Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
16-04-2011
Gestoomde paprika met gehakt, couscous en tomatensaus
Heerlijk licht eten met warm weer en nog super vlug klaar ook.
Nodig : 4 rode paprika 500 gr gehakt 2 eieren peper en zout beetje chapelure couscous
Voor de tomatensaus: 1 ajuintje enkele tomaten 1 kruidenblokje wat provençaalse kruiden
Werkwijze :
De paprika reinigen en het hoedje eraf snijden. De zaden aan de binnenkant verwijderen en vullen met het opgemaakte gehakt. (Gehakt bereiden met peper en zout, chapelure en 2 eieren. Alles zeer goed mengen). Hoedje terug op de paprika zetten en ze dan in de microgourmet plaatsen. Het onderste schaaltje vullen met 400 ml koud water. Deksel erop en 20 min. op 800 Watt in de microgolf plaatsen om ze te stomen. Op deze manier gaat alle vetten die in het gehakt zaten weg stomen en niet onderaan in de paprika blijven zitten zoals dat zou zijn wanneer men de paprika in de oven klaar maakt. Ondertussen water opzetten en aan de kook brengen. Dan couscous toevoegen en 1 min. onder deksel laten gaar worden. Als dit gebeurt is deksel van de pot en dadelijk met 2 vorken boter onderroeren zodat de korrels niet aan elkaar gaan kleven. Verhouding water/couscous is 2 tassen water voor 1 tas couscous. De tomatensaus bereiden we in de microgolfschenkkan. Ajuin in de schenkkan doen en 2 min. op 800 watt zetten in de microgolf. Tomatenconcassés toevoegen vers of een blik samen met het kruidenblokje en de kruiden. Nog 4 min. terug op 800 Watt zetten in de microgolf en provençaalse kruiden overstrooien. Op klein half uurtje kan men aan tafel. Tip : Indien de kinderen niet zo graag couscous lusten kan je gemakkelijk nog enkele aardappelen in de bovenste schaal van de microgourmet plaatsen zodat ze gelijktijdig klaar zijn met de paprika's.