Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    18-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk Kerstgebak
    Slechts 1 bladerdeeg had ik nodig en wat fantasie in mijn hoofd om tot dit lekkere en leuk resultaat te komen. Voor iedereen haalbaar en zo klaar. Ik maakte het tussen de soep en de 'patatten' ;-)


    Nodig :

    - 1 bladerdeeg
    - 2 appels
    - een handvol cranberries
    - 50 gr boter
    - 50 gr gemalen amandelpoeder
    - 50 gr suiker
    - 1 eigeel voor bij de franigpanevulling
    - 1 eigeel om de bovenkant te bestrijken

    Werkwijze :

    Snij het bladerdeeg in met een mes volgens mijn foto. Schil de appels en haal klokhuis eruit. Snij ze verder in fijne partjes. Meng de zachte boter met de suiker en amandelpoeder. Doe dit frangipanemengsel met behulp van de spatel op het deeg in een piramidevorm. Wikkel dan de reepjes bladerdeeg volgens mijn foto om en om. Leg hier en daar een cranberry tussen de reepjes bladerdeeg als een soort kerstbal. Bestrijk het deeg met losgeklopt eigeel en bak de kerstboom af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 tot 30 minuten.   

    Wanneer hij is afgekoeld kan je hem eventueel nog bestrooien met poedersuiker.

    Serveren met een heerlijk tasje koffie of thee !


















    18-12-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    >> Reageer (0)
    17-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstboom servet
    Op zoek naar een leuk idee om je servetten te vouwen voor de Kerstperiode, dan zal deze Kerstboomvorm je zeker bekoren.
    Dit leuke ideetje heb ik gisterenavond opgepikt bij het plaatselijke Kvlv Kerstfeestje en wil ik graag met jullie delen.

    Nodig :

    - groene servetten
    - enkele kleine isomo balletjes bespoten met glitter of pareltjes of blinkende sterretjes


    Werkwijze :

    Aan de hand van foto's ga ik proberen jullie stap voor stap dit uit te leggen.



    Leg de servet met de openkant naar boven en plooi onderdaan waar de vouw zit een tipje omhoog

    Neem aan de bovenzijde 1 blaadje naar beneden voor bijna de helft en vouw dan terug een hoekje omhoog



    Herhaal dit 4 x



    Vouw de rechtse en linkse kant naar achteren volgens de tekening



    Steek dan de tipjes telkens onder het bovenliggende blaadje

    17-12-2014 om 10:15 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    Tags:Kerstboom servet
    >> Reageer (0)
    16-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crema Catalana met een twistje
    Heerlijk dessertje en zeker op microgolf manier zo vlug klaar en net weer eens iets anders met toevoeging van gedroogde abrikozen en vijgen.

    Nodig :

    - 500 ml melk
    - 4 eidooiers
    - 20 gr maïzena
    - 100 gr suiker
    - 2 stuks steranijs
    - 1 scheutje batida de coco (facultatief)
    - enkele gedroogde abrikozen en vijgen

    Werkwijze :

    Doe de melk in de microcook schenkkan en hou 2 eetlepels apart die je in de 2 liter maatbeker doet. De microcook schenkkan met melk  en suiker en de 2 stuks steranijs zet je in de microgolf voor 5 minuten op 800 Watt zodat je melk aan de kook gaat. Ondertussen splits je de eieren en doe je bij de eigelen nu de maïzena en de 2 eetlepels melk. Klop dit goed los met behulp van de klopper. Voeg dan dit mengsel bij de warme melk en klop goed op, voeg ook een beetje batida de coco toe. Zet dan de microcook schenkkan 3 x 1 minuut terug in de microgolf en tussenin telkens roeren. Je crème is klaar nu en kan in lage schaaltjes worden uitgegoten. Snij enkele stuks gedroogd fruit in fijne reepjes en leg die op de pudding. Zet de schaaltjes dan enkele uurtjes in de ijskast om te laten opstijven.

    Bestrooi eventueel net voor het opdienen nog met wat suiker en met behulp van een bunsenbrandertje kan je de suiker dan laten karameliseren zodat je nog een heerlijk krokant korstje bovenop krijgt.  Je kan het ook even onder de grill zetten.

    Eventueel kan je de suiker erover ook weglaten indien je hier niet gek van bent.











