Vandaag heb ik voor u staan een lekker gerecht, met de in moten gesneden staart, van de oeroude zeevis Zeeduivel als hoofdmoot. Die zeeduivel ziet er een beetje gevaarlijk uit, kan vrij groot worden en ook in leeftijd is dit een taaie, want ze kunnen als ze niet voortijdig gevangen worden en op ons bord verdwijnen wel 24 jaar oud worden. Het is om te zien niet de meest ooglijke vis, maar klaargemaakt zoals op onderstaand staatje wel de meest smakelijke. De zeeduivel is voorzien van een flinke lange staart, soms wel anderhalve meter lang, en dat is echt voor fijnproevers het lekkerste gedeelte van deze vis. Een bereiding heb ik staan voor 4 personen, maar tegenwoordig met veel kleine gezinnen en veel alleenstaanden is het misschien prettig om uw buurvrouw, buurman of goede vriend of vriendin ook ter tafel uit te nodigen. Eet u toch liever alleen, dan heb je aan zo'n zeeduivelpakketje met al die bijbehorende ingrediënten voor twee dagen ruim genoeg op tafel. Bewaar met dit warme weer niet alles te lang en zet meteen na gebruik de restschaal, afgedekt met folie, in uw koelkast. Ik wens u veel succes met de bereiding en tot een volgende keer maar weer.
 Op de inzet ziet u niet de staartmoten en de visschotel met de ingrediënten maar het voorstuk van deze vis dat ik ook maar meteen verwerkt heb en aan tafel met 12 personen is zo'n visschotel gauw opgesoupeerd. Je hebt tegenwoordig nog geen tijd om de nodige beelden te schieten. Ze vinden alles zo lekker dat in een mum van tijd alles al in de magen verdwenen is.

|