Heerlijk zuiders, misschien wel wat arabisch gerechtje.
Nodig :
- 50 ml olie
- 2 ml raz el hanout ( 1 kleine koffielepel)
- 2 ml zout
- 2 ml kaneel
- 2 ml safraan
- 1 ml citroensap
- 1 ajuin in fijne sliertjes gesneden
- 300 ml kippenbouillon ( water + 1 bouillonblokje)
- 30 ml honing
- 3 kippefilets of kalkoenfilets kan ook
- 200 gr gedroogde witte rozijnen
- 200 gr gedroogde abrikozen maar ik heb gekozen deze keer voor een blik abrikozen zonder het sap te gebruiken
- de ovalen ultra pro van 2 of 3.5 l.
Werkwijze :
Doe de olie samen met de ui in de ultra pro en zet hem met gesloten deksel 3 minuten op 800 watt in de microgolf.
Doe dan in een ruimtekom de de raz el hanout, het zout, de kaneel, de safraan, het citroensap, de kippenbouillon en de honing en meng.
Leg op de ui de kippefilets, de rozijnen en de abrikozen. Voeg het kruidenmengsel nu toe aan de kippefilets. Sluit de ultra pro en zet hem een uurtje in een voorverwarmde oven van 180°
Een kwartiertje voor het einde van uw kipschotel doe je 4 tassen warm water in het schenkkannetje en zet het nog 2 minuten op 800 Watt in de microgolfoven zodat het kookt, voeg dan 2 tassen couscous eraan toe en sluit met het deksel. Laat 2 minuten trekken zodat al het vocht verdwenen is. Voeg een klontje boter toe en ga met 2 vorken door de couscous zodat de boter smelt door de warmte van de couscous.
Een heerlijk zuiders gerecht.





|