Dit receptje is eigenlijk een variant op mijn eerder geplaatste chocolade-courgettetaart. Vermits het volop pompoenentijd is, zeker de moeite om even uit te proberen.
Nodig voor 10 stuks :
- 2 eieren
- 50 gr bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- 100 gr geraspte pompoen
- 100 gr pure chocolade
- 60 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Voor de bovenkant :
- 200 gr butternutpompoen
- 5 walnoten
- 40 ml ahornsiroop
Werkwijze :
Smelt de pure chocolade in het microcook schenkkannetje in je microgolf door het 2 x op 500 Watt gedurende 2 minuten te verwarmen. Tussen de 2 keer wel even omroeren. Ondertussen de 2 eieren scheiden en het eigeel samen met de vanillesuiker en de suiker te kloppen. Het eiwit klop je apart stijf samen met een snufje zout in de speedychef of mixer. Voeg de geraspte pompoen bij het eigeel/suiker mengsel. Voeg dan de gesmolten chocolade erbij en meng alles goed onder elkaar. Voeg tenslotte de bloem, bakpoeder toe en als laatste de stijfgeklopte eiwitten. Neem de siliconen Tupcakevorm en wrijf even in met wat olie en met behulp van het patisserieborstelje. Doe dan het deeg erin zodat de vormpjes voor 3/4 gevuld zijn. Niet hoger.
Voor de topping : Snij de butternut pompoen in dobbelsteentjes en stoom ze in de Micro Gourmet gedurende 15 minuten goed mals. Mix ze dan fijn en voeg er de 40 ml ahornsiroop aan toe.
Doe dan bovenop je chocolade-pompoenbeslag nog een soeplepel van de butternut/ahornsiroop mengsel. En duw er tenslotte een halve walnoot bovenop in.
Bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 à 30 minuten naargelang uw oven.







|