkant mooi krokant is, blijf er zeker bij, want ze kunnen zo aanbranden.  Serveer met bijgerechten naar keuze zoals pasta, frieten, puree, rijst of gestoomde aardappelen.

    Tip : Het achtergebleven vet uit het blik zeker niet weggooien....maar bewaren in een goed afsluitbare pot in de koelkast om er nadien aardappeltjes in te bakken.      Zaligggggggggggggggggg !

    Nota nog : de ultra pro grilschaal mag zeker niet onder de gril worden gezet maar wel in de oven.
















    24-09-2013 om 22:18 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:Tupperware blikopener, ultra pro grilschaal
    >> Reageer (0)
    23-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kervelsoep in de microgolfoven in een wip !
    Een lekker soepje waar je niet lang voor in de keuken hoeft te staan.

    Nodig :

    - 2 doosjes kervel van telkens 100 gr dus 200 gr in totaal
    - 1 grote ui
    - 1 stok prei
    - 2 aardappelen
    - peper, zout
    - 4 rundsbouillonblokjes
    - 3 tipjes smeerkaas
    - beetje olijfolie
    - 2 liter heet water

    Werkwijze :

    Doe een beetje olijfolie samen met fijngesnipperde uit, prei en in dobbelsteentjes gesneden aardappelen in de ultra pro van 3.5 l. Verbrokkel ook de rundsbouillonblokjes erover. Doe het deksel op de ultra pro en zet 5 minuten in de microgolf op 800 Watt. Roer goed om en voeg de kervel erbij samen met de 2 liter heet water uit de waterkoker. Kruid met peper en zout. Doe het deksel er weer op en zet nog eens 5 minuten terug op 800 Watt. De soep is nu klaar, voeg nog de smeerkaasjes toe en mix. Doe er eventueel nog soepballetjes bij en/of rijst.










    23-09-2013 om 20:34 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Tags:ultra pro, microcook
    >> Reageer (0)
    22-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crostata di briciole e mele (appelkruimeltaart)
    Benieuwd naar het recept en ontvang je ook graag een gratis taartschep ?  Deze krijg je in de maand oktober wanneer je gast ben op een demo....en indien niet kan je uiteraard zelf ééntje organiseren.

    Hier heeft ze enorm gesmaakt !












    22-09-2013 om 22:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    21-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kweeperenlikeur
    Voor de gelukkige bezitters van een kweeperenboom in zijn tuin is volgend receptje zeker eens te proberen. Je kan er dus niet alleen lekkere kweeperengelei van bereiden maar ook een heerlijke kweeperenlikeur !

    Nodig :

    - 1/2 kilo kweeperenschillen
    - 200 gr suiker
    - 1 liter alcohol van 40°
    - 2 citroen
    - 25 koriandezaadjes

    Werkwijze :

    Wrijf het dons van de schil en schil de peren.
    Doe de schillen samen met de suiker, alcohol en korianderzaadjes in een  recipiënt. Pers de citroenen uit en voeg ook dit sap toe.
    Sluit de pot en zet het gedurende een maand weg wel af en toe eens omroeren. Na die tijd zeef je de likeur en giet je het in een mooie fles. Laat de drank dan nog enige dagen rusten zodat hij mooi helder van kleur wordt.

    Daarna met mate genieten van dit godendrankje !








    21-09-2013 om 19:51 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)
    20-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke amandel-appelcakes
    De nieuwe tupcakevorm van Tupperware heeft me nog niet teleurgesteld.....zalig om in te werken. Volgend receptje is supermakkelijk en heerlijk om van te smullen nu de herfst zijn intrede doet...hierbij de kachel aan en een tasje koffie....zeg nu nog eens dat herfst niet leuk kan zijn ;-)

    Nodig :

    - siliconen tupcakevorm
    - 150 gr zelfrijzende bloem
    - 150 gr boter
    - 150 gr suiker
    - 3 eieren
    - zeste van een halve citroen
    - sap van een halve citroen
    - 75 gr gemalen amandelen
    - 2 appelen

    Werkwijze :

    Doe de boter samen met de suiker in een kom en mix alles goed onder elkaar. Voeg de eitjes één na één toe en mix verder. Voeg de citroenzeste + sap toe en tenslotte de gemalen amandelen en bloem. Alles goed onder elkaar mengen en in de vorm doen. De appels schillen en in vieren snijden. Dan nog eens in schijfjes. De appelschijfjes bovenaan in het deeg drukken mooi in het rond zodat je precies roosjes bekomt. Overstrooien met een snufje kaneelsuiker en bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 à 40 minuten.
    Bewaren in de ronde clickplusdoos van Tupperware!

