Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
07-10-2011
Linguini met kip, champignons en spinazie
Vandaag dit overheerlijk pasta recept klaargemaakt in de ultrapro. Eigenlijk is het een recept van "Dagelijks kost" van Jeroen M. maar daar werd het klaargemaakt met kippenlevers. Gezien wij dat niet zo lusten heb ik het gewoon aangepast naar onze smaak en natuurlijk ook omgebogen naar een tupperwarerecept. D.w.z. niet klaargemaakt op het fornuis maar in de ultra pro in de microgolf.
Recept
Nodig :
- 400 gr linguini - 400 gr kip - 250 gr champignons - 1 dikke ajuin - 200 gr verse spinazie - 2 dl room - 1 scheutje cognac - 1 teentje knoflook - 100 gr parmezaanse kaas - geutje olijfolie - pijnboompitten ong. 70 gram - peper en zout en een koffielepel tex mex kruiden, ook nog 5 druppels south mix en 8 druppels citroen van de culinaire oliën van tupperware
Werkwijze :
Kuis de ajuin, maak hem fijn met het koksmes of in de turbomax. Doe hem in de ultrapro met een geutje olijfolie. Bak de ui gedurende 2 min op 700 watt in de microgolf met gesloten deksel. Knip de kipfilets in stukjes met de schaar en doe ze bij de ajuin. Doe de tex mex kruiden erop, roer en plaats de kip 4 min. in de microgolf op 700 watt met gesloten deksel. Voeg de champignons bij, roer en plaats de kip met champignons terug in de microgolf gedurende 4 min. op 700 watt met gesloten deksel. Nijp een teentje knoflook fijn en voeg het bij de kip. Schenk een soeplepel maïzena onder de room en voeg bij de kip, roer goed en plaats het geheel 2 min. terug in de microgolf op 700 watt nu met open deksel om te kunnen binden. Roer nog eens en plaats terug in de microgolf op 700 watt met open deksel. Voeg de cognac, peper en zout en de culinaire oliën als ook de parmezaanse kaas toe. Kook de linguini in de pastakoker en giet af. Rooster ondertussen de pijnboompitten. Doe de linguini onder de kip, voeg er de verse spinazie (in reepjes gesneden) aan toe en roer goed om. Serveer de pasta met kip, champignons en spinazie met de geroosterde pijnboompitten.
Met dit herfstig weer is er weer volop tijd om wat lekkers te maken in de keuken. Dit receptje heb ik al heel lang en het blijft hier de favoriet. Heel simpel, makkelijk en lekker. Meer moet dat niet zijn. De koek kan gebakken worden op een met bakpapier beklede bakplaat en dan nadien in repen worden gesneden. Of je kan doen zoals ik en het in de mini muffinvorm bakken en dan bekom je mooie paddenstoeltjes want het is er toch de tijd voor ! Ook in de mini tartelettevorm doen ze het goed.
Recept Nodig :
- 250 gr solo + beetje zout - 500 g kandysuiker - 500 gr zelfrijzende bloem - 5 eieren - 1 soeplepel kaneel
Werkwijze :
Solo laten smelten in schenkkan in de microgolfoven + zout. Vervolgens in de mengkom de suiker + bloem+ eieren + kaneel goed mengen met grote lepel. Hierover de gesmolten boter doen en weer goed mengen. Oven voorverwarmen en deeg uitgieten op de bakplaat of in de met water afgespoelde mini muffinvorm doen. Bakken op 180° gedurende 20 min. Nota : leg steeds bakpapier op de plaat. Na afkoeling kan men de speculaaskoek in repen snijden naar wens en bewaren in luchtledige tupperwaredozen. Hierin blijft de koek heel lang vers en mals.
Mengkom, weegschaal, roerlepel, muffinvorm en oven
Werkwijze :
Voeg de suiker en de eieren bij elkaar in een kom. Maak er een mooie gele gladde massa van. Voeg dan de bloem en de maizena toe. Spatel er als laatste de kokos door. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de muffinvorm. Plaats de vorm in de voorverwarmde oven en bak ze daarin 35 min. op 175°C.
De muffins smaken ook warm lekker. De tupperware vorm is super gemakkelijk in gebruik, want deze moet niet worden ingevet, maar slecht even met koud water worden afgespoeld, het overtollige water eruit laten lopen, niet afdrogen en de vorm is klaar voor gebruik.
Deze lekkernij is onze favoriet wanneer we eens een nagerechtje bestellen op restaurant in Frankrijk. Heb het ooit 2 x gewaagd om het na te maken maar het pocheren van de eiwitten was me nog niet eerder gelukt. Nadat een oud vrouwtje in een restaurant in Salazac (Frankrijk) me vertelde dat zij dat tegenwoordig altijd in de microgolf deed, toen dacht ik mij mezelf dan moet ik dat ook nog een keertje proberen. Dus vorige week wat rondgekeken op enkele franse blogs en uiteindelijk gevonden hoe het moest en dan nog wel op een tupperware manier. En ik kan je verzekeren dat het "keigoed" gelukt is. Heb het dessert deze week al voor de 2 de maal gemaakt want mijn man vond dat ik toch wel caramelsaus moest gebruiken en geen chocoladesaus wat ik de eerste keer had gedaan.
Ile flottante of te wel drijvend eilandje. Verwijzend naar het eiwitschuim dat drijft op de crème anglaise. Meestal overgoten met een caramel en geroosterde amandelschilfers. Nodig :
3 eieren 1/2 l melk 100 gr suiker 1 vanillestokje 1 koffielepeltje vanillepuddingpoeder
1 zakje vanillesuiker 1 mespuntje zout
Werkwijze :
Doe de 3 eiwitten in de speedychef samen met het zakje vanillesuiker en een snufje zout. Meng goed stijf. Ondertussen doe je de eigelen samen met de suiker in het microschenkkannetje en meng je goed onder elkaar met de klopper. Voeg de zaadjes toe van de doorgesneden vanillestok, de koffielepel vanillepuddingpoeder en voeg tenslotte de 1/2 l melk toe. Meng nog eens goed door elkaar. Zet in de microgolf gedurende 2,30 min. op 800 watt. Neem na deze tijd de schenkkan uit de microgolf en klop nog even door met de klopper. Zet nog eens 2,30 min terug op dezelfde wattage. Roer nog eens goed door en klaar. De creme stijft vanzelf nadien nog verder op. De stijfgeklopte eiwitten leg je nu op het deksel van de schenkkan of op een bord en zet je 40 sec. in de microgolf op 800 watt. Giet dan de crème anglaise in schaaltjes en leg in elk schaaltje een schep eiwitschuim. Overgiet met de caramel juist voor het serveren en werk af met geroosterde amandelschilfers.
Voor zelf caramel te maken:
500 gr suiker 125 ml water 1 soeplepel witte azijn + nog eens 250 ml water
Werkwijze:
In een kookpot de suiker samen met azijn en de 125 ml water laten smelten tot wanneer hij caramelkleurig is. Dan de 250 ml water heet toevoegen beetje bij beetje. Maar pas zeer goed op dat je geen spatten op u krijgt. Nog 1 min. laten koken. En zeer belangrijk niet langer laten koken anders is de caramel nadien te dik. De caramel kan zeer goed worden bewaard en kan ook nog goed worden gebruikt op bv. ijscreme of pudding.
Doordat ik deze week nogal wat walnoten gekregen heb, probeer ik hier ook creatief mee om te gaan. Na mijn notentaart heb ik gisteren gekozen om een tapenade te maken van noten. We kregen 's avonds bezoek en dan is het altijd leuk dat er wat hapjes zijn. De salsa di noci is dan ook goed bevallen. Ik had hem op tafel gezet samen met wat korte broodstengels om te dippen. Maar je kan hem even goed serveren op de biefstuk, bij pasta, op kip, kalkoen of gewoon op alles wat u graag lust.
Nodig :
- 200 gr gepelde walnoten - één hand vol pijnboompitten - 1 droge boterham - 50 ml olijfolie - 6 soeplepels room - 2 teentjes knoflook - peper en zout
Werkwijze :
Maal de noten fijn in de tupperware kaasmolen en doe ze in een mengkom. Maal ook de pijnboompitten fijn en voeg ze toe aan de noten. Knijp de teentjes knoflook uit en voeg ook toe. Voeg de room bij de malse boterham en vermeng dit alles onder de fijngemalen noten. Kruid af met peper en zout en roer tot een mooie pasta.
Op vraag van mijn man heb ik gisteren eens een pasta gemaakt met groenten en gerookte zalm. Hij vond het echt lekker en het was nog super vlug klaar ook. Wellicht zal het nog eens herhaald worden.
Nodig :
- 500 gr spirelli - 1 prei - 1 kleine ui - 3 wortelen - 1 kruidenbouillonblokje - peper en zout - 200 gr gerookte zalm - 1 dl witte wijn - 2 dl room - 1 soeplepel maïzena - ultra pro
Werkwijze :
De spirelli koken in de tupperware pastakoker of in het serveerwonder of gewoon op de klassieke wijze : in ruim water in een kookpot. De pasta zeker niet te plat koken. Persoonlijk heb ik hem graag "al dente". Er moet nog een beetje beet in zitten. De groenten schoonmaken en in fijne reepjes snijden. Dan de prei, ui en wortel samen in de ultra pro pot doen en 5 min op 800 watt zetten. Onder elkaar roeren de witte wijn, peper en zout toevoegen. Nog eens 3 min. terugzetten op 800 Watt. Terug onder elkaar roeren. In de shaker de room samen met het kruidenbouillonblokje en 1 soeplepel maïzena doen en goed schudden. Toevoegen aan de groenten en nog eens 4 min. terug in de microgolf zetten op 800 watt. Nu de spirelli bij de groenten voegen en de snippers gerookte zalm. Alles onder elkaar mengen en afwerken met gehakte peterselie. Voor dit laatste gebruik ik graag mijn turbomax. Een geweldig machientje welk in geen enkele keuken zou mogen ontbreken.
Gisteren heb ik van mijn buurvrouw een zak vol walnoten gekregen en daar was ik best blij. Het is dan ook echt de periode van de noten nu en dit jaar is er precies een grotere oogst dan normaal. Een van de volgende dagen wil ik nog graag een "salsa di noci" gaan maken hiermee. Maar vandaag heb ik er een heerlijke notentaart van gebakken.
Nodig :
Voor het zanddeeg :
- 250 gr zelfrijzende bloem - 125 gr boter - 100 gr suiker - 1 ei
Voor de notenpasta :
- 200 gr boter - 350 gr gemalen amandelen - 300 gr suiker - 3 eieren - 150 gemalen walnoten
Bereiding :
Voor het deeg meng je alle ingrediënten goed onder elkaar tot een homogene bol. Pak het in met plastiekfolie en leg het een half uurtje in de koelkast. Rol het nadien uit. Leg eerst bakpapier in de siliconen bakvorm en daarop het deeg zodat het nadien gemakkelijker uit de vorm komt. Voor de notenpasta : meng de boter met de suiker. Klop goed door elkaar. Doe dan de eieren erbij en klop weer goed onder elkaar. Voeg dan de amandelpoeder toe en de gemalen walnoten. Ik heb de noten eerst ontdaan van de harde schil en dan ze door het tupperware kaasmolentje gedraaid. Dat gaat heel goed en is vlug gebeurd. Meng alles nog eens goed door elkaar en doe de notenpasta op het deeg. Bak af op 180°C gedurende 50 min.
Deze keer is geen receptje van eten maar van een heerlijk aperitiefje.
Eigenlijk is het een plaatselijk aperitiefje uit de Vendée streek in Frankrijk. Maar even goed kan je de sleedoorn hier ook vinden en dus zelf maken. Wat heb je nodig :
1 liter rode wijn 2 dl brandewijn 200 gr witte suiker of 200 gr honing mag ook een flinke bos jonge scheuten van de sleedoorn (épine noire of prunelier)
Dit alles doe je samen in een emmer of glazen bokaal. Je moet het vooral goed kunnen afsluiten. Laat het geheel 24 uren trekken en af en toe eens roeren. Filteren en overgieten in een mooie fles. Het geheel heeft dan een amandelsmaakje gekregen.
De periode dat je jonge scheuten hebt aan de sleedoorn is wel in de maand mei. Voor diegene die het ook eens willen proberen zullen nog even geduld moeten uitoefenen. Maar binnen een maand ongeveer kan je wel de vruchten ervan plukken en ook daar is een lekker drankje van te maken. Maar dat zal ik morgen posten. Omdat ik vandaag pas mijn gezeefd drankje in een mooie fles heb gegoten dacht ik eraan om dit ook even mee te delen.
Weer eens wat anders als dessert. Gisteren gemaakt tijdens een tupperware demo met de speedychef. Iedereen vond het een geslaagd en lekker dessertje.
Nodig : - 250 gr platte kaas - 150 gr suiker - 2 pakjes vanillesuiker - 250 ml advocaat - 250 ml room - geraspte chocolade of een chocolade koffieboon als decoratie
Werkwijze :
Klop de room goed op in de speedy chef. Meng vervolgens alle ingrediënten onder elkaar tot één homogene massa. Verdeel vervolgens in schaaltjes. Indien je wenst kan je onder in het schaaltje stukjes rijpe banaan leggen alvorens de potjes te vullen met de advocaatroom en dan versieren met een chocolade koffieboon of anders geraspte chocolade.
Reeds een jaar had ik dit receptje in de la liggen. En gisteren is het er dan toch van gekomen om deze lekkernij eens uit te proberen. Het mag gezegd worden, dat het goed gelukt is en voor herhaling vatbaar.
Nodig :
- 200 ml melk - 75 gr lichtbruine suiker - 150 gr vloeibare honing - 125 gr licht gezouten boter - 375 gr zelfrijzende bloem - 2 soeplepels speculaaskruiden - parelsuiker naar eigen smaak - de ultra pro van 3.5 l + deksel
Werkwijze :
Laat de oven voorverwarmen op 160°C. Giet in de MicroPlus schenkkan van 1 l de lichtbruine suiker, de melk, de honing, de licht gezouten boter en laat gedurende 3 min. in de microgolf op 800 watt opwarmen. Meng in de mengkom de bloem en de specerijen. Voeg er de bereiding van de Micro plus schenkkan aan toe en meng met de siliconen spatel tot het bekomen van een homogeen deeg. Giet deze bereiding in de ultra pro van 3.5 l. Strooi bovenop nog wat parelsuiker en laat 1 uur bakken met het deksel erop op 160°C. Ontvorm als de peperkoek lauw is.
Bron : uit receptenboek van de ultra pro van tupperware.
De nieuwe promoties tupperware van 3/10 t/m 23/10/2011
Oktober is de recordmaand en betekent dan ook dat alle gasten aanwezig op een party een gratis mooi geschenk ontvangen. Voor okt. is dat het kleinste tweelingdoosje in de kleur paars of blauw. De tussen maat van de tweelingdoos is nu ook uitzonderlijk te koop aan de prijs van 3 euro. Als dat niet knap is. Ik vind trouwens de geschenken ook zo geweldig dat ik zelf al aan het twijfelen ben gegaan om thuis ook nog eens een culinaire avond te laten doorgaan.
Wie zelf niet zo graag een demo wil geven maar toch eens graag een demo wil bijwonen mag mij altijd een mailtje laten.
Eerder heb ik al een ander recept geschreven : wat te doen bij 1 eiwit overschot. Vandaag geef ik u hierbij weer een ander recept. Heb ze afgelopen weekend gebakken maar ondertussen zijn ze allemaal al op.
Benodigdheden : - 120 gr amandelpoeder - 60 gr bloemsuiker - 1 eiwit - 3 koffielepels amaretto
Werkwijze :
Doe in een tupperware kom de bloemsuiker. Voeg het amandelpoeder toe en meng. Doe het eiwit in de turbomax of speedychef en mix even. Voeg de koffielepels amaretto nu toe aan de gemixte eiwitten. Voor diegene die niet graag alcohol gebruiken, men kan deze ook vervangen door amandelessence. Voeg tenslotte de eiwitten toe aan het suiker-amandelmengsel. Alles goed mengen en op een met bakpapier beklede bakplaat bolletjes vormen van het deeg. Ong. 15 min. laten bakken in een voorverwarmde oven van 180° C. Je kan als je wil de bolletjes voor ze in de oven gaan nog bestrooien met poedersuiker maar dat hoeft niet. Ik heb dat niet gedaan. Laten afkoelen als ze uit de oven komen en bewaren in de luchtledige groene dozen van tupperware.
Kipblokjes met spek en witte wijn in de ultra pro (lekker en snel)
Heb je eens weinig tijd en wil je toch lekker eten dan moet je onderstaand receptje zeker proberen. Hier thuis zijn ze er alvast enthousiast over.
Nodig :
- ultra pro van tupperware - 2 kipfilets ( in blokjes gesneden) - 200 gr gerookte spekblokjes - 2 wortels - 1 ui - 1 prei - 1 teentje knoflook - 1 dl witte wijn - 2 kippenbouillonblokjes (Knorr) - 1 dl room - beetje maïzena, peper en zout
Werkwijze :
Doe de in stukjes gesneden kip in de ultra pro samen met de spekblokjes en laat ong. 5 minuten bakken op 800 watt. Maak ondertussen de groenten schoon en snij deze fijn. Voeg alle groenten toe en plaats opnieuw gedurende 5 min. in de microgolf op 800 watt. Voeg dan de bouillonblokjes, de knoflook en zout en peper toe, evenals de room en de wijn. (in een beetje wijn los je wat maïzena op als bindmiddel voor de saus). Plaats alles opnieuw in de microgolf gedurende 10 min op 350 watt.
Heerlijk bij rijst, pasta, puree of zelfs gekookte aardappelen.
Vanmorgen nog eens Hasseltse speculaas gemaakt. Echt niet moeilijk om te maken en heerlijk bij een tasje koffie. De kinderen nemen ze mee naar school om tijdens de pauze te kunnen eten. Benieuwd hoelang mijn voorraad weer gaat mee gaan in mijn tupperware bewaardoos.
Nodig voor ong. 40 stuks :
- 750 gr patisseriebloem - 500 gr donkere kandijsuiker - 1 pakje bakpoeder - 1/2 koffielepeltje natriumbicarbonaat - 1/2 koffielepeltje speculaaskruiden - enkele druppels amandelextract - een handvol amandelschilfers - 250 gr margarine of boter of kamertemperatuur - 3 eieren - een bodempje van een glas water
Werkwijze :
Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder, natriumbicarbonaat, de speculaaskruiden, het amandelextract en de amandelschilfers onder elkaar. Voeg de margarine toe en kneed ze met de vingers onder de bloem. (Kan ook in de keukenrobot met de kneedhaken). Wrijf het korrelig deeg regelmatig tussen de handen. Scheid de eierdooiers van de eiwitten en doe de dooiers bij het deeg. Goed mengen. Klop de eiwitten stijf en meng onder het deeg. Blijf kneden. Voeg tenslotte het water toe om het deeg zacht te maken. Gebruik zeker niet meer water, omdat anders het deeg plakkerig wordt. Ga door met kneden tot het niet meer korrelt. Neem het deeg uit de kom en maak er een bol van. Laat het afgedekt met een handdoek een nacht rusten. Kneedt het tenslotte nog een keer door en maak er rolletjes van 2.5 tot 3 cm dik en 8 tot 10 cm lang van. Leg ze op bakpapier op een bakplaat, zo'n 4 cm uit elkaar en zet ze in een hete oven van 200° C. Bak de speculaas gedurende 15 tot 17 min. Het is normaal dat de speculaas nog zacht aanvoelt wanneer deze uit de oven komt. Bij het afkoelen wordt hij vanzelf harder.
Trek de speculaas nadien met het bakpapier van de bakplaat en laat zo afkoelen op een rooster. Draai de koeken na 10 min. om en laat verder afkoelen.
Wanneer het eens feestelijk mag zijn en je nogal wat volk verwacht dan is volgend dessert ideaal. Het is gemakkelijk op voorhand te maken want het moet trouwens nog een tijdje in de vriezer zitten alvorens het kan worden geconsumeerd.
Nodig :
- Siliconen langwerpige bakvorm of bakblik kan ook als het maar langwerpig is
- 1 liter room - 4 eiwitten - 350 gr suiker - 1 dl kirsch - bloemsuiker - 200 gr bigareaux kersen op sap (enkel de kersen heb je nodig) - 200 gr geschaafde amandelen - enkele bollen vanille ijs
Bereiding :
De bigareauxkersen laten uitlekken en fijn hakken met het koksmes of in de quickchef kan ook. Amandelen roosteren en laten afkoelen. Room opkloppen met bloemsuiker in de speedychef. De eiwitten kloppen. De suiker verwarmen in een steelpannetje maar zeker niet laten karameliseren. De bedoeling is enkel dat de suiker niet meer koud aanvoelt. De suiker dan deel per deel aan de eiwitten toevoegen. Best machinaal kloppen. (Met handmixer of kenwood) De afgekoelde amandelschilfers en de stukjes kers onder de meringue mengen. De opgeklopte room ook onder dit mengsel spatelen en de helft hiervan in een bakvorm doen die je op voorhand voorziet van een plastiekfolie. Op het eerste deel leg je nu enkele bollen vanille ijcreme naast elkaar. En hierbovenop doe je het laatste deel van het meringue-roommengsel. Zet in de vriezer. Als de cassata bevrozen is uit zijn vorm halen en in schijven snijden. Eventueel een coulis van ...... (aardbeien of frambozen of bosvruchten) op het bord gieten en de schijven daarop dresseren.
Tip: een coulis is supervlug gemaakt in onze turbomax of turbochef. Gewoon wat fruit mixen met een klein beetje witte suiker bij.
Lekker receptje ontdekt op een reclameblaadje van "vahiné" Gisteren uitgeprobeerd en het is zeker voor herhaling vatbaar.
Nodig :
- 80 gr zachte boter - 1 koffielepel poedervanille Vahiné - 100 gr bruine suiker (of ruwe rietsuiker) - 3 zakjes vanillesuiker - 1 ei - 120 gr zelfrijzende bloem - 100 gr chocoladeschilfers - 30 gr gemalen kokosnoot
Werkwijze: Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een tupperware kom de boter met de vanille en de suikers. Roer ong. 1 min.. Voeg het ei toe er roer opnieuw. Voeg nu de bloem toe, de chocoladeschilfers en de gemalen kokosnoot. Meng zonder te veel te kneden. Vorm met behulp van een lepel bollen en duw erop tot ze een dikte hebben van 1 cm. Leg ze, met voldoende ruimte tussen, op de tupperware siliconen bakmat. Laat ze bakken ong. 15 min. tot de cookies een blonde kleur hebben.
Variatie : U kan de chocoladeschilfers ook eens weglaten en vervangen door rozijnen.
Smelt de chocolade in de tupperware micro schenkkan met een heel klein beetje melk op een lage wattage ong. 1 min. Roer eens door en indien niet genoeg gesmolten even terugzetten in microgolf. Mix ondertussen de eierdooiers samen met de suiker tot een luchtige massa. Het moet bijna wit zien en niet meer geel. De eiwitten doe je in de speedychef en mix je ook stijf. Tenslotte ook de room apart stijf kloppen. Voeg nu de gesmolten chocolade toe aan de eierdooiers. Meng er de stijfgeklopte room bij en tenslotte de stijfgeklopte eiwitten. Giet in mooie schaaltje en zet koel in de ijskast tot gebruik.
Het is stilletjes aan weer de tijd van de pompoenen. Ook hier in de tuin heb ik het geluk gehad een paar pompoenen te kunnen oogsten. En net zoals elk jaar worden er dan heerlijke pompoenwafels van gebakken. Een echte lekkernij. En zonder vetstof erin. Dus nog gezond ook. De smaak heeft veel weg van een puddingwafel. Moet je zeker eens proberen. En vanaf volgende week zijn bij Tupperware de wafeldozen weer in de aanbieding. Dus is het de ideale moment om de wafels ook te bewaren. Alhoewel de voorraad hier niet lang meegaat. Op de foto staat wel een tupperwaredoos maar niet diegene die in de aanbieding komt. Daarvoor moet je kijken op mijn blogje bij nieuwtjes. Het is de oranje/roos gekleurde voor 29,90 met een inhoud van 10 l. Deze zit niet in ons vast gamma. Nu een echte kans.
Nodig :
- 1/2 kg geraspte pompoen - 150 gr suiker - 250 gr zelfrijzende bloem - 2 eieren
Werkwijze :
Met onze tupperware groentensnijder plus die ik vastzet op de bake to bacics kom is het raspen van de pompoen zo gebeurt. Daar voeg ik 2 eieren aan toe. Plus de suiker en de bloem. Ik meng met de menglepel alles goed door elkaar. En het bakken kan al beginnen. Enkel de eerste maal vet in mijn wafelijzer in maar nadien hoeft dit niet meer. En op een half uurtje tijd heeft u zo 20 wafels gebakken. Want dat is de hoeveelheid die je kunt maken met dit beslag. P.S. : Mensen die geen verse pompoen in huis hebben kunnen dit ook met diepgevroren pompoen van vorig jaar. Dan haal je die uit de vriezer, laat ontdooien en zet er even de mixer in.
Dit zou iedereen eens moet proberen om te weten hoe lekker deze smaken. De wafels nadien wel liefst in de koelkast bewaren. Dit recept komt uit een hele oude libelle van meer dan 20 jaar geleden.
Dit receptje is een variatie op de aardbeienbavarois van het programma "komen eten" van vorige week. Het verschil zit erin dat ik als vormpjes gekozen heb voor de siliconen mini cakevormpjes van tupperware. Mijn favorieten in de keuken.
Klop de room, samen met 3 el suiker op, en laat verder opstijven in de koelkast. Klop de eiwitten samen met de rest van de suiker op. Mix 10 aardbeien, peper, zou, balsamico, 2 druppels culinaire lemon fijn tot een coulis in de turbomax of quickchef. Snij de rest van de aardbeien in fijne stukjes. Meng de coulis, waarvan je 2 el apart gehouden hebt, en de stukjes aardbeien onder het opgeklopte eiwit. Roer er dan voorzichtig de opgeklopte room bij. Verkruimel de koekjes en strooi deze op de bodem van de vooraf omgespoelde siliconen mini cakevormpjes. Giet hier het roommengsel over. Zet in de diepvries ongeveer 2 uurtjes. En haal een uurtje voor het opdienen uit de diepvries. Persoonlijk vind ik het bevroren ook wel lekker.
Afwerking :
Ter decoratie kan je nog afwerken met enkele blaadjes munt, citroenmelisse of zoals ik deed met ananassalie.
Gisteravond voor mijn gezin een lekkere tupperware visschotel klaargemaakt.
Nodig : - tupperware "ultra pro" schaal. - tupperware " micro schenkkan" - 600 gr tongrolletjes - 200 gr grijze garnalen - 2 visbouillonblokjes - 2 soeplepels maizena - +/- 100 ml room - 2 dl melk of room - wat fijngehakte peterselie
Werkwijze :
Plaats de tongrolletjes in de ultra pro en plaats deze in de microgolfoven ong. 6 min. in de stand vol vermogen (ong. 750 watt). Om de saus aan te maken, het bekomen vocht uitgieten in de "micro schenkkan" en hierbij de visbouillonblokjes toevoegen. Plaats de "micro schenkkan" nu terug in de microgolf gedurende 2 min. in de stand vol vermogen (750 watt). Vul ondertussen de shaker met +/- 2 dl melk of wijn en maizena, goed schudden en ook overbrengen in de "micro schenkkan". Plaats de schenkkan terug 2 min. in de microgolf op stand vol vermogen (750 watt). Hierbij nu ook de room toevoegen, ondertussen goed roeren zodat men een goede saus bekomt. Voeg nu de garnalen toe bij de tongrolletjes in de " ultra pro" en overgiet het geheel met de saus. Afwerken met wat fijngehakte peterselie of dille kan ook.
Smakelijk.
Als je de foto graag vergroot wilt bekijken, dan dubbelklik je op de foto en je ziet hem veel groter.