Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
01-11-2012
Moelleux van appel met een krokant laagje bovenop
Weer eens wat anders dan een gewone appeltaart. Makkelijk om maken en een heerlijk resultaat.
Nodig :
- 3 appelen
- 250 gr zellfrijzende bloem
- 2 eieren
- 70 gr suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 90 gr melk (9 cl)
- 3 soeplepels olie
- 1 mespuntje zout
Voor het krokante laagje bovenop :
- 50 gr boter
- 50 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Werkwijze :
Schil de appels en snij ze in dobbelsteentjes. Klop de eitjes samen met de suiker, voeg vervolgens de gezeefde bloem toe als ook de melk, olie en het mespuntje zout. Neem de siliconen taartvorm of een andere kan ook, leg er bakpapier in (zorgt om het er gemakkelijk uit te halen nadien). Doe 3/4 de van het beslag in de vorm. Doe er de in dobbelsteentjes gesneden appels in en vervolgens de rest van het deeg. Overstrooi een heel klein beetje met wat witte suiker. Verwarm uw oven voor op 180°C en bak de taart ong. 30 minuten. Maak ondertussen je krokante laagje voor bovenop de taart door de boter te laten smelten in het schenkkannetje in de microgolfoven en er de suiker aan te voegen wanneer de boter gesmolten is. Giet dit mengsel over de taart wanneer ze een half uurtje in de oven heeft gestaan. Zet ze nog een 15 minuten terug in de oven en ze is klaar. De taart heeft in totaal dus 45 minuten in de oven gestaan.