Voor hen die het zich kunnen permitteren heb ik op de eerste vasten en onthoudingsdag van morgen vrijdag 20 februari een vorstelijk vastendiner staan. Geen voorafje en ook geen nagerecht, dus alleen deze heerlijke schotel, waarin verwerkt zeevis, visbouillon, viskuit, ansjovis, een paar eitjes, room. sjalotjes, uien en specerijen en verder nog wat vitaminerijke ingrediënten, maar geen vetten of jus uit rund en varkensvlees e/d, want dat is niet wenselijk voor hen die echt ouderwets vasten willen houden. In ons klooster houden we ons daar nog strikt aan. Op visite hebben we enkele Franse confraters, die bij ons een retraite komen houden en zoals altijd van alles uit hun eigen kloostertuin meebrengen voor een bepaald diner. Deze keer willen ze dat ik morgen een diner op tafel breng met een recept uit de Guide Gastronomique France. Dit diner heet: Turbot Soufflé É Grimod De La Reynière. Ik heb het nog nooit eerder op tafel gebracht, maar te hopen is dat we het naar wens van onze verwende Franse confraters kunnen realiseren. Voor u heb ik een recept staan voor 6 personen, wat u vrijelijk over kunt nemen en kunt u het zich veroorloven, probeer het dan ook eens een keer uit!


|