Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    03-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cupcakes met een toefje meringue botercrème
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Al een geruime tijd is het cupcake hier en cupcake daar. Er verschijnen zelfs kookboeken geheel gewijd aan het fenomeen cupecake.
    Ik heb er mij nooit fel voor geinteresseerd omdat ik zo niet voor al die kleurtjes ben en cupcakes is voor mij niet meer dan eigenlijk een klein cakeje in een papieren vormpje gebakken of zoals ik doe in de siliconen muffinvorm van tupperware. Kleine cakejes bak ik al meer dan 20 jaar maar ik heb er nooit de naam cupcake aan gegeven.   Naar het schijnt zou het voortkomen uit Engeland.  Daar deed men het deeg in een tas of cup om zo in de oven te bakken. De cupcake verwijst naar het kopje waarmee de ingrediënten vroeger werden afgemeten.  Om cakes te bakken deed men 1 kopje boter, 2 kopjes suiker, 3 kopjes bloem en 4 eieren.  Goed kloppen en het kopje bakken. Simpel en snel klaar.
    Laatst was ik ergens en werd er mij een cupcake met een toefje aangeboden. Daar ik die toefjes nog nooit zelf op een cake had gespoten was het mij nog wat onbekend.  Maar ik vond het wel overheerlijk.  De smaak was echt blijven hangen en zodoende ben ik zelf een beetje beginnen surfen op het net en uiteindelijk heb ik een recept gevonden wat me meer dan 100 % bevalt.  Niet zo maar een gewone creme au beurre want dat is soms nogal zwaar, ik zocht iets luchtiger. Bij deze dus het recept.

    Nodig voor ong. 18 cakejes :
    -250 gr boter
    -250 gr suiker (ik neem altijd helft witte suiker, helft rietsuiker)
    -250 gr zelfrijzende bloem
    - 5 eieren
    - half klein flesje amandelaroma

    Werkwijze :

    Boter  roeren tot hij goed mals en witter is geworden. Suiker bijvoegen en weer roeren.  Ei één voor één toevoegen. d.w.z. één ei toevoegen, mixen weer één ei toevoegen enz.......Tenslotte de gezeefde bloem bijvoegen en het aroma en weer goed mixen. Ik heb de gewoonte mijn deeg altijd even te laten rusten alvorens het te bakken.  Voor mij geeft dit altijd betere bakresultaten.  De oven voorverwarmen en ong. 20 min. bakken op 180°C.

    De topping tenslotte :  overheerlijke meringue botercreme

    Nodig :
    85 gr eiwitten
    170 gr fijn witte suiker
    250 gr goei roomboter in kleine blokjes gesneden
    snufje zout

    Werkwijze :

    De eiwitten, zout en de suiker samen in een rvs kom doen en los kloppen met een handmixer of klopper in een au bain marie pot op het vuur. Dus de pot niet rechtstreeks op vuur zetten maar in een groter castrol met warm water gevuld zetten;
    Blijven mixen of kloppen tot de suiker door de verhitting helemaal is opgelost.
    Giet dan het mengsel in de kom van de kenwood of kitchenaid. Klop dan met de klopper op medium snelheid tot de meringue opgesteven is en de kom koud aanvoelt.
    Dan beetje bij beetje kleine blokjes boter toevoegen terwijl de mixer verder aanblijft.  Ik had mijn boter een dagje voordien uit de ijskast gehaald zodat die al goed zacht aanvoelde. Goed blijven kloppen tot de boter volledig opgenomen is.  Het kan er eventjes vreemd uitzien, waterig, karnemelkachtig maar gewoon doorkloppen en het komt helemaal goed. De snelheid opdrijven en doorkloppen tot er zich een glad geheel vormt. Nu kan je smaakjes toevoegen. ( vanille, framboos, nutella, citroen, chocolade, mokka). Ik heb gekozen voor wat mokka.  Deze creme bewaart een week in de ijskast en 6 maanden in de diepvries.  Het is wel nodig om voor gebruik de creme weer eventjes terug op te kloppen.
    Deze creme is werkelijk overheerlijk. U zou hem echt een keertje moeten proberen.



    03-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vidée in de ultra pro
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Sinds ik dit receptje ken maak ik mijn vidée nooit nog op het vuur in een kookpot. De reden hiervoor is dat het veel sneller gaat in de ultra pro in de microgolf en de smaak is net dezelfde. Binnen het half uur heb ik voortaan heerlijk vidéevulsel op tafel staan. Soms geserveerd met aardappelpuree maar soms ook met rijst klaargemaakt in de rijstkoker van tupperware.

    Hoe begin je eraan en wat heb je nodig :

    - 2 dubbele kipfilets
    - 400 gr gehakt voor balletjes
    - 200 ml melk
    - 2 soeplepels bloem
    - 1 bakje champignons
    - 200 ml room
    - 1 kippenbouillonblokje
    - kippenkruiden, peper, zout
    - 4 druppels citroen culinaire oliën (alternatief kan zijn een 1/2 citroen uitgeperst)
    - peterselie

    Werkwijze :

    Knip de kip in blokjes met de schaar en doe ze in de ultra pro en bestrooi met kipkruiden.
    Plaats de kip 5 min. in de microgolf met deksel op 700 watt.
    Roer dan eens door en plaats nog eens 4 min. terug in de microgolf met deksel op 700 watt.
    Doe de gehaktballetjes erbij en roer om. Deze moet je niet vooraf koken. Dus rauw eronder roeren.  Snij de champignons in schijfjes en voeg bij de kip en gehakt.  Meng de bloem en een beetje melk in de quikschaker en doe de overige melk bij de kip.
    Plaats het geheel in de microgolf gedurende 8 min. op 750 watt met gesloten deksel tot alles kookt.  En opnieuw omroeren.
    Schud de bindstof op in de shaker en voeg toe aan het geheel, roer dan even om.
    Plaats zonder deksel de ultra pro terug in de microgolf gedurende 3 min. op 700 watt.  Roer weer en plaats terug in de microgolf zonder deksel op 700 watt tot je de kookbubbels hebt gezien.   Voeg nu de room erbij en plaats opnieuw 4 min op 700 watt.
    Doe tenslotte de culinaire citroendruppels of  citroensap erbij en de fijngehakte peterselie.

    Variatie :  Je kan ook spekblokjes bijvoegen, dan is het best het spek even op voorhand in de microgolf te bakken ong. 4 min. met gesloten deksel.









    03-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (63 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro, vol au vent
    >> Reageer (0)
    29-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anijsdrank (zoals Pernod of Ricard)
    Voor de liefhebbers van anijssmaak is het nu het juiste moment om je hier zelf eens aan te wagen. Omdat de lindebloesem nu volop in bloei staat en dat heb je nodig in dit receptje. Hiervoor ken ik een gemakkelijk recept dat wij kennen onder de naam "pastis".  De merknamen Ricard en Pernod zijn misschien beter bekend.

    Mijn mengsel staat sinds gisteren te macereren of trekken en moet dit nog 3 weken doen alvorens we een teugje kunnen proeven. De onderste foto is van een fles pastis die al klaar is en die we zelf als geschenk hebben gekregen van onze vrienden. Daar mijn man deze nog lekkerder vindt dan de gekochte versie was ik bijna verplicht er nu zelf ook te maken.

    Wat heb je nodig :

    - 1/2 liter alcohol van 90° (verkrijgbaar bij  Colruyt, apotheek maar het goedkoopste is die in de apotheek in Frankrijk)
    - 1/2 liter water
    - 5 lindebloesems
    - 5 soeplepels kristalsuiker
    - 1 soeplepel anetol (anijsextract) bij de apotheker
    - 1 stuk zoethout

    Bereiding :

    De lindenbloesem is gewoonlijk te plukken eind juni maar dit jaar is die erg vroeg en kan nu dus al geplukt worden.
    Doe alle ingrediënten in een bokaal met grote opening en die groot genoeg van inhoud is.  Roer eens goed door en zet de bokaal op een donkere plaats bij kamertemperatuur. Schud regelmatig eens met de bokaal.  Na 3 weken filteren over een koffiefilter.  Opdienen met gekoeld water of ijsblokjes maar dat wist U zeker wel. 









    29-05-2011 om 16:57 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienshake voor 2 personen in de Turbomax
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Volop aardbeienperiode en dan genieten we daar ook volop van. Volgende receptje in zo klaar en is lekker voor jong en oud.

    Aardbeienshake in de tupperware turbomax  (momenteel in de aanbieding voor 43 euro). Hierbij wil ik laten zien dat je dit toestel niet altijd kunt gebruiken om ajuin, knofloof of peterselie  fijn te haken. Maar eveneens geschikt is om vlug een heerlijke shake te maken of zelfs tapenades, pesto of mayonaise.

    Wat heb je nodig :

    -100 gr aardbeien
    -1 soeplepel vanillepoeder
    -1 bol vanilleijs
    - 150 ml halfvolle melk

    Werkwijze :
    De Aardbeien samen met de suiker en vanillepoeder in de turbomax doen. Een paar keer aan het touwtje trekken en je hebt al een fijne saus. Voeg nu de melk toe en trek nog een paar aan het touwtje. Schenk de shake in een mooi glas en serveer met een rietje en eventueel een aardbei.






    29-05-2011 om 16:34 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)
    28-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mokkacrème met bitterkoekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze middag in de rapte volgend receptje gemaakt. En het is goedgekeurd door de huisgenoten.
    Nodig :
    250 gr mascarpone
    100 gr gecondenseerde gesuikerde melk
    100 gr bitterkoekjes
    5 soeplepels sterke koude koffie
    2 soeplepels koffielikeur

    Werkwijze :
    De bitterkoekjes verbrokken en mengen met 5 soeplepels sterke koude koffie en de 2 soeplepels koffielikeur.
    Dan doe je laag om laag het mengsel in een mooi glaasje. Versieren met een klein bitterkoekje en een beetje cacao.

    28-05-2011 om 01:37 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    27-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ravissimo (zelf ravioli maken)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op mijn laatste tupperwareparty was er vraag naar de uitleg over de ravissimo. Daar ik die op dat moment niet bij had wil ik er hier even op terugkomen en in bijlage meer tips en uitleg over geven.

    Je kan met dit toestel niet alleen ravioli maken maar even goed kleine gebakjes die je nadat ze zijn uitgedrukt nog een tijdje kan bewaren in de bijgeleverd doos.  Voor diegene die hem reeds in het bezit hebben: laat maar eens horen wat jullie ervan vinden.

    Veel plezier ermee.

    Bijlagen:
    Ravioli-hapjes rooster.pdf (2.4 MB)   
    ravioli.doc (384 KB)   

    27-05-2011 om 09:44 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (35 Stemmen)
    Categorie:Pastagerecht
    >> Reageer (0)
    22-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne van Asperges




    Gisterenavond voor mijn vrienden dit heerlijke hapje klaargemaakt.
    Het is momenteel aspergetijd en het zou zonde zijn om daar dan niks mee klaar te maken.
    Nodig :
    -500 gr witte asperges (eventueel kan je dit ook met een mengeling van witte en groene asperges)
    -2 dl room
    -pijpajuin
    -peterselie
    -parmezaanse kaas
    -peper en zout
    -snippers gekookte ham (optie)

    Werkwijze :
    De asperges met de dunschiller ontvellen. En in schuine stukjes van ong. 1.5 cm snijden. De punten even apart houden en pas na 10 min. toevoegen.  In de microgourmet leggen en 10 min. stomen. De punten nu toevoegen en nog 2 min.  samen met de rest verder stomen.
    De aspergestukjes nu in de schaal van de ultrapro schikken. Kruiden met peper en zout. De fijngehakte peterselie(gemakkelijk in de turbomax of turbochef) en de fijngesneden pijpajuin erover strooien. Room overgieten en tenslotte de parmesaanse kaas die je met de dunschiller  hebt geschaafd. Nog 15 min. in een voorverwarmde oven plaatsen van 180°C.
    Lekker als voorgerechtje of als feestelijk groentegerecht.




    22-05-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (21 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:micro gourmet, ultra pro
    >> Reageer (0)
    20-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frangipannetaart op een snelle manier




    Het zal nu ongeveer 18 jaar geleden zijn dat ik dit recept heb gekregen van de etalagiste die maandelijks mijn etalage kwam doen ten tijde van mijn kinderwinkel.  Omdat het zo'n succesrecept was wordt deze taart hier nog regelmatig gemaakt.  En omdat mijn oudste zoon vandaag jarig is vroeg hij me gisteren nog om taart te bakken om vandaag op zijn laatste stagedag te kunnen trakteren.  Wat heb je ervoor nodig :

    - 200 gr boter
    - 2 eieren
    - 100 gr amandelpoeder
    - 20 druppels amandelextract
    - 1 dl melk
    - 200 gr witte suiker
    - 175 gr zelfrijzende bloem

    Werkwijze :

    Boter laten smelten in de micropluskom in de microgolfoven op lage wattage. Eierdooiers erbij doen en goed mengen.  Vervolgens de amandelpoeder, amandelextrakt, melk en suiker erbij en alles goed mixen.  De gezeefde bloem eronder mengen (niet mixen).  Eiwit stijfkloppen en ook dit voorzichtig onder het deeg mengen.

    Baktijd : 30 à 35 min. op ong. 180°C     Afwerking met glazuur.  Halve citroen uitpersen en 5 à 10 soeplepels bloemsuiker ondermengen. Het glazuur over de taart doen met het tupperware siliconenborsteltje.
    Smakelijk.




    20-05-2011 om 19:25 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    18-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salsa saus voor bij tortillachips of toastjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Eenmaal deze salsasaus geproeft dan ga je nooit nog een potje kopen in de winkel. Deze saus kan zowel in de turbochef, turbomax als ook in de quickchef zeer vlug gemaakt worden. Ik heb dit recept zelfs ingestuurd voor een wedstrijd naar de Heinz ketschup en ook daar kan je het dus vanaf nu nalezen op hun site.
    Wat heb je nodig :

    - 1/4 rode paprika
    - 1/2 sjalot
    - 1 teentje knoflook
    - 1/2 rood pepertje
    - 1 stengel van het groen van selder
    - 3 zure augurkjes
    - 1 soeplepell tomatenpuree
    - 200 ml tomatenketchup
    - enkele druppels worshstershiresaus

    Werkwijze :

    Hak de groente 1 voor 1 in de turbo chef of turbomax, breng ze over in een serveerschaal en voeg de ketchup, tomatenpuree en de worshestersaus toe. Meng goed en laat nog enkele uurtjes in de koelkast trekken.  Serveer met nancho, tortilla. Ook toastjes of broodstengels kunnen hier goed bij.

     


    18-05-2011 om 13:44 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (18 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini pizza in de nieuwe mini tartelettevorm van tupperware



    Heerlijk kleine mini pizzaatje voor als er bezoek is of gewoon voor je eigen gezin. In een oogwenk klaar, heel gemakkelijk en bovendien niet duur. Met 1 pizzadeeg uit de koeling kan je 30 kleine pizzaatjes maken.
    Nodig :
    - 1 pizzadeeg uit de koeling (we willen het vooral snel laten gaan)
    - 1 bokaaltje pizzasaus (verkrijgbaar bij Lidl of gelijk welke supermarkt)
    - geraspte kaas (hoeveelheid naar eigen smaak)
    - provencekruiden

    Steek met de mini tartelette uitsteekvorm 30 deeglapjes uit. Leg ze in de siliconen tartelettevormen. Doe een soeplepel tomatensaus op het deeg. Strooi er eventueel wat gesnipperde hesp over. Hierboven de geraspte kaas en tenslotte wat provencekruiden. Zet de siliconentartelettevorm 15 min in een voorverwarmde oven van 180 °c. Indien niet voorverwarm dan moet je 20 min. tellen.

    Succes verzekerd !




    18-05-2011 om 13:27 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    15-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vingerkoekjes (boudoirs)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen












    Dikswijls gedacht dat moet ik eens zelf proberen en uiteindelijk is het er dan toch van gekomen.  En het is zo goed meegevallen dat het niet bij deze ene keer zal blijven.  Zeer vlug klaar, luchtig en lekker.

    Nodig :

    - 3 eieren
    - 35+55 gr suiker
    - 30 gr zelfrijzende bloem + 30 gr maïzena
    - 1 koffielepel vloeibare vanillearoma.

    Werkwijze :

    Mix de 3 eigelen samen met de suiker tot het mengsel bijna wit ziet. Voeg dan de bloem en maïzena toe en het vanillearoma.
    Klop in een andere kom de eiwitten, na een tijdje kloppen nog 55 gr suiker toevoegen en verder stijfkloppen. Voeg deze massa dan bij het andere eimengsel.  Doe alles in een spuitzak en spuit lijntjes van ong. 5 cm op een  met bakpapier beklede bakplaat. Bepoeder het deeg met wat bloemsuiker alvorens in de oven te gaan. Bak 15 à 20 min. op 170°C. Wanneer men de koekjes uit de oven neemt nogmaals bepoederen met bloemsuiker.

    15-05-2011 om 20:41 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    16-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoomde paprika met gehakt, couscous en tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Heerlijk licht eten met warm weer en nog super vlug klaar ook.











    Nodig :
    4 rode paprika
    500 gr gehakt
    2 eieren
    peper en zout
    beetje chapelure
    couscous

    Voor de tomatensaus:
    1 ajuintje
    enkele tomaten
    1 kruidenblokje
    wat provençaalse kruiden

    Werkwijze :

    De paprika reinigen en het hoedje eraf snijden. De zaden aan de binnenkant verwijderen en vullen met het opgemaakte gehakt. (Gehakt bereiden met peper en zout, chapelure en 2 eieren. Alles zeer goed mengen).  Hoedje terug op de paprika zetten en ze dan in de microgourmet plaatsen. Het onderste schaaltje vullen met 400 ml koud water. Deksel erop en 20 min. op 800 Watt in de microgolf plaatsen om ze te stomen. Op deze manier gaat alle vetten die in het gehakt zaten weg stomen en niet onderaan in de paprika blijven zitten zoals dat zou zijn wanneer men de paprika in de oven klaar maakt. Ondertussen water opzetten en aan de kook brengen. Dan couscous toevoegen en 1 min. onder deksel laten gaar worden. Als dit gebeurt is deksel van de pot en dadelijk met 2 vorken boter onderroeren zodat de korrels niet aan elkaar gaan kleven. Verhouding water/couscous is 2 tassen water voor 1 tas couscous. De tomatensaus bereiden we in de microgolfschenkkan. Ajuin in de schenkkan doen en 2 min. op 800 watt zetten in de microgolf. Tomatenconcassés toevoegen vers of een blik samen met het kruidenblokje en de kruiden. Nog 4 min. terug op 800 Watt zetten in de microgolf en provençaalse kruiden overstrooien. 
    Op klein half uurtje kan men aan tafel.

    Tip : 
    Indien de kinderen niet zo graag couscous lusten kan je gemakkelijk nog enkele aardappelen in de bovenste schaal van de microgourmet plaatsen zodat ze gelijktijdig klaar zijn met de paprika's.


    16-04-2011 om 21:10 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (18 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    >> Reageer (0)
    15-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe aanwinst kookboekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ondertussen is het al een weekje stil op mijn blogje vanwege mijn vakantie in het zuiden.  Toch heb ik hier niet stil gezeten. Maar had niet de tijd om mijn receptjes neer te schrijven maar wel om ze in uitvoering te brengen voor al het bezoek. 
    Tevens hebben we hier vorige zondag nog een vide grenier bezocht in het dorpje waarop ik 5 nieuwe kookboekjes heb gevonden van de hand van Sofie Dudemaine.  In België beter bekend als "Sofie's cakes". Ik ben heel blij met mijn nieuwe aanwinst. Het zijn vooral zeer praktische kookboekjes met veel foto's erbij en dat voor heel weinig geld. Dat is altijd fijn.


    15-04-2011 om 09:36 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snel hartig hapje voor bij een lekker wijntje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Nodig:

    1 camembert
    witloofblaadjes

    Werkwijze :

    Neem de mooiste blaadjes van de witloofstronkjes. Schik deze op een rond bord. Neem de camembert en snij de bovenste korst er af met behulp van een mes. Laat de camembert in zijn doosje zitten maar zonder bovendeksel. Zet hem nu in de microgolf op de hoogste stand : 800 W gedurende 2 à 3 min.  Zet de kaas in het midden van het ronde bord waarrond de witloofblaadjes liggen.

    De bedoeling is dat de mensen met de witloofblaadjes een schepje nemen van de gesmolten camembert.  

    Tip :  Men kan ook een camenbert in gesloten doosje laten en hem een tiental min. op de barbecue leggen. Heerlijk met stokbrood.

    15-04-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    07-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker cakewafeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Nodig :


    250 gr boter
    250 gr zelfrijzende bloem
    250 gr suiker
    5 eieren

    Werkwijze:

    Boter romig roeren samen met de suiker.  De eieren er één voor één aan toevoegen.  Als laatste de gezeefde bloem eronder mengen.
    Best is om uw deeg een uurtje te laten rusten. Uw bakresultaat zal alleen maar beter zijn. Dit doe ik trouwens ook altijd met mijn pannekoekenbeslag. 

    Bovenstaand recept is juist goed voor ong. 18 wafels.

    07-04-2011 om 22:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    06-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baklava
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Baklava met noten











    Nodig :

    • 15 velletjes filodeeg (verkrijgbaar in de koeling van de supermarkt)
    • 100 + 50 gr gesmolten boter
    • 250 gr gepelde walnoten
    • 150 gr gepelde en gehakte pistachenootjes
    • 100 gr gehakte hazelnoten
    • 150 gr suiker
    • 4 soeplepels oranjebloesemwater
    • 100 gr gepelde amandelen
    • 50 gr vloeibare honing

    Werkwijze :

    Roer de gehakte walnoten, de pistachenootjes, de hazelnoten en 2 soeplepels oranjebloesemwater samen met 100 gr gesmolten boter en de suiker in een grote kom door elkaar.

    Snij de velletjes filodeeg op maat voor een rechthoekige vorm. Neem 5 van de velletjes filodeeg voor de bodem. Leg er één in de vorm en bestrijk met de gesmolten boter. Leg er een tweede velletje op en bestrijk weer met gesmolten boter. Ga zo door tot 5. Leg er nu een laagje notenvulling op en spreid dit goed uit over de overvlakte. Doe terug 5 velletjes één voor één beboteren en weer vulling opdoen. Tenslotte de laatste 5 velletjes één voor één beboteren met gesmolten boter zodat het gebak wordt afgesloten. Snijd het gebak met een scherp mes in rechthoekige stukken en vervolgens in ruiten. Leg op elke ruit een amandel. Verwarm de oven voor op 200 °C zet het gebak er 20 minuten in. Verwarm de honing in een pannetje en voeg het resterende oranjebloesemwater toe. Besprenkel het gebak als het uit de oven komt met warme honing. Laat het goed in het gebak trekken

    Nota: Baklava is een specialiteit uit Turkije, Griekenland , Marokko, Tunesië en Libanon. De basis is heel dun deeg met een vulling die eindeloos veel variaties kent. Doordat wij graag de “marokanenmarkt” bezoeken in Zuid-Frankrijk zijn we zo in contact gekomen met deze mierzoete gebakjes. Ik stond hier eerst nogal huiverig tegenover maar doordat mijn man deze zoete gebakjes al eerder had leren kennen in Bangladesh tijdens een inleefreis voor de Damiaanaktie en hij hier goeie herinneringen aan over had gehouden was de grens al niet meer zo hoog. Dankzij hem heb ik dus deze gebakjes leren kennen. En natuurlijk ben ik zelf op zoek gegaan hoe deze lekkernijen worden gemaakt en ik denk wel hier in geslaagd te zijn. Ik heb mijn gezin niet horen klagen.

    06-04-2011 om 18:54 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    05-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Financiers in een wip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Financiers in siliconen bakvormen van tupperware












    Nodig :

    • 50 ml bloem
    • 80 gr suiker
    • 40 gr amandelpoeder
    • 1 ml vanilleessence
    • 2 eiwitten
    • 70 gr gesmolten boter
    • 25 gr amandelschilfers

    Werkwijze :

    Oven voorverwarmen op 180°. Meng bloem, suiker, amandelpoeder, vanille essence en de eiwitten in een tupperware mengkom. Laat de boter smelten in de microgolf (microschenkkan tupperware). Voeg dan de boter toe aan de rest van het mengsel en meng goed. Doe het deeg in de siliconen multifex mini cakevorm van tupperware en doe de amandelschilfers bovenop. Laat 13 min. Bakken op 180 °C. Na afkoeling eventueel bestrooien met poedersuiker.

    Tip : Ideaal om eitwitten op te werken die anders blijven staan nadat u bv. Creme brulée heeft gemaakt. Ook even meegeven dat eiwitten ook steeds in de diepvriezer in een afgesloten potje kunnen worden bewaard.

    Bijlagen:
    P1010392 (Small).JPG (38.9 KB)   

    05-04-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Siliconen bakvormen recept
    Tags:silicone muffinvormen
    >> Reageer (0)
    04-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu met aardbeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dessert dat vlug klaar is en bijna altijd in de smaak valt. Deze keer is geen tiramisu met koffie en amaretto maar met heerlijke aardbeien.








    Nodig:
    250 gr aardbeien
    beetje witte suiker
    250 gr mascarpone
    2 eieren
    50 gr poedersuiker
    aardbeienlikeur
    enkele lepelkoekjes (boudoirs)

    Werkwijze :

    De aardbeien in kleine stukjes snijden en bestrooien met witte suiker. Afgedekt enige tijd in de koelkast bewaren of goed te laten trekken.
    De eidooiers samen met 50 gr poedersuiker goed mixen zodat het geheel wat bleker van kleur wordt en ook luchtiger. Voeg dan wat aardbeienlikeur toe ook niet te veel.  Voeg de mascarpone toe aan het eiermengsel en meng goed. Als laatste de stijfgeklopte eiwitten eronder roeren.  Neem kleine glaasjes en doe op de bodem wat aardbeien mengsel dan een beetje mascarponemengsel, dan een beetje boudoirs in kleine stukjes terug wat aardbeienstukjes en terug wat mascarponemengsel. Eindigen met een aardbeitje als versiering of een stuk van een boudoirkoekje, eventueel wat chocoladevlokjes.

    04-04-2011 om 18:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    02-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 6/4 tot en met 9/4 : Komen eten
    Voor wie het tv programma "Komen eten" reeds kent. Aanstaande maandag t/m donderdag komt er bij "Komen eten" iemand koken met alleen maar tupperwarenprodukten. Waarom weet ik dit reeds ?  Omdat die mevrouw genaamd Kristel Bekkers onze consessiehoudster is van Hasselt. Alhoewel ik reeds weet wat ze klaarmaakt ben ik toch zeer benieuwd hoe alles in beeld komt en ook of ze wel zal winnen ja of nee.
    Want dat is nog een verrassing. Bent u net zo benieuwd als mij : zeker kijken dan.

    02-04-2011 om 21:22 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nasi Goreng
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Nodig :



    2 tassen rijst
    4 tassen water
    1 groentenpakket (fijngesneden wortel, ui, sojascheuten, prei, paprika, 1 rode chilipeper, fijngesneden witte kool)
    2 eieren als roeromelet gebakken
    400 gr varkensvlees in kleine blokjes
    1 pakje van 250 gr gerookte spekblokjes
    1 zakje mix voor nasi van Knor of ander merk

    Werkwijze:

    De tassen rijst samen met de tassen water in de tupperware rijstkoker doen en 12 min op 800 watt koken. Na die tijd de rijstkoker nog even afgesloten op het aanrecht laten staan gedurende 4 min.   Ondertussen de wok voorverwarmen met een beetje olie en hierin het vlees samen met de gerookte spekblokjes aanbakken. Dan het groentepakket toevoegen en in enkele minuten en onder voortdurend roeren de groenten opbakken. Los nu de kruidenmix voor de nasi op in een beetje lauw water en voeg toe aan de rest. De roeromelet in kleine stukjes erbij voegen en als laatste de rijst eronder roeren. 

    Een vlugge maar lekkere en ook gezonde maaltijd.
    Gewoonlijk eten wij hier thuis er ook graag zoetzure saus bij die we kopen in flessen in het grootwarenhuis.

    02-04-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (15 Stemmen)
    Categorie:Rijstgerecht
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs