Heerlijke vlug klaar gerechtje in de ultra pro, lekker met rijst erbij.
Nodig :
- 1/2 kg kipfilet
- 1 bakje van 250 gr champignons
- 250 ml room
- 1 soeplepel maïzena
- 4 eetlepels aalbessengelei
- 4 eetlepels pickles van Devos Lemmens
- geut rosé of witte wijn
- 1 koffielepel currypoeder
- pezo (peper, zout)
- ultra pro van 2 l
Werkwijze :
Knip met de schaar de kippenfilets in blokjes en doe die in de ultra pro en laat 5 minuten garen met het deksel erop in de microgolfoven.
Snij de champignons in vieren en voeg ze toe aan de kip en zet de ultra pro met het deksel erop terug in de microgolf voor 5 minuten op 800 Watt. Voeg dan de pickles, confituur, currypoeder en de pezo toe en zet dan 7 minuten met gesloten deksel terug in microgolf op 800 Watt. Doe de room in de shaker samen met de maïzena en schud krachtig, voeg toe aan de kipbereiding en zet dan nog 2 minuten terug zonder deksel op 800 Watt.
Hak wat verse peterselie fijn in de turbomax en strooi over de kip, dien op samen met rijst uit de rijstkoker.
Heerlijk gerecht met weinig werk aan....en zo hebben we het graag ;-)
Lekker gebakje zonder veel calorieën...het kan...en lekker ook nog !
Nodig :
- 1 rijpe peer
- 1/2 citroen
- 25 ml zonnebloemolie
- 50 ml melk
- 50 ml yoghurt
- 1 ei
- 35 gr honing
- 150 gr zelfrijzende bloem
- 1 soeplepel rozijnen
- 1 1/2 soeplepel bakpoeder
Werkwijze :
Oven voorverwarmen op 180°C. De peer schillen en in stukjes snijden. De halve citroen uitpersen en de schil raspen. Doe de zeste en het sap van de citroen samen met de rozijnen nu bij de peer. In een mengkom doe je het zelfrijzend meel, het bakpoeder en de honing als ook het ei en meng alles goed. Daarna de yoghurt, melk en olie en weer mengen. Als laatste het peermengsel erbij doen.
De mini tartelettevorm afspoelen met koud water en uitkloppen (niet afdrogen) en met behulp van 2 soeplepels het mengsel in de vormpjes doen.
Meng de boter met de suiker tot een homogeen geheel, voeg dan de halve koffielepel amandelextract erdoor en het ei. Weer mengen en voeg tenslotte de bloem en het mespuntje bakpoeder eraan toe. Meng verder tot een mooie bol. Je hoeft het deeg niet te laten rusten. Gooi wat bloem op de anti slip Tupperware mat en rol je deeg uit tot een halve cm. Steek met de mini tartelettesnijder 28 cirkels uit en met behulp van de appelboor snij je 56 kleine rondjes voor de ogen. Plak deze kleine rondjes erop met behulp van wat losgeklopt ei. Steek dan 2 bakvaste chocoladeparels in de rondjes voor de ogen. In het midden steek je de pistachenoot zonder 'lijmmiddel' en met je mini tartelettesnijder druk je zachtjes aan de zijkanten voor je vleugels te bekomen. Met een vork tenslotte druk je onderaan een paar keer om tenen te bekomen.
Afbakken in een klein kwartiertje in een voorverwarmde oven van 180°C
Het ideetje heb ik gevonden op een Nederlandse site maar heb het wel aangepast naar mijn smaak.
Het is heerlijk en vlug klaar, zeker de moeite om uit te proberen met producten dat jong en oud vast en zeker lust.
Nodig :
- 1 kilo aardappelen
- 1/2 kg gemengd gehakt
- 1 klein blikje tomatenpuree of 2 keer knijpen van je tube tomatenpuree
- 3 wortels
- 3 eetlepels zilveruitjes (uit de vriezer)
- 1 sjalot
- 2 laurierbladen
- 1 pakje van 125 gr gerookte spekblokjes
- wat melk, peper, zout, nootmuskaat voor de puree
- selderijzout voor op het gehakt
- 1 appel met rode schil voor bovenop
- een beetje vloeibare honing
Werkwijze :
Schil de aardappelen, snij in kleinere stukken en stoom ze in de Micro Gourmet gedurende 20 minuten op 800 Watt. Maak er dan een puree van met behulp van je pureerstaaf, zout, peper, nootmuskaat en wat melk.
