Ook benieuwd hoe je dit maakt ? De Tupperware taartschep komt me nu goed van pas.....gratis verkrijgbaar bij aanwezigheid op een demo in oktober.....voor meer info....mail me maar.

En dan nu het receptje.
Nodig :
- 15 cl Baileys
- 1 ei
- 50 gr suiker
- 4 blaadjes gelatine
- 3.5 dl room
Nodig voor de pralinémousse :
- 2 dl room
- 170 gr pralinéchocolade of melkchocolade kan ook
- 2.5 blaadjes gelatine
Nodig voor de bodem :
- 1 pak van 80 gr dentellekoekjes
- 50 gr solo
- 100 gr chocolade
Werkwijze :
Voor de bodem doe je de koekjes in de turbomax en trek enkele keren zodat ze fijn zijn. In het schenkkannetje doe je de chocolade samen met de boter en smelt deze in de microgolf. Nadien de koekjes bijvoegen en goed mengen. Uitsmeren op de bodem van de vorm welke je daar wilt voor gaan gebruiken
Dan de chocomousse maken door een heel klein beetje room te verwarmen en hierbij de uitgeknepen gelatineblaadjes doen...Goed mengen tot dat ze zijn opgelost. De rest van de room stijfkloppen. En de chocolade smelten. Alles onder elkaar mengen en op de koekjesbodem storten...dan even in de ijskast zetten om te laten opstijven.
Voor de baileysmousse mix je het ei samen met de suiker. De baileys verwarmen, hierbij de uitgeknepen gelatine voegen en goed mengen zodat alles is opgelost. De room stijfkloppen en dan alles onder elkaar mengen. Boven op de chocomousse storten. Afsluiten met een deksel en enkele uurtjes in de koelkast plaatsen.
|