Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
16-10-2012
Mispellikeur = huisgemaakte Amaretto !
Vanmorgen stootte ik per toeval weer op mijn vergeten ingemaakte goedje van vorig jaar. Een heerlijk godendrankje.....met een gloed zoals alleen de herfstbladeren kleuren in dit seizoen. Mispels zijn eigenlijk een vergeten vruchten soort. In oktober zijn de vruchten rijp, maar nog niet lekker. Dat is pas nadat de eerste vorst erover heen is geweest maar om dit lekkere drankje te maken kan men nu al aan de slag.
Nodig :
- 300 gr mispels (bij mij waren dat er 7 maar is afhankelijk van de dikte)
- 300 gr witte suiker
- 1 liter jenever of brandewijn van 30°
- een handvol kruidnagels
Werkwijze :
Was de mispels grondig en steek in elke mispel een 3 à 4 tal kruidnagels. Steek ze in een afgesloten pot en voeg er de suiker bij. Overgiet dan met de jenever en laat 3 maanden afgesloten staan. Na die tijd verwijder je de mispels en je wacht nog eens 3 maanden alvorens de consumeren. De mijne is vorig jaar oktober opgelegd en is blijven staan tot nu. Kan ik je vertellen hoe lekker hij smaakt !
Nota : vandaag geen Tupperware receptje maar één van mijn andere lekkere receptjes uit de kelder die zo vol staat met allemaal eigen brouwseltjes en waar vrienden al veel van mogen meeproeven hebben ;)) Sommige die hier ooit op bezoek geweest zijn herinneren zich dat nog heel goed ........
Reacties op bericht (1)
09-11-2016
Mispels
Hallo bedankt vr uitleg, heb net zelf mispels geoogst. Vraagje: na 3 maanden de kruidnagels eruit halen en mispels 6 maanden laten zitten zoals ik elders las of toch zoals ik hier lees na 3 maanden de mispels sowieso uit de pot halen? Groeten uit Waasmunster, Peter