Kruidenkoek of peperkoek gebakken in de Terrinepot van het Ultra Pro gamma. Heel gemakkelijk klaar te maken en tevens weinig afwas. Enkel de microcook schenkkan heb je nodig om je deeg in klaar te maken en ook de Vijf-in-één schepjes zijn wel handig om de honing en melk in af te meten.
Nodig :
- 200 ml melk
- 150 ml honing
- 75 gr cassonade
- 125 gr boter
- 375 gr bloem
- 15 ml bicaronate
- 1 soeplepel peperkoekkruiden (kaneel)
- optie : een soeplepel gembersnippers uit een potje
- optie : parelsuiker
- de Ultra Pro Terrinepot
- Microcook schenkkan
- spatel
- klopper
Werkwijze :
Doe de melk, cassonade, honing en boter in de microcook schenkkan en zet in de microgolfoven op 750 Watt gedurende 3 minuten om te laten smelten. Ondertussen neem je de bloem, bicarbonaat en peperkoekkruiden en voeg je die bij de verwarmde ingrediënten van de schenkkan. Meng met de klopper goed zodat je geen korrelig deeg hebt. Indien je kiest voor nog wat gembersnippers, deze nu ook toevoegen.
De ultra pro voor deze bereiding toch best maar invetten en bebloemen en het deeg erin doen. Eventueel bovenop nog wat parelsuiker strooien. Het deksel op de ultra pro doen. En afbakken in een voorverwarmde oven van 160° gedurende 1 uur. Dan deksel eraf halen en nog 15 minuten verder bakken zonder deksel.
Laten afkoelen in je ultra pro gedurende een kwartier alvorens te ontvormen.
Met behulp van het Tupperware broodmes kan je mooie sneetjes snijden van je peperkoek en bewaren kan heel goed in de recto verso van Tupperware.






|