Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
22-05-2011
Penne van Asperges
Gisterenavond voor mijn vrienden dit heerlijke hapje klaargemaakt. Het is momenteel aspergetijd en het zou zonde zijn om daar dan niks mee klaar te maken. Nodig : -500 gr witte asperges (eventueel kan je dit ook met een mengeling van witte en groene asperges) -2 dl room -pijpajuin -peterselie -parmezaanse kaas -peper en zout -snippers gekookte ham (optie)
Werkwijze : De asperges met de dunschiller ontvellen. En in schuine stukjes van ong. 1.5 cm snijden. De punten even apart houden en pas na 10 min. toevoegen. In de microgourmet leggen en 10 min. stomen. De punten nu toevoegen en nog 2 min. samen met de rest verder stomen. De aspergestukjes nu in de schaal van de ultrapro schikken. Kruiden met peper en zout. De fijngehakte peterselie(gemakkelijk in de turbomax of turbochef) en de fijngesneden pijpajuin erover strooien. Room overgieten en tenslotte de parmesaanse kaas die je met de dunschiller hebt geschaafd. Nog 15 min. in een voorverwarmde oven plaatsen van 180°C. Lekker als voorgerechtje of als feestelijk groentegerecht.