De nieuwe tupcakevorm van Tupperware heeft me nog niet teleurgesteld.....zalig om in te werken. Volgend receptje is supermakkelijk en heerlijk om van te smullen nu de herfst zijn intrede doet...hierbij de kachel aan en een tasje koffie....zeg nu nog eens dat herfst niet leuk kan zijn ;-)
Nodig :
- siliconen tupcakevorm
- 150 gr zelfrijzende bloem
- 150 gr boter
- 150 gr suiker
- 3 eieren
- zeste van een halve citroen
- sap van een halve citroen
- 75 gr gemalen amandelen
- 2 appelen
Werkwijze :
Doe de boter samen met de suiker in een kom en mix alles goed onder elkaar. Voeg de eitjes één na één toe en mix verder. Voeg de citroenzeste + sap toe en tenslotte de gemalen amandelen en bloem. Alles goed onder elkaar mengen en in de vorm doen. De appels schillen en in vieren snijden. Dan nog eens in schijfjes. De appelschijfjes bovenaan in het deeg drukken mooi in het rond zodat je precies roosjes bekomt. Overstrooien met een snufje kaneelsuiker en bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 à 40 minuten.
Bewaren in de ronde clickplusdoos van Tupperware!
Maar lang zullen ze daar niet inzitten geloof ik......laat het genot maar beginnen ;-)


|