Sinds kort is er een nieuwe siliconen vorm in het assortiment bij Tupperware bij gekomen in de vorm van een bloem. Meteen toen ik deze zag wou ik hem aanschaffen omdat ik al zo vaak leuke receptjes hiervoor had gezien op Franse blogjes. En natuurlijk wil ik deze nu allemaal uitproberen. Volgend receptje is dus ééntje afkomstig van een blogje uit het buitenland maar met simpele ingrediënten van hier.
Ik kan je al meteen verklappen dat hij heel eenvoudig te maken is en tevens bijzonder lekker smaakt.
Nodig :
- 175 gr gesmolten boter
- 350 ml patisseriebloem
- 150 ml suiker (nota : ik had gekozen voor kokosbloesemsuiker vanwege zijn goede eigenschappen. Hij staat niet op de foto,maar gewone suiker kan even goed)
- 4 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 3 appels
- optie : amandelschilfers
- 5 in één schepjes van Tupperware om gemakkelijk te kunnen afwegen
- siliconen Flowervorm
- siliconen spatel
- mengkom
- microcook schenkkan
Werkwijze :
Doe de boter in een microcook schenkkannetje en smelt dit in de microgolf gedurende korte tijd. Ik heb 1 minuut genomen op 400 Watt. Voeg er dan de suiker aan toe. Ook de eigelen mogen er nu bij en met de klopper even goed doorkloppen. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe. De eiwitten apart stijfkloppen in de Speedychef, en als laatste toevoegen.
De appels schillen en in vieren delen. 1 appel in fijne snippers snijden en onder het beslag mengen met de menglepel.
De Flowervorm omspoelen met koud water en uitkloppen maar niet afdrogen. Het beslag er in doen. En bovenop de 2 overige appels in schijfjes versneden mooi verdelen volgens eigen smaak.
Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 minuten. Ondertussen doe je 50 gr gesmolten boter + 50 ml vergeoise suiker (lees middenbruine kandysuiker voor België) in een kommetje en meng je onder elkaar.
Doe dit mengsel over de cake na 25 minuten baktijd en zet hem dan nog 10 minuten terug in de oven ook op 180°C.






|