Weer eens wat anders om uit te proberen, hier vallen ze enorm in de smaak. Dus het proberen waard ;-)
Nodig :
- 130 gr boter
- 120 gr cassonadesuiker (bruine suiker)
- 1 ei
- 200 gr bloem
- 1 soeplepel vanille essence
- 1/4 koffielepel bakpoeder
- 1 mespunt zout
- 100 gr havermout
- 50 gr amandelpoeder
- een handvol chocolade bakvaste parels
Voor de fudge :
- 200 gr gecondenseerde gesuikerde melk
- 175 gr chocolade
Werkwijze :
Doe de boter, suiker bij elkaar en mix, voeg dan het ei bij en de bloem en al de rest van de benodigdheden. Doe in een vierkante bakvorm of rond mag ook. 1/3 de van je deeg. Doe dan de fudge eroverheen. Die maak je door de inhoud van je blikje gecondenseerde melk in een micro schenkkan te doen samen met de chocoalde. Zet dat in de microgolfoven op 500 watt gedurende 30 seconden, roer door, en zet weer 30 sec. terug normaal gesproken zal je dit 2 tot 3 keer moeten doen.
Boven op de fudge doe je nog 2/3 van het gekruimelde deeg.
Bak af in een voorverwarmde oven van 180°c gedurende 25 minuten. Laat afkoelen en snij dan in porties naar keuze. Ik maakte mijn porties niet te groot.
Heerlijk met een dampende kop koffie erbij !
|