Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    01-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Op vraag van mijn man heb ik gisteren eens een pasta gemaakt met groenten en gerookte zalm. Hij vond het echt lekker en het was nog super vlug klaar ook. Wellicht zal het nog eens herhaald worden.

    Nodig :

    - 500 gr spirelli
    - 1 prei
    - 1 kleine ui
    - 3 wortelen
    - 1 kruidenbouillonblokje
    - peper en zout
    - 200 gr gerookte zalm
    - 1 dl witte wijn
    - 2 dl room
    - 1 soeplepel maïzena
    - ultra pro

    Werkwijze :

    De spirelli koken in de tupperware pastakoker of in het serveerwonder of gewoon op de klassieke wijze : in ruim water in een kookpot.
    De pasta zeker niet te plat koken. Persoonlijk heb ik hem graag "al dente". Er moet nog een beetje beet in zitten. 
    De groenten schoonmaken en in fijne reepjes snijden. Dan de prei, ui en wortel samen in de ultra pro pot doen en 5 min op 800 watt zetten. Onder elkaar roeren de witte wijn, peper en zout toevoegen. Nog eens 3 min. terugzetten op 800 Watt. Terug onder elkaar roeren. In de shaker de room samen met het kruidenbouillonblokje en 1 soeplepel maïzena doen en goed schudden. Toevoegen aan de groenten en nog eens 4 min. terug in de microgolf zetten op 800 watt. Nu de spirelli  bij de groenten voegen en de snippers gerookte zalm. Alles onder elkaar mengen en afwerken met gehakte peterselie. Voor dit laatste gebruik ik graag mijn turbomax.  Een geweldig machientje welk in geen enkele keuken zou mogen ontbreken.

    Smakelijk !

    01-10-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Pastagerecht
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    30-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notentaart




    Gisteren heb ik van mijn buurvrouw een zak vol walnoten gekregen en daar was ik best blij. Het is dan ook echt de periode van de noten nu en dit jaar is er precies een grotere oogst dan normaal. Een van de volgende dagen wil ik nog graag een "salsa di noci" gaan maken hiermee. Maar vandaag heb ik er een heerlijke notentaart van gebakken.

    Nodig :

    Voor het zanddeeg :

    - 250 gr zelfrijzende bloem
    - 125 gr boter
    - 100 gr suiker
    - 1 ei

    Voor de notenpasta :

    - 200 gr boter
    - 350 gr gemalen amandelen
    - 300 gr suiker
    - 3 eieren
    - 150 gemalen walnoten

    Bereiding :

    Voor het deeg meng je alle ingrediënten goed onder elkaar tot een homogene bol.  Pak het in met plastiekfolie en leg het een half uurtje in de koelkast.  Rol het nadien uit.  Leg eerst bakpapier in de siliconen bakvorm en daarop het deeg zodat het nadien gemakkelijker uit de vorm komt. 
    Voor de notenpasta : meng de boter met de suiker.  Klop goed door elkaar.  Doe dan de eieren erbij en klop weer goed onder elkaar.  Voeg dan de amandelpoeder toe en de gemalen walnoten. Ik heb de noten eerst ontdaan van de harde schil en dan ze door het tupperware kaasmolentje gedraaid. Dat gaat heel goed en is vlug gebeurd. Meng alles nog eens goed door elkaar en doe de notenpasta op het deeg.
    Bak af op 180°C gedurende 50 min.




    30-09-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags: zanddeeg, taart
    >> Reageer (0)
    28-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouspinette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Deze keer is geen receptje van eten maar van een heerlijk aperitiefje.


    Eigenlijk is het een plaatselijk aperitiefje uit de Vendée streek in Frankrijk. Maar even goed kan je de sleedoorn hier ook vinden en dus zelf maken.
    Wat heb je nodig :

    1 liter rode wijn
    2 dl brandewijn
    200 gr witte suiker of 200 gr honing mag ook
    een flinke bos jonge scheuten van de sleedoorn (épine noire of prunelier)

    Dit alles doe je samen in een emmer of glazen bokaal. Je moet het vooral goed kunnen afsluiten. Laat het geheel 24 uren trekken en af en toe eens roeren.  Filteren en overgieten in een mooie fles. Het geheel heeft dan een amandelsmaakje gekregen.

    De periode dat je jonge scheuten hebt aan de sleedoorn is wel in de maand mei.  Voor diegene die het ook eens willen proberen zullen nog even geduld moeten uitoefenen. Maar binnen een  maand ongeveer kan je wel de vruchten ervan plukken en ook daar is een lekker drankje van te maken. Maar dat zal ik morgen posten. 
    Omdat ik vandaag pas mijn gezeefd drankje in een mooie fles heb gegoten dacht ik eraan om dit ook even mee te delen.

    28-09-2011 om 11:35 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)
    24-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advokaatroom



    Weer eens wat anders als dessert. Gisteren gemaakt tijdens een tupperware demo met de speedychef. Iedereen vond het een geslaagd en lekker dessertje.

    Nodig :
    - 250 gr platte kaas
    - 150 gr suiker
    - 2 pakjes vanillesuiker
    - 250 ml advocaat
    - 250 ml room
    - geraspte chocolade  of een chocolade koffieboon als decoratie

    Werkwijze :

    Klop de room goed op in de speedy chef.
    Meng vervolgens alle ingrediënten onder elkaar tot één homogene massa.  Verdeel vervolgens in schaaltjes.
    Indien je wenst kan je onder in het schaaltje stukjes rijpe banaan leggen alvorens de potjes te vullen met de advocaatroom en dan versieren met een chocolade koffieboon of anders geraspte chocolade.




    24-09-2011 om 16:55 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:speedychef
    >> Reageer (0)
    23-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peperkoek in de ultra pro






    Reeds een jaar had ik dit receptje in de la liggen. En gisteren is het er dan toch van gekomen om deze lekkernij eens uit te proberen. Het mag gezegd worden, dat het goed gelukt is en voor herhaling vatbaar.

    Nodig :

    - 200 ml melk
    - 75 gr lichtbruine suiker
    - 150 gr vloeibare honing
    - 125 gr licht gezouten boter
    - 375 gr zelfrijzende bloem
    - 2 soeplepels speculaaskruiden
    - parelsuiker naar eigen smaak
    - de ultra pro van 3.5 l + deksel

    Werkwijze :

    Laat de oven voorverwarmen op 160°C.  Giet in de MicroPlus schenkkan van 1 l de lichtbruine suiker, de melk, de honing, de licht gezouten boter en laat gedurende 3 min. in de microgolf op 800 watt opwarmen.
    Meng in de mengkom de bloem en de specerijen.
    Voeg er de bereiding van de Micro plus schenkkan aan toe en meng met de siliconen spatel tot het bekomen van een homogeen deeg.
    Giet deze bereiding in de ultra pro van 3.5 l. Strooi bovenop nog wat parelsuiker  en laat 1 uur bakken met het deksel erop op 160°C.
    Ontvorm als de peperkoek lauw is.

    Bron : uit receptenboek van de ultra pro van tupperware.




    23-09-2011 om 13:29 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:ultra pro, peperkoek
    >> Reageer (0)
    21-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe promoties tupperware van 3/10 t/m 23/10/2011
    Oktober is de recordmaand en betekent dan ook dat alle gasten aanwezig op een party een gratis mooi geschenk ontvangen. Voor okt. is dat het kleinste tweelingdoosje in de kleur paars of blauw. De tussen maat van de tweelingdoos is nu ook uitzonderlijk te koop aan de prijs van 3 euro. Als dat niet knap is. Ik vind trouwens de geschenken ook zo geweldig dat ik zelf al aan het twijfelen ben gegaan om thuis ook nog eens een culinaire avond te laten doorgaan.

    Wie zelf niet zo graag een demo wil geven maar toch eens graag een demo wil bijwonen mag mij altijd een mailtje laten.





    21-09-2011 om 11:32 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini Amaretti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Eerder heb ik al een ander recept geschreven : wat te doen bij 1 eiwit overschot.  Vandaag geef ik u hierbij weer een ander recept. Heb ze afgelopen weekend gebakken maar ondertussen zijn ze allemaal al op.

    Benodigdheden :
     - 120 gr amandelpoeder
     -   60 gr bloemsuiker
     -  1 eiwit
     -  3 koffielepels amaretto

    Werkwijze :

    Doe in een tupperware kom de bloemsuiker. Voeg het amandelpoeder toe en meng. Doe het eiwit in de turbomax of speedychef en mix even.
    Voeg de koffielepels amaretto nu toe aan de gemixte eiwitten. Voor diegene die niet graag alcohol gebruiken, men kan deze ook vervangen door amandelessence. Voeg tenslotte de eiwitten toe aan het suiker-amandelmengsel. Alles goed mengen en op een met bakpapier beklede bakplaat bolletjes vormen van het deeg.  Ong. 15 min. laten bakken in een voorverwarmde oven van 180° C. Je kan als je wil de bolletjes voor ze in de oven gaan nog bestrooien met poedersuiker maar dat hoeft niet. Ik heb dat niet gedaan.
    Laten afkoelen als ze uit de oven komen en bewaren in de luchtledige groene dozen van tupperware.

    21-09-2011 om 08:52 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipblokjes met spek en witte wijn in de ultra pro (lekker en snel)








    Heb je eens weinig tijd en wil je toch lekker eten dan moet je onderstaand receptje zeker proberen. Hier thuis zijn ze er alvast enthousiast over.

    Nodig :

    - ultra pro van tupperware
    - 2 kipfilets ( in blokjes gesneden)
    - 200 gr gerookte spekblokjes
    - 2 wortels
    - 1 ui
    - 1 prei
    - 1 teentje knoflook
    - 1 dl witte wijn
    - 2 kippenbouillonblokjes (Knorr)
    - 1 dl room
    - beetje maïzena,  peper en zout

    Werkwijze :

    Doe de in stukjes gesneden kip in de ultra pro samen met de spekblokjes en laat ong. 5 minuten bakken op 800 watt. Maak ondertussen de groenten schoon en snij deze fijn.  Voeg alle groenten toe en plaats opnieuw gedurende 5 min. in de microgolf op 800 watt. Voeg dan de bouillonblokjes, de knoflook en zout en peper toe, evenals de room en de wijn. (in een beetje wijn los je wat maïzena op als bindmiddel voor de saus). Plaats alles opnieuw in de microgolf gedurende 10 min op 350 watt.

    Heerlijk bij rijst, pasta, puree of zelfs gekookte aardappelen.





    21-09-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro rond, ultra pro ovaal, rijstkoker
    >> Reageer (0)
    17-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hasseltse speculaas





    Vanmorgen nog eens Hasseltse speculaas gemaakt. Echt niet moeilijk om te maken en heerlijk bij een tasje koffie. De kinderen nemen ze mee naar school om tijdens de pauze te kunnen eten.  Benieuwd hoelang mijn voorraad weer gaat mee gaan in mijn tupperware bewaardoos.

    Nodig voor ong. 40 stuks :

    - 750 gr patisseriebloem
    - 500 gr donkere kandijsuiker
    - 1 pakje bakpoeder
    - 1/2 koffielepeltje natriumbicarbonaat
    - 1/2 koffielepeltje speculaaskruiden
    - enkele druppels amandelextract
    - een handvol amandelschilfers
    - 250 gr margarine of boter of kamertemperatuur
    - 3 eieren
    - een bodempje van een glas water

    Werkwijze :

    Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder, natriumbicarbonaat, de speculaaskruiden, het amandelextract en de amandelschilfers onder elkaar.  Voeg de margarine toe en kneed ze met de vingers onder de bloem. (Kan ook in de keukenrobot met de kneedhaken).  Wrijf het korrelig deeg regelmatig tussen de handen.  Scheid de eierdooiers van de eiwitten en doe de dooiers bij het deeg.  Goed mengen.  Klop de eiwitten stijf en meng onder het deeg.  Blijf kneden.  Voeg tenslotte het water toe om het deeg zacht te maken.  Gebruik zeker niet meer water, omdat anders het deeg plakkerig wordt.  Ga door met kneden tot het niet meer korrelt. Neem het deeg uit de kom en maak er een bol van.  Laat het afgedekt met een handdoek een nacht rusten.   Kneedt het tenslotte nog een keer door en maak er rolletjes van 2.5 tot 3 cm dik en 8 tot 10 cm lang van.  Leg ze op bakpapier op een bakplaat, zo'n 4 cm uit elkaar en zet ze in een hete oven van 200° C.  Bak de speculaas gedurende 15 tot 17 min.  Het is normaal dat de speculaas nog zacht aanvoelt wanneer deze uit de oven komt. Bij het afkoelen wordt hij vanzelf harder.

    Trek  de speculaas nadien met het bakpapier van de bakplaat en laat zo afkoelen op een rooster.  Draai de koeken na 10 min. om en laat verder afkoelen.




    17-09-2011 om 18:29 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    16-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cassata op Napolitaanse wijze




    Wanneer het eens feestelijk mag zijn en je nogal wat volk verwacht dan is volgend dessert ideaal. Het is gemakkelijk op voorhand te maken want het moet trouwens nog een tijdje in de vriezer zitten alvorens het kan worden geconsumeerd.

    Nodig :

    - Siliconen langwerpige bakvorm of bakblik kan ook als het maar langwerpig is

    - 1 liter room
    - 4 eiwitten
    - 350 gr suiker
    - 1 dl kirsch
    - bloemsuiker
    - 200 gr bigareaux kersen op sap (enkel de kersen heb je nodig)
    - 200 gr geschaafde amandelen
    - enkele bollen vanille ijs

    Bereiding :

    De bigareauxkersen laten uitlekken en fijn hakken met het koksmes of in de quickchef kan ook.
    Amandelen roosteren en laten afkoelen.
    Room opkloppen met bloemsuiker in de speedychef.
    De eiwitten kloppen. De suiker verwarmen in een steelpannetje maar zeker niet laten karameliseren. De bedoeling is enkel dat de suiker niet meer koud aanvoelt. De suiker dan deel per deel aan de eiwitten toevoegen. Best machinaal kloppen. (Met handmixer of kenwood)
    De afgekoelde amandelschilfers en de stukjes kers onder de meringue mengen. De opgeklopte room ook onder dit mengsel spatelen en de helft hiervan in een bakvorm doen die je op voorhand voorziet van een plastiekfolie. Op het eerste deel leg je nu enkele bollen vanille ijcreme naast elkaar. En hierbovenop doe je het laatste deel van het meringue-roommengsel. Zet in de vriezer.
    Als de cassata bevrozen is uit zijn vorm halen en in schijven snijden.
    Eventueel een coulis van ...... (aardbeien of frambozen of bosvruchten) op het bord gieten en de schijven daarop dresseren.

    Tip: een coulis is supervlug gemaakt in onze turbomax of turbochef. Gewoon wat fruit mixen met een klein beetje witte suiker bij.




    16-09-2011 om 08:44 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    15-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cookies met chocoladeschilfers en kokosnoot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Lekker receptje ontdekt op een reclameblaadje van "vahiné"
    Gisteren uitgeprobeerd en het is zeker voor herhaling vatbaar.

    Nodig :

    - 80 gr zachte boter
    - 1 koffielepel poedervanille Vahiné
    - 100 gr bruine suiker (of ruwe rietsuiker)
    - 3 zakjes vanillesuiker
    - 1 ei
    - 120 gr zelfrijzende bloem
    - 100 gr  chocoladeschilfers
    - 30 gr gemalen kokosnoot

    Werkwijze:
    Verwarm de oven voor op 180°C.  Meng in een tupperware kom de boter met de vanille en de suikers.  Roer ong. 1 min.. Voeg het ei toe er roer opnieuw.  Voeg nu de bloem toe, de chocoladeschilfers en de gemalen kokosnoot.  Meng zonder te veel te kneden.  Vorm met behulp van een lepel bollen en duw erop tot ze een dikte hebben van 1 cm.
    Leg ze, met voldoende ruimte tussen, op de tupperware siliconen bakmat.  Laat ze bakken ong. 15 min. tot de cookies een blonde kleur hebben.

    Variatie :  U kan de chocoladeschilfers ook eens weglaten en vervangen door rozijnen.

     


    15-09-2011 om 16:36 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    10-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocomousse




    Al jarenlang ons favoriet recept van chocomousse.

    Nodig :

    • 160 gr pure chocolade
    • 3 eieren
    • 2.5 dl room
    • 2 soeplepels bloemsuiker
    • klein beetje melk

    Werkwijze :

    Smelt de chocolade in de tupperware micro schenkkan met een heel klein beetje melk op een lage wattage ong. 1 min. Roer eens door en indien niet genoeg gesmolten even terugzetten in microgolf.
    Mix ondertussen de eierdooiers samen met de suiker tot  een luchtige massa. Het moet bijna wit zien en niet meer geel. De eiwitten doe je in de speedychef en mix je ook stijf. Tenslotte ook de room apart stijf kloppen. 
    Voeg nu de gesmolten chocolade toe aan de eierdooiers. Meng er de stijfgeklopte room bij en tenslotte de stijfgeklopte eiwitten.  Giet in mooie schaaltje en zet koel in de ijskast tot gebruik.






    10-09-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (2)
    09-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoenwafels



    Het is stilletjes aan weer de tijd van de pompoenen. Ook hier in de tuin heb ik het geluk gehad een paar pompoenen te kunnen oogsten.
    En net zoals elk jaar worden er dan heerlijke pompoenwafels van gebakken. Een echte lekkernij. En zonder vetstof erin. Dus nog gezond ook. De smaak heeft veel weg van een puddingwafel. Moet je zeker eens proberen. En vanaf volgende week zijn bij Tupperware de wafeldozen weer in de aanbieding. Dus is het de ideale moment om de wafels ook te bewaren. Alhoewel de voorraad hier niet lang meegaat.       Op de foto staat wel een tupperwaredoos maar niet diegene die in de aanbieding komt. Daarvoor moet je kijken op mijn blogje bij nieuwtjes. Het is de oranje/roos gekleurde voor 29,90 € met een inhoud van 10 l. Deze zit niet in ons vast gamma. Nu een echte kans.

    Nodig :

    - 1/2 kg geraspte pompoen
    - 150 gr suiker
    - 250 gr zelfrijzende bloem
    - 2 eieren


    Werkwijze :

    Met onze tupperware groentensnijder plus die ik vastzet op de bake to bacics kom is het raspen van de pompoen zo gebeurt. Daar voeg ik 2 eieren aan toe. Plus de suiker en de bloem. Ik meng met de menglepel alles goed door elkaar. En het bakken kan al beginnen. Enkel de eerste maal vet in mijn wafelijzer in maar nadien hoeft dit niet meer. En op een half uurtje tijd heeft u zo 20 wafels gebakken. Want dat is de hoeveelheid die je kunt maken met dit beslag. 
    P.S. : Mensen die geen verse pompoen in huis hebben kunnen dit ook met diepgevroren pompoen van vorig jaar. Dan haal je die uit de vriezer, laat ontdooien en zet er even de mixer in.

    Dit zou iedereen eens moet proberen om te weten hoe lekker deze smaken. De wafels nadien wel liefst in de koelkast bewaren. 
    Dit recept komt uit een hele oude libelle van meer dan 20 jaar geleden.






    09-09-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:tupperware wafeldoos, pompoenwafel
    >> Reageer (0)
    08-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienbavarois in de mini cakevormpjes






    Dit receptje is een variatie op de aardbeienbavarois van het programma "komen eten" van vorige week.
    Het verschil zit erin dat ik als vormpjes gekozen heb voor de siliconen mini cakevormpjes van tupperware. Mijn favorieten in de keuken.

    Recept :

    Nodig :

    - 2 dl room
    - 2 eetlepels suiker
    - 2 eiwitten
    - 1 eetlepel suiker
    - 15 tal aardbeien
    - gemalen peper
    - 3 grove zoutkorrels fijn gemalen
    - 3 druppels balsamicosiroop
    - 2 druppels culinaire olie van de lemon smaak (tupperware)
    - 4 boterwafeltjes (vb.Jules Destrooper)

    Werkwijze :

    Klop de room, samen met 3 el suiker op, en laat verder opstijven in de koelkast.  Klop de eiwitten samen met de rest van de suiker op.
    Mix 10 aardbeien, peper, zou, balsamico, 2 druppels culinaire lemon fijn tot een coulis in de turbomax of quickchef.
    Snij de rest van de aardbeien in fijne stukjes.
    Meng de coulis, waarvan je 2 el apart gehouden hebt, en de stukjes aardbeien onder het opgeklopte eiwit.  Roer er dan voorzichtig de opgeklopte room bij. 
    Verkruimel de koekjes en strooi deze op de bodem van  de vooraf omgespoelde siliconen mini cakevormpjes. Giet hier het roommengsel over.  Zet in de diepvries ongeveer 2 uurtjes.  En haal een uurtje voor het opdienen uit de diepvries. Persoonlijk vind ik het bevroren ook wel lekker.

    Afwerking :

    Ter decoratie kan je nog afwerken met enkele blaadjes munt, citroenmelisse of zoals ik deed met ananassalie.

    Het is weer eens wat anders.




    08-09-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    07-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visschotel in de ultra pro schaal.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Gisteravond voor mijn gezin een lekkere tupperware visschotel klaargemaakt.

    Nodig :
    -  tupperware "ultra pro" schaal.
    -  tupperware " micro schenkkan"
    -  600 gr tongrolletjes
    -  200 gr grijze garnalen
    -  2 visbouillonblokjes
    -  2 soeplepels maizena
    -  +/- 100 ml room
    -  2 dl melk of room
    -  wat fijngehakte peterselie

    Werkwijze :

    Plaats de tongrolletjes in de ultra pro en plaats deze in de microgolfoven ong. 6 min. in de stand vol vermogen (ong. 750 watt).
    Om de saus aan te maken, het bekomen vocht uitgieten in de "micro schenkkan" en hierbij de visbouillonblokjes toevoegen.
    Plaats de "micro schenkkan" nu terug in de microgolf gedurende 2 min. in de stand vol vermogen (750 watt).
    Vul ondertussen de shaker met +/- 2 dl melk of wijn en maizena, goed schudden en ook overbrengen in de "micro schenkkan".
    Plaats de schenkkan terug 2 min. in de microgolf op stand vol vermogen (750 watt).  Hierbij nu ook de room toevoegen, ondertussen goed roeren zodat men een goede saus bekomt.  Voeg nu de garnalen toe bij de tongrolletjes in de " ultra pro" en overgiet het geheel met de saus.  Afwerken met wat fijngehakte peterselie of dille kan ook.

    Smakelijk.

    Als je de foto graag vergroot wilt bekijken, dan dubbelklik je op de foto en je ziet hem veel groter.

    Uw tupperware consulente : Van Dingenen Edith

    07-09-2011 om 08:17 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:Visgerechten
    Tags:ultra pro, micro schenkkan, vis
    >> Reageer (0)
    04-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeer luchtige chocoladebavarois taart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Vorige week zijn de uitzendingen van "Komen eten" weer van start gegaan. En daar ik altijd nieuwsgierig ben naar nieuwe recepten is dat weer een kans.  Wat mij van vorige week vooral is bijgebleven was het dessert met chocolade van de bomma waar al de kandidaten het een super lekker dessert vonden. Mijn aandacht was dus getrokken en een paar dagen later heb ik dit dan ook maar eens geprobeerd. Ik moet de kandidaten echt wel gelijk geven want dit is de luchtigste chocoladetaart die ik ooit heb gegeten. En ik ga dit receptje zeker weten nog dikwijls opnieuw maken. Diegene die het niet uitproberen is eigenlijk een gemiste kans.
    Bij deze het recept :
    Nodig:
    - 3 eieren
    - 4 blaadjes gelatine
    - 50 gr witte suiker
    - 50 gr vanillesuiker
    - 1 koffielepel oploskoffie
    - 5 dl room
    - 100 gr pure chocolade
    - 1 pak vingerkoekjes
    - wat chocoladekrulletjes of hagelslag voor de decoratie

    Werkwijze :

    Klop de eigelen luchtig op tot ze bijna wit zien.  Los de oploskoffie op in een beetje heet water.  Klop het eiwit samen met de suiker tot sneeuw.  Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Smelt de chocolade.  Ik smelt mijn chocolade telkens in het microschenkkannetje van tupperware op een hele lage wattage. Klop de room op met de vanillesuiker.  Meng tenslotte alles voorzichtig en los de gelatineblaadjes erin op. Neem een springvorm en zet aan de randen de vingerkoekjes waarvan je het onderste stukje recht afsnijdt zodat ze blijven rechtop staan. Ook de bodem had ik bedekt met koekjes. Giet de chocolademassa nu op de koekjes en laat opstijven in de koelkast gedurende enkele uren.

    Onweerstaanbaar.........

    Opmerking:  Na reeds 2 x een mailtje ontvangen te hebben dat de gelatine niet goed oplosbaar was. Wil ik graag het volgende hierover meedelen. Nadat de gelatine is geweekt in koud water, deze uitknijpen en dan oplossen in de warme gesmolten chocolade. Dus niet de gelatine toevoegen op het laatst aan heel het mengsel want dan is de massa al niet meer warm en smelt de gelatine uiteraard niet meer. Gelatine moet steeds worden opgelost in een warme mengsel dit kan zijn in warm water, warme melk, warm sap of in dit geval warme chocolade. Als je dit volgt kan er normaal gesproken niets meer fout gaan.

    04-09-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (1)
    02-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advokaat (likeurdrankje)


    Af en toe gebeurt het dat ik een fles advokaat maak. Hier thuis gaat dit nog al eens tesamen met de ijscreme. Of wat ook heel lekker is bij een tupperwarerecept dat ik één van de volgende dagen hier  zal neer schrijven. Maar vooraleer we daar kunnen aan beginnen hebben we eerst nodig : advokaat.

    Nodig:

    - 10 eidooiers
    - 2 gehele eieren ( eiwit+eigeel)
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 350 gr witte suiker
    - 1 blik van 1/2 liter carnation melk + 1 klein van 1/4 l
    - 2 dl alcohol van 90 of 96° (verkrijgbaar bij de apotheker of bij Colruyt)

    Werkwijze :

    De eidooiers,de 2 gehele eieren samen met de vanillesuiker en de witte suiker goed mixen. Dan geleidelijk aan de carnation melk toevoegen en als laatste de alcohol. Let op. Als je de alcohol toevoegt doe dit dan terwijl je het geheel verder blijft mixen. Als je dit niet doet kan het gebeuren dat de eidooiers verbranden door de alcohol en dan krijg je korrels in uw massa.
    Alles in schoongemaakte fruitsapflessen gieten en in de ijskast bewaren. Na enkele dagen stijft de vloeistof op en wordt hij vanzelf dik.




    02-09-2011 om 08:59 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (1)
    30-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe tupperware promoties vanaf 10/9/2011









    30-08-2011 om 23:15 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    23-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratatouille


    Ondertussen  2 dagen terug thuis van vakantie maar heb alweer terug heimwee. Helaas zal het nu een tijdje duren vooraleer ik weer terug kan keren.  Maar vandaag wel een gerecht gegeten dat ik nog op vakantie had gemaakt. Dus voelde ik mij weer even in Frankrijk.

    Ratatouille:

    Nodig:
    1 rode paprika
    1 groene paprika
    1 pikante peper (optie)
    2 ajuinen
    1 courgette
    1 aubergine
    enkele blaadjes laurier
    wat rozemarijn en thym
    champignons (optie)
    1 kruidenbouillonblokje
    peper, zout
    4 à 5 tomaten
    2 à 3 teentjes knoflook

    Werkwijze :

    De groenten wassen en versnijden in niet al te kleine stukjes. Persoonlijk heb ik graag dat er nog wat beet aan zit. Olijfolie smelten in de wok en de gesneden ajuin laten garen.  Daarna de in blokjes gesneden paprika's en peper toevoegen. Meestoven, vervolgens de rest van de groenten en onder een glazen deksel even laten stoven. Kruiden met laurier, rozemarijn, thym, zout en peper.  Soms doe ik er ook wel een geutje rode wijn bij. Maar dat hoeft niet.  Na 20 min. op het vuur en onder regelmatig roeren is de ratatouille klaar.

    Lekker bij vis, bij de BBQ bij kortelet of bij een kipfilet.
    Kan goed geserveerd worden bij rijst, couscous, fritjes of zelfs puree. Kan zowel warm als koud worden gegeten.




    23-08-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    17-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse tonijn op BBQ
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Veel kunnen is er niet aan maar het is wel overheerlijk bij een BBQ. Met het wat warmere weer is volgend recept een echte delicatesse.

    Nodig :

    Verse moten tonijn of  ontdooide uit de diepvries
    sap van een 1/2 citroen
    2 soeplepels kappertjes
    4 soeplepels peterselie
    125 gr goei boter

    Werkwijze :
    .
    De tonijnmoten kruiden met peper en zout. Ze grilleren op de BBQ. Niet te lang, de moten mogen best nog een beetje rosé zijn van binnen. Nadat je ze hebt omgedraaid op elke moot een flinke soeplepel opgemaakte boter opleggen. En even laten smelten.

    Met opgemaakte boter bedoel ik dat je de boter moet mengen met de fijngehakte peterselie, sap van halve citroen en de kappertjes.

    Laat het smaken !


    17-08-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (16 Stemmen)
    Categorie:Visgerechten
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs