Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
28-09-2011
Trouspinette
Deze keer is geen receptje van eten maar van een heerlijk aperitiefje.
Eigenlijk is het een plaatselijk aperitiefje uit de Vendée streek in Frankrijk. Maar even goed kan je de sleedoorn hier ook vinden en dus zelf maken. Wat heb je nodig :
1 liter rode wijn 2 dl brandewijn 200 gr witte suiker of 200 gr honing mag ook een flinke bos jonge scheuten van de sleedoorn (épine noire of prunelier)
Dit alles doe je samen in een emmer of glazen bokaal. Je moet het vooral goed kunnen afsluiten. Laat het geheel 24 uren trekken en af en toe eens roeren. Filteren en overgieten in een mooie fles. Het geheel heeft dan een amandelsmaakje gekregen.
De periode dat je jonge scheuten hebt aan de sleedoorn is wel in de maand mei. Voor diegene die het ook eens willen proberen zullen nog even geduld moeten uitoefenen. Maar binnen een maand ongeveer kan je wel de vruchten ervan plukken en ook daar is een lekker drankje van te maken. Maar dat zal ik morgen posten. Omdat ik vandaag pas mijn gezeefd drankje in een mooie fles heb gegoten dacht ik eraan om dit ook even mee te delen.