Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
29-05-2011
Anijsdrank (zoals Pernod of Ricard)
Voor de liefhebbers van anijssmaak is het nu het juiste moment om je hier zelf eens aan te wagen. Omdat de lindebloesem nu volop in bloei staat en dat heb je nodig in dit receptje. Hiervoor ken ik een gemakkelijk recept dat wij kennen onder de naam "pastis". De merknamen Ricard en Pernod zijn misschien beter bekend.
Mijn mengsel staat sinds gisteren te macereren of trekken en moet dit nog 3 weken doen alvorens we een teugje kunnen proeven. De onderste foto is van een fles pastis die al klaar is en die we zelf als geschenk hebben gekregen van onze vrienden. Daar mijn man deze nog lekkerder vindt dan de gekochte versie was ik bijna verplicht er nu zelf ook te maken.
Wat heb je nodig :
- 1/2 liter alcohol van 90° (verkrijgbaar bij Colruyt, apotheek maar het goedkoopste is die in de apotheek in Frankrijk) - 1/2 liter water - 5 lindebloesems - 5 soeplepels kristalsuiker - 1 soeplepel anetol (anijsextract) bij de apotheker - 1 stuk zoethout
Bereiding :
De lindenbloesem is gewoonlijk te plukken eind juni maar dit jaar is die erg vroeg en kan nu dus al geplukt worden. Doe alle ingrediënten in een bokaal met grote opening en die groot genoeg van inhoud is. Roer eens goed door en zet de bokaal op een donkere plaats bij kamertemperatuur. Schud regelmatig eens met de bokaal. Na 3 weken filteren over een koffiefilter. Opdienen met gekoeld water of ijsblokjes maar dat wist U zeker wel.