    Maar lang zullen ze daar niet inzitten geloof ik......laat het genot maar beginnen ;-)






    20-09-2013 om 18:04 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    14-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Briochebrood in de vorm van een zonnebloem
    Als de zon dan niet wil schijnen, zorg je toch wel zelf voor een zonnetje in huis....niets zo leuk als huisgemaakt briochebrood in een mooie vorm.

    Nodig :

    - 1 pakje all-in mix voor witbrood
    - 1 ei
    - 1 klontje boter
    - 300 ml lauw vocht ( half water, half melk)
    - 2 soeplepels suiker

    Werkwijze :

    Doe alle bovenstaande ingrediënten bij elkaar en kneed gedurende 10 minuten. Dek af en laat het deeg 30 minuten rijzen tot dat het in volume verdubbelt. Verdeel het deeg dan in 8 verschillende bolletjes en laat weer een half uur rijzen. Neem dan de eerste 4 bolletjes deeg en rol ze één voor één uit met een deegroller.Stapel ze op elkaar maar smeer elke lap deeg in met wat gesmolten boter.  Snij in het midden van het deeg een kruis en dat herhaal je 2 keer maar telkens een beetje meer opgeschoven zodat je een stervorm bekomt. Plooi nu de ingesneden stukken open.
    Met de volgende 3 lappen deeg herhaal je de werkwijze en legt ze in het midden van het opengekomen gedeelte. De laatste bol deeg vorm je mooi rond en leg je tenslotte in het midden van de zon. Bestrooi met sesamzaad en bestrijk met een geklust eitje.

    Bak het brood eerst 15 minuten af op 200 °C en vervolgens 25 minuten op 180°C.

    Lekker op zondagochtend....laat het gezin maar genieten !




    14-09-2013 om 20:47 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandines met een hartje van choco
    Heerlijke krokante amandelcakejes met een verrassend hartje van choco binnenin.....gemaakt in de nieuwe tupcake siliconen vormpjes.

    Nodig :

    - 100 gr suiker
    - 120 gr amandelpoeder
    - 100 gr boter
    - 1 ei
    - 40 gr zelfrijzende bloem
    - 1/2 koffielepeltje amandelextract
    - Banania choco of Nutella kan ook
    - amandelschilfers
    - cupcakevorm van siliconen

    Werkwijze :

    Mix het ei samen met de suiker tot een bleek geheel. Voeg dan de amandelpoeder toe, amandelextract en de bloem. Alles zeer goed mengen.
    De siliconen vormpjes even met water omspoelen maar niet afdrogen. Het deeg in de vormpjes doen maar slechts voor de helft. Vullen met een koffielepel chocopasta en dit bedekken met de rest van het deeg, bestrooien met amandelschilfers

    Bakken in een voorverwarmde oven van 180° gedurende ongeveer 25 minuten.












    14-09-2013 om 14:46 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:tupcakevorm Tupperware
    >> Reageer (0)
    09-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe folder
    Voilà de nieuwe folder is er sinds vandaag. Het najaar is gestart en ik heb er ongelofelijk zin in. Het beloofd een drukke tijd te worden niet alleen op Tupperware gebied. Ik ga namelijk ook meedoen aan een bak wedstrijd voor tv...maar voorlopig mag ik er niet meer over kwijt...ik zal jullie tijdig op de hoogte brengen van mijn avonturen. Wil je me echter live aan het werk zien bij je thuis....mail me maar....ik heb nog een paar plaatsjes vrij. Enkel de vrijdagen zijn praktisch allen bezet. 





    09-09-2013 om 22:18 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    08-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patisson gevuld met gehakt en heerlijke aardappelschotel
    Een beetje een zuiders gerechtje dat heel lekker smaakt !

    Nodig :

    - 1 patisson per persoon
    - gehakt
    - 2 teentjes look
    - 1 ajuin
    - thym, laurier en kruiden naar eigen smaak
    - 2 tomaten of een pakje tomato fritto

    Voor de aardappelschotel (tian)
    - 750 gr aardappelen
    - 1 ajuin
    - 1 kippenbouillonblokje

    Werkwijze :

    Het deksel van de patisson snijden en uithollen. Deze met dekseltje+ uitgeholde patisson in de microgourmet leggen samen met de aardappelen. 15 minuten laten stomen in de microgourmet. Ondertussen in een pan fijngesnipperde ui + look stoven en hierbij het gehakt + het uitgeholde vruchtvlees van de patisson en de in stukjes gesneden tomaat doen. Goed laten garen en kruiden met bovenstaande kruiding. 
    Wanneer de patissons gestoomd zijn (wanneer ze niet volledig gaar zijn kan geen kwaad) deze opvullen met het gehakt mengsel. En in de ultra pro schikken met het deksel van de patisson er bovenop.
    De halfgaar gestoomde aardappelen in schijfjes snijden en in de ovale ultra pro of een andere vuurvaste schotel schikken samen met in ringen gesneden ajuin. Overgieten met kippenbouillon (water+ kippenbouillonblokje) tot de helft van de schotel.

    De beide gerechte nu samen in de oven zetten voor ongeveer een half uur tot 3/4 uur.

    Heerlijk zuiders gerecht !














    08-09-2013 om 21:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    Tags:ultra pro, microgourmet
    >> Reageer (0)
    06-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijgenbavarois
    Heerlijk nagerecht op basis van room en vijgen !

    Nodig :

    - 200 ml room
    - 3 grote vijgen of meerdere kleine
    - suiker naar eigen smaak
    - 1 blaadje gelatine

    Werkwijze :

    Ontdoe de vijgen van schil en snij ze in kleine blokjes. Doe 100 ml room in het microplus schenkkannetje samen met de vijgen. Suiker naar smaak toevoegen en aan de kook brengen. Week ondertussen de gelatine in koud water. Klop de andere 100 ml room half op. 
    Bij de gekookte room doe je de uitgeknepen gelatine, goed roeren en laten afkoelen. Na afkoelen in de blender mixen of met een staafmixer kan ook. Hierbij voeg je nu ook de halfopgeklopte room en weer goed mengen.
    In dessertglaasjes gieten en afwerken met een coulis van vijgen.

    Voor de coulis neem je 200 gr vijgen, 50 gr suiker en 125 ml water. Dat doe je samen in de microplus schenkkan en zet het in de microgolf tot het kookt. Eventueel mixen.

    Bovenop een kruislings ingesneden vijg leggen.







    06-09-2013 om 22:57 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    29-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruchetta met camenbert, verse vijgen
    Heerlijk aperitiefhapje of gewoon als snack.....

    Nodig :

    - stokbrood
    - verse vijgen
    - enkele topjes citroenthym
    - 2 à 3 soeplepels honing
    - 1 camenbert
    - zwarte peper
    - olijfolie
    - 2 soeplepelbalsamicoazijn

    Werkwijze :

    Snij met het Tupperware broodmes een stokbrood in sneetjes. Besprenkel met enkele drupjes olijfolie. Snij dunne reepjes van de camenbert en leg die op de sneetjes. Hierboven leg je 2 kwartjes van verse vijgen. Draai met de pepermolen wat peper overheen. Ondertussen verwarm je in een pannetje wat honing met olijfolie, balsamicoazijn en een lekje water. Laat dit even inkoken. En druppel wat van dit mengsel over de vijgen,camenbertbroodjes. Leg op elke bruchetta tenslotte een takje citroenthym.


    Lekker zuiders !