Doe in de ultra pro van 3.5 l het gehakt. Versnipper de ui in de turbomax, de wortelen schillen en fijnsnijden, en bij het gehakt voegen samen met het laurierblad, kruiden, zilveruitjes en spekblokjes. Alles eens door elkaar mengen en dan met deksel op de ultra pro gedurende 5 minuten op 900 Watt zetten. Doorroeren en nog eens 2 minuten terugzetten.
Oven ondertussen voorverwarmen en aardappelen tot puree bereiden en bovenop het gehakt/wortel/spek/ui mengsel doen. De appel wassen en met de mandoline in dunne plakjes versnijden, pitjes wel eruit halen. De appelschijfjes bovenop de puree dresseren en besprenkelen met wat druppeltjes vloeibare honing.
Plaats de ovenschaal zonder deksel nu voor ongeveer 30 minuten in de oven op 200 Graden.
Dit receptje heb ik opgepikt van een Nederlandse Tupperware dame. De smaken zitten echt goed...het deed me zelfs een beetje aan Hasseltse speculaas denken maar dat komt omwille van de kaneel in het receptje en de zachte textuur denk.
Nodig :
- 125 gr geschilde wortelen
- 40 gr walnoten
- 2 eitjes
- 90 gr bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 75 ml zonnebloemolie
- 140 gr witte suiker
- mini tartelettevorm
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 180°C
Rasp de worteltjes fijn op de staafrasp van de Mandoline of groentesnijder plus. Hak de walnoten fijn in de Turbomax.
En de de overige ingrediënten allen tesamen in een deegkom en klop alles door elkaar met behulp van de platte lepel. Voeg dan de wortel en noten erbij.
Spoel de mini tartelettevorm goed om met koud water en klop uit. Doe met behulp van 2 lepels het deeg voor 3/4 in de holtes van de mini tartelettevorm.
Geroosterde notenbrood tapas met kaas, provençaalse kruiden en honing als topping
Een zalige aperitiefhap. Te simpel om recept te zijn, te lekker om het te verzwijgen....het zit hem gewoon in de combinatie van de ingrediënten die zorgen voor een heerlijke smaaksensatie.
Nodig:
- Notenbrood of meergranenbrood
- enkele sneetjes abdykaas of kaas naar eigen smaak
- provençaalse kruiden
- vloeibare honing
Werkwijze :
Beleg tussen 2 sneden brood een sneetje kaas, bestrooi met provençaalse kruiden. En bak de de boterhammen in een grilpan of speciale toaster. Snij met behulp van het broodmes de sneden dan in gelijke driehoekjes en besprenkel met vloeibare honing.
Meer moet dat niet zijn om zo lekker te laten smaken.
Weer eens wat anders om uit te proberen, hier vallen ze enorm in de smaak. Dus het proberen waard ;-)
Nodig :
- 130 gr boter
- 120 gr cassonadesuiker (bruine suiker)
- 1 ei
- 200 gr bloem
- 1 soeplepel vanille essence
- 1/4 koffielepel bakpoeder
- 1 mespunt zout
- 100 gr havermout
- 50 gr amandelpoeder
- een handvol chocolade bakvaste parels
Voor de fudge :
- 200 gr gecondenseerde gesuikerde melk
- 175 gr chocolade
Werkwijze :
Doe de boter, suiker bij elkaar en mix, voeg dan het ei bij en de bloem en al de rest van de benodigdheden. Doe in een vierkante bakvorm of rond mag ook. 1/3 de van je deeg. Doe dan de fudge eroverheen. Die maak je door de inhoud van je blikje gecondenseerde melk in een micro schenkkan te doen samen met de chocoalde. Zet dat in de microgolfoven op 500 watt gedurende 30 seconden, roer door, en zet weer 30 sec. terug normaal gesproken zal je dit 2 tot 3 keer moeten doen.
Boven op de fudge doe je nog 2/3 van het gekruimelde deeg.
