Sinds ik dit receptje ken maak ik mijn vidée nooit nog op het vuur in een kookpot. De reden hiervoor is dat het veel sneller gaat in de ultra pro in de microgolf en de smaak is net dezelfde. Binnen het half uur heb ik voortaan heerlijk vidéevulsel op tafel staan. Soms geserveerd met aardappelpuree maar soms ook met rijst klaargemaakt in de rijstkoker van tupperware.
Hoe begin je eraan en wat heb je nodig :
- 2 dubbele kipfilets - 400 gr gehakt voor balletjes - 200 ml melk - 2 soeplepels bloem - 1 bakje champignons - 200 ml room - 1 kippenbouillonblokje - kippenkruiden, peper, zout - 4 druppels citroen culinaire oliën (alternatief kan zijn een 1/2 citroen uitgeperst) - peterselie
Werkwijze :
Knip de kip in blokjes met de schaar en doe ze in de ultra pro en bestrooi met kipkruiden. Plaats de kip 5 min. in de microgolf met deksel op 700 watt. Roer dan eens door en plaats nog eens 4 min. terug in de microgolf met deksel op 700 watt. Doe de gehaktballetjes erbij en roer om. Deze moet je niet vooraf koken. Dus rauw eronder roeren. Snij de champignons in schijfjes en voeg bij de kip en gehakt. Meng de bloem en een beetje melk in de quikschaker en doe de overige melk bij de kip. Plaats het geheel in de microgolf gedurende 8 min. op 750 watt met gesloten deksel tot alles kookt. En opnieuw omroeren. Schud de bindstof op in de shaker en voeg toe aan het geheel, roer dan even om. Plaats zonder deksel de ultra pro terug in de microgolf gedurende 3 min. op 700 watt. Roer weer en plaats terug in de microgolf zonder deksel op 700 watt tot je de kookbubbels hebt gezien. Voeg nu de room erbij en plaats opnieuw 4 min op 700 watt. Doe tenslotte de culinaire citroendruppels of citroensap erbij en de fijngehakte peterselie.
Variatie : Je kan ook spekblokjes bijvoegen, dan is het best het spek even op voorhand in de microgolf te bakken ong. 4 min. met gesloten deksel.