    29-08-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:broodmes
    >> Reageer (1)
    28-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omeletjes met spek op een speciale manier
    Dankzij de muffin siliconen cakevorm kan je eens een wat apart omeletje met spek serveren aan je huisgenoten. Niet moeilijk en een mooi resultaat op korte tijd  zonder vetstof.

    Nodig :

    - eieren
    - ontbijtspek
    - peper en zout
    - geutje melk of room
    - eventueel wat bieslook
    - siliconen muffinvorm Tupperware

    Werkwijze :

    Neem het ontbijtspek of gerookte hesp naar keuze en zet het tegen de wand van de bakvorm aan de binnenkant rechtomhoog. Kluts de eieren samen met het zout en peper en geutje melk of room in de shaker. Giet dit mengsel in de muffinvorm in het midden tussen het spek. 
    Verwarm de oven voor en bak 12 à 15 minuten op 180°C. 
    Serveer meteen  en neem de complimentjes in ontvangst ;-) 












    28-08-2013 om 15:33 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Siliconen bakvormen recept
    Tags:siliconen muffinvorm Tupperware
    >> Reageer (1)
    27-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemenboeketje van kerstomaatjes en kruidenkaas !
    Origineel en snel klaar aperitiefhapje met kerstomaatje, bieslook en kruidenkaas!  Inkepingen maken gaat het beste met het tomatenmes van Tupperware...

    Nodig :

    - enkele kerstomaatjes
    - potje kruidenkaas
    - bieslook
    - tandenstokers
    - tupperware tomatenmes


    Werkwijze :

    Was de kerstomaatjes en maak er 4 sneetjes bovenaan in. Vul op met kruidenkaas of roomkaas naar keuze. Prik een tandenstoker in de onderkant van het tomaatje en schuif er een bieslook stengel overheen. Schik het op een bordje en bind onderaan je boeket bij elkaar met een losse bieslookstengel. Uw gasten zullen verwonderd zijn        ^-^             ^-^  










    27-08-2013 om 12:37 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (19 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (1)
    26-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimenlikeur
    Verblijf nog steeds in het zuiden en hier is vaak een overvloed aan fruit. Zo vond ik gisteren toevallig deze pruimen in de natuur. Ik heb even getwijfeld of ik er nu confituur of likeur ging van maken. Vermits ik al redelijk wat confituur staan heb is het dus pruimenlikeur geworden. Maar ook in België zijn de pruimen bijna rijp en is dit een mooi receptje om het zelf ook eens te proberen.

    Nodig :

    - 1 kg pruimen
    - 1 liter inmaakalcohol voor fruit van 40 °
    - 300 gr witte suiker
    - 3 stuks steranijs
    - 1 vanillestokje overlangs doorgesneden
    - 1 grote afsluitbare bokaal

    Werkwijze :

    Was de pruimen en snij ze in twee en doe ze samen met de pitten in een bokaal. Voeg de rest van de ingrediënten toe en sluit de bokaal af en zet hem weg voor 3 maanden. Af en toe wel eens roeren. Na die tijd filter je hem en giet de vloeistof over in een mooie karaf of fles. En bij iedere slokje dankbaar zijn voor wat de natuur ons allemaal schenkt !










    26-08-2013 om 13:08 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)
    23-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.clafoutis van verse nectarines, perziken en braambessen
    Eerder heb ik jullie al laten kennismaken met mijn vijgenclafoutis, deze keer neem ik hetzelfde fruit van gisteren namelijk perziken, nectarines en braambessen maar doe er geen kruimels op maar maak er een clafoutis van. In Frankrijk is de clafoutis oorspronkelijk gemaakt met kersen maar men gebruikt tegenwoordig allerlei fruit hiervoor. Ook weer makkelijk op voorhand klaar te maken.

