Heerlijk dessertje en zeker op microgolf manier zo vlug klaar en net weer eens iets anders met toevoeging van gedroogde abrikozen en vijgen.
Nodig :
- 500 ml melk
- 4 eidooiers
- 20 gr maïzena
- 100 gr suiker
- 2 stuks steranijs
- 1 scheutje batida de coco (facultatief)
- enkele gedroogde abrikozen en vijgen
Werkwijze :
Doe de melk in de microcook schenkkan en hou 2 eetlepels apart die je in de 2 liter maatbeker doet. De microcook schenkkan met melk en suiker en de 2 stuks steranijs zet je in de microgolf voor 5 minuten op 800 Watt zodat je melk aan de kook gaat. Ondertussen splits je de eieren en doe je bij de eigelen nu de maïzena en de 2 eetlepels melk. Klop dit goed los met behulp van de klopper. Voeg dan dit mengsel bij de warme melk en klop goed op, voeg ook een beetje batida de coco toe. Zet dan de microcook schenkkan 3 x 1 minuut terug in de microgolf en tussenin telkens roeren. Je crème is klaar nu en kan in lage schaaltjes worden uitgegoten. Snij enkele stuks gedroogd fruit in fijne reepjes en leg die op de pudding. Zet de schaaltjes dan enkele uurtjes in de ijskast om te laten opstijven.
Bestrooi eventueel net voor het opdienen nog met wat suiker en met behulp van een bunsenbrandertje kan je de suiker dan laten karameliseren zodat je nog een heerlijk krokant korstje bovenop krijgt. Je kan het ook even onder de grill zetten.
Eventueel kan je de suiker erover ook weglaten indien je hier niet gek van bent.




|