Bak af in een voorverwarmde oven van 180°c gedurende 25 minuten. Laat afkoelen en snij dan in porties naar keuze. Ik maakte mijn porties niet te groot.
Mijn zoon vroeg al enkele dagen achter pompoensoep, en door het koudere weer plots vond ik het vanmiddag ideaal om snel deze heerlijke soep op tafel te zetten. Zo klaar in de ultra pro en gewoon heerlijk. Mensen die geen ultra pro hebben kunnen deze ook in een kookpot op het vuur maken maar de tijd zal iets langer zijn dan.
Nodig :
- 800 gr in blokjes gesneden pompoen (ik nam de Franse muskaatpompoen)
- 2 uien
- 2 teentjes look
- 1 rode paprika
- 1 liter water
- 3.5 kruidenbouillonblokjes
- zout en peper
- currymengeling met curcuma, koriander en komijn bij in. Je kan deze kruiden dus ook apart erin strooien
- 200 ml kokosmelk
- 2 soeplepels olijfolie
Werkwijze :
Schil de pompoen, de pitten eruit en dan in dobbelsteentjes versnijden. De ze in de ultra pro, maak de ui schoon en versnipper met de turbomax of gewoon met je aardappelschiller. Doe bij de pompoen, Schil de paprika, haal de zaadjes eruit en snij in kleine stukjes, doe ook bij in de ultra pro en het knoflookteentje ook fijn snipperen en erbij kieperen. Doe de 2 soeplepels olijfolie over de groenten en sluit de ultra pro af met het deksel. Zet nu in de microgolf op 800 Watt voor 7 minuten. Roer dan een keertje door, deksel er terug op en zet terug voor 5 minuten in de microgolf op 800 Watt. Voeg dan een liter kokend water toe samen met de kruidenbouillonblokjes en kruid met peper, zout en de currymengeling. Zet nu nog 7 minuten terug in de microgolf op 800 Watt en dan is je soep klaar om te mixen.
Bijna Halloween.....Niks leukers dan met je eigen kinderen wat zelf te bakken voor dit griezelige feestje.
Deze Finger cookies zijn heel makkelijk zelf te maken en je hebt wellicht reeds alles al in huis hiervoor.
Nodig voor ongeveer 20 cookies
- 220 gr bloem
- 50 gr boter
- 110 gr suiker
- 1 ei
- 2 koffielepels bakpoeder
- 1 mespunt zout
- zeste van citroen
- 20 amandelen
Werkwijze :
Meng de boter met de suiker en voeg dan het ei toe. Meng verder en voeg de rest van de ingredienten toe. Je bekomt een tamelijk vast deeg. Verdeel het in 20 porties en rol dan tot vingers. Doe met behulp van een mes inkepingen zoals ik deed...zie hiervoor op de foto. Bevestig aan het uiteinde van de vinger een halve geblancheerde witte amandel.
Bak af gedurende 17 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C
Niks beters dan een lekker huisgemaakt gebakje bij de koffie. Deze zachte Hasseltse speculaas doet het zeker en vast goed bij groot en klein. Ook super om een klein stukje te doppen in je koffie.....
Bovendien snel gemaakt en geen lange baktijd. Wat houdt jullie nog tegen ;-)
Nodig voor 2 van deze bloemvormen mee te kunnen vullen :
- 250 gr solo + snufje zout
- 500 gr kandysuiker
- 500 gr zelfrijzende bloem
- 5 eieren
- 1 soeplepel kaneel
Werkwijze :
Solo laten smelten in de microcook schenkkan in de microgolfoven. Snufje zout toevoegen. Vervolgens in een mengkom de suiker + de bloem + de eieren + kaneel doen en goed mengen met de menglepel. Hierover de gesmolten boter doen en weer goed mengen. Oven voorverwarmen en het deeg in de vooraf met water uitgespoelde Flowervorm doen. Bakken gedurende 20 minuten op 180°.
Bij het verlaten van de oven het gebak nog even laten rusten zodat het tijd krijgt om te krimpen. Een tiental minuten is voldoende en doe dan met behulp van een taartrooster het gebak uit je vorm.
Bewaar uw Hasseltse Speculaas best in een Tupperware doos zodat hij heerlijk mals blijft.
Dit heerlijke receptje afgelopen weekend binnengekregen per mail van Liesbeth uit Dessel, die het van haar oma heeft uit Limburg. Vermits ik zo nieuwsgierig was naar de smaak van deze wafels, heb ik ze maandag dan ook onmiddellijk uitgeprobeerd. En inderdaad : ze zijn HEERLIJK. Van de aardappelen smaak je niks meer. Ze smaken eerder naar een zachte puddingwafel. Het proberen meer dan waard dus.
Nodig :
- 500 gr bloem
- 500 gr gekookte aardappelen
- 500 gr suiker
- 375 gr solo
- 3 pakjes vanillesuiker
- 6 eieren
- 1 lepel olie
Werkwijze:
De aardappelen schillen en op 20 minuten gaar stomen in de Micro Gourmet. Ze dan door de pass vite doen zodat ze klaar zijn om mee in het wafelbeslag te gaan. Dit kan het gemakkelijkst door deze op een grote kom te plaatsen.
De boter in het microcook schenkkannetje doen en laten smelten door het 1.5 minuut op 600 watt te zetten. Doe de gesmolten boter nu bij de aardappelen , voeg verder de suiker erbij, de bloem, eidooiers en 1 soeplepel olie. Het eiwit klop je stijf in de speedychef en voeg je als laatste toe. Roer tenslotte alles nog eens goed door.
Het wafelijzer niet invetten, je kan meteen beginnen bakken. Dit beslag kan overigens ook heel goed gebruikt worden in onze multiflex siliconen wafelvormen.
Sinds kort is er een nieuwe siliconen vorm in het assortiment bij Tupperware bij gekomen in de vorm van een bloem. Meteen toen ik deze zag wou ik hem aanschaffen omdat ik al zo vaak leuke receptjes hiervoor had gezien op Franse blogjes. En natuurlijk wil ik deze nu allemaal uitproberen. Volgend receptje is dus ééntje afkomstig van een blogje uit het buitenland maar met simpele ingrediënten van hier.
Ik kan je al meteen verklappen dat hij heel eenvoudig te maken is en tevens bijzonder lekker smaakt.
Nodig :
- 175 gr gesmolten boter
- 350 ml patisseriebloem
- 150 ml suiker (nota : ik had gekozen voor kokosbloesemsuiker vanwege zijn goede eigenschappen. Hij staat niet op de foto,maar gewone suiker kan even goed)
- 4 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 3 appels
- optie : amandelschilfers
- 5 in één schepjes van Tupperware om gemakkelijk te kunnen afwegen
- siliconen Flowervorm
- siliconen spatel
- mengkom
- microcook schenkkan
Werkwijze :
Doe de boter in een microcook schenkkannetje en smelt dit in de microgolf gedurende korte tijd. Ik heb 1 minuut genomen op 400 Watt. Voeg er dan de suiker aan toe. Ook de eigelen mogen er nu bij en met de klopper even goed doorkloppen. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe. De eiwitten apart stijfkloppen in de Speedychef, en als laatste toevoegen.
De appels schillen en in vieren delen. 1 appel in fijne snippers snijden en onder het beslag mengen met de menglepel.
De Flowervorm omspoelen met koud water en uitkloppen maar niet afdrogen. Het beslag er in doen. En bovenop de 2 overige appels in schijfjes versneden mooi verdelen volgens eigen smaak.
Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 minuten. Ondertussen doe je 50 gr gesmolten boter + 50 ml vergeoise suiker (lees middenbruine kandysuiker voor België) in een kommetje en meng je onder elkaar.
Doe dit mengsel over de cake na 25 minuten baktijd en zet hem dan nog 10 minuten terug in de oven ook op 180°C.
Dit receptje is eigenlijk een variant op mijn eerder geplaatste chocolade-courgettetaart. Vermits het volop pompoenentijd is, zeker de moeite om even uit te proberen.