    Nodig  voor 20 personen :

    - Perziken, nectarines en braambessen.
    - 4 eieren
    - 2 eidooiers
    - 150 gr boter
    - 250 ml melk
    - 250 ml room
    - 250 gr suiker
    - 150 gr bloem
    - enkele druppels vanille-essence
    - 4 soeplepels lavendelhoning
    - bloemsuiker

    Werkwijze :

    De vruchten wassen, ontpitten en in grove stukken snijden. In een grote vuurvaste kom doen en het vloeibare deeg bereiden. Smelt de boter in het microgolf schenkkannetje. Klop de eieren samen met de eidooiers samen met de kristalsuiker tot een wit schuimig mengsel.  Voeg er dan de bloem bij en de gesmolten boter en blijf luchtig doorkloppen.  Voeg tenslotte de melk en room toe en de vanille essence. Giet het mengsel over het fruit en bak de clafoutis gedurende 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.  Haal uit de oven en laat afkoelen, besprenkel met wat druppels lavendelhoning. En strooi er tenslotte nog wat bloemsuiker overheen.












    23-08-2013 om 16:18 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakje van amandelroosjes
    Iets heel anders dan de voorbije dagen is dit  knapperig gebakje dat mooi oogt, niet te moeilijk is en bovendien super lekker ! Hoe begin je eraan :


    Nodig voor 8 stuks :

    1 ste deeg (buitenkant roosjes)

    - 1 tas bloem
    - 1 tas gesmolten en afgekoelde boter ( ong. 160 gr)
    - 1 mespunt zout
    - essence van oranjebloesem
    - rode kleurstof ( ik had momenteel enkel braambessensiroop om te kleuren)

    Dit alles mengen en in een ruimtekommetje afgedekt een half uurtje in de koelkast laten rusten.

    Nodig voor de vulling :

    - 2 koppen amandelpoeder
    - 1 kop grof gemalen noten ( ik nam ook amandelen maar kunnen ook andere noten zijn)
    - 1 kop bloemsuiker
    - zeste van 1/4 citroen 
    - oranjebloesemessence...genoeg zodat je een pasta bekomt....zelf een beetje aanvoelen.

    - honing om na afkoeling van het gebak de bovenkant ermee in te strijken.


    Werkwijze : alles voor de vulling onder elkaar mengen en tot een lange worst rollen.

    Na de rusttijd van het 1 ste deeg (buitenkant) rol je het dun uit met behulp van een deegroller en steek je er 5 rondjes uit met behulp van een limonadeglas. Je legt ze naast elkaar zodat ze elkaar een beetje overlappen. (zie de foto). De vulling die je tot worstjes hebt gerolt leg je nu in het midden op de cirkels. Rol dat de worst samen met de flapjes op. (zie foto). Snij met een mes tenslotte de rol in het middendoor. Zodat je telkens per opgerold geheel 2 roosjes hebt. Zet ze dan horizontaal op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

    Bak af gedurende 20 minuten op 180°C en nog 10 minuten op 200°C op het einde.

    Na de baktijd laten afkoelen en met honing bestrijken.

    Smakelijk !


















    23-08-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:Marokkaans gebak, amandelroosjes, roosjes
    >> Reageer (0)
    22-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crumble van perziken, nectarines en braambessen
    Vorige week een heerlijke crumble gemaakt van vers zomerfruit. Een gemakkelijk dessert voor veel personen wat je goed op voorhand kan maken en wat weinig tijd in beslag neemt.


    Nodig :

    - 250 gr bloem
    - 250 gr boter
    - 250 gr suiker
    - 200 gr amandelpoeder
    - een handvol amandelschilfers
    - 100 gr havermout
    - perziken, nectarines en braambessen of frambozen naargelang wat je op het ogenblik hebt

    Werkwijze :

    Het fruit wassen en de pit eruit halen. In stukken snijden, niet te fijn maar ook weer niet te groot. Onderaan een schotel leggen. De ultra pro is hier heel goed voor geschikt maar ik moest dessert maken voor teveel volk en mijn ultra pro was dus te klein. De crumble bekom je door alles bij elkaar te kieperen en even goed in de keukenrobot te mengen. Kort en krachtig, zeker niet te lang want dan kleeft het deeg aan elkaar tot 1 bol. Bedoeling is dat je kruimels bekomt. Deze kruimels strooi je over het fruit en zet de schotel dan ong. 30 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot de bovenkant een lichtbruine korst heeft gekregen.

    Smakelijk !     Ook lekker hierbij is nog een bolletje ijscrème.








    22-08-2013 om 11:07 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (39 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs