Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
16-09-2011
Cassata op Napolitaanse wijze
Wanneer het eens feestelijk mag zijn en je nogal wat volk verwacht dan is volgend dessert ideaal. Het is gemakkelijk op voorhand te maken want het moet trouwens nog een tijdje in de vriezer zitten alvorens het kan worden geconsumeerd.
Nodig :
- Siliconen langwerpige bakvorm of bakblik kan ook als het maar langwerpig is
- 1 liter room - 4 eiwitten - 350 gr suiker - 1 dl kirsch - bloemsuiker - 200 gr bigareaux kersen op sap (enkel de kersen heb je nodig) - 200 gr geschaafde amandelen - enkele bollen vanille ijs
Bereiding :
De bigareauxkersen laten uitlekken en fijn hakken met het koksmes of in de quickchef kan ook. Amandelen roosteren en laten afkoelen. Room opkloppen met bloemsuiker in de speedychef. De eiwitten kloppen. De suiker verwarmen in een steelpannetje maar zeker niet laten karameliseren. De bedoeling is enkel dat de suiker niet meer koud aanvoelt. De suiker dan deel per deel aan de eiwitten toevoegen. Best machinaal kloppen. (Met handmixer of kenwood) De afgekoelde amandelschilfers en de stukjes kers onder de meringue mengen. De opgeklopte room ook onder dit mengsel spatelen en de helft hiervan in een bakvorm doen die je op voorhand voorziet van een plastiekfolie. Op het eerste deel leg je nu enkele bollen vanille ijcreme naast elkaar. En hierbovenop doe je het laatste deel van het meringue-roommengsel. Zet in de vriezer. Als de cassata bevrozen is uit zijn vorm halen en in schijven snijden. Eventueel een coulis van ...... (aardbeien of frambozen of bosvruchten) op het bord gieten en de schijven daarop dresseren.
Tip: een coulis is supervlug gemaakt in onze turbomax of turbochef. Gewoon wat fruit mixen met een klein beetje witte suiker bij.