Appelen in alle soorten en vormen momenteel in de winkels....vandaar een appeltaart !
Nodig voor de Bretonse koek
- 260 gr bloem
- mespunt zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 120 gr witte suiker
- 160 gr boter
- 1/2 ei
- zeste van een citroenschil
Voor de vulling :
- 3 appels
Voor de glanslaag
- 170 ml calvados kan vervangen worden door appelsap
- 50 gr suiker
- 140 gr abrikozenjam
- 2 gelatineblaadjes
Siliconen taartvorm van tupperware
Voor de taartbodem alles onder elkaar mengen tot een bal. Dan platdrukken in de siliconen taartvorm. De appels schillen, klokhuizen verwijderen en in partjes snijden, bestrooien met een beetje suiker en in het deeg drukken. Bakken op 170°C gedurende 45 minuten.
Wanneer de taart uit de oven komt overgieten met het sausje voor de glanslaag. (gelatineblaadjes wel eerst weken en uitknijpen en toevoegen aan de warm gemaakte calvados waarbij je de suiker en de abrikozenjam hebt toegevoegd)
Smakelijk !


|