Het ideetje heb ik gevonden op een Nederlandse site maar heb het wel aangepast naar mijn smaak.
Het is heerlijk en vlug klaar, zeker de moeite om uit te proberen met producten dat jong en oud vast en zeker lust.
Nodig :
- 1 kilo aardappelen
- 1/2 kg gemengd gehakt
- 1 klein blikje tomatenpuree of 2 keer knijpen van je tube tomatenpuree
- 3 wortels
- 3 eetlepels zilveruitjes (uit de vriezer)
- 1 sjalot
- 2 laurierbladen
- 1 pakje van 125 gr gerookte spekblokjes
- wat melk, peper, zout, nootmuskaat voor de puree
- selderijzout voor op het gehakt
- 1 appel met rode schil voor bovenop
- een beetje vloeibare honing
Werkwijze :
Schil de aardappelen, snij in kleinere stukken en stoom ze in de Micro Gourmet gedurende 20 minuten op 800 Watt. Maak er dan een puree van met behulp van je pureerstaaf, zout, peper, nootmuskaat en wat melk.
Doe in de ultra pro van 3.5 l het gehakt. Versnipper de ui in de turbomax, de wortelen schillen en fijnsnijden, en bij het gehakt voegen samen met het laurierblad, kruiden, zilveruitjes en spekblokjes. Alles eens door elkaar mengen en dan met deksel op de ultra pro gedurende 5 minuten op 900 Watt zetten. Doorroeren en nog eens 2 minuten terugzetten.
Oven ondertussen voorverwarmen en aardappelen tot puree bereiden en bovenop het gehakt/wortel/spek/ui mengsel doen. De appel wassen en met de mandoline in dunne plakjes versnijden, pitjes wel eruit halen. De appelschijfjes bovenop de puree dresseren en besprenkelen met wat druppeltjes vloeibare honing.
Plaats de ovenschaal zonder deksel nu voor ongeveer 30 minuten in de oven op 200 Graden.
Heerlijk gerecht.





|