Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
10-09-2011
Chocomousse
Al jarenlang ons favoriet recept van chocomousse.
Nodig :
160 gr pure chocolade
3 eieren
2.5 dl room
2 soeplepels bloemsuiker
klein beetje melk
Werkwijze :
Smelt de chocolade in de tupperware micro schenkkan met een heel klein beetje melk op een lage wattage ong. 1 min. Roer eens door en indien niet genoeg gesmolten even terugzetten in microgolf. Mix ondertussen de eierdooiers samen met de suiker tot een luchtige massa. Het moet bijna wit zien en niet meer geel. De eiwitten doe je in de speedychef en mix je ook stijf. Tenslotte ook de room apart stijf kloppen. Voeg nu de gesmolten chocolade toe aan de eierdooiers. Meng er de stijfgeklopte room bij en tenslotte de stijfgeklopte eiwitten. Giet in mooie schaaltje en zet koel in de ijskast tot gebruik.
Reacties op bericht (2)
11-02-2012
chocomousse
Beste Katja,
Vooreerst mijn excuses dat ik dat vergeten te vermelden ben bij mijn benodigdheden. Ik ga het onmiddellijk aanpassen in de blog. Het moeten twee soeplepels bloemsuiker zijn. Geen afgestreken maar ook geen torenhoge lepels. Gewoon 2 keer scheppen. Veel succes met het maken ervan.
Groetjes, Edith.
11-02-2012 om 20:09
geschreven door Edith
chocomousse
hoeveel suiker moet erbij het eigeel gedaan worden om dit luchtig te kloppen