    16-12-2014 om 16:49 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    04-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cookies met pecannoten en cranberries
    Heerlijke koek.....je verlangt onmiddellijk naar nog een stukje....

    Nodig :

    - 175 gr suiker
    - 75 gr bruine suiker
    - 100 gr boter
    - 75 ml melk
    - 1 ei
    - 275 gr bloem
    - 1/2 theelepel bakpoeder
    - 1/2 theelepel gembersnippers
    - 1/4 theelepel baksoda
    - 150 gr gedroogde cranberries
    - 75 gr pecannoten

    Werkwijze :

    Meng de verschillende suiker samen met de zachte boter in een mengkom. Voeg dan alle andere benodigdheden toe en meng verder tot een homogene massa. Vorm met behulp van 2 eetlepels hoopjes op je met bakpapier beklede bakplaat en druk deze hoopjes plat met een vork.

    Bak af in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 12 tot 15 minuten.

    Bewaar in een goed afgesloten Tupperware doos.













    04-12-2014 om 22:59 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmbrood
    Lekker aperitiefhapje en vlug klaar in de Terrinepot Ultra Pro.

    Nodig :

    - 100 gr gesmolten boter
    - 2 eieren
    - 1 doos zalm met sap
    - 2 soeplepels rosé wijn
    - 15 ml tomatenpuree
    - 200 ml bloem
    - 2 koffielepels bakpoeder
    - peper en zout

    - Ultra pro terrinepot

    Werkwijze :

    Haal de graten uit de zalm en meng alle ingrediënten in de volgorde van bovenstaande benodigdheden. Vet de ultra pro in met een beetje olie en bebloem hem. Doe het zalmmengsel erin en bak af in een voorverwarmde oven van 180 ° zonder deksel gedurende 30 minuten. De laatste 10 minuten voor het einde wel bedekken met het deksel.


    Laten afkoelen en met behulp van het Tupperware tomatenmes kan je het in fijne sneetjes versnijden.

    Smakelijk.










    04-12-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    01-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peperkoek
    Kruidenkoek of peperkoek gebakken in de Terrinepot van het Ultra Pro gamma. Heel gemakkelijk klaar te maken en tevens weinig afwas. Enkel de microcook schenkkan heb je nodig om je deeg in klaar te maken en ook de Vijf-in-één schepjes zijn wel handig om de honing en melk in af te meten.

    Nodig :

    - 200 ml melk
    - 150 ml honing
    - 75 gr cassonade
    - 125 gr boter
    - 375 gr bloem
    - 15 ml bicaronate
    - 1 soeplepel peperkoekkruiden (kaneel)
    - optie : een soeplepel gembersnippers uit een potje
    - optie : parelsuiker

    - de Ultra Pro Terrinepot
    - Microcook schenkkan
    - spatel
    - klopper

    Werkwijze :



    Doe de melk, cassonade, honing en boter in de microcook schenkkan en zet in de microgolfoven op 750 Watt gedurende 3 minuten om te laten smelten. Ondertussen neem je de bloem, bicarbonaat en peperkoekkruiden en voeg je die bij de verwarmde ingrediënten van de schenkkan. Meng met de klopper goed zodat je geen korrelig deeg hebt. Indien je kiest voor nog wat gembersnippers, deze nu ook toevoegen. 
    De ultra pro voor deze bereiding toch best maar invetten en bebloemen en het deeg erin doen. Eventueel bovenop nog wat parelsuiker strooien. Het deksel op de ultra pro doen. En afbakken in een voorverwarmde oven van 160° gedurende 1 uur. Dan deksel eraf halen en nog 15 minuten verder bakken zonder deksel.

    Laten afkoelen in je ultra pro gedurende een kwartier alvorens te ontvormen.

    Met behulp van het Tupperware broodmes kan je mooie sneetjes snijden van je peperkoek en bewaren kan heel goed in de recto verso van Tupperware.

    Smakelijk !















    01-12-2014 om 15:52 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)
    30-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedankt !

    Bedankt iedereen voor zoveel enthousiaste kijkers. Vandaag de 300 000 views overschreden. Zelf nooit gedacht dat dit ooit mogelijk was.

