Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
23-12-2012
Koffiemousse
Ik kocht mij hier gisteren een flesje koffiearoma met de bedoeling mijn crème au beurre een smaakje te geven voor de kerststronk. Toevallig las ik op de achterzijde een receptje van koffiemousse wat mij wel interesseerde. Heb het dan ook onmiddellijk uitgeprobeerd met een positief resultaat. Wie nog op zoek is voor een Kerstdessertje....kan dit misschien wel eens proberen.
Nodig :
- 100 gr suiker
- 2 soeplepels koffiearoma
- 4 eieren
- 2 dl room
Bereiding :
Meng de eigelen samen met de suiker met behulp van de klopper tot een smeuiig geheel. Voeg de room toe en verwarm het geheel op een vuurtje tot je een soort van crème anglaise bekomt. Maar laat het zeker niet koken. Wanneer de crème is ingedikt zet het vuur dan uit. Klop ondertussen de eiwitten stijf in de speedychef of met de mixer en voeg deze toe aan eigeel/suiker/room mengsel zodra dit wat is afgekoeld. Je kan dit sneller laten gaan door de massa over te brengen in een koude kom. De mousse verdelen in mooie glaasje en enkele uren in de koelkast laten opstijven. Afwerken met een dotje room en eventueel wat schilfers chocolade, koffieboon of een chocolade sterretje.....(want we zijn toch bijna tegen Kerst)