Heerlijk nagerecht op basis van room en vijgen !
Nodig :
- 200 ml room
- 3 grote vijgen of meerdere kleine
- suiker naar eigen smaak
- 1 blaadje gelatine
Werkwijze :
Ontdoe de vijgen van schil en snij ze in kleine blokjes. Doe 100 ml room in het microplus schenkkannetje samen met de vijgen. Suiker naar smaak toevoegen en aan de kook brengen. Week ondertussen de gelatine in koud water. Klop de andere 100 ml room half op.
Bij de gekookte room doe je de uitgeknepen gelatine, goed roeren en laten afkoelen. Na afkoelen in de blender mixen of met een staafmixer kan ook. Hierbij voeg je nu ook de halfopgeklopte room en weer goed mengen.
In dessertglaasjes gieten en afwerken met een coulis van vijgen.
Voor de coulis neem je 200 gr vijgen, 50 gr suiker en 125 ml water. Dat doe je samen in de microplus schenkkan en zet het in de microgolf tot het kookt. Eventueel mixen.
Bovenop een kruislings ingesneden vijg leggen.

|