Als de zon dan niet wil schijnen, zorg je toch wel zelf voor een zonnetje in huis....niets zo leuk als huisgemaakt briochebrood in een mooie vorm.
Nodig :
- 1 pakje all-in mix voor witbrood
- 1 ei
- 1 klontje boter
- 300 ml lauw vocht ( half water, half melk)
- 2 soeplepels suiker
Werkwijze :
Doe alle bovenstaande ingrediënten bij elkaar en kneed gedurende 10 minuten. Dek af en laat het deeg 30 minuten rijzen tot dat het in volume verdubbelt. Verdeel het deeg dan in 8 verschillende bolletjes en laat weer een half uur rijzen. Neem dan de eerste 4 bolletjes deeg en rol ze één voor één uit met een deegroller.Stapel ze op elkaar maar smeer elke lap deeg in met wat gesmolten boter. Snij in het midden van het deeg een kruis en dat herhaal je 2 keer maar telkens een beetje meer opgeschoven zodat je een stervorm bekomt. Plooi nu de ingesneden stukken open.
Met de volgende 3 lappen deeg herhaal je de werkwijze en legt ze in het midden van het opengekomen gedeelte. De laatste bol deeg vorm je mooi rond en leg je tenslotte in het midden van de zon. Bestrooi met sesamzaad en bestrijk met een geklust eitje.
Bak het brood eerst 15 minuten af op 200 °C en vervolgens 25 minuten op 180°C.
Lekker op zondagochtend....laat het gezin maar genieten !

|