    Ik weet ondertussen dat jullie met heel veel zijn die mij dagelijks bezoeken. Ik kom op zoveel plaatsen, bij zoveel verschillende mensen, en hoor vaak zo'n fijne verhalen van iedereen die mij volgt op de blog. 

    Wist U trouwens dat ik sinds enkele maanden ook een Fb groep heb met dezelfde naam : Edithshapjes. 

    Ook daar is het leuk vertoeven en steek je veel van andere leden op. Kortom een leuke groep mensen allen op zoek naar inspiratie om op een snelle en smakelijke manier je eten te bereiden. Dat wil toch iedereen en is dan ook de gemeenschappelijke factor. De fb groep telt op 5 maanden tijd nu reeds 1155 leden. Voor die het nog niet kennen, je bent er slechts een muisklik van verwijderd om je nog meer goesting te geven, jezelf terug te trekken in de keuken en wat heerlijks op tafel te toveren. Want met sommige potten...is dit bijna toveren voor mij ;-)  Wilt u mij ook eens graag 'live' aan het werk zien....je mag me steeds contacteren en proeven hoort er dan zeker en vast bij....





    30-11-2014 om 00:47 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    27-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoen ovenschotel
    Heerlijk groenten gerecht met een fruitige toets erbij. En zo snel klaar.
    Hierbij had ik een aardappelgratin gemaakt in de oven (recept reeds eerder verschenen op deze blog) en een gebakken eendenborst en ook nog pastinaak in de oven.


    Nodig :

    - 800 gr pompoen
    - 200 gr pitloze druiven ( voor mij uit blik)
    - 2 appels
    - 1 eetlepel suiker
    - 1 dl rosé wijn of witte kan ook 
    - 3 blaadjes laurier
    - peper en zout

    - pastinaak 

    - 2 eendenborsten
    - 1 takje verse rozemarijn

    Werkwijze :

    Schil de pompoen, ontdoe van de pitten en snij in dobbelsteentjes. Doe deze in de lage ultra pro van 2 liter. Schil de appels en verwijder de pitten en snij eveneens in dobbelsteentjes en voeg bij de pompoen. Giet de inhoud van het blik druiven bij de pompoen en appel. Voeg de witte of roséwijn erbij en strooi één eetlepel suiker erover heen. Kruid af met pezo. En zet de ultra pro nu een half uurtje in een voorverwarmde oven van 180°C. En je gerecht is klaar.....zo snel, lekker en eenvoudig kan het zijn.

    Voor de eendenborst maak je op de velkant kruislings insnijdingen met een mes. En kruid je goed met pezo. Bak eerst op velkant in een pan met dikke bodem ongeveer 8 tot 10 minuten, draai om en bak nog 6 minuten. Je eendenborsten nu in zilverfolie wikkelen en even laten rusten. Dan in sneetjes snijden en opdienen.

    Wij aten hierbij een gratin en verder nog wat pastinaak. Deze had ik 10 minuten gestoomd in de Micro Gourmet en dan besprenkeld met olijfolie en afgekruid met pezo en tevens een half uurtje mee in de oven gezet samen met de pompoenschotel.


    Een echt feestmaal.


















    27-11-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (35 Stemmen)
    Categorie:ultra pro
    >> Reageer (0)
    26-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mok Croque Cake !
    Heeft u ook zin in even wat anders dan die gewone boterham. Dan moet je zeker en vast dit leuke, tevens lekkere en vlugge receptje proberen.

    Nodig :

    - 1 hoge mok
    - 2 witte boterhammen van een toastbrood waarvan de korsten zijn afgedaan
    - 1 snede gekookte hesp
    - 1 eetlepel room
    - 1 eetlepel parmesan
    - 1 ei
    - 1 eetlepel geraspte kaas
    - peper en zout


    Werkwijze :

    Zet de 2 boterhammen tegen de kanten van de tas en zie dat het onderste stuk de bodem bedekt.
    Meng de eetlepel room met de gemalen parmesan en doe dit op de bodem over het brood. 
    Versnipper de gekookte hesp en doe die bovenop het room/parmesan mensengel. 
    Breek je eitje en doe dit bovenop de hesp. Kruid af met peper en zout en strooi er de geraspte kaas over.

