Foto

WELKOM OP MIJN BLOG,

Mijn naam is broeder Everard en ik ben broeder van de bekende Belgische congregatie van de "Ordo Fratrum Pruvorum".
De afkorting die hiervoor staat is O.F.P.
Deze naam dragen we nog steeds omdat we vroeger een speciaal soort gezondheidsbier brouwden en ons klooster een toevluchtsoord was van zwervers die gratis tweemaal per dag bij ons konden komen eten. De Belgen noemden ons de fienprüffrères.
 
Vanwege de wereldwijde economische crisis heb ik samen met mijn steun en toeverlaat die zich Soeur of Sister Mary noemt met dispensatie en gedoogsteun van Rome, mijn intrek genomen in het klooster 'De Pauw'  te Angeren.
 
Ondanks dat we beiden bejaard zijn en slecht ter been ben ik hoofd van de keuken geworden en Maria, met permissie van gedoog-overste pater Geert Wilderman, mijn keukenhulp. De muziek op dit blog wordt verzorgd-zet muziek aan-door Soeur Elise.

Nostalgische kloosterfoto uit 1953 ziet u rechtsboven op deze site staan. Het logo hierboven vertegenwoordigt onze voortdurende hoop op solidariteit en vrede. Ons streven is dat in liefde en vertrouwen in elkaar dit doel ooit bereikt zal worden.

We wensen u een aangenaam verblijf op dit blog en nodigen u uit het dikwijls te komen bezoeken.

Foto
Categorieën
  • ALGEMENE STUKJES 1 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 2 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 3 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 4 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 5 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 6 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 7 (25)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 1 (20)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2 (15)
  • DIVERSE GERECHTEN 1 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 2 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 3 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 4 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 5 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 6 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 7 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 8 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 9 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN Nr. 10 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 11 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 12 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 13 (17)
  • FEESTMAALTIJDEN 1 (20)
  • FEESTMAALTIJDEN 2 (7)
  • KRUIDEN 1 (20)
  • KRUIDEN 2 (13)
  • RELIGIE 1 (20)
  • RELIGIE 2 (20)
  • RELIGIE 3 (20)
  • RELIGIE 4 (20)
  • RELIGIE 5 (20)
  • RELIGIE 6 (20)
  • RELIGIE 7 (20)
  • RELIGIE 8 (20)
  • RELIGIE 9 (24)
  • SAUZEN (6)
  • Snacks en andere hapjes (10)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 1 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 2 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 3 (14)
  • VOEDING ALGEMEEN 1 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 2 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 3 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 4 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 5 (16)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 1 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 2 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 3 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 4 (4)
  • WIJNEN, LIKEUREN EN ANDERE DRANKEN (20)
  • Archief per maand
  • 05-2025
  • 04-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 08-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
    Inhoud blog
  • Nieuwe Paus Volgt Voetsporen van Overleden Paus Franciscus
  • Wereld opgeschrikt door onverwacht overlijden van Paus Franciscus
  • Broeder Everard wenst alle Lezers van dit Kloosterblog een Vredig en Zalig Paasfeest
  • Dieren uit de Bijbel
  • Opkikkertjes van vroeger weer volop in!
  • Kunnen we door voeding veroudering tegengaan?
  • Vrede op Aarde aan de Mensen van Goede Wil
  • Nieuws over Bedevaartplaats Medjugorje in Bosnia en Herzegovina
  • Vandaag Bakken We Luxe Appelkoekjes Met Een Gesprekje Vooraf
  • Wat Rooms Katholieke Weetjes
  • Water Belangrijkste Levensbron, Reizen Paus Franciscus en wat Kookweetjes
  • Rucola Stamppot met ei en amandelschaafsel
  • Ondanks al onze zorg toch onveilig voedel in omloop
  • Zwarte Thee goede hartbeschermer en u voelt zich er prima bij!
  • Recept Gevulde Paprika
  • Broccoliburger voor 4 personen
  • De Donderprofeet Amos
  • Einde Woongebied Mensheid op Aarde!
  • TOM KHA KAI
  • Belangrijke Voedingstips van Broeder Everard
    Foto
    Gastenboek
  • Dag Eef ik wens jou veel moed want die heb jij al ik bewonder jou van harte van Suz
  • uniek
  • dag Broeder
  • Een goeie en aangename zaterdag bezoekje
  • Een vraagje !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geboortehuis-leven-werken en dood van Pater Damiaan
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Fotoreeks Assumptionisten

    Stichter Pater Emmanuel d'Alzon

    St. Theresia Missiehuis Boxtel

    Kasteel Stapelen te Boxtel (2maal)

    Kunstenaar Jan Boeren

    Gedenkstenen Boxtel

    Plafondschildering Zepperen (Be) 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    whisperer
    www.bloggen.be/whisper
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    yippens
    www.bloggen.be/yippens
    Foto
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Het Boeddhisme is geen geloof, maar net als het Humanisme een stroming, waarin goedheid en saamhorigheid belangrijk zijn
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto

    GERARDUS MAJELLA 1729-1755

    Een van de bekendste paters Redemptoristen is Gerardus Majella. Hij was een echte priester met oog voor de noden van de medemens, en daarbij heel vroom.
     
    Tijdens zijn leven werd hij al 'Santo' genoemd, wat "Heilige betekent" Op 11 december 1904 werd hij door Paus Pius X heilig verklaard en veel mensen komen naar Wittem (Ndl-Limburg) om te bidden en hem gunsten te vragen.
     
    Veel wonderen hebben er in Wittem plaats gevonden en soms zijn er mensen genezen van kwalen waar de artsen geen raad mee wisten. 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Broeder Everard met Kloosterrecepten
    Het blog voor Broeders & Zusters van alle Gezindten
    25-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finger Food Snacks
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Olympische zomerspelen 2016 worden gehouden in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Het is de 28ste editie van deze spelen die ooit door Baron de Coubertin zijn ingevoerd. Dit wereldsportgebeuren begint op 5 augustus en sluit op 21 augustus. Goed twee weken hierna beginnen op 7 september de Paralympische spelen voor jongelui met een handicap. Deze zijn vaak nog interessanter dan de spelen voor validen en wat zo fijn is dat juist een klein land als Nederland daar altijd als een van de beste landen uit de bus komt. Deze laatste spelen eindigen op 18 september. Niet alleen in Brazilië is het feest, maar ook voor de vele mensen uit bijna alle landen van de wereld die dan zitten te genieten van de sportprestaties van hun favorieten. Op al die speeldagen zit je vaak gezellig bij elkaar, wordt er een biertje of wijntje geserveerd en enkele keren komt de gastheer en/of gastvrouw langs met een schaal vol lekkere snacks die niet te versmaden zijn. Hieronder op enkele staatjes vindt u de bereidingswijze van al dat lekkers en alleen al bij het zien van al die lekkernijen, hunkert men naar de begindag van die spelen en voor je het weet staan ze voor de deur!





    25-04-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Snacks en andere hapjes
    >> Reageer (0)
    22-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Joris
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 23 april vieren we de naamdag van Sint Joris (Georius) van Cappadocië (een stepachtige streek ergens in Turkije) is een martelaar en Heilige. Zijn geboortedatum weten we niet precies en zal geweest zijn tussen het jaar 260/270 na Chr. Sint Joris was Christen en tevens officier in het Romeinse leger van keizer Diocletianus. Het was in die tijd dat de christenen vervolgd werden en zodra men te weten kwam dat iemand lid of sympathisant was van een dergelijke gemeenschap werd hij gevangen genomen, moest dit geloof afzweren; zo niet, werd hij op gruwelijke wijze vermoord. Over Sint Joris doen de wildste verhalen de ronde. Destijds viel Libië ook onder Romeins gezag. In het moerassig gebied van de stad Silena werd de stadsbron bewaakt door een draak, die onder bepaalde voorwaarden toestond dat de bewoners daar hun kruiken met water vandaan konden halen.  Daarvoor eiste hij dat hem elke dag twee schapen geleverd werden om te voorzien in zijn dagelijks menu. Op een gegeven moment waren er geen schapen meer en eiste de draak twee maagden om aan zijn dagelijkse behoeften te voldoen en te voorzien. De bevolking kwam aan de eis tegemoet. Op een gegeven moment was ook de dochter van de koning aan de beurt. Ter ore kwam dit bij kapitein Joris, die de plaatselijke bevolking mededeelde dat hij de draak ging doden met als voorwaarde dat, als hem dit lukte, iedereen van dit stadje zich bekeerde tot het Christendom. Met een kruis en Lans als wapen ging Joris de strijd met de draak aan en doodde hem. Verlost van die kwelgeest lieten hierna alle bewoners van dit stadje van ongeveer 20.000 zielen zich dopen. Er zijn nog diverse andere lezingen over deze legende en of er één van waar is dat is niet gezegd. Sinds 1222 is Saint George de beschermheilige van Engeland. In Rusland staat hij bekend als Svatoj Georgij. Naar Sint Joris (George) heten veel mannelijke personen, ook zijn er gilden, legeronderdelen, verenigingshuizen, voetbalclubs en straatnamen enz. naar Sint Joris genoemd en in de Efteling te Kaatsheuvel treft men zelfs een attractie aan met de naam van SintJoris en de Draak. Sint Joris is net als Sinterklaas niet meer uit ons geheugen weg te denken en blijft de voortschrijdende geschiedenis kleur geven.

    22-04-2016 om 11:24 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 6
    >> Reageer (0)
    21-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosterse Snacks
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je hebt een partijtje of je zit met je familie, vrienden en kennissen naar een spannende sportwedstrijd te kijken en je ruikt de heerlijke geur van de snacks, die de gastheer of gastvrouw speciaal voor deze gelegenheid klaargemaakt heeft, dan kijk je  tijdens de reclamespot smachtend uit naar de rondgang van al dat lekkers. Voor u staan heb ik een zestal van die heerlijke gerechten en houdt u zich aan de gegeven receptuur dan is bereidingssucces verzekerd en zullen uw gasten u na afloop van de party een pluim geven voor uw bak-en braadkunst en de gezellige sfeer.