Nodig voor 10 stuks :
- 2 eieren
- 50 gr bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- 100 gr geraspte pompoen
- 100 gr pure chocolade
- 60 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Voor de bovenkant :
- 200 gr butternutpompoen
- 5 walnoten
- 40 ml ahornsiroop
Werkwijze :
Smelt de pure chocolade in het microcook schenkkannetje in je microgolf door het 2 x op 500 Watt gedurende 2 minuten te verwarmen. Tussen de 2 keer wel even omroeren. Ondertussen de 2 eieren scheiden en het eigeel samen met de vanillesuiker en de suiker te kloppen. Het eiwit klop je apart stijf samen met een snufje zout in de speedychef of mixer. Voeg de geraspte pompoen bij het eigeel/suiker mengsel. Voeg dan de gesmolten chocolade erbij en meng alles goed onder elkaar. Voeg tenslotte de bloem, bakpoeder toe en als laatste de stijfgeklopte eiwitten. Neem de siliconen Tupcakevorm en wrijf even in met wat olie en met behulp van het patisserieborstelje. Doe dan het deeg erin zodat de vormpjes voor 3/4 gevuld zijn. Niet hoger.
Voor de topping : Snij de butternut pompoen in dobbelsteentjes en stoom ze in de Micro Gourmet gedurende 15 minuten goed mals. Mix ze dan fijn en voeg er de 40 ml ahornsiroop aan toe.
Doe dan bovenop je chocolade-pompoenbeslag nog een soeplepel van de butternut/ahornsiroop mengsel. En duw er tenslotte een halve walnoot bovenop in.
Bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 à 30 minuten naargelang uw oven.
De naam klinkt niet alledaags maar deze is echt wel lekker en bovendien super vlug klaar in de ultra pro van 3.5 l
Nodig :
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien
- 1 courgette
- 2 rode paprika
- 1 rijpe banaan
- 3 kippenbouillonblokjes
- 1.5 l water
- peper, zout, curry
- 1 potje kruidenkaas type boursin
- wat gehakte peterselie
Werkwijze :
Pel de ui en haal de zaadlijsten uit de paprika's. Snipper ze fijn in de Extra chef. Schil de courgette en maak hem ook fijn in de Extra chef.
Doe ze in de Ultra Pro samen met de olijfolie en zet ze met het deksel erop 5 minuten in de microgolf op 800 Watt. Giet dan 1.5 l warm water van de waterkoker over de groenten. Strooi er de verpulverde kippenbouillonblokjes over heen. Doe er tevens de in plakjes gesneden banaan bij, de currypoeder, de kruidenkaas en kruid af met peper en zout.
Plaats de Ultra Pro nu met deksel terug in de microgoof voor 12 minuten op 800 Watt.
Mix de soep en strooi er tenslotte nog wat gehakte peterselie over als garnituur.
Heerlijk........deze herfsttaart met pompoen, chocolade en stukjes walnoten in. En wat maakt deze taart verder nog zo bijzonder....Er zit geen boter in. De pompoen vervangt gewoon de vetstof en dus is bijgevolg ook nog heel goed geschikt voor de mensen die toch wat op de lijn willen letten. Als je éénmaal van deze taart een klein stukje hebt geproefd ben je gewoon verkocht...en wil je meer !
Supersnel en gemakkelijk te maken, bovendien echt luchtig en tevens heerlijk smeuiig van textuur.
Dit recept heb ik afgelopen weekend ingestuurd om mee te dingen bij de Foodbloggerscontest van het weekblad Libelle.
Hopelijk gaan ze dit ook lekker vinden.
Wat heb je nodig :
- 4 eieren
- 200 gr geraspte pompoen
- 10 walnoten
- 1 zakje vanillesuiker
- 120 gr suiker
- 100 gr patisseriebloem
- 1 zakje bakpoeder
- 200 gr pure chocolade
Werkwijze :
Smelt de chocolade in de microgolf gedurende 2 minuten op 400 Watt, roer door en smelt weer 2 minuten op 400 Watt.
Ondertussen doe je de 4 eigelen samen met de suiker en vanillesuiker in een deegkom en mix je tot het mengsel verbleekt. De eiwitten klop je stijf in een andere kom. Bij de eigelen/suikermengsel voeg je de geraspte pompoen en roer je goed door. Voeg er ook nog de bloem en bakpoeder bij en de gesmolten chocolade. Als laatste voeg je de stijfgeklopte eiwitten toe en de gehakte walnoten.
Giet het mengsel in een vorm naar keuze. Ik heb hiervoor de siliconen Flowervorm van Tupperware gebruikt. Deze is nog maar pas te koop en vind hem zo superleuk om cake of taart in te maken.
Verwarm je oven voor op 180 ° en bak je taart af in 40 minuten.
Na het bakken je gebak altijd even laten rusten in de vorm zodat het terug wat kan krimpen. En je zal zien dat je het dan perfect kan ontvormen door er een taartrooster op te zetten en om te draaien.
Door de structuur in de bloemvorm, kan je hem bovendien nog gemakkelijk in stukjes verdelen.
Heerlijk met een tasje vers gemaakte koffie bij.
Laat de herfst maar beginnen nu. Ik geniet wel van mijn gebakje ;-)
Tip : eventueel kan je hier nog zelfbereidde pompoenconfituur bij serveren. Het recept heb ik reeds eerder beschreven op mijn blogje.
Vandaag maandag om 17 u komt de uitzending op tv op Vier TV Vermits het een kookprogramma betreft en ik bij de opnames aanwezig was wil ik jullie een klein beetje laten meegenieten van op de zijlijn ;-)
In de ban van de nieuwe siliconen wafelvorm heb ik deze middag hiermee een heerlijke sandwich op Italiaanse wijze gemaakt !
Nodig :
- 285 gr zongedroogde tomaatjes op olie - 125 gr bloem - 5 ml bakpoeder - 2 ml zout - peper naar smaak - 3 eieren
- 75 ml bier - 25 ml olie van de tomaatjes - Italiaanse ham - zwarte tapenade of pepertapenade of kruidenkaas naar smaak
Werkwijze :
De zongedroogde tomaatjes fijnhakken in de turbomax. De bloem, bakpoeder, zout, peper en de 3 eigelen mengen in een mengkom. Dan pas het bier en olie toevoegen en als laatste de stijfgeklopte eiwitten. Alles onder elkaar mengen en in de vooraf met water omgespoelde siliconen vormen doen. Met de spatel gladstrijken;
Bakken in een voorverwarmde oven van 220 °c tussen de 14 en 16 minuten Dan de gebakken wafels schuin overlangs doorsnijden en er wat tapenade of kruidenkaas opsmeren naar wens. Beleggen met Italiaanse ham en rucola sla. Ik dronk hier vanmiddag een heerlijk glaasje witte wijn bij op mijn terras met het najaarszonnetje dat volop scheen...ik waande mij even in Italië op een plazza..enkel een knappe Italiaan ontbrak nog bij het geheel ;-)))
Een simpel maar lekker wafelrecept voor de siliconen wafelvormen. Juist voldoende voor 4 wafels van te maken in 12 minuten tijd.
Nodig :
- 110 gr boter - 3 eieren - 240 gr bloem - 1 koffielepel bakpoeder - 120 gr suiker - 1/2 koffielepel gemalen vanillestokje (verkrijgbaar in kleine zakjes)
Werkwijze :
Boter smelten in het schenkkannetje in de microgolfoven ongeveer 1.5 minuut op 600 Watt. In een mengkom klop je de eieren en voeg er dan de gesmolten boter aan toe. Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en suiker erbij. Alles goed mengen en in de met water omgespoelde multiflex wafelvorm doen. Glad strijken met de spatel. Oven voorverwarmen op 200°C en in 12 minuten afbakken.
Zachte wafels met stukjes chocolade in de siliconen wafelvormen
Een lekkere malse cakewafel met stukjes chocolade en met stukjes gedroogde abrikozen erin....en zo klaar in de nieuwe siliconen wafelvormen van Tupperware.
Nodig
- 250 gr boter - 250 gr suiker - 250 gr bloem - 1 bakje bakpoeder - 4 eieren - 1 zakje vanillesuiker - stukjes gedroogde abrikozen - stukjes chocolade
Werkwijze :
De boter samen met de suiker mals kloppen en één na één de eitjes erbij doen. Dan de gezeefde bloem en bakpoeder erbij. Alles goed mengen en in de met water omgespoelde vormen doen. Bakken in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 12 minuten.
Andere mogelijkheden voor de siliconen vormen zijn de pompoenwafels of hartige wafels op mijn blogje te vinden of in mijn facebookgroep : Edithshapjes