Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
23-09-2011
Peperkoek in de ultra pro
Reeds een jaar had ik dit receptje in de la liggen. En gisteren is het er dan toch van gekomen om deze lekkernij eens uit te proberen. Het mag gezegd worden, dat het goed gelukt is en voor herhaling vatbaar.
Nodig :
- 200 ml melk - 75 gr lichtbruine suiker - 150 gr vloeibare honing - 125 gr licht gezouten boter - 375 gr zelfrijzende bloem - 2 soeplepels speculaaskruiden - parelsuiker naar eigen smaak - de ultra pro van 3.5 l + deksel
Werkwijze :
Laat de oven voorverwarmen op 160°C. Giet in de MicroPlus schenkkan van 1 l de lichtbruine suiker, de melk, de honing, de licht gezouten boter en laat gedurende 3 min. in de microgolf op 800 watt opwarmen. Meng in de mengkom de bloem en de specerijen. Voeg er de bereiding van de Micro plus schenkkan aan toe en meng met de siliconen spatel tot het bekomen van een homogeen deeg. Giet deze bereiding in de ultra pro van 3.5 l. Strooi bovenop nog wat parelsuiker en laat 1 uur bakken met het deksel erop op 160°C. Ontvorm als de peperkoek lauw is.
Bron : uit receptenboek van de ultra pro van tupperware.