    21-04-2016 om 10:49 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Snacks en andere hapjes
    >> Reageer (0)
    16-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijzonder Kerkelijk Nieuws
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pausbezoek aan Grieks vluchtelingenoord te Lesbos: In gezelschap van Patriarch Bartholomeus I van de Oosters-orthodoxe Kerk en Heronymus II van de Grieks-orthodoxe Kerk bracht Paus Franciscus vandaag een bezoek aan het opvangkamp voor vluchtelingen te Moria. Ontvangen werd de Paus op Lesbos door de Griekse premier Tsipras. Paus Franciscus werd door de vluchtelingen met een groot welkom ontvangen en met aan tafel zijn kompanen en een aantal vluchtelingen werd er in een vriendelijke sfeer  geluncht. De Paus noemde de vluchtelingencrisis in Europa de grootste humanitaire catastrofe na de Tweede Wereldoorlog. Ook bracht hij een bezoek aan de haven van Mytiline en hierbij werd met een minuut stilte herdacht de duizenden bootvluchtelingen die tijdens de overtocht naar Lesbos op zee waren omgekomen. De Paus is in de loop van de late namiddag weer vertrokken naar Vaticaanstad en op zijn reis daarnaartoe heeft hij een twaalftal vluchtelingen meegenomen die in Rome liefdevol opgenomen worden.
    Roepingszondag:  Morgen 17  april is het roepingszondag. Ondanks dat we leven in een hectische tijd met veel veranderingen zijn er toch nog mensen die zich geroepen voelen om andere mensen die het moeilijk hebben te helpen. De noden in de wereld zijn enorm groot geworden. De grootste oorzaak hiervan zijn oorlogen, geleid door mensen die zich  vnl. met wapenhandel e.d. proberen te verrijken.  Met onoorbare geldelijke manipulaties hebben tevens veel prominenten en zelfs wereldleiders zichzelf verrijkt en warme nestjes opgebouwd via belastingparadijzen. Als al dat gestolen geld opgeëist zou worden en verdeeld onder de arme en ontheemde mensen, dan zou de wereld er echt hemels uitzien en niemand kwam iets tekort.  
    Eenzaamheid: Dit is in de hedendaagse wereld ook een groot probleem geworden en dit alles is ontstaan door onverschilligheid en liefdeloosheid van de mensen, vaak uit de eigen omgeving. Zelfs hulpinstanties falen voortdurend als het gaat om gevallen die escaleren en waarbij voor vele verlatenen suïcide de enige oplossing is om uit de problemen te geraken. Dit kan en mag echt zo niet verder gaan en de problemen moeten m.b.t. het voortbestaan van deze wereld en in het belang van de toekomst van onze jeugd op een tactische en goede manier aangepakt worden.




    Hieronder Paus in gesprek met Griekse premier Tsipras




        

    16-04-2016 om 19:26 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 6
    >> Reageer (0)
    14-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazielasagne met Geitenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we een menu klaarmaken dat heet Spinazielasagne met Geitenkaas. Bedoeld is het voor 4 personen en de te gebruiken ingrediënten zijn: 4 champignons, een uitje, wat olijfolie, knoflook, spinazie à la Crème, wat peper en zout, een paar lasagnebladen en geitenkaas. De bereidingswijze staat op een apart staatje en het is een menu dat u binnen een goed half uur kant en klaar op tafel kunt brengen. Succes ermee!






    14-04-2016 om 11:23 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (0)
    11-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische specialiteiten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    België staat niet alleen bekend om zijn visrestaurants. maar ook om zijn specialiteiten. Zelfs de kleinste plek in België heeft wel iets te bieden dat alleen in hun dorp gefabriceerd wordt. Persoonlijk ben ik verliefd op die Belgische pralines die in heel het land verkrijgbaar zijn en ze zijn echt lekker en smaken naar meer. Hieronder heb ik afgebeeld staan diverse van die lekkernijen en ik raad iedereen aan om met vakantie in ons buurland de etalages te bewonderen waar veel van die artikelen uitgestald staan. Je komt er niet onderuit om binnen een kijkje te nemen en met een blij gezicht en een doos of tas vol lekkers verlaat je de winkel.




                                           Bekend is de Hasseltse Jenever......proost!
               

               
                                 Dit zijn de lekkerste kippetjes die ooit geschapen zijn
               
                 Antwerpen is de grootste havenstad ter wereld en die schippers
                 houden van lekker eten en drinken. Je treft in deze havenstad
                 veel winkels en horecabedrijven aan en echt in Anvers is het
                 voor elke bezoeker zonder meer goed vertoeven

                       Niet alleen in Nederlands Limburg, maar ook in Belgisch Limburg
                       een specialiteit!
                     
                      Soep gemaakt van kip en/of vis met veel geurige kruiden en
                      allerlei groentes
                     
                                             De lekkerste babeluttes komen uit Veurne

    Met de laatste ronde van Vlaanderen heb ik deze taartjes  als lunch verorberd

    11-04-2016 om 14:17 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOEDING ALGEMEEN 3
    >> Reageer (1)
    09-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgondische nagerechten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Afgelopen week had ik voor u staan de Franse gerechten Râble de Lièvre à la Piron en Le Porcelet Farci au vieux Marc de Bourgogne. Als nagerecht adviseer ik u hierbij een heerlijke perenschotel, een zogenaamde Les Poires à la Tastevin en na het lekker verorberen van zo'n speenvarkentje  wordt er een hete kop zwarte koffie met een belegen wijntje erbij geserveerd. Als tussendoortje bij die Bourgondische maaltijden zijn de Fransen ook gek op een geroosterd geitenkaasje (zie inzet). Hieronder vindt u er alles over. Veel succes ermee! 





                                   

    09-04-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOOR EN NAGERECHTEN 2
    >> Reageer (0)
    08-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Porcelet Farci au Vieux Marc de Bourgogne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op tafel brengen, gaan we vandaag een speenvarkentje die op z'n Bourgondisch klaargemaakt is. Wat voor ingrediënten u hiervoor nodig hebt, heb ik voor u vermeld staan op een apart staatje, verder vindt u  daar eveneens een lijstje waarop vermeld hoe u dit alles dient te bereiden. Voor een paar dagen terug bracht ik u het gerecht Râble de Lièvre à la Piron; ook een echt Bourgondisch gerecht. Misschien heeft u er al van genoten en als toetje wat gestoofd fruit op tafel gebracht of anderzijds. Morgen breng ik u een stukje over een drietal bijbehorende specifieke dranken of nagerechten uit de Bourgondische keuken. Vandaag houden we het bij het speenvarkentje. Erbij vertellen kan ik dat begin volgende week ons echt lenteweer te wachten staat, de griepepidemie voorbij is en we weer kunnen gaan genieten van een lekker voorjaarszonnetje.




       

    08-04-2016 om 13:16 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (0)
    06-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Râble de Lièvre à la Piron
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik voor u staan een echt Bourgondisch recept van Hazenrug. Het is een maal voor drie personen. Heeft u i.p.v. drie 5 of 6 gasten aan tafel, bereid dan twee hazenruggen en pas de te gebruiken ingrediënten hierbij in de juiste hoeveelheid aan. Het is geen alledaags diner en ik raad u deze receptuur aan op hoogtijdagen of bv. na een jachtpartij. Hier in het klooster is het ook niet elke dag feest en we leven heden ten dage ook wat zuiniger dan in de tijd dat we nog grote landerijen hadden, veel roepingen en er in ons klooster allerlei vaklieden liepen  en we alles zelf nog bijhielden. We leven in een hectische tijd van veel veranderingen en ook hier in het klooster kunnen we ons heel moeilijk aanpassen aan al die vernieuwingen die niet direct in ons voordeel werken. Op het blog van Broeder Everard treft u de meest uiteenlopende receptuur aan en uit gaan we van het standpunt 'voor elk wat wils' en uiteraard voor iedereen betaalbaar. Met de komst van veel buitenlanders hier ter lande zijn ook de eetgewoonten danig aan het  veranderen er is momenteel echt een markt voor Oosterse maaltijden en de zeer uitgebreide toevoegsels die daarbij horen. Kom je tegenwoordig in de grote steden dan zie ik veel winkelpanden leeg staan en om alles niet te laten verpauperen raad ik de verhuurders aan deze panden tegen een billijke prijs te verhuren aan deskundige buitenlandse winkeliers die zich ongetwijfeld onder de vluchtelingenstroom bevinden en weten waarmee ze bezig zijn; Het is goed voor de integratie en ook voor de werkgelegenheid onder deze groep. Bij de recepten van broeder Everard keest u veel van die bijzondere adviezen en ik hoop dat deze ooit hun nut bewijzen. 





    06-04-2016 om 11:30 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (1)
    29-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni met Zalmsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik voor u staan een macaronischotel met zalmsaus. Het is een volwaardig diner voor 4 personen met als ingrediënten broccoli, macaroni, gesnipperde ui, olijfolie, bieslook, zalmblokjes, peper en zout. Het is nog steeds  niet echt lente en daarom met al dit vochtige en winderige weer zou, om uw spierstelsel in evenwicht te houden, een stevig bouillonsoepje vooraf  echt aan te bevelen zijn. Als nagerecht beveel ik u aan  wat fruit of een lekkere vruchtenyoghurt. Op 1 april gaat de temperatuur stijgen en op 2 april zitten we al vroeg aan zomers terrasweer. Zo gaat dat hier in Holland en met de overgang van een zee naar een subtropisch klimaat in het vooruitzicht is dit op-en-neerweer van wisselende temperaturen en weersgesteldheden de komende jaren schering en inslag! Hieronder op een staatje vindt u de bereidingswijze en een afbeelding van dit gerecht. Veel succes ermee!  



    29-03-2016 om 14:01 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (1)
    26-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig Paasfeest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Al jaren verkeert de wereld in gevaar. Misschien was het ons egoïsme die deze maatschappij van meer weelde, meer uitgaan, zedelijk verderf, ontkerkelijking, ontevredenheid bij de misdeelde massa, overal oorlog, platgebombardeerde steden in landen die we vroeger rekenden tot de heilige plekken, miljoenen mensen op de vlucht, een wereld met een handjevol rijken en veel mensen die in bittere armoede moeten leven en geen kant meer op kunnen en totaal ontheemd zijn. Is dit niet de wereld waarin veel mensen ontevreden zijn en overgegaan zijn, aanvankelijk om alles te verbeteren, maar nu geharde terroristen zijn geworden die de hele maatschappij in angst en schrik gebracht hebben en dagelijks overal aanslagen plegen? Wat kunnen we daar tegen ondernemen? is het wenselijk dat we voortdurend een oog om oog, tand om tand gevecht voeren om dit terrorisme in de kiem te smoren of moeten we toch nog een keer proberen met ons allen aan tafel te gaan zitten om dit probleem met minder geweld opgelost te krijgen? Niemand weet hier het goede recept voor en het geweld en de daaruit vloeiende ellende blijft maar doorgaan. Laten we met de paasdagen samen met alle kerkgenootschappen bidden en daaronder versta ik  samen met alle geloven die we hier op aarde belijden. Onze kerkleiders dienen in deze een eenheid te vormen, want uiteindelijk is er niet één geloof dat haat predikt en een kerkelijk leider die dit wel doet, is afgedwaald en dient het leiderschap ontnomen te worden.  Laten we bidden voor alle mensen die tot op heden door oorlogsgeweld of terrorisme zijn omgekomen. Het is voor eenieder een goed begin om een fijn paasfeest te vieren en misschien wel een begin dat leidt tot vrede en een nieuw rustig en onbedreigd bestaan voor ons allemaal. 

         




                     Aan allen die met geweld te maken hebben gehad
                     en zijn omgekomen
                   

    26-03-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 6
    >> Reageer (0)
    24-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op naar het Paasfeest!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Goede Week, waarin we het lijden en sterven herdenken van Jezus, werd afgelopen dinsdag wreed verstoord door de aanslagen te Brussel. Eraan gewend zijn we dat we dagelijks geconfronteerd worden met berichten uit Azië en Afrika waar dagelijks terroristische aanvallen plaatsvinden. Sinds het westen zich is gaan bemoeien met betrekking tot allerlei landen buiten Europa en openlijk deelneemt aan de onderlinge strijd die in landen als Israël, Afghanistan, Irak, Syrië, Jemen, Mali etc. gevoerd wordt, is er een onderlinge haat ontstaan die zijn weerga in de geschiedenis niet kent. Het zijn niet allemaal terroristen die door onze bommen getroffen worden. Dagelijks sterven daar buiten Europa door oorlogsgeweld ook gewone burgers. In de Tweede Wereldoorlog hebben we ook met bombardementen te maken gehad en duizenden gewone onschuldige burgers werden hierdoor gedood. Zowel vriend als vijand lieten deze bommen boven onze steden en dorpen los en zij die hierdoor familieleden, vrienden en kennissen verloren, wezen niet alleen naar Nazi-Duitsland, maar ook naar de Geallieerden die vaak klakkeloos ergens bommen losten terwijl er geen vijand te bekennen was. Meer dan 100 terroristische organisaties zijn momenteel operationeel in deze wereld en we bevinden ons als het ware in een onzichtbare oorlog waar moeilijk vat op te krijgen is. We leven in een wereld van verschrikking en als christenen kunnen we alleen maar bidden en wensen dat dit geweld ooit eens ophoudt. Alle respect heb ik voor die mensen die zonder onderscheid des persoon hulp verlenen aan zowel vriend als vijand en ook voor hen die proberen oorlogsslachtoffers weer terug te brengen in onze maatschappij. Vandaag is het Witte Donderdag, de laatste dag dat onze Heer Jezus met de apostelen bijeen zat, als nederige knecht hun voeten waste  en zij allen gezamenlijk de maaltijd gebruikten. Hierna werd hij in de Hof van Olijven gevangen genomen, tot landvoogd Pilatus gebracht en op Goede Vrijdag stierf hij de kruisdood. Vanavond kunt u via de TV de Passion volgen die dit jaar plaatsvindt te Amersfoort. Onze Heer Jezus die met palmzondag nog met veel bazuingeschal als een koning Jeruzalem binnengehaald werd, wordt nu als oproerkraaier door zijn eigen volk bespot en aan de schandpaal genageld. Met Paaszaterdag treuren we om zijn dood, maar ontsteken ook het vuur naar nieuw leven en met Pasen herdenken we de dag dat Heer Jezus uit de dood verrezen is. Ik hoop dat de aanloop naar Pasen en alle nare gebeurtenissen die we deze week meegemaakt hebben uw hart niet vol haat vult, maar u aanspoort tot bezinning en u de kracht geeft om met de naasten om u heen een betere wereld op te bouwen. Ik heb deze keer geen uitgebreid paasdiner staan, maar wilt u toch iets lekkers klaarmaken, kijk in het archief  van broeder  Everard naar speciale feestgerechten of raadpleeg de website www.allrecipes.nl   Ongetwijfeld vindt u daar wel iets dat u met Pasen wenst klaar te maken. 

    24-03-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (1)
    19-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Goede Week Tegemoet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het de feestdag van de Heilige Jozef, de voedstervader van ons aller Heer Jezus. Hij was een eenvoudige timmerman uit Nazareth, 'n man van weinig woorden, maar wel iemand met veel plichtsbesef en  enorm goedhartig. Morgen is het Palmzondag en herdenken we de dag dat onze Heer Jezus zijn intocht maakte in Jeruzalem en daar als het ware als een koning ontvangen werd. Het kan verkeren, want enkele dagen hierna wordt hij gevangen genomen en door zijn eigen volk en ook door zijn beste volgeling verloochend en op Goede Vrijdag sterft hij de kruisdood. De kern van ons geloof begint met zijn verrijzenis We herdenken dit dagelijks in de Heilige Mis in het Credo. Was dit niet gebeurt dan had ons geloof weinig inhoud gehad en ondanks de onkerkelijkheid heden ten dage zou het hele katholieke geloof al lang op de rug gelegen hebben. We laten ons tegenwoordig veels te veel beïnvloeden door de media en de omgeving om ons heen. Een bekende filosoof heeft ooit eens gezegd dat een mens een product van zijn omgeving is. Ik weet hoe moeilijk het is om in deze gistende tijd van geloofsafkeer, allerlei vreemde hypotheses, oorlogen, echtscheiding en racisme te leven volgens de Geboden die de Kerk ons voorgeschreven heeft en de weg te volgen van onze Heiland die de kruisdood gestorven is. Bid als gedoopt katholiek elke dag één onze Vader en Wees Gegroet om toch bij de  aloude geloofsclub te behoren en volg de weg van je hart en open de ogen voor de noden in de wereld.  Ik ben ervan overtuigd dat dit de weg is om te volgen en waardoor je niet opgaat in de grauwe massa die alles maar goedvindt en nergens bij stilstaat. Probeer in de Goede Week die morgen begint ook goed te wezen voor mensen die minder bedeeld zijn en een beroep op ons doen en sla ook eens acht op mensen die door oorlogsgeweld op de vlucht zijn geslagen en scheer de massa niet over één kam voor mogelijk een paar slechteriken die zich onder hen bevinden, want echt dan ben je verkeerd bezig. Nog steeds geldt in deze het aloude spreekwoord: ,,Wie goed doet, goed ontmoet!" Aanstaande maandag 21 maart, de lente is dan net begonnen, dan is het Anti-Racismedag en de eerste dag van de Goede Week dat u zich verdienstelijk kunt maken door hier met woord en daad bij stil te staan. Ergens moet een nieuw begin gemaakt worden, doe het nú!



     

     

    19-03-2016 om 15:23 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 6
    >> Reageer (1)
    15-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ode aan de Vermouth
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vermouth is een versterkte wijn die op smaak gebracht is met aromatische planten en kruiden. In de 18e eeuw is Vermouth ontstaan uit een Duitse wijn (Vermut) die vermengd was met alsemkruid. De Duitse wijn Belsazar kunnen we nog steeds tot de 'Vermut-wijnen'  rekenen. Heel bekend is de Martini Vermouth uit het gebied rond Turijn (Italië) en de Noilly Prat Vermouth uit Frankrijk. Met de recepten lopen de fabrikanten niet te koop. We kunnen ervan uitgaan dat aan de meeste wijnen die onder de naam Vermouth op de markt gebracht worden, toegevoegd kan wezen absinthkruid, kinine, vanille, bepaalde suikers, tijm en soms bepaalde zuren; welke? ,, Dat is de vraag!" We kennen witte,  rode  en dry. Vermouth-Dry wordt veelal gebruikt in combinatie met cocktails. In de meeste vermouth's treft u een alcoholpercentage van 12 tot 15 procent alcohol. Er zijn enkele dry's die 18 procent alcohol bevatten. Verklappen kan ik u dat Vermouth uitgeroepen is tot de lentedrank van 2016 en straks zittend op een zonovergoten lentezonterrasje bestel je een Vermouth Rosso met ijs, een schijfje sinaasappel en loopt het tegen het middaguurtje laat het dan serveren met Tapas; een echt Italiaans smaakvol aperitiefje. Waar u zich ook bevindt houdt er rekening mee dat u zich ten allen tijde moet houden aan de Vermouth-code die luidt:,, Indien ge vermoedt dat ge ver moet, drink dan niet te veel Vermouth."





                              

    15-03-2016 om 18:30 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:WIJNEN, LIKEUREN EN ANDERE DRANKEN
    >> Reageer (2)
    10-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee Heerlijke Oosterse Gerechten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik voor u staan het gerecht Teriyaki: prei met mango en biefstuk.  Dit is een gerecht voor twee personen, mild van smaak, kindvriendelijk en binnen de kortste keer klaar en op tafel. Het tweede gerecht is Tjap Tjoy met gemberrijst. Het is een kruidig wokgerecht en binnen een half uurtje klaar om geserveerd te worden. Ik zou zo zeggen:,,Kies u maar"! Op staatjes hier beneden vindt u de benodigdheden voor genoemde gerechten en hoe u deze het beste bereiden kunt. Tevens  staan de gerechten als zodanig afgebeeld. Heeft u al een receptencartotheek  "broeder Everard" aangelegd? U kunt elk staatje hier beneden apart afdrukken en daarin vrijelijk opnemen.





    10-03-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (0)
    03-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouderwetse nagerechten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tegenwoordig zijn er nog heel weinig huisvrouwen of huismannen die zelf pudding bereiden. Vroeger, pakweg voor ruim een halve eeuw geleden, deden we dit allelmaal zelf. Je had prachtige puddingvormen en zo'n pudding kwam dan als nagerecht op een schaal op tafel. De melk werd bij de boer gehaald of aan huis kwam de melkboer. Karnemelk uit die tijd hielden we bij Wetters op de Polseweg op het Huissen-Zand. Geholpen werd ik altijd door de oude mevrouw Wetters die Hoogduits sprak en onthouden heb ik dat Buttermilch op z'n Hollands karnemelk was. De familie Wetters hadden een echt zuivelbedrijf waar alles op dat gebied nog eigenhandig bereid werd. Eerlijk gezegd vond ik de artikelen die van kleine familiebedrijfjes afkwamen lekkerder van smaak dan tegenwoordig. Het eigen bereiden van pudding werd steeds makkelijker, want op een gegeven moment waren er pakjes puddingpoeder in de handel, waarbij je met melk erbij de pudding zelf kon aanmaken, op een gegeven moment had je ook al klop-kloppudding: poeder in een beslagkom, water erbij, flink kloppen tot een luchtig en stijgend beslag, een tijdje laten staan en op tafel. Tegenwoordig zijn bijna alle puddingsoorten kant en klaar in de supers verkrijgbaar, maar eerlijk gezegd gaat er toch niets boven de pudding die vroeger door ons moeder of grootmoeder bereid werd. Voor u staan heb ik enkele recepten uit die tijd en ik zou zo zeggen: ,,Aan de slag ermee"!







    03-03-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOOR EN NAGERECHTEN 2
    >> Reageer (2)
    26-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nasi Goreng met saté
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik voor u staan nasi goreng met saté. Het is een schotel berekend op vier personen. Op staatjes hier beneden staan de ingrediënten die u hiervoor in huis moet halen en ook de bereidingswijze. Vroeger in het klooster bereidden we veel Oosterse gerechten, waaronder ook nasi en gebruikten we om alles lang warm te houden een hooikist en ook kwam die broeierige warmte uit die kist de smaak van de Indische en Oosterse gerechten echt ten goede. Maak ik van die gerechten, dan zoek ik nog altijd naar die hooikist, maar waar die gebleven is dat mag Joost weten. In feite had ik vandaag erwtensoep op het menu staan, maar toen ik vanmorgen de geweekte erwten bekeek, ben ik daarvan afgestapt; gezien dat die krengen oud waren en dan kun je er beter geen soep van trekken, want met zoiets op tafel ploft het hele klooster uit elkaar! Kloosterlingen zijn fijnproevers en mankeert er iets aan het eten, dan word je als kok al gauw op de vingers getikt. 





    26-02-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (2)
    17-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm à La Maison de France
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we klaarmaken een lekkere visschotel waarbij zalm de hoofdmoot vormt. Tegenwoordig wordt in onze schone rivieren weer volop wilde zalm gevangen en dat is de lekkerste. Hieronder op een paar makkelijk af te drukken staatjes heb ik dit visgerecht staan. Op zijn Frans en met een wijntje erbij gaan we deze visschotel met de deftige naam Zalm à La Maison de France op tafel brengen. Tegenwoordig wordt er nogal eens gewaarschuwd voor bepaalde visproducten, maar alle verse producten die op een hygiënische manier toebereid worden door verhitting, waaronder ik versta koken of braden, geven geen moeilijkheden met betrekking tot de aanwezigheid van bacteriën. Op bepaalde zalm en forelproducten werd onlangs de listeria bacterie gevonden-deze kan listerose veroorzaken- en als u daar alles over weten wilt, moet u maar een kijken op het familieblog http://www.bloggen.be/eef  en wel in de rubriek infectieziektes. Vroeger hadden we allemaal speciaalzaken en in een gewone kruidenierswinkel kon je geen vis  of wildbraad kopen. Tegenwoordig in de supers is van alles verkrijgbaar, maar voor visproducten en wildbraad kun je het beste je inkopen doen bij de visboer, de viswinkel  of poelier; dit zijn mensen die gediplomeerd zijn en alles weten op het gebied van deze producten en in uw belang niet de voordeligste maar wel de beste producten in huis halen.





    17-02-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 2
    >> Reageer (1)
    12-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige knolselderijsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik voor u staan een voorgerecht voor vier personen. Het is weer eens wat anders dan een soep uit blik of anderzijds. Wat je voor deze soep nodig hebt is een ui, een knolselderij, wat olie, kippenbouillon en serranoham.  Je kunt bij elke kom ook nog een stuk roggebrood met ham en paté serveren. Dit wordt echt een lekker voorgerecht.
    WEETJE: Serranoham is ham van een Spaans varkensras. Het waren vroeger de boeren uit Andalusië die dergelijke varkens hielden. Tegenwoordig worden deze varkens ook hier in Nederland gefokt en men zegt dat deze ham wat pittiger en lekkerder van smaak is dan van andere varkenssoorten. Hoe je zo'n knolselderij schillen of snijden kunt, ziet u op het volgende filmpje dat u kunt oproepen door op de volgende link te klikken: https://www.youtube.com/watch?v=MTPAwOLFoFo Op deze link vindt u tevens een verwijzing naar andere kookfilmpjes; als het ware dus een dubbelslag op kookgebied!



                                 

                                  

    12-02-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOOR EN NAGERECHTEN 2
    >> Reageer (2)
    10-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerkelijke tijd om bij stil te staan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Askruisje: Vandaag is de vastentijd begonnen, van oudsher een tijd van boete en inkeer. In de vroege Middeleeuwen werd bij openbare zondaars het hoofd met as bestrooid, dit als teken van boete. Daarna werden deze zondaars door de priester de kerk uitgestuurd, zoals Adam en Eva vanwege hun ongehoorzaamheid en zonden uit het paradijs verdreven werden. Pas op Witte Donderdag mochten ze de kerk weer betreden en aan de mis deelnemen. Je stond als zondig mens wel voor spot en spiegel en logisch was dat dit gebruik en deze manier van boetedoening in het ongerede raakte. In plaats daarvan ontstond het askruisje en deze nieuwe manier van boetedoening gold voor alle gelovigen, want uiteindelijk is niemand volmaakt en maken we ons allemaal wel eens aan zonden schuldig. Het askruisje dat we op het voorhoofd ontvangen herinnert ons enerzijds aan de eindigheid van het leven-eens zullen we allemaal tot stof vergaan-maar van de as gaat ook een reinigende kracht uit dat ons tot een nieuw leven brengt. Vroeger werd er vanaf Aswoensdag tot de Pasen stevig gevast en niet alleen op deze dagen maar ook op de gewone vrijdagen van het jaar moest je matig eten en was het verboden vlees te eten. Deze verplichting is eraf en iedere katholiek kan zelf bepalen hoe men de vastentijd invult.
    Onze Lieve Vrouw van Lourdes: Op 11 februari 1858 zag het 14-jarige meisje Bernadette Soubirous een verschijning van de H. Maagd Maria en dit was in een grot in de buurt van haar woonplaats Lourdes. In de maanden die volgden herhaalde deze verschijning zich 18 keer. Bernadettes verhalen over haar visioenen werden niet meteen geloofd. Alles veranderde toen er bij de grot wonderbaarlijke genezingen plaatsvonden. Lourdes groeide uit tot een van de bekendste katholieke bedevaarsplaatsen van de wereld. Daarom wordt Maria op 11 februari onder de titel 'Onze Lieve Vrouw van Lourdes' geëerd. 
    Leven van Bernadette: Bernadette is enkele jaren na de verschijningen te Lourdes ingetreden bij de congregatie van de  zusters van Barmhartigheid te Nevers. Hier ontving ze de kloosternaam zuster Marie-Bernard. Ze was erg vroom en verrichte vele goede werken. Na haar dood werd ze begraven op het kloosterkerkhof. In verband met haar zaligverklaring werd haar lichaam driemaal opgegraven en wel in 1909, 1919 en 1925. Het wonderbaarlijke hierbij was dat haar lichaam volkomen gaaf was. In de kapel van het klooster Saint Gildard te Nevers staat een glazen schrijn waarin de Heilige Bernadette nu ligt opgebaard. Niet alleen de verschijningsplaats Lourdes maar ook het klooster van deze Zusters van Barmhartigheid wordt veel door bedevaartgangers bezocht.



         

         

         

         
          DE HEILIGE BERNADETTE LIGT OPGEBAARD IN HET KLOOSTER 
          SAINT GILDARD TE VERVERS 

    10-02-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 6
    >> Reageer (1)

    Foto





    ALLES OVER ETEN EN DRINKEN
  • Vezelrijke ontbijtjes
  • Erna met zoutloos eten
  • Lekker & Simpel
  • Duivensoep
  • Onze Franse keuken
  • Svetlana's Recepten
  • Serge met zijn Wijnetiketten Verzameling
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging

    CULINAIRE WEBSITES EN VIDEO 'S
  • Kijk hoe Kees Melis Brabantse worstenbroodjes bakt
  • Turkse Eten
  • Gezondheidsproducten van Wingzie
  • Zelfmaakrecepten
  • Bakrecepten van Okoko
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging

    Geestversterking
  • Processie De Brugse Belofte
  • Bedevaartsoord Beauraing België
  • Bedevaartsoord Banneux België
  • Apostel Paulus en zijn brieven
  • Sixtijnse Kapel
  • Wees Gegroet Maria
  • Mariakapellen: zie ook Angeren
  • Basiliek van San Pietro
  • Basiliek van San Paolo
  • Heilige Bloedprocessie Brugge 2017

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    In Banneux (België) is Maria in 1933 verschillende keren verschenen aan Mariëtte Beco.

    Mariëtte ging tijdens de grote vakanties op bezoek bij de familie Desmedt in Thildonck.

    Op de fotoreportage ziet u het Heiligdom Banneux, druk op foto 2 voor website. 

    Op eerste familiefoto ziet u Pierre Desmedt met zijn vrouw Victorine Lenaerts
    José Desmedt en Mariëtte & André Beco. op de andere José en Mariëtte.

    Na Lourdes is Banneux een van de drukst bezochte bedevaartplaatsen.

    Met één klik op de Maria Award vindt u alle Mariakapellen  in Nederland en kunt u

    Marialiedjes beluisteren.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Werkende handen in Molokai, overblijfselen terug naar België-Heiligverklaring Damiaan in Rome
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ZIE HIER DE MOOIE BEELDEN VAN GODS SCHEPPING!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    liefdenetwerk
    www.bloggen.be/liefden
    Rondvraag / Poll
    BROEDER EVERARD WIL GRAAG WETEN WAT U INTERESSANT VOND
    RECEPTEN
    BLOGFOTO'S
    VERHAALTJES
    GEDICHTEN
    ALLES
    Bekijk resultaat


    Solidaritet met mens in nood,geeft deze wereld kleur! Klik plaatje hieronder!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    FAMILIESITES
  • Informatie en Wetenschapsblog
  • Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik hoop dat een bezoekje aan dit blog van broeder Everard uw geest verrijkt heeft
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs