Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    07-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soepballetjes in een wip
    Soep aan het maken en graag balletjes in de soep. Hierbij een super gemakkelijke manier om ze in een wip bij je soep te voegen met behulp van je micro schenkkan of ultra pro

    Vermits het micro schenkkannetje momenteel in de promo wou ik dit nog eens graag onder de aandacht brengen.

    Nodig :

    300 gr gemengd gehakt
    1 ei
    peper en zout
    paneermeel naar smaak

    Werkwijze:

    Meng het gehakt met het ei, kruiden en paneermeel naar smaak toevoegen. Rol balletjes ter grootte van een knikker en doe ze in het schenkkannetje.
    Doe het deksel erop en zet het schenkkannetje 2 minuten op 800 Watt. Roer 1 x om en zet nog 1 minuutje terug op 800 Watt. De balletjes zijn nu gaar om bij de soep te voegen.  

    Voordeel van deze methode is dat je niet eerst water moet koken op het vuur en dan nog een tijd lang je balletjes gaar moet laten koken. Sommige mensen voegen rauwe gehaktballetjes toe aan hun kokende soep.....nadeel hiervan is dat je soep veel vettiger is.












    07-11-2012 om 18:30 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    Tags:microplus schenkkan
    >> Reageer (0)
    03-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananasdessert met ijscrème
    Dit dessert is enorm simpel maar wel overheerlijk en verfrissend na een maaltijd. Gisterenavond hadden we mensen op bezoek waarvan de vrouw niks mag eten dat door de uier van een koe komt m.a.w. geen room, koemelk, yoghurt platte kaas, mascarpone en boter..... Nooit bij stil gestaan dat het dan erg moeilijk was om een gepast dessertje te vinden. Want voor bijna alles is er boter nodig of melk.....dus na wat denkwerk heb ik het vrij simpel gehouden en toch was iedereen enorm tevreden.

    Nodig :

    - 1 rijpe ananas
    - ijscrème voor de mensen die wel koemelk mochten
    - yoghurt van schapenmelk voor de vrouw
    - enkele blaadjes verveine of citroenmelisse zou ook kunnen


    Werkwijze :

    Snij de bladeren van de ananas en zet de ananas vervolgens enkele uren op zijn kop op een dessertbordje in de koelkast.  Dit zorgt ervoor dat de ananas nadien lekker sappig en zoeter smaakt. Een eenvoudig truc maar het werkt.  Dan de ananas plaatsen op de Tupperware snijplank en langs alle kanten de schil ervan snijden met het Tupperware koksmes. De ananas vervolgens halveren overlangs en nogmaals overlangs snijden. De harde kern ervan af  snijden en dan zeer dunne schijfjes snijden van de ananas met behulp van de Tupperware groentenssnijder plus. 
    Een dessertbord nemen en de in carpaccio gesneden ananas schijfjes mooi in het rond schikken zoals bloemblaadjes. Dit kan je gemakkelijk op voorhand doen en dan voorzien van een plastiekfolie. Zodat je op de moment zelf enkel nog een bol ijscrème in het midden van het bord moet schikken en als decoratie enkele blaadjes verveine.  Voor de mevrouw met de allergie had ik een kommetje met yoghurt in het midden geplaatst.

    Nota:  spijtig genoeg heb ik vergeten foto's te nemen van het snijwerk met het koksmes en de groentensnijder. Maar het was hier gisteren een drukke buitenwerk dag en tevens een hele menu zodat ik op het moment zelf daar eventjes niet meer heb aan gedacht.





    03-11-2012 om 18:13 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:groentensnijder plus
    >> Reageer (0)
    01-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moelleux van appel met een krokant laagje bovenop
    Weer eens wat anders dan een gewone appeltaart. Makkelijk om maken en een heerlijk resultaat.

    Nodig :

    - 3 appelen
    - 250 gr zellfrijzende bloem
    - 2 eieren
    - 70 gr suiker
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 90 gr melk (9 cl)
    - 3 soeplepels olie
    - 1 mespuntje zout

    Voor het krokante laagje bovenop :

    - 50 gr boter
    - 50 gr suiker
    - 1 zakje vanillesuiker

    Werkwijze :

    Schil de appels en snij ze in dobbelsteentjes.  Klop de eitjes samen met de suiker, voeg vervolgens de gezeefde bloem toe als ook de melk, olie en het mespuntje zout.  Neem de siliconen taartvorm of een andere kan ook, leg er bakpapier in (zorgt om het er gemakkelijk uit te halen nadien). Doe 3/4 de van het beslag in de vorm. Doe er de in dobbelsteentjes gesneden appels in en vervolgens de rest van het deeg. Overstrooi een heel klein beetje met wat witte suiker. Verwarm uw oven voor op 180°C en bak de taart ong. 30 minuten. Maak ondertussen je krokante laagje voor bovenop de taart door de boter te laten smelten in het schenkkannetje in de microgolfoven en er de suiker aan te voegen wanneer de boter gesmolten is. Giet dit mengsel over de taart wanneer ze een half uurtje in de oven heeft gestaan. Zet ze nog een 15 minuten terug in de oven en ze is klaar.  De taart heeft in totaal dus 45 minuten in de oven gestaan.


    Lekkerrrrr........










    01-11-2012 om 12:02 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    31-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade Liégeois
    Een snelle chocoladepudding gemaakt in de microgolfoven met bovenop een toefje slagroom en chocoladeparels. Wat heeft een mens meer nodig om gelukkig van te worden.     Op 7.5 minuten in totaal een pudding op tafel zonder aangezet steelpannetje ;-)

    Nodig :

    - 1/2 l melk
    - 30 gr maïzena
    - 200 gr pure chocolade
    - 50 gr suiker

    Voor de decoratie :

    - 2 dl room
    - 2 soeplepels poedersuiker

    Werkwijze :

    Neem uw microplus schenkkannetje en doe hierin de in stukjes gebroken chocolade samen met een enkele soeplepels melk. Laat dit alles smelten in de microgolfoven gedurende 2 minuten op 800 watt.  Goed roeren nadien tot dat de chocolade goed is gesmolten.  Voeg dan de suiker bij en de overige melk. Zorg wel dat je een klein beetje melk in de shaker doet en doe hierbij dan de maïzena. Goed schudden.  Het schenkkannetje met het chocolade-melkmengsel zet je 3.5 minuut terug in de microgolf op 800 Watt zodat de melk goed heeft kunnen verwarmen. Doe dan de binding erbij en roer goed door met de platte klopper. Zet alles nog eens 2 minuten terug op 800 Watt en de pudding is klaar. 
    Tip : Het deksel van het schenkkannetje heb je niet nodig voor deze bereiding.

    Giet de pudding in mooie glaasjes en wanneer hij afgekoeld is decoreer je hem met de in de speedy chef stijfgeklopte slagroom. Met de squeet-in mooie toefjes slagroom spuiten op de pudding en overstrooien met de chocolade pareltjes of geraspte chocolade kan natuurlijk ook.

















    31-10-2012 om 13:25 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microplus schenkkan
    >> Reageer (0)
    29-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50.000 views overschreden over een periode van 590 dagen.
    Terwijl ik hier vandaag hard aan het werken was in de zonnige buitenlucht in ons favoriet Frans optrekje is de teller van mijn blogje ondertussen de 50.000 overschreden. Ik ben er echt blij om en ook blij om de vele mailtjes die ik geregeld ontvang van de lezers met enkel maar mooie commentaren. Als het aan mij ligt blijf ik er zeker mee door gaan, alleen heb ik de laatste week niet zo vaak gepost vanwege te druk en dat zal er deze week niet mee beteren. Momenteel is er ander werk aan de winkel dan volop te kokkerellen......maar ik beloof dat ik het terug goed zal maken éénmaal terug thuis. Om jullie allen toch te bedanken zet ik hier vandaag een mooi boeketje rozen neer wat ik gisterenavond vlug in elkaar heb geknutseld. Trouwens ook nog een ideetje voor jullie misschien want wat is er aangenamer dan een mooi gedekte tafel voorzien van een mooi bloemstukje. Dit boeketje heb ik gemaakt van 14 plataan bladeren. Ook hier laat de herfst zich van zijn mooiste kant zien, en de Mistral wind heeft er de laatste dagen voor gezorgd dat de bladeren gewillig loskomen van de bomen. Overal waar je gaat liggen ze met hopen. Niks zo leuk dus om enkele bladeren mee naar huis te nemen en er iets leuks mee op tafel te toveren. Het idee komt niet van mezelf maar heb ik opgepikt via iemand op facebook. Had de werkwijze al eventjes in de wacht staan om er ten gepaste tijden iets mee te doen. En bij deze gelegenheid leek me dit ideaal.









    29-10-2012 om 18:52 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    Tags:rozenboeketje van plataanbladeren
    >> Reageer (1)
    28-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palets de dames
    Deze koeken stonden al langer op het programma om te maken maar om één of andere reden was het er nog steeds niet van gekomen. Doordat er momenteel hier zo'n ijzige koude wind waait,  waar ik verblijf is er niks beter dan de kachel aan te maken en je heerlijk terug te trekken in de keuken. Laat de bladeren maar waaien ! 
    Dit recept ben ik eens tegengekomen op een frans blogje maar ik kan er niet zo dadelijk een Nederlandse vertaling voor geven. Vandaar dat ik de naam ongewijzigd heb gelaten.

    Nodig voor 16 koeken :

    - 125 gr boter
    - 150 gr suiker
    - 150 gr bloem
    - 2 eieren
    - 80 gr amandelpoeder
    - abrikozenconfituur
    - poedersuiker + beetje water voor de glacage

    Werkwijze :

    De malse boter mengen met al de rest van de benodigdheden maar de boter zeker niet smelten. Hoopjes van ong. 7 cm maken op een met bakpapier bekleedde bakplaat en deze platdrukken met de achterkant van een soeplepel. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 8 à 10 minuten.

    Als de koeken afgekoeld zijn bestrijken met een beetje abrikozenconfituur aan de bovenzijde. En dan voorzien van een laagje glacage. Dit doe je door ong. 200 gr poedersuiker te mengen met een soeplepel water. Bestrijken met behulp van het patisserieborsteltje.

    Laat het smaken !












    28-10-2012 om 23:06 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (2)
    22-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini muffins met amandelen
    Dat zoetigheden mijn voorkeur geniet hadden jullie wellicht al langer door. Vandaag weer een ideetje, deze keer voor de mini muffinvorm.

    Nodig :

    - 50 gr amandelpoeder
    - 100 gr zelfrijzende bloem
    - 100 gr suiker
    - 50 gr zachte boter
    - 2 eieren
    - snufje zout
    - paar druppels amandelextract

    Werkwijze :

    Doe eerst de suiker en de zachte boter in de quickchef en draai enkele toeren. Voeg dan al de rest erbij en draai weer. En het deeg is klaar.
    Neem de mini muffinvorm, spoel even om met water en vul met het deeg.
    Bak de muffins af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 minuten.

    Ideaal als 4 uurtje.  Heerlijk.....................












    22-10-2012 om 20:37 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini muffinvorm
    >> Reageer (0)
    21-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep
    Op vraag van iemand hierbij een receptje van een gemakkelijke tomatensoep in de ultra pro. Nu het wat kouder geworden is komt er terug wat vaker soep op de tafel en natuurlijk is de tomatensoep met balletjes altijd al een favoriet geweest hier in huis.

    Nodig :

    - 2 ajuinen 
    - 1 courgette
    - 4 kleine tomaten of 2 grote (mijne zijn uit eigen tuin van zaadjes gehaald uit franse tomaten)
    - 3 kippen knorrblokjes 
    - 2 smeerkaasjes
    - 1 snede brood
    - 1.5 l water
    - beetje olijfolie
    - peper en zout
    - soepballetjes

    Werkwijze :

    Snipper de ui fijn in de turbomax en doe die samen met een beetje olijfolie in de ultra pro. Zet die met gesloten deksel in de microgolfoven voor 3 minuten op 800 Watt. Snij de courgette fijn en doe die samen met de tomatenblokjes bij in de ultra pro. Zet terug voor 5 minuten in de microgolfoven. Voeg dan een liter kokend water toe en kruid met peper en zout en voeg 2 smeerkaasjes en snede brood bij. Ultra pro terug sluiten met deksel en nu 8 minuten op 800 watt. Mixen en opdienen. Indien gewenst soepballetjes toevoegen nadat de soep gemixt is.














