Lekker gebakje zonder veel calorieën...het kan...en lekker ook nog !
Nodig :
- 1 rijpe peer
- 1/2 citroen
- 25 ml zonnebloemolie
- 50 ml melk
- 50 ml yoghurt
- 1 ei
- 35 gr honing
- 150 gr zelfrijzende bloem
- 1 soeplepel rozijnen
- 1 1/2 soeplepel bakpoeder
Werkwijze :
Oven voorverwarmen op 180°C. De peer schillen en in stukjes snijden. De halve citroen uitpersen en de schil raspen. Doe de zeste en het sap van de citroen samen met de rozijnen nu bij de peer. In een mengkom doe je het zelfrijzend meel, het bakpoeder en de honing als ook het ei en meng alles goed. Daarna de yoghurt, melk en olie en weer mengen. Als laatste het peermengsel erbij doen.
De mini tartelettevorm afspoelen met koud water en uitkloppen (niet afdrogen) en met behulp van 2 soeplepels het mengsel in de vormpjes doen.
Afbakken ongeveer 20 minuten op 180 °C
Lekker verfrissend !



|