Dit receptje heb ik opgepikt van een Nederlandse Tupperware dame. De smaken zitten echt goed...het deed me zelfs een beetje aan Hasseltse speculaas denken maar dat komt omwille van de kaneel in het receptje en de zachte textuur denk.
Nodig :
- 125 gr geschilde wortelen
- 40 gr walnoten
- 2 eitjes
- 90 gr bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 75 ml zonnebloemolie
- 140 gr witte suiker
- mini tartelettevorm
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 180°C
Rasp de worteltjes fijn op de staafrasp van de Mandoline of groentesnijder plus. Hak de walnoten fijn in de Turbomax.
En de de overige ingrediënten allen tesamen in een deegkom en klop alles door elkaar met behulp van de platte lepel. Voeg dan de wortel en noten erbij.
Spoel de mini tartelettevorm goed om met koud water en klop uit. Doe met behulp van 2 lepels het deeg voor 3/4 in de holtes van de mini tartelettevorm.
Bak af in de oven voor 17 minuten.
Heerlijk met een tasje koffie erbij.




|