Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
13-10-2012
Koekjes met caramelvulling en chocolade
Dit gemakkelijke ideetje zat al zolang in mijn hoofd maar om één of andere reden is het pas gisteren dat ik het in uitvoering heb gebracht.
Ik had nog een beetje deeg over van eerder gemaakte aardbeientaartjes. En dat laat ik dan ook niet zo graag verloren gaan. Dus was het nu de ideale moment om er iets mee te doen.
Nodig :
- siliconen mini tartelettevormvorm
- kruimeldeeg (kan kant en klaar gekocht worden of zelf maken zie bij aardbeientaartjes in mijn blog)
- enkele lepels melkconfituur (kan gekocht worden bij carrefour, of ook in alle Nederlandse supermarkten of zelf maken door een blik gecondenseerde gesuikerde melk) in een kookpot gevuld met water te doen en ongeveer 2 koken tegen het kookpunt aan te laten borrelen)
- 100 gr pure chocolade + een beetje room
Werkwijze:
Rol het kruimeldeeg uit met de deegroller. Steek er 15 rondjes uit met de mini tartelettesnijder. En leg ze in de siliconen vorm. Bak ze af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 12 à 15 minuten.
Als de koekjes zijn afgekoeld vullen met de melkconfituur met behulp van een koffielepeltje.
In het microplus schenkkannetje de chocolade doen en laten smelten op een lage wattage ong. 300 Watt ong. 1 minuutje. De room toevoegen en goed mengen. Indien de chocolade nog niet voldoende gesmolten is nog even terug zetten in de microgolfoven ong. 30 sec. op 300 Watt.
De bovenkant van het koekjes instrijken met chocolade en laten hard worden.