Dit heerlijke receptje afgelopen weekend binnengekregen per mail van Liesbeth uit Dessel, die het van haar oma heeft uit Limburg. Vermits ik zo nieuwsgierig was naar de smaak van deze wafels, heb ik ze maandag dan ook onmiddellijk uitgeprobeerd. En inderdaad : ze zijn HEERLIJK. Van de aardappelen smaak je niks meer. Ze smaken eerder naar een zachte puddingwafel. Het proberen meer dan waard dus.
Nodig :
- 500 gr bloem
- 500 gr gekookte aardappelen
- 500 gr suiker
- 375 gr solo
- 3 pakjes vanillesuiker
- 6 eieren
- 1 lepel olie
Werkwijze:
De aardappelen schillen en op 20 minuten gaar stomen in de Micro Gourmet. Ze dan door de pass vite doen zodat ze klaar zijn om mee in het wafelbeslag te gaan. Dit kan het gemakkelijkst door deze op een grote kom te plaatsen.
De boter in het microcook schenkkannetje doen en laten smelten door het 1.5 minuut op 600 watt te zetten. Doe de gesmolten boter nu bij de aardappelen , voeg verder de suiker erbij, de bloem, eidooiers en 1 soeplepel olie. Het eiwit klop je stijf in de speedychef en voeg je als laatste toe. Roer tenslotte alles nog eens goed door.
Het wafelijzer niet invetten, je kan meteen beginnen bakken. Dit beslag kan overigens ook heel goed gebruikt worden in onze multiflex siliconen wafelvormen.
Laat ze smaken !







|