    Zet tenslotte in de microgolfoven op 800  Watt gedurende 1.30 minuten. Wacht nog enkele minuten alvorens te beginnen eten......

    Ik vond het zelf heel lekker en dit zeker en vast herhalen.

    Soms moet het gewoon niet te moeilijk zijn ;-)  












    26-11-2014 om 20:31 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    22-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip Mystère
    Heerlijke vlug klaar gerechtje in de ultra pro, lekker met rijst erbij.

    Nodig :

    - 1/2 kg kipfilet
    - 1 bakje van 250 gr champignons
    - 250 ml room
    - 1 soeplepel maïzena
    - 4 eetlepels aalbessengelei
    - 4 eetlepels pickles van Devos Lemmens
    - geut rosé of witte wijn
    - 1 koffielepel currypoeder
    - pezo (peper, zout)

    - ultra pro van 2 l


    Werkwijze :

    Knip met de schaar de kippenfilets in blokjes en doe die in de ultra pro en laat 5 minuten garen met het deksel erop in de microgolfoven.
    Snij de champignons in vieren en voeg ze toe aan de kip en zet de ultra pro met het deksel erop terug in de microgolf voor 5 minuten op 800 Watt. Voeg dan de pickles, confituur, currypoeder en de pezo toe en zet dan 7 minuten met gesloten deksel terug in microgolf op 800 Watt. Doe de room in de shaker samen met de maïzena en schud krachtig, voeg toe aan de kipbereiding en zet dan nog 2 minuten terug zonder deksel op 800 Watt.

    Hak wat verse peterselie fijn in de turbomax en strooi over de kip, dien op samen met rijst uit de rijstkoker.

    Heerlijk gerecht met weinig werk aan....en zo hebben we het graag ;-)











    22-11-2014 om 19:19 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (20 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    15-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peren/yoghurtcakejes (zonder boter en suiker)
    Lekker gebakje zonder veel calorieën...het kan...en lekker ook nog !


    Nodig :

    - 1 rijpe peer
    - 1/2 citroen
    - 25 ml zonnebloemolie
    - 50 ml melk
    - 50 ml yoghurt
    - 1 ei
    - 35 gr honing
    - 150 gr zelfrijzende bloem
    - 1 soeplepel rozijnen
    - 1 1/2 soeplepel bakpoeder

    Werkwijze :


    Oven voorverwarmen op 180°C.  De peer schillen en in stukjes snijden. De halve citroen uitpersen en de schil raspen. Doe de zeste en het sap van de citroen samen met de rozijnen nu bij de peer. In een mengkom doe je het zelfrijzend meel, het bakpoeder en de honing als ook het ei en meng alles goed. Daarna de yoghurt, melk en olie en weer mengen. Als laatste het peermengsel erbij doen. 
    De mini tartelettevorm afspoelen met koud water en uitkloppen (niet afdrogen) en met behulp van 2 soeplepels het mengsel in de vormpjes doen.

    Afbakken ongeveer 20 minuten op 180 °C


    Lekker verfrissend !








    15-11-2014 om 22:58 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (1)
    12-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uilenkoekjes
    Zo leuk ze eruit zien, zo lekker ze ook smaken !



    Nodig voor 28 koekjes :


    - 110 gr boter
    - 100 gr suiker
    - 1/2 koffielepeltje amandelextract
    - 1 ei
    - 1 mespunt bakpoeder
    - 200 gr bloem
    - 28 pistachenoten
    - 56 bakvaste chocoladepareltjes

    - mini tartelettesnijder

    Werkwijze :

    Meng de boter met de suiker tot een homogeen geheel, voeg dan de halve koffielepel amandelextract erdoor en het ei. Weer mengen en voeg tenslotte de bloem en het mespuntje bakpoeder eraan toe. Meng verder tot een mooie bol. Je hoeft het deeg niet te laten rusten. Gooi wat bloem op de anti slip Tupperware mat en rol je deeg uit tot een halve cm. Steek met de mini tartelettesnijder 28 cirkels uit en met behulp van de appelboor snij je 56 kleine rondjes voor de ogen. Plak deze kleine rondjes erop met behulp van wat losgeklopt ei. Steek dan 2 bakvaste chocoladeparels in de rondjes voor de ogen. In het midden steek je de pistachenoot zonder 'lijmmiddel' en met je mini tartelettesnijder druk je zachtjes aan de zijkanten voor je vleugels te bekomen. Met een vork tenslotte druk je onderaan een paar keer om tenen te bekomen.


    Afbakken in een klein kwartiertje in een voorverwarmde oven van 180°C


    En dan je kinderen zien glunderen  ;-)














    12-11-2014 om 17:29 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    11-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstjachtschotel in de ultra pro
    Het ideetje heb ik gevonden op een Nederlandse site maar heb het wel aangepast naar mijn smaak.

    Het is heerlijk en vlug klaar, zeker de moeite om uit te proberen met producten dat jong en oud vast en zeker lust.

    Nodig :

    - 1 kilo aardappelen
    - 1/2 kg gemengd gehakt
    - 1 klein blikje tomatenpuree of 2 keer knijpen van je tube tomatenpuree
    - 3 wortels
    - 3 eetlepels zilveruitjes (uit de vriezer)
    - 1 sjalot
    - 2 laurierbladen
    - 1 pakje van 125 gr gerookte spekblokjes
    - wat melk, peper, zout, nootmuskaat voor de puree
    - selderijzout voor op het gehakt
    - 1 appel met rode schil voor bovenop 
    - een beetje vloeibare honing

    Werkwijze :

    Schil de aardappelen, snij in kleinere stukken en stoom ze in de Micro Gourmet gedurende 20 minuten op 800 Watt. Maak er dan een puree van met behulp van je pureerstaaf, zout, peper, nootmuskaat en wat melk.
    Doe in de ultra pro van 3.5 l het gehakt. Versnipper de ui in de turbomax, de wortelen schillen en fijnsnijden, en bij het gehakt voegen samen met het laurierblad, kruiden, zilveruitjes en spekblokjes. Alles eens door elkaar mengen en dan met deksel op de ultra pro gedurende 5 minuten op 900 Watt zetten. Doorroeren en nog eens  2 minuten terugzetten. 
    Oven ondertussen voorverwarmen en aardappelen tot puree bereiden en bovenop het gehakt/wortel/spek/ui mengsel doen. De appel wassen en met de mandoline in dunne plakjes versnijden, pitjes wel eruit halen. De appelschijfjes bovenop de puree dresseren en besprenkelen met wat druppeltjes vloeibare honing.
    Plaats de ovenschaal zonder deksel nu voor ongeveer 30 minuten in de oven op 200 Graden.

    Heerlijk gerecht.













    11-11-2014 om 11:59 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    07-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortel-walnoten cakejes
    Dit receptje heb ik opgepikt van een Nederlandse Tupperware dame. De smaken zitten echt goed...het deed me zelfs een beetje aan Hasseltse speculaas denken maar dat komt omwille van de kaneel in het receptje en de zachte textuur denk.

    Nodig :

    - 125 gr geschilde wortelen
    - 40 gr walnoten
    - 2 eitjes
    - 90 gr bloem
    - 1/2 zakje bakpoeder
    - 2 theelepels kaneel
    - 75 ml zonnebloemolie
    - 140 gr witte suiker

    - mini tartelettevorm

    Werkwijze :

    Verwarm de oven voor op 180°C

    Rasp de worteltjes fijn op de staafrasp van de Mandoline of groentesnijder plus. Hak de walnoten fijn in de Turbomax.
    En de de overige ingrediënten allen tesamen in een deegkom en klop alles door elkaar met behulp van de platte lepel. Voeg dan de wortel en noten erbij.
    Spoel de mini tartelettevorm goed om met koud water en klop uit. Doe met behulp van 2 lepels het deeg voor 3/4 in de holtes van de mini tartelettevorm.

    Bak af in de oven voor 17 minuten.

    Heerlijk met een tasje koffie erbij.











    07-11-2014 om 13:01 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini tartelettevorm
    >> Reageer (0)
    05-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde notenbrood tapas met kaas, provençaalse kruiden en honing als topping
    Een zalige aperitiefhap.  Te simpel om recept te zijn, te lekker om het te verzwijgen....het zit hem gewoon in de combinatie van de ingrediënten die zorgen voor een heerlijke smaaksensatie.


    Nodig:

    - Notenbrood of meergranenbrood
    - enkele sneetjes abdykaas of kaas naar eigen smaak
    - provençaalse kruiden
    - vloeibare honing

    Werkwijze :

    Beleg tussen 2 sneden brood een sneetje kaas, bestrooi met provençaalse kruiden. En bak de de boterhammen in een grilpan of speciale toaster.  Snij met behulp van het broodmes de sneden dan in gelijke driehoekjes en besprenkel met vloeibare honing.


    Meer moet dat niet zijn om zo lekker te laten smaken.






    05-11-2014 om 14:02 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    04-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carré havermout cookie met een fudge van chocoladecaramel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Weer eens wat anders om uit te proberen, hier vallen ze enorm in de smaak. Dus het proberen waard ;-)

    Nodig :

    - 130 gr boter
    - 120 gr cassonadesuiker (bruine suiker)
    - 1 ei
    - 200 gr bloem
    - 1 soeplepel vanille essence
    - 1/4 koffielepel bakpoeder
    - 1 mespunt zout
    - 100 gr havermout
    - 50 gr amandelpoeder
    - een handvol chocolade bakvaste parels

    Voor de fudge :


    - 200 gr gecondenseerde gesuikerde melk
    - 175 gr chocolade

    Werkwijze :

    Doe de boter, suiker bij elkaar en mix, voeg dan het ei bij en de bloem en al de rest van de benodigdheden. Doe in een vierkante bakvorm of rond mag ook. 1/3 de van je deeg. Doe dan de fudge eroverheen. Die maak je door de inhoud van je blikje gecondenseerde melk in een micro schenkkan te doen samen met de chocoalde. Zet dat in de microgolfoven op 500 watt gedurende 30 seconden, roer door, en zet weer 30 sec. terug normaal gesproken zal je dit 2 tot 3 keer moeten doen. 
    Boven op de fudge doe je nog 2/3 van het gekruimelde deeg.

    Bak af in een voorverwarmde oven van 180°c gedurende 25 minuten.  Laat afkoelen en snij dan in porties naar keuze. Ik maakte mijn porties niet te groot.


    Heerlijk met een dampende kop koffie erbij !

    04-11-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    03-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidige pompoensoep
    Mijn zoon vroeg al enkele dagen achter pompoensoep, en door het koudere weer plots vond ik het vanmiddag ideaal om snel deze heerlijke soep op tafel te zetten. Zo klaar in de ultra pro en gewoon heerlijk. Mensen die geen ultra pro hebben kunnen deze ook in een kookpot op het vuur maken maar de tijd zal iets langer zijn dan.

    Nodig :

    - 800 gr in blokjes gesneden pompoen (ik nam de Franse muskaatpompoen)
    - 2 uien
    - 2 teentjes look
    - 1 rode paprika
    - 1 liter water
    - 3.5 kruidenbouillonblokjes
    - zout en peper
    - currymengeling met curcuma, koriander en komijn bij in. Je kan deze kruiden dus ook apart erin strooien 
    - 200 ml kokosmelk
    - 2 soeplepels olijfolie

    Werkwijze :

    Schil de pompoen, de pitten eruit en dan in dobbelsteentjes versnijden. De ze in de ultra pro, maak de ui schoon en versnipper met de turbomax of gewoon met je aardappelschiller. Doe bij de pompoen, Schil de paprika, haal de zaadjes eruit en snij in kleine stukjes, doe ook bij in de ultra pro en het knoflookteentje ook fijn snipperen en erbij kieperen. Doe de 2 soeplepels olijfolie over de groenten en sluit de ultra pro af met het deksel. Zet nu in de microgolf op 800 Watt voor 7 minuten. Roer dan een keertje door, deksel er terug op en zet terug voor 5 minuten in de microgolf op 800 Watt. Voeg dan een liter kokend water toe samen met de kruidenbouillonblokjes en kruid met peper, zout en de currymengeling. Zet nu nog 7 minuten terug in de microgolf op 800 Watt en dan is je soep klaar om te mixen.
    Voeg dan pas je 200 ml kokosmelk toe en dien op.












    03-11-2014 om 13:06 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    27-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween Finger cookies
    Bijna Halloween.....Niks leukers dan met je eigen kinderen wat zelf te bakken voor dit griezelige feestje.

