Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
27-12-2012
Everzwijnenragout
Vermits we hier in de streek zitten waar de everzwijnen nog veelvuldig voorkomen.....met geluk zie je ze soms in de voortuin lopen....
kon het er niet aan ontbreken of ik moest ook dit receptje een keertje posten. Half januari post ik ook nog het receptje om de everzwijnenbil klaar te maken...heb er nog eentje in mijn vriezer zitten van 2.4 kilo...maar daar moet ik eerst wat vrienden voor uitnodigen...
Nodig :
- 700 gr everzwijnenstoofvlees
- 1 ajuin
- 2 snede peperkoek
- peper, zout
- flinke lepel mosterd
- water + witte wijn
- 3 blaadjes laurier
- een takje rozemarijn
- 4 soeplepels abrikozenconfituur
- solo
Werkwijze :
Smelt de solo in de kookpot en bak de stukjes everzwijnenvlees mooi aan. Kruid met peper en zout. Meng het vlees door elkaar en voeg de peperkoek in stukjes erbij alsook de mosterd. Voeg de kruiden toe en vul aan met water. Laat het zo zeker een uurtje gaarstoven. Tussendoor voeg ik ook wat witte wijn toe om het goed te laten garen. Op het einde van de bereiding voeg ik pas mijn abrikozenconfituur erbij en meng alles goed door elkaar. Eventueel binden met wat sausbinder. Mijn vlees heeft ong. 2 uren op een zacht vuurtje gestaan.
Een echte lekkernij zeker als het vlees goed gegaard is.....dit hadden wij op het Kerstmenu staan.