Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
28-12-2012
Kalkoenragout in een klein potje met deksel.
Dit hebben wij hier gegeten bij Kerstavond. Het is juist dezelfde bereiding als vidée alleen is het kippenvlees vervangen door kalkoenvlees. Wij hadden namelijk zelf 2 kalkoen vetgemest tegen de feestdagen. Het vlees is ondertussen al helemaal verwerkt en zit netjes in de vriezer. Van de karkassen had ik nog een heerlijke bouillon getrokken en het vlees dat daar is vandaan geplukt heb ik uiteindelijk verwerkt in mijn kalkoenragout. De werkwijze om de vidée te bereiden heb ik reeds eerder beschreven en is heel simpel te maken in de microgolfoven in minder dan een half uurtje tijd. Typ bij zoeken even het woord "vidée in de ultra pro" in en je kan stap voor stap alles bekijken.
Hier wil ik alleen nog laten zien hoe je deze ook kunt presenteren zonder het in een koekje te gieten.
Je hebt wel nog bladerdeeg nodig + een geklutst eitje en een uitsteekvormpje
Doe de klaargemaakte vidée in de kleine potjes en bedek die met bladerdeeg dat je een beetje groter uitsnijdt dan de bovenkant van je potje (omdat dit nog gaat krimpen tijdens het bakken). Snij dan nog wat vormpjes zoals sterretjes of hartjes uit bladerdeeg en bevestig deze op de bovenkant. Strijk met het Tupperware borsteltje de bovenkant nu in met geklutst ei. En zet dit alles ong. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.