    21-10-2012 om 17:05 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    19-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtige Chocoladebavaroistaart
    http://www.solo.be/nl/desserts/receptfb.htm?entryid=102
    Sinds kort loopt er een wedstrijd bij www.solo.be en noemt baking battles.......ik heb er ook maar eens mijn kans gewaagd met volgende recept.
    Luchtige Chocoladebavaroistaart staat onder item slagroom en boterroomtaarten. Mijn naam daar is vadied = Van Dingenen Edith 
    Deze taart heb ik als recept hier op de blog reeds eerder beschreven en is een super lekker feestelijk dessert. Ook bij Solo site kan je nu het recept heel gemakkelijk uitprinten. 
     
    Ik zou het heel leuk vinden moesten jullie mijn lezers ook even de moeite doen om op mij te stemmen. Wie weet win ik dan wel de bakworkshop met Wim Ballieu. Want wie niet waagt niet wint hé....
    Jammer genoeg lukt het mij niet om de link direkt hier op mijn blogje te zetten want dat zou nog veel makkelijker geweest zijn. De foto van de taart zet ik er even wel bij.  Dank jullie wel bij voorbaat. 

    En weldra post ik weer nieuwe receptjes maar heb het de laatste dagen bijzonder druk met het geven van kookworkshops ;))))








     


    19-10-2012 om 11:17 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    17-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De crystal wave party
    Heel handig om voedsel in te vervoeren zonder dat het deksel loslaat en gemakkelijk op te warmen met bestek. 
     

    17-10-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    Tags:crystal wave party
    >> Reageer (0)
    16-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mispellikeur = huisgemaakte Amaretto !
    Vanmorgen stootte ik per toeval weer op mijn vergeten ingemaakte goedje van vorig jaar.  Een heerlijk godendrankje.....met een gloed zoals alleen de herfstbladeren kleuren in dit seizoen. Mispels zijn eigenlijk een vergeten vruchten soort. In oktober zijn de vruchten rijp, maar nog niet lekker. Dat is pas nadat de eerste vorst erover heen is geweest maar om dit lekkere drankje te maken kan men nu al aan de slag. 

    Nodig :

    - 300 gr mispels (bij mij waren dat er 7 maar is afhankelijk van de dikte)
    - 300 gr witte suiker
    - 1 liter jenever of brandewijn van 30°
    - een handvol kruidnagels


    Werkwijze :

    Was de mispels grondig en steek in elke mispel een 3 à 4 tal kruidnagels. Steek ze in een afgesloten pot en voeg er de suiker bij. Overgiet dan met de jenever en laat 3 maanden afgesloten staan. Na die tijd verwijder je de mispels en je wacht nog eens 3 maanden alvorens de consumeren. De mijne is vorig jaar oktober opgelegd en is blijven staan tot nu. Kan ik je vertellen hoe lekker hij smaakt !

    Nota : vandaag  geen Tupperware receptje maar één van mijn andere lekkere receptjes uit de kelder die zo vol staat met allemaal eigen brouwseltjes en waar vrienden al veel van mogen meeproeven hebben ;)) Sommige die hier ooit op bezoek geweest zijn herinneren zich dat nog heel goed ........












    16-10-2012 om 10:32 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (1)
    15-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk idee voor de Tupperware muffinvorm van november
    Hasseltse speculoos in de muffinvorm die gratis verkrijgbaar is indien je gastvrouw bent in november. Tevens ook goed te maken in de mini tartelettevorm die gewoon in de verkoop is. Bij interesse mail of bel me maar.

    Nodig :

    - 125 gr solo + beetje zout
    - 250 gr donkere kandysuiker
    - 250 gr zelfrijzende bloem
    - 3 eieren
    - 1 koffielepel kaneel

    Werkwijze :

    Solo laten smelten + zout in de microplus schenkkan.  Ondertussen suiker + bloem + eieren + kaneel in een mengkom doen en door elkaar roeren. Uiteindelijk ook de gesmolten boter eraan toevoegen.  
    Oven voorverwarmen en deeg in de vooraf uitgespoelde muffinvorm doen. Bakken ong. 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C

    Zeker uitproberen. Lekker malse koek en hierbij een goei tasje koffie !


















    15-10-2012 om 19:38 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:muffinvorm
    >> Reageer (0)
    14-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Napolitain huisgemaakt !
    Dit gebak bestaat uit 2 lagen cake, tussenin een chocolade ganache met bovenop een laagje krakend glazuur voorzien van hagelslag. Je kan het kant en klaar kopen in de winkel maar niks leuker om het zelf te maken. Zeker nu het  weer buiten guur is en op tv niks anders dan verkiezingsuitslagen aan de gang zijn. Dan trek ik mij liever terug in de keuken.


    Nodig voor de cake :

    - 200 gr zelfrijzende bloem
    - 5 eieren
    - 170 gr suiker
    - 120 gr boter
    (een beetje gesmolten chocolade voor 1/3 deel donkere cake)

    Nodig voor de ganache :

    - 150 gr pure chocolade
    - 1 dl room

    Nodig  voor het glazuur :

    - 100 gr poedersuiker
    - 2 soeplepels water of een beetje cocoslikeur kan ook
    - hagelslag

    Werkwijze :

    Maak de cake door de eieren samen met de suiker goed te mixen. (Moet lichtgeel zien en verdubbeld in massa). Voeg dan de zelfrijzende bloem geleidelijk toe en uiteindelijk de gesmolten boter. Alles nog een keer goed door spatelen. 2/3 deel hou je naturel en 1/3 deel daar voeg je een klein beetje gesmolten chocolade aan toe.
    Neem je bakplaat en beleg die met bakpapier. Heb zelf met behulp van het nietjesmachine een soort bakvorm gecreëerd omdat mijn bakplaat te groot was. Een kleine en een iets grotere. In de iets grotere doe je de vanillecake en in de kleine de chocoladecake. Bak de cake dan 12 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven. 

    Snij hem nadien in rechtige stukjes die allemaal even groot zijn zodat ze mooi op elkaar passen. 
    Ondertussen de chocoladeganache bereiden door chocolade in het microplus schenkkannetje te doen samen met de room. Laten smelten in de microgolf op lage wattage gedurende 1 minuutje. Dan goed door elkaar mengen.

    De chocolade ganache eerst wat laten opstijven alvorens hem op de cake te strijken.

    In laagjes werken : eerst een laagje vanillecake, laagje ganache, laagje chocoladecake, laagje ganache, laagje vanillecake, dan glazuur erover strijken en onmiddellijk met hagelslag bestrooien.

    Glazuur maken door poedersuiker te mengen met water of zoals ik deed met cocoslikeur.

    't is weer eens wat anders !

    In bijlage zie je een fotootje van de gekochte Napolitain.
















    Bijlagen:
    napolitain.jpg (39.4 KB)   

    14-10-2012 om 17:49 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    13-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekjes met caramelvulling en chocolade
    Dit gemakkelijke ideetje zat al zolang in mijn hoofd maar om één of andere reden is het pas gisteren dat ik het in uitvoering heb gebracht. 
    Ik had nog een beetje deeg over van eerder gemaakte aardbeientaartjes. En dat laat ik dan ook niet zo graag verloren gaan. Dus was het nu de ideale moment om er iets mee te doen. 

    Nodig :

    - siliconen mini tartelettevormvorm
    - kruimeldeeg (kan kant en klaar gekocht worden of zelf maken zie bij aardbeientaartjes in mijn blog)
    - enkele lepels melkconfituur (kan gekocht worden bij carrefour, of ook in alle Nederlandse supermarkten of zelf maken door een blik gecondenseerde gesuikerde melk) in een kookpot gevuld met water te doen en ongeveer 2 koken tegen het kookpunt aan te laten borrelen)
    - 100 gr pure chocolade + een beetje room

    Werkwijze:

    Rol het kruimeldeeg uit met de deegroller. Steek er 15 rondjes uit met de mini tartelettesnijder. En leg ze in de siliconen vorm. Bak ze af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 12 à 15 minuten.

    Als de koekjes zijn afgekoeld vullen met de melkconfituur met behulp van een koffielepeltje.
    In het microplus schenkkannetje de chocolade doen en laten smelten op een lage wattage ong. 300 Watt ong. 1 minuutje. De room toevoegen en goed mengen. Indien de chocolade nog niet voldoende gesmolten is nog even terug zetten in de microgolfoven ong. 30 sec. op 300 Watt.
    De bovenkant van het koekjes instrijken met chocolade en laten hard worden.

    De kinderen zullen er gek op zijn ! 












    13-10-2012 om 11:36 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini tartelettevorm
    >> Reageer (0)
    12-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe microcook !
    Nog tot 20 oktober gratis voor de gastvrouw deze veelzijdige mooie pot van 2.25l.  Maar ook de gasten kunnen hem aankopen maar enkel in het formaat van 1.5 l.  
     

    12-10-2012 om 22:34 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    11-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe frigodozen : Vent smart
    Deze periode nog in de promotie en tevens verkrijgbaar tot en met 20/10/2012. De geheel nieuwe frigodozen. Uw groenten en fruit blijft er dubbel zo lang vers in. De aankoopprijs van de doos heb je in een mum van tijd  terugverdient daar je geen versleten  groenten meer moet weggooien. Wortelen blijven hierin tot 2 weken zo vers als de dag van aankoop. Champignons kleuren normaal gesproken snel bruin, niet in deze potten en paprika's gaan ook snel plat worden. Bewaar ze maar eens in deze dozen. Eenmaal zulke doos uitgeprobeerd, ga je gegarandeerd de volgende keer er nog ééntje bijnemen. Bij aankoop van een set (3 stuks) nu zelfs één gratis. 
     
     
     

    11-10-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Microgourmet : een gezonde en smakelijk manier van koken.
      De microgourmet nog eens onder de aandacht brengen. Hier kook ik bijna dagelijks mee en wil hem voor geen geld meer missen.
     

    11-10-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    >> Reageer (0)
    10-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel-abrikozentaartjes in de tartelettevorm
    Vorig week bij het bekijken van het programma 'Uit de keuken van Sofie' kwam er een receptje voorbij van reepjestaart met pruimen. Omdat het deeg wat ze er voor gebruikte mij wel aanstond kreeg ik afgelopen weekend zin om er mijn eigen draai aan te geven. En mag ik toch wel zeggen met succes.
    De taartjes zullen  hier in de toekomst vaker op tafel worden gezet.

    Het deeg op zich vraagt een beetje werk (bij mij is het de Kenwood) maar toch blijft het gemakkelijk. En zo moet dat zijn.  Voor de vulling kan u natuurlijk gaan werken met pruimen, abrikozen of ander seizoenfruit maar zelf koos ik voor appelen.

    Nodig voor het deeg welk 'kortdeeg' werd genaamd :

    - 250 gr bloem
    - 140 gr boter
    - 1 eidooier
    - 10 gr suiker maar ik gebruik volgende keer liever 30 gr
    - 125 ml water
    - snuf zout


    - Tevens abrikozenconfituur voor op de bodem
    - paar soeplepels amandelpoeder
    - halve liter pudding indien gewenst
    - 3 appels in schijfjes of blokjes


    Werkwijze :

    Hak de boter in kleine stukjes en meng ze onder de bloem met suiker en zout.  Meng of kruimel met de handen tot een kruimelige zandachtige massa.  Giet het water er nu bij en voeg ook de eidooier toe.  Kneed alles tot een samenhangende massa.
    Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.

    Neem ondertussen uw tartelettevorm al klaar (waar straks 6 kleine taartjes uitkunnen).

    Je kan eventueel ook nog een halve liter pudding maken in uw microplusschenkkannetje. Werkwijze is al meerdere keren beschreven. Ik heb 35 gr puddingpoeder gebruikt hiervoor en een paar soeplepels suiker.

    Als het deeg voldoende is opgesteven. Uitrollen op een met bloem bestrooide tafel en met de tartelettesnijder 6 rondjes uitsnijden. In de siliconen tartelettevorm leggen. Dan een soeplepel abrikozenconfituur op de bodem van het taartje doen. Hierover strooit u wat amandelpoeder en dan een laagje pudding. Daarover legt u appelschijfjes. 

    Ik heb 3 taartjes gemaakt met pudding en appelschijfjes en 3 taartjes zonder pudding en enkel abrikozenconfituur, amandelpoeder en daarover appelblokjes. Bovenop de blokjes heb ik dan reepjes deeg gelegd van de overschot van mijn bodemdeeg.

    De taartjes waar ik reepjes heb opgedaan die heb ik ingestreken met water  met behulp van het patisserieborstel.
    Afbakken op 180°C in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 minuten.

    Zeg nu nog maar eens dat mooie resultaten veel moeite kosten !
















    10-10-2012 om 21:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:tartelettevorm
    >> Reageer (0)
    07-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creativiteit heeft spijtig genoeg ook een keerzijde !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Heel erg teleurgesteld ben ik om te moeten vaststellen dat mijn idee van enkele dagen geleden i.v.m. ecoflessen is overgenomen door consulenten van een andere concessie en het idee misbruiken. 
    Ik ben 1.5 jaar geleden gestart met mijn blogje met de bedoeling m'n recepten te delen aan al mijn gasten en eventuele bezoekers die de passie delen om ook graag nieuwe receptjes uit te proberen. Heb daar helemaal geen probleem mee dat die gecopieerd worden anders had ik ze nooit online geplaatst. De bedoeling was oorspronkelijk ook om papier uit te sparen door minder te moeten uitprinten en dat enkel geinteresseerde mensen nog een recept uitprinten. 
    Zelf doe ik heel veel moeite om al mijn geplaatste recepten zelf eerst uit te proberen en er stap voor stap foto's bij te plaatsen. Graag breng ik ook nieuwe ideeën aan met altijd de beste bedoelingen. Namelijk om het koken of bakken te stimuleren en natuurlijk ook graag met Tupperware produkten te werken. Dat mijn blog wordt meegelezen door andere consulenten is helemaal niet erg, kan het alleen maar toejuichen. Voor mij een teken dat ik blijkbaar goed bezig ben. Maar wat ik heel erg vind is dat mijn eigen idee nu is misbruikt door consulenten uit mijn eigen streek, door niet te verkoop ervan te stimuleren maar door ze gevuld uit te delen om voor u zelf een extra party te kunnen versieren. Dat was niet de bedoeling. 

    Vandaar :

    Wees zelf creatief en origineel ! 


    En misbruik niet iemand anders idee op de verkeerde manier. Ik heb altijd getracht met de beste bedoelingen recepten te plaatsen. Om mensen de goesting te geven zelf aan de slag te gaan. Nu begin ik eraan te twijfelen of mijn blogje nog openbaar zal blijven of anders dat ik met een paswoord ga werken voor enkel nog mijn eigen gasten. Moet er nog goed over nadenken. Ben er nog niet uit.

    Trouwens : de inhoud van de ecofles was mijn eigen samenstelling met een eigen smaak en niet een kant en klare mix uit een bakwinkel zoals de gecopieerde consulenten hebben gedaan. Kan alleen maar zeggen dat ik enorm teleurgesteld ben !  Vandaar dat ik de foto's van de ecofles van enkele dagen terug verwijderd heb. Voortaan zullen mijn creatieve ideetjes enkel nog bij mijn gasten te zien zijn. 


    07-10-2012 om 21:21 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    Tags:ecofles
    >> Reageer (1)
    06-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pralinétaart in de microgolfoven : Onweerstaanbaar.
    Wat is er lekkerder dan huisgemaakt gebak. Dat liefst niet te moeilijk te maken is en ook in een wip klaar is. Dan zit je met dit recept helemaal goed en dat  in de nieuwe Microcook Tupperware potten.  Een geheel nieuw gamma in een mooie blauwe kleur waar bij aankoop een receptenfiche is bijgleverd met allerlei heerlijke recepten op.  Onderstaand receptje is er ééntje van.

    Nodig :

    - 200 gr pralinéchocolade
    - 75 gr boter
    - 3 eieren
    - 25 gr suiker
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 125 ml kastanjecrème (komt overeen met 140 gr)
    - 10 gr hazelnootpoeder
    - 50 gr bloem
    - 5 ml bakpoeder (gemakkelijk af te wegen in het meetlepeltje)

    Werkwijze :

    Laat de chocolade samen met de boter smelten gedurende 1 min. 30 sec. op 600 Watt in de MicroPlus Schenkkan van 1 liter.
    Doe de eieren, de suiker en de vanillesuiker in een deegkom of zoals ik in de 4 in 1 kan en meng met de klopper.
    Voeg de andere ingrediënten toe en meng goed tot u een glad deeg hebt.
    Doe de bereiding in de ingevette Microcook van 1.5 liter en laat met deksel erop 7 min. 30 sec. koken op 600 Watt. Laat 5 minuten rusten.
    Controleer de bereiding en zet indien nodig nog 1 minuutje terug in de microgolf.
    Ontvorm terwijl de taart nog warm is met de siliconen spatel.

    Ik had hier vandaag 4 testpersonen op bezoek en ze is unaniem goedgekeurd en voor herhaling vatbaar ;)



















    06-10-2012 om 11:43 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:microcook
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs