Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
23-08-2011
Ratatouille
Ondertussen 2 dagen terug thuis van vakantie maar heb alweer terug heimwee. Helaas zal het nu een tijdje duren vooraleer ik weer terug kan keren. Maar vandaag wel een gerecht gegeten dat ik nog op vakantie had gemaakt. Dus voelde ik mij weer even in Frankrijk.
Ratatouille:
Nodig: 1 rode paprika 1 groene paprika 1 pikante peper (optie) 2 ajuinen 1 courgette 1 aubergine enkele blaadjes laurier wat rozemarijn en thym champignons (optie) 1 kruidenbouillonblokje peper, zout 4 à 5 tomaten 2 à 3 teentjes knoflook
Werkwijze :
De groenten wassen en versnijden in niet al te kleine stukjes. Persoonlijk heb ik graag dat er nog wat beet aan zit. Olijfolie smelten in de wok en de gesneden ajuin laten garen. Daarna de in blokjes gesneden paprika's en peper toevoegen. Meestoven, vervolgens de rest van de groenten en onder een glazen deksel even laten stoven. Kruiden met laurier, rozemarijn, thym, zout en peper. Soms doe ik er ook wel een geutje rode wijn bij. Maar dat hoeft niet. Na 20 min. op het vuur en onder regelmatig roeren is de ratatouille klaar.
Lekker bij vis, bij de BBQ bij kortelet of bij een kipfilet. Kan goed geserveerd worden bij rijst, couscous, fritjes of zelfs puree. Kan zowel warm als koud worden gegeten.
Veel kunnen is er niet aan maar het is wel overheerlijk bij een BBQ. Met het wat warmere weer is volgend recept een echte delicatesse.
Nodig :
Verse moten tonijn of ontdooide uit de diepvries sap van een 1/2 citroen 2 soeplepels kappertjes 4 soeplepels peterselie 125 gr goei boter
Werkwijze : . De tonijnmoten kruiden met peper en zout. Ze grilleren op de BBQ. Niet te lang, de moten mogen best nog een beetje rosé zijn van binnen. Nadat je ze hebt omgedraaid op elke moot een flinke soeplepel opgemaakte boter opleggen. En even laten smelten.
Met opgemaakte boter bedoel ik dat je de boter moet mengen met de fijngehakte peterselie, sap van halve citroen en de kappertjes.
Omdat de helft van mijn gezin vandaag huiswaarts keert na een lange periode (vakantie) wilde ik hen graag voorzien van wat gebak. Daarvoor heb ik gisterennamiddag een grote stapel wafels gebakken. Ze zijn best te vergelijken met de 'mina' wafels die je in de winkel aantreft per 6 in een papieren verpakking.
Benodigdheden:
500 gr boter (type solo of fama) 500 gr suiker 4 pakjes vanillesuiker 850 gr zelfrijzende bloem 6 eieren snufje zout
Werkwijze :
Boter laten smelten op het vuur samen met een snufje zout. Je kan de boter natuurlijk ook smelten in de microgolfschenkkan van tupperware in de microgolfoven. Op een lage wattage om spatten te vermijden. Voeg dan de suiker toe samen met de vanillesuiker. Goed omroeren. Voeg dan de eieren in zijn geheel bij en de zelfrijzende bloem. Goed mengen. Het deeg een nachtje laten rusten. Schep dan met behulp van 2 soeplepels hoopjes op het wafelijzer. Het deeg is voldoende voor ong. 30 grote wafels. Ik bewaar mijn wafels steeds in een tupperware bewaardoos. Zo blijven ze lekker mals.
De afgelopen 2 maanden bijna geen tv gekeken vanwege andere bezigheden op één half uurtje na. En toevallig was dit het programma masterchef waar ik volgend recept zag klaarmaken. Omdat de taart er zo simpel en heerlijk uitzag ben ik de volgende dag even gaan surfen op het net, met als resultaat : een geslaagde taart.
Nodig :
1 vel bladerdeeg 3 appels 50 gr boter om het taartje te bestrijken 80 gr rietsuiker 1 losgeklopt ei
Frangipane
125 gr boter 125 gr amandelpoeder 125 gr suiker 25 gr bloem 2 eieren
Werkwijze :
Neem het bladerdeeg en strijk de randen in met een losgeklopt ei. Maak de frangipane door de amandelpoeder, suiker, bloem, boter en eieren te mengen tot een homogene massa. Schil de appels en snij ze in dunne gelijke schijfjes. De taartbodem nu insmeren met de frangipane, daarop de appelschijfjes leggen en insmeren met wat boter. Het taartje bakken in een voorverwarmde oven van 180° ong. 15 min. Overstrooien et rietsuiker en met een brander karameliseren of even onder de grill plaatsen.
Gisteren voor de eerste keer vijgenconfituur gemaakt uit eigen tuin. En omdat hij zo lekker van smaak was, ben ik meteen nog vijgen gaan plukken en suiker gaan kopen om een volgende portie te maken. Inmiddels staan er 20 glazen potjes met heerlijke vijgenconfituur in het rek te wachten om verbruikt te worden.
Wat heb je nodig : 1 kilo vijgen 500 gr witte suiker 1 zakje pec plus
Werkwijze :
Was de vijgen en snij ze in vier. Doe ze in een hoge pot en strooi het pakje pec plus erover heen. Zet het vuur aan en roer goed door. Doe er dan de 500 gr suiker onder en blijf goed roeren. Vanaf dat de massa kookt nog 1 min. laten doorkoken. Glazen bokaaltjes leg ik vooraf in heel heet water om barsten te vermijden wanneer ik de gloeiend hete confituur erin giet. De dekseltjes direkt sluiten en op zijn kop laten rusten tot de dag nadien. Heb eigenlijk nooit eerder vijgenconfituur gegeten en wist niet dat deze zo lekker smaakte. En verder moest ik er niet voor lopen, gewoon uit eigen tuin kunnen plukken is toch ook zo leuk.
Een heel gemakkelijk bijgerecht bij het geven van een BBQ is volgende salade :
Preisalade:
Nodig :
Wit van prei rozijntjes : ik verkies liefst de witte appel mayonaise Werkwijze:
Snij het wit van de prei zeer fijn. Dit doe ik steeds met mijn tupperware koksmes omdat dit voor mij het gemakkelijkste werkt. Ontdoe een appel van de schil en pitten en snij fijn. Doe alles samen in een kom en voeg de rozijntjes toe. Meng hieronder wat mayonaise. Het is weer eens wat anders en hier wordt het heel graag gesmaakt.
Zoals eerder beloofd volgt hier nog een foto van dit recept dat ik al eerder heb geplaatst. Ze zijn supersnel klaar en gemakkelijk te maken in de mini tartelettes van tupperware. Niet alleen dus voor mini pizzaatjes, koekjes, cakejes, financiers maar ook voor deze snelle mini quiches.
Gisteren hadden we onverwacht volk op bezoek en dat was de ideale gelegenheid om deze hapjes nog eens vlug te maken.
Tip : Wanneer je op het kleine fotootje dubbelklikt, kan je deze vergroot bekijken. Recept staat bij aperitiefhapjes of bij week van 6/6/11 t/m 12/6/11
Gisterenavond een gezellige BBQ gedaan met vrienden. Natuurlijk mocht er geen dessertje ontbreken aan het einde. Anders is het voor mij niet af. Omdat we in Frankrijk zijn wou ik ook absoluut een frans dessertje maken. Omdat ik niet zo veel tijd had en het vlug moest gaan is het een clafoutis geworden. Iets dat het midden houdt tussen een taart en een flan met stukken fruit erin. Je kan hiervoor alle soort fruit gebruiken. Ik heb gekozen voor perziken omdat die nog in de koelkast lagen.
Nodig : 100 gr suiker 4 eieren 250 ml melk 75 gr zelfrijzende bloem een snufje zout.
Werkwijze :
Oven voorverwarmen op 180° C. Taartvorm omspoelen met water. Fruit erin schikken (in stukjes versneden). Giet in een mengkom beetje bij beetje de melk bij de bloem en roer er dan de eieren, 100 gr suiker en zout door. Meng goed door elkaar. Giet dit mengsel over het fruit en bak ong. 30 min. in de oven. Bestrooi onmiddellijk met 1 eetlepel suiker. Serveer lauw of koud. Je kan het ook in kleine potjes bakken. Eventueel opdienen met 1 bolletjes ijscreme. De vrienden vonden het alvast heerlijk.
Bij het aperitief probeer ik steeds andere hapjes te geven en één van de favorieten van vele gasten is volgend :
Nodig :
Verse abrikozen
garnaaltjes uit blik of vers
coctailsaus
enkele blaadjes basilicum
Werkwijze :
Halveer de abrikozen en haal de pit eruit. Meng wat coctailsaus onder de garnalen en kruid bij met wat paprikapoeder. Doe een eetlepel van dit mensel telkens in de holte van de gehalveerde abrikoos. Garneer met een blaadje basilicum.
Heel fris met warm weer en het is weer eens wat anders.
Gisteren heel de dag goed doorgewerkt in een warme zon. Om 20 u 's avonds grote honger maar toch geen zin in alleen maar brood. Dacht eraan dat er nog scampi's in de diepvriezer zaten. Dan maar gauw een heerlijk hapje gemaakt en een klein half uurtje later lekker gegeten van de scampi's in look/roomsaus.
Nodig :
300 gr gekuiste en van het darmkanaal ontdane scampi's 1 brikje room van 200 ml van 30% wat tomatenketschup beetje tomatenpuree 1/2 rode en 1/2 groene paprika 1 klein stukje chilipeper 2 sjalotjes 2 wortelen 3 à 4 teentjes knoflook geut witte wijn 1 kruidenbouillonblokje peper, zout, currypoeder, paprikapoeder fijngehakte peterselie
werkwijze :
Wat olijfolie in de wok doen. De groenten fijnsnijden in de quickchef en in de olie roerbakken. De scampi toevoegen en even meebakken dan afblussen met wat witte wijn. Verder kruiden en kruidenbouillonblokje toevoegen.Geperste knoflook toevoegen. Room even laten meekoken, tomatenketschup toevoegen en beetje tomatenpuree, afwerken met fijngehakte peterselie. Serveren met vers frans stokbrood.
Heerlijke abrikozentaart met frangipannevulling en zanddeeg gemaakt. Onze gasten vonden ze heerlijk. Heel snel klaar en supersimpel.
Wat heb je nodig :
Voor het deeg :
250 gr zelfrijzende bloem
125 gr boter
1 ei
100 gr suiker
Voor de vulling:
120 gr boter
100 gr rietsuiker
1 eetlepel bloem
140 gr gemalen amandelen
flinke geut mirabellenpittenlikeur ( kan vervangen worden door amaretto)
Doe alle ingrediënten in de "Kenwood" en laat enkele minuutjes draaien tot het deeg aan elkaar blijft hangen. Vorm een bal en pak hem in met plastiekfolie. Leg het deeg dan een half uurtje in de ijskast. Snij uit bakpapier een cirkel een beetje groter dan je taartvorm. Ondertussen snij je ook de abrikozen in twee en haal er de pit uit. Maak tevens de vulling door 120 gr boter te laten smelten, voeg er dan 100 gr rietsuiker aan toe en ook 140 gr gemalen amandelen plus 1 eetlepel bloem en een flinke geut amaretto. Dit laatste heb ik vervangen door zelfgemaakte mirabellenpittenlikeur maar de smaak is haast hetzelfde. Haal de deegbal uit de koelkast en druk hem aan in de met bakpapier beklede taartvorm. Doe de vulling over het zanddeeg en strijk uit met een spatel. De gehalveerde abrikozen met de velkant naar boven in de vulling drukken. Verwarm de oven voor op 170°C en laat de taart 30 min. bakken. Laat de taart goed afkoelen en serveer met een lekkere tas koffie.
Vandaag nog eens even de tijd gevonden om snel iets te bakken. Ik had nog een 4 eiwitten in de vriezer zitten en dacht hier wil ik nog wel snel wat gebak mee maken. En daarvoor zijn macarons ideaal.
Wat heb je nodig:
4 eiwitten 250 gr bloemsuiker 250 gr gemalen kokos 20 gr zelfrijzende bloem
Werkwijze:
Mix de eiwitten samen met de bloemsuiker tot een stevig geheel, voeg dan de gemalen kokos toe en de 20 gr zelfrijzende bloem. Meng goed onder elkaar. Neem de bakplaat van de oven en bekleed die met bakpapier. Vorm met behulp van 2 soeplepels mooie bolletjes van het beslag en leg ze op een beetje ruimte van elkaar. Bak op 180° gedurende 15 à 20 min. Laat afkoelen en bewaar in een tupperwaredoos.
Zomertijd betekent hier bij ons vaak gasten op bezoek en dit gaat natuurlijk vaak gepaard met de nodige hapjes en drankjes. Onderstaand receptje maakte ik vanmiddag en is een soort tapenade die goed samen gaat met een toastje of broodstengels. Met dank aan Lucrèce en Johan voor de aubergines uit hun tuin.
Nodig : 2 aubergines 2 teentjes knoflook wat provencekruiden 1 soeplepel wijnazijn het sap van 1 citroen 1 grote tomaat. peper en zout cayennepeper
Werkwijze:
Prik de rauwe aubergines in met een vork en leg ze een half uurtje in een oven van 180° om zacht te maken. Leg de laatste 10 min. ook de tomaat bij in de oven die je eerst kruislings heb ingesneden. Laat nadien de aubergines afkoelen en schraap het vruchtvlees met behulp van een lepel uit de schil. Doe dit in de quickchef en voeg er de ontpelde tomaat aan toe. Pers de teentje knoflook erbij en kruid met peper en zout. Voeg provencekruiden toe naar smaak en breng verder op smaak met cayennepeper, sap van 1 citroen en wijnazijn. Draai nu een paar keer goed aan de hendel van de quickchef zodat je een smeuiige pasta bekomt. Laat een paar uurtjes goed intrekken in de koelkast en serveer met broodstengels of toastjes.
Gisteren hebben we hier le 14 juillet mogen meebeleven. Naar jaarlijkse traditie worden er op 14 juli een toespraak gegeven door de burgemeester en gebeurt er een bloemlegging dit om 2 historische momenten te herdenken nl die van 14/7/1789 omdat toen de Bastille werd bestormd en alle gevangenen werden bevrijd en die van 14/7/1790 omwille van het feest van de verzoening en de eenheid van Frankrijk. Nadien wordt iedereen vriendelijk uitgenodigd op de receptie achter het gemeentehuis. Niet alleen drankjes zijn beschikbaar maar ook verschillende hapjes kan men er nuttigen. Het is altijd een leuke bedoening en zo blijf je natuurlijk contacten houden bij de bewoners van het dorpje. De hapjes gaan van chips, nootjes, toastjes tot rauwkost met bijhorende sausen zoals o.a. deze anchoïade die wij persoonlijk erg lekker vonden. Omdat onze gasten hier vanavond ook hun laatste avond verblijven heb ik ze ook uitgenodigd om een drankje te komen nuttigen en heb ik alvast ook deze saus/tapenade voor ze gemaakt. Nodig :
een handvol ansjovisjes goed ontzout of anders ansjovis verkrijgbaar in kleine potjes opgelegd in olijfolie 2 teentjes look geperst beetje peper een tiental kappertjes een beetje olijfolie Doe alles in de quickchef en goed draaien tot je een smeuige pasta bekomt.
Lekker bij rauwkost zoals komkommer, bloemkoolroosjes, worteltjes maar ook op simpele toastjes.
In het zuiden hebben de mensen de gewoonte alvorens men aan het avondeten begint eerst nog een aperitiefje te nuttigen met bijhorende versnaperingen. Meestal wordt het aperitief genomen samen met vrienden. Omdat ik graag telkens met iets anders voor de dag wil komen heb ik me deze keer gewaagd aan tapenade gemaakt van zwarte olijven. Helemaal niet moeilijk en het resultaat mag er wezen.
Wat heb je nodig :
200 gr zwarte ontpitte olijven (mag zeker de goedkoopste soort zijn) een koffielepel mosterd een tiental kappertjes 6 ansjovisjes op olijfolie een beetje olijfolie peper en zout 1 teentje knoflook
Werkwijze:
Doe de olijven samen met het teentje knoflook in de quickchef en draai enkele malen goed door. Voeg dan de ansjovisjes toe en de kappertjes. Draai nog eens goed en doe dan de rest erbij zoals de mosterd en de kruiden alsook de olijfolie. Deze tapenade kan je enkele weken bewaren in de koelkast als je hem in een afsluitbaar potje doe en de bovenkant overgiet met wat olijfolie zodat je hem als het ware hermisch afsluit.
Verwerking : Smeer wat tapenade op sneetjes stokbrood of op toastjes. Je kan ook doen zoals ik en eerst wat tapenade smeren en daarover wat in brunoise gesneden tomaatjes strooien, verder afwerken met enkele blaadjes basilicum. Het zoutige van de tapenade is zeker heerlijk met erg warm weer en daarbij dan nog een glaasje heerlijke rosé. Je waant je als god in Frankrijk dan.
Het is alweer eventjes geleden dat ik nog een berichtje heb gepost. Maar aan ideeën en uitvoering ontbreekt het wel niet. Alleen de tijd..... Toch wil ik hierbij graag dit supergemakkelijke aperitiefhapje meegeven. Wat heb je nodig :
Werkwijze : De romatomaatjes wassen en in 4 overlangs snijden. Op een rooster schikken en overstrooien met grof zout, kruiden en geperste knoflook. 's Morgens om 9 u zet ik ze in volle zuiderse zon en 's om 19 u zijn ze klaar om direkt te degusteren als aperitiefhapje. Ik doe er dan nog wel een klein straaltje olijfolie over. Ze zijn werkelijk overheerlijk en kunnen niet tippen aan de zongedroogde tomaatjes die je kant en klaar koopt. Supermakkelijk dus en helemaal niet duur. Diegene die geen zuiderse zon hebben om de tomaatjes te drogen kunnen ze natuurlijk ook in de oven steken maar moeten dan toch gauw enkele uurtjes tellen om ze te drogen op een lage temperatuur.
Je kan de gedroogde tomaatjes heel goed bewaren door ze in een confituurpotje te stoppen en goed aandrukken en overgieten met olijfolie. Zo heb je er nog lang plezier aan.
Beetje nostalgie misschien want aanvankelijk dacht ik echt dat deze emmer niet meer bestond. Mijn schoonmoeder had deze 25 jaar geleden reeds in haar bezit. En telkens we op bezoek gingen zag ik haar emmer staan aan de zijkant van het bad gevuld met water en haar kostbare kledingstukken erin. Als ik haar vroeg waarom ze toch de wasmachine niet gebruikte, kreeg ik als antwoord dat de wasmachine de vlekken er nooit helemaal zo goed uithaalde als haar wasemmer. Oh, wat heb ik toch vaak mogen aanhoren hoe goed die toch wel niet waste. Dus toen tupperware begin dit jaar terug de wasemmer in zijn assortiment bracht wist ik dadelijk waarvoor hij kon dienen. Wellicht zijn er meer jonge mensen die hem nog herinneren uit hun kindertijd en hem nu ook nog willen. Ik geef hierbij daarom graag nog een opsomming hoe het juist in zijn werk gaat :
Neem
altijd de onderstaande grondregels in acht: � Vul de emmer met water ( ook bij weinig wasgoed)
altijd tot 4 cm onder de bovenrand. � Gebruik slechts 1/3 van het wasmiddel dat u normaal
zou gebruiken. � Sluit de emmer goed af. � Ontluchten en schudden een aantal keren herhalen. � Laat wasgoed nooit lang staan in warm sop aangezien
vuil boven komt drijven en bij het afkoelen van het water terugslaat op het
wasgoed.
De Tupperware emmer kunt u voor elk soort was gebruiken. Hieronder zijn enkele
voorbeelden voor u op een rij gezet:
Fijne was
Lamswol, zijde etc. en ook sommige stoomgoed. Dit stoomgoed moet wel Koud water
kunnen verdragen. Dit kunt u bij uw stomerij navragen. Doe de fijne was in de
emmer en vul deze met koud water tot ongeveer 4 cm onder de rand. Voeg ca 2
dopjes Woolite toe. Sluit vervolgens de emmer goed af. De emmer dient u nu te
ontluchten en te schudden. Herhaal dit ontluchten en schudden enige keren. Laat
het wasgoed 3 min. In de emmer staan. Daarna kunt u het wasgoed uitspoelen en
nat Ophangen of voorzichtig opgevouwen centrifugeren.
30 *C was
Wasgoed natmaken met koud water. Emmer vullen met lauw water en iets wasmiddel
toevoegen. Doe het wasgoed in de emmer en vul haar bij tot ongeveer 4 cm onder
de rand met lauw water.Sluit vervolgens de emmer goed af. De emmer dient u nu
te ontluchten en te schudden. Herhaal dit ontluchten en schudden enige keren.
Laat het wasgoed 30 min. In de emmer staan.Tijdens dit staan dient u de emmer
nog ��n of twee keer te schudden. Daarna kunt u het wasgoed
uitspoelen. Bij nat ophangen van het wasgoed behoeft u nagenoeg niet te
strijken.
50 *c was
Zie de aanwijzingen van de 30 graden was hierboven, maar gebruik in uw
Tupperware-emmer voor uw witte en bonte wasgoed nooit water met een hogere
temperatuur dan 50 graden. U loopt n.l de kans dat bij een te hoge temperatuur
van het water, het deksel van de emmer schiet.
Inweken
U dient altijd in te weken met een sopje van koud water. Zo kunt u Bijvoorbeeld
waspoeder oplossen in heet water en later koud water Toevoegen. U kunt ook
inweken met een echt inweekmiddel, b.v BIOTEX. Met koud water kunt u de was
gerust een nacht laten staan. Vul de emmer dan ook tot ongeveer 4 cm onder de
rand en vergeet ook Nu niet het ontluchten en het schudden een aantal keren te
herhalen.
TIP:De Tupperware-emmer is ook ideaal om LEGO te wassen.
Wie hem graag toch ook nog wil aanschaffen, kan mij altijd een mailtje sturen.
Zalige vlaamse rijstpap met bruine suiker in de ultra pro
Gisteren nog eens rijstpap gemaakt als dessert voor mijn man die dit wat graag eet. Gelukkig heb ik daar tegenwoordig mijn ultrapro pot voor zodat ik niet heel de tijd aan het vuur moet blijven staan om aanbranden te voorkomen. Dus hoe ik dit maak wil ik je hierbij graag toelichten.
Wat hebben we nodig :
1 liter volle melk of verse melk van bij de boer 125 gr dessert rijst 1 potje saffraan 3 soeplepels witte suiker
Hoe gaan we te werk :
Doe alle ingrediënten te samen in de ultra pro en laat aan de kook komen in de microgolfoven gedurende 10 min. op 700 watt met gesloten deksel. Dan roer je de rijst los en plaats het gedurende 30 min terug op 250 watt in de microgolf met gesloten deksel. Roer nog eens en zet het terug gedurende 30 min op 250 watt in de microgolf met gesloten deksel. Kijk nu hoe de rijstpap eruit ziet, is er nog vocht dan is hij juist goed wanneer de rijstpap afgekoeld is. Lijkt u de dikte van de rijstpap nu al goed dan is het nodig om nog wat melk bij te doen. Anders gaat de rijstpap te stijf zijn bij afkoeling.
Lekker om te eten met een beetje bruine suiker bij.
Wil je eens origineel uit de hoek komen bij je volgende BBQ dan moet je zeker onderstaand receptje eens proberen.
Neem vastkokende aardappelen, was ze goed maar schil ze niet. Snij ze in 4 overlangs wanneer ze wat te groot zijn. Anders is in 2 ook goed.Doe ze in de Microgourmet en stoom ze ong. 17 min. niet langer want ze mogen niet volledig gaar zijn anders vallen ze uitéén als je ze op de BBQ hebt liggen.
Neem satéstokjes die je vooraf een tijdje hebt laten weken in koud water. Dit is om het verbranden tegen te gaan op de BBQ. Prik de aardappels op de satéstokjes afgewisseld met een blaadje laurier. Dus telkens een schijfje aardappel, blaadje laurier, schijfje aardappel. Bestrooi ze wanneer ze samen op een schaal liggen nog even met wat provencaalse kruiden en juist voor ze op de BBQ nog met enkele druppels olijfolie.
Het is weer eens wat anders en zelf heb ik er al vaak succes mee gehad.
Sinds ik in het bezit ben van deze fantastische rijstkoker komt er hier geen enkele rijstbuiltje meer in huis. Voortaan koop ik alleen nog maar de losse rijst. En binnen het kwartier heb ik rijst op tafel staan perfekt op punt, daarmee bedoel niet te plat gekookt of niet nog rauw. Hoe gaat dat in zijn werk :
Neem 2 tassen rijst en doe ze in de rijstkoker, neem het dubbele aan water. In dit geval is dat 4 tassen water. Doe het groene tussen deksel op de pot en daarna het blauwe bovendeksel. Zet in de microgolf gedurende 12 min. op 800 watt. Ondertussen doe je even nog wat ander werk en als de bel gaat neem je de rijstkoker uit de microgolf en laat hem nog 3 à 4 min. afgesloten staan op het aanrecht. Daarna kan je hem openen en omroeren. Je zal aangenaam verrast zijn van het gebruiksgemak. Nooit nog overkokend water op je vuur en je hoeft voor niks nog in de buurt te blijven om je min. in het oog te houden.