Een beetje een zuiders gerechtje dat heel lekker smaakt !
Nodig :
- 1 patisson per persoon
- gehakt
- 2 teentjes look
- 1 ajuin
- thym, laurier en kruiden naar eigen smaak
- 2 tomaten of een pakje tomato fritto
Voor de aardappelschotel (tian)
- 750 gr aardappelen
- 1 ajuin
- 1 kippenbouillonblokje
Werkwijze :
Het deksel van de patisson snijden en uithollen. Deze met dekseltje+ uitgeholde patisson in de microgourmet leggen samen met de aardappelen. 15 minuten laten stomen in de microgourmet. Ondertussen in een pan fijngesnipperde ui + look stoven en hierbij het gehakt + het uitgeholde vruchtvlees van de patisson en de in stukjes gesneden tomaat doen. Goed laten garen en kruiden met bovenstaande kruiding.
Wanneer de patissons gestoomd zijn (wanneer ze niet volledig gaar zijn kan geen kwaad) deze opvullen met het gehakt mengsel. En in de ultra pro schikken met het deksel van de patisson er bovenop.
De halfgaar gestoomde aardappelen in schijfjes snijden en in de ovale ultra pro of een andere vuurvaste schotel schikken samen met in ringen gesneden ajuin. Overgieten met kippenbouillon (water+ kippenbouillonblokje) tot de helft van de schotel.
De beide gerechte nu samen in de oven zetten voor ongeveer een half uur tot 3/4 uur.
Heerlijk zuiders gerecht !






|