    Deze Finger cookies zijn heel makkelijk zelf te maken en je hebt wellicht reeds alles al in huis hiervoor.


    Nodig voor ongeveer 20 cookies

    - 220 gr bloem
    - 50 gr boter
    - 110 gr suiker
    - 1 ei
    - 2 koffielepels bakpoeder
    - 1 mespunt zout
    - zeste van citroen
    - 20 amandelen

    Werkwijze :

    Meng de boter met de suiker en voeg dan het ei toe. Meng verder en voeg de rest van de ingredienten toe. Je bekomt een tamelijk vast deeg. Verdeel het in 20 porties en rol dan tot vingers. Doe met behulp van een mes inkepingen zoals ik deed...zie hiervoor op de foto. Bevestig aan het uiteinde van de vinger een halve geblancheerde witte amandel.
    Bak af gedurende 17 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C

    Voor de Halloween flapjes :

    Nodig :

    - 1 bladerdeeg
    - 1 appel
    - of pruimenconfituur voor de vulling
    - grove suiker voor decoratie
    - 1 geklutst ei



















    27-10-2014 om 20:07 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    19-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte Hasseltse speculaas in de Flowervorm
    Niks beters dan een lekker huisgemaakt gebakje bij de koffie. Deze zachte Hasseltse speculaas doet het zeker en vast goed bij groot en klein. Ook super om een klein stukje te doppen in je koffie.....
    Bovendien snel gemaakt en geen lange baktijd. Wat houdt jullie nog tegen ;-)


    Nodig voor 2 van deze bloemvormen mee te kunnen vullen :

    - 250 gr solo + snufje zout
    - 500 gr kandysuiker
    - 500 gr zelfrijzende bloem
    - 5 eieren
    - 1 soeplepel kaneel

    Werkwijze :

    Solo laten smelten in de microcook schenkkan in de microgolfoven. Snufje zout toevoegen. Vervolgens in een mengkom de suiker + de bloem + de eieren + kaneel doen en goed mengen met de menglepel. Hierover de gesmolten boter doen en weer goed mengen. Oven voorverwarmen en het deeg in de vooraf met water uitgespoelde Flowervorm doen. Bakken gedurende 20 minuten op 180°.
    Bij het verlaten van de oven het gebak nog even laten rusten zodat het tijd krijgt om te krimpen. Een tiental minuten is voldoende en doe dan met behulp van een taartrooster het gebak uit je vorm.

    Bewaar uw Hasseltse Speculaas best in een Tupperware doos zodat hij heerlijk mals blijft.
















    19-10-2014 om 21:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    17-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelwafels
    Dit heerlijke receptje afgelopen weekend binnengekregen per mail van Liesbeth uit Dessel, die het van haar oma heeft uit Limburg. Vermits ik zo nieuwsgierig was naar de smaak van deze wafels, heb ik ze maandag dan ook onmiddellijk uitgeprobeerd. En inderdaad : ze zijn HEERLIJK. Van de aardappelen smaak je niks meer. Ze smaken eerder naar een zachte puddingwafel. Het proberen meer dan waard dus.

    Nodig :


    - 500 gr bloem
    - 500 gr gekookte aardappelen
    - 500 gr suiker
    - 375 gr solo
    - 3 pakjes vanillesuiker
    - 6 eieren
    - 1 lepel olie

    Werkwijze:

    De aardappelen schillen en op 20 minuten gaar stomen in de Micro Gourmet. Ze dan door de pass vite doen zodat ze klaar zijn om mee in het wafelbeslag te gaan. Dit kan het gemakkelijkst door deze op een grote kom te plaatsen.

    De boter in het microcook schenkkannetje doen en laten smelten door het 1.5 minuut op 600 watt te zetten. Doe de gesmolten boter nu bij de aardappelen , voeg verder de suiker erbij, de bloem, eidooiers en 1 soeplepel olie. Het eiwit klop je stijf in de speedychef en voeg je als laatste toe. Roer tenslotte alles nog eens goed door.

    Het wafelijzer niet invetten, je kan meteen beginnen bakken. Dit beslag kan overigens ook heel goed gebruikt worden in onze multiflex siliconen wafelvormen.


    Laat ze smaken !
















    17-10-2014